HO.RE.CA. COMBO : Κρασί, Απόσταγμα, Καφές-Τσάι-Κακάο
€968

About this course

ή Δόσεις
Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.
Το WSPC δημιούργησε για τον επαγγελματία στους τομείς, της φιλοξενίας, της εστίασης και του σέρβις, ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και συνδυάζει τις 3 βασικές ενότητες: κρασιά, αποστάγματα και ροφήματος καφέ/τσάι/κακάο/smoothies (WSET L1 WINES, WSET L1 SPIRITS, BSA BARISTA L1 PLUS COFFEE/COCOA/TEA)
Στο WSET Επίπεδο 1 Κρασιού έμφαση δίδεται στην ενότητα συνδυασμού κρασιού και φαγητού, μέσα από πολύωρη πρακτική εξάσκηση πολύτιμη για την καθημερινότητα του επαγγελματία αλλά και του οινόφιλου, αλλά και για την άρτια παροχή υψηλών υπηρεσιών όλων των αγορών προς τον τελικό καταναλωτή. Τη σε βάθος ανάλυση του συνδυασμού κρασιού & φαγητού για τα υπόλοιπα Επίπεδα Σπουδών τη θεωρούμε διδαγμένη – ήδη από αυτό το Επίπεδο, και δεν επανερχόμαστε διδακτικά.
Οι κάτοχοι του Τίτλου Σπουδών του Επιπέδου 1 είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κύρια στάδια αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης, τα κύρια είδη και στυλ κρασιών, τα βασικά χαρακτηριστικά των κρασιών από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού, καθώς και άλλα παραδείγματα κρασιών, αλλά και τις βασικές αρχές αποθήκευσης και σερβιρίσματος του κρασιού.
Η Πιστοποίηση WSET Επίπεδο 1 στα Αποστάγματα αποτελεί μια ουσιαστική βάση γνώσης και καλλιέργειας ικανοτήτων σχετικά με τα αποστάγματα και τα στυλ τους. Οι σπουδαστές του προγράμματος αυτού θα μάθουν τη διαδικασία παραγωγής των βασικών κατηγοριών αποσταγμάτων, τα χαρακτηριστικά τους και τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας, σέρβις και cocktails, καθώς και σωστού τρόπου αποθήκευσης.
Η Πιστοποίηση Επιπέδου 1 Αποσταγμάτων θα βοηθήσει όσους χρειάζονται εξοικείωση με τα κύρια στυλ και τις κατηγορίες αποσταγμάτων, για παράδειγμα τους επαγγελματίες «πρώτης γραμμής» (Front Line Staff) που διαχειρίζονται ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών στους τομείς της λιανικής, της χονδρικής και της εστίασης. Οι βασικές αρχές της γευσιγνωσίας που διέπουν τα αποστάγματα και τα κρασιά βοηθούν τον σπουδαστή στην περαιτέρω εισαγωγή του στις σπουδές του σάκε.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διδάσκεται στα ελληνικά. Τα βιβλία και οι εξετάσεις του προγράμματος είναι αποκλειστικά στα αγγλικά.
Η Πιστοποίηση BSA BARISTA Level 1 PLUS παρέχει αξιόπιστη θεωρητική και πρακτική γνώση των εμπορικών προϊόντων του καφέ, του τσαγιού και του κακάο. Απευθύνεται είτε σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο χώρο της εστίασης, είτε σε ήδη επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν εμπειρία στη γευσιγνωσία, τη χρήση, το χειρισμό και το σερβίρισμα προϊόντων του καφέ, του τσαγιού και του κακάο, καθώς και στη λειτουργία των μηχανών για την παρασκευή ροφημάτων του Coffee menu.
Παρέχει επίσης, μια στιβαρή γνώση της σωστής χρήσης μηχανών για την παρασκευή άρτιων ποιοτικών ροφημάτων. Είναι απαραίτητη για όσους θέλουν να εργαστούν ως Barista ή/ και Beverage experts σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, αλυσίδες καφέ ή για όσους δουλεύουν ήδη και θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους πάνω στις πρώτες ύλες και ταυτόχρονα να πιστοποιηθούν με έναν αξιόπιστο εκπαιδευτικό τίτλο σπουδών του Βρετανικού κράτους με παγκόσμια αναγνώριση. Ενδείκνυται επιπλέον, ως ιδιαίτερα χρήσιμη για τους επαγγελματίες που θέλουν να εργαστούν στον ευρύτερο εμπορικό χώρο των παραπάνω προϊόντων, για παράδειγμα, εταιρείες καφέ, τσαγιού, espresso μηχανών και άλλες συναφείς εταιρίες της αγοράς (industry) αυτών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η επιτυχία στις εξετάσεις και των τριών προγραμμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής των Πιστοποιήσεων.
Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 35 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων.
Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε 7 εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία των εξετάσεων. Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση των σπουδών στα Επίπεδα 2: Κρασιού, Αποσταγμάτων, Καφέ-Τσάι-Κακάο.
Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη
Combo Επιπέδων 1: Κρασί, Απόσταγμα, Καφές-Τσάι-Κακάο
Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός των Πιστοποιήσεων, υπάρχουν τέσσερις μαθησιακοί στόχοι για το Επίπεδο 1 κρασιού, τρεις μαθησιακοί στόχοι για το Επίπεδο 1 αποσταγμάτων και εννέα μαθησιακοί στόχοι για Επίπεδο 1 καφέ-τσάι-κακάο.
Επίπεδο 1 στο κρασί
Μαθησιακός Στόχος 1: Γνώση των βασικών σταδίων αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης.
- Τμήματα Σταφυλιού
- Αμπελοκαλλιέργεια
- Κλίμα
- Αλκοολική Ζύμωση
- Παραγωγή σταθερών λευκών, ερυθρών και ροζέ κρασιών
Μαθησιακός Στόχος 2: Γνώση των ειδών, χαρακτηριστικών και στυλ κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού καθώς και άλλων παραδειγμάτων κρασιών.
- Βασικά είδη και στυλ κρασιών
- Κύριες ποικιλίες σταφυλιού
- Παραδείγματα κρασιών από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού
- Παραδείγματα άλλων κρασιών
- Παραδείγματα ελληνικών κρασιών
Μαθησιακός Στόχος 3: Γνώση των βασικών αρχών και πρακτικών αποθήκευσης και σερβιρίσματος κρασιού.
- Αποθήκευση κρασιών
- Χονδρεμπόριο και Λιανεμπόριο
- Περιγραφή θερμοκρασίας σερβιρίσματος
- Σερβίρισμα κρασιού
- Υπεύθυνη κατανάλωση
Μαθησιακός Στόχος 4: Θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις φαγητού & κρασιού.
- Συστατικά στο φαγητό που επηρεάζουν το κρασί
- Συστατικά του κρασιού που επηρεάζονται από το φαγητό
- Αξιώματα στο συνδυασμό κρασιού και φαγητού
- Ασκήσεις αξιολόγησης
- Τεκμηρίωση αλληλεπιδράσεων
Επίπεδο 1 στα Αποστάγματα
Learning Outcomes 1: List and state the purpose of the main production processes and stills commonly used in the production of spirits.
- List and state the purpose of the four key steps used in spirits production.
- Identify the two types of still and state how they are used and what style of spirit they can produce.
- Identify the production processes that affect the flavour, sweetness and colour of a spirit.
Range 1: Four key steps | |
---|---|
Four key steps | 1. Process the raw material |
2. Fermentation | |
3. Distillation | |
4. After distillation |
Range 2: Types of still | |
---|---|
Pot still | Batch distillation |
Lower strength spirits = pronounced flavour intensity | |
Column still | Continuous distillation |
Lower strength = pronounced flavour intensity | |
Higher strength spirits = light or neutral flavour intensity |
Range 3: Production processes that affect flavour, sweetness and colour | |
---|---|
Flavour | Raw material, fermentation, distillation strength, unaged, oak ageing (new and old oak), blending (consistency and complexity), redistillation, maceration, adding natural/artificial flavourings, dilution with pure water |
Sweetness | Added sugar |
Colour | Oak, caramel, other natural and artificial colours |
Range 1: Storage
Range 2: Important cocktail ingredients
Range 3: Common equipment and glassware
Range 4: Balanced cocktail
Learning Outcomes 2: Name the principal categories and types of spirit and state their defining characteristics.
- Name the principal categories and types of spirit and state the key flavour characteristics of these spirits.
- State the raw materials used for the principal categories and types of spirit.
- Identify key production processes that can have a defining influence on the characteristics of the principal categories and types of spirit.
- State the meaning of key labelling terms for the principal categories and types of spirit.
Ranges 1, 2, 3 and 4: Principal categories and types of spirit | |
---|---|
BRANDY | |
Type | Cognac |
Key labelling terms | VS, VSOP, XO |
VODKA | |
WHISKY / WHISKEY | |
-Scotland | |
Types | Single Malt Scotch Whisky |
Blended Scotch Whisky | |
-USA | |
Types | Bourbon |
Tennessee | |
Rye | |
-Other Whiskies | |
CARIBBEAN RUM | |
Types | White, golden, dark |
TEQUILA | |
Raw material | Blue agave |
FLAVOURED SPIRITS | |
Types | Spiced rum, flavoured vodka, gin, liqueurs |
Range 1: Storage
Range 2: Important cocktail ingredients
Range 3: Common equipment and glassware
Range 4: Balanced cocktail
Learning Outcomes 3: Know and recognise the common equipment and principles involved in the storage and service of spirits.
- Know the correct procedures for the storage of spirits.
- Name the important ingredients used to make cocktails.
- Identify the common equipment and glassware used in the service of spirits.
- State the four factors to consider when making a balanced cocktail.
Επίπεδο 1 στον Καφέ-Τσάι-Κακάο
Μαθησιακός Στόχος 1: Γνώση των βασικών ποικιλιών πράσινου καφέ, των παραγωγικών χωρών, διαδικασιών συγκομιδής, επεξεργασίας, γευστικών προφίλ των παραπάνω, μεταποίησης (ψησίματος) και επιρροής των παραπάνω στο γευστικό προφίλ του τελικού προϊόντος.
- Το καφεόδεντρο (Coffea) και ο καρπός του καφέ
- Κύριες χώρες παραγωγής & κλιματολογικές συνθήκες
- Coffea Arabica & Coffea Canephora
- Μέθοδοι συγκομιδής (picking)
- Μέθοδοι επεξεργασίας (Natural, Wet, Pulped natural)
- Ταξινόμηση καφέ (Grading) και ψήσιμο του καφέ (Roasting)
- Χαρμάνι, η σύνθεση διαφορετικών ποικιλιών για τη δημιουργία συγκεκριμένου γευστικού προφίλ.
- Το πακετάρισμα
- Γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ με βάση τους παραπάνω παράγοντες
- Άσκηση γευσιγνωσίας
Μαθησιακός Στόχος 2: Θεωρητική γνώση όλων των διαφορετικών τύπων ροφημάτων καφέ: espresso, φίλτρου, ελληνικού, στιγμιαίου, καθώς και της σύστασης τους, όπως επίσης και της διαδικασίας του decaffeination.
- Τι είναι ο espresso
- H σημασία της άλεσης στον espresso / O μύλος άλεσης
- H μηχανή του espresso
- H εκχύλιση του espresso
- Τι είναι ο καφές φίλτρου / διαφορετικοί τύποι
- Η μηχανή φίλτρου
- Βασικές θεωρητικές αρχές εκχύλισης φίλτρου
- Τι είναι ο στιγμιαίος καφές
- Διαφορετικοί τύποι στιγμιαίου καφέ
- Τι είναι ο Ελληνικός καφές / Ιστορία και χαρακτηριστικά
- Οι βασικές θεωρητικές αρχές της σωστής παρασκευής ελληνικού καφέ.
Μαθησιακός Στόχος 3: Πρακτική γνώση χρήσης της espressoμηχανής και των μύλων άλεσης για την παρασκευή espresso σύμφωνα με τις προδιαγραφές του φορέα BSA και σωστού καθαρισμού των μηχανών.
- Ρύθμιση μύλου / Grinder calibration
- Ζύγιση δόσης καφέ
- Τα βήματα της σωστής εκχύλισης
- Εκχύλιση σε 20-30 δευτερόλεπτα
- Αξιολόγηση του espresso
- Kαθαρισμός της μηχανής
- Καθαρισμός μύλου άλεσης
Μαθησιακός Στόχος 4: Γνώση σύστασης και χειρισμού γάλακτος.
- Θεωρητική γνώση της σύστασης του γάλακτος και των λεπτομερειών που σχετίζονται με το χειρισμό του στον ατμό.
- Πρακτική γνώση του σωστού χειρισμού του γάλακτος στον ατμό με στόχο την παρασκευή microfoam σύμφωνα με τις προδιαγραφές του BSA.
- Γνώση παρασκευής ροφημάτων με βάση τον espresso και το γάλα: Cappuccino, Café latte, Flatwhite, Εspresso Μacchiato, και άλλα.
Μαθησιακός Στόχος 5: Ελληνικός καφές, καφές φίλτρου, στιγμιαίος καφές. Σωστή διατήρηση του καφέ.
- Πρακτική γνώση και τεχνική παρασκευής ελληνικού καφέ
- Πρακτική γνώση και τεχνική παρασκευής καφέ φίλτρου
- Πρακτική γνώση και τεχνική παρασκευής στιγμιαίου καφέ
- Πρακτική γνώση και τεχνική παρασκευής κρύου καφέ (Espresso freddo & Cappuccino freddo).
- Πρακτική γνώση και τεχνική σωστής διατήρησης του καφέ.
Μαθησιακός Στόχος 6: Γνώση των βασικών ποικιλιών τσαγιού, της πρώτης ύλης και των μεθόδων επεξεργασίας.
- Το τεϊόδεντρο (Camellia Sinensis)
- Κλιματολογικές συνθήκες και ποικιλίες του τεϊόδεντρου
- Τα στάδια και οι μέθοδοι επεξεργασίας των διαφορετικών ειδών τσαγιού.
- Το λευκό τσάι
- Το πράσινο τσάι
- Το Oolong
- Το Μαύρο τσάι
Μαθησιακός Στόχος 7: Γνώση της εκχύλισης των τύπων τσαγιού, σύμφωνα με τα standards του φορέα BSA.
- Πρακτική γνώση και τεχνική της σωστής εκχύλισης των παραπάνω ποικιλιών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του BS
- Γευσιγνωστική δοκιμή των παραπάνω για την αναγνώριση των διαφορετικών γευστικών χαρακτηριστικών και διαφοροποιήσεων τους.
Μαθησιακός Στόχος 8: Γνώση των βασικών ποικιλιών κακάο, της πρώτης ύλης και των μεθόδων επεξεργασίας των καρπών.
- Το κακαόδεντρο
- Χώρες παραγωγής και κλιματολογικές συνθήκες
- Οι ποικιλίες του κακαόδεντρου
- Η συγκομιδή και η επεξεργασία των κόκκων κακάο
- To Cocoa Press/ Από τον κόκκο κακάο στο Cocoa Liquor
- Η διαδικασία παραγωγής σοκολάτας
- Γευσιγνωσία τύπων κακάο
Μαθησιακός Στόχος 9: Γνώση της σωστής παρασκευής ροφήματος σοκολάτας με βάση τις προδιαγραφές του φορέα.
- Πρακτική γνώση και τεχνική της σωστής παρασκευής ροφήματος σοκολάτας με βάση τις προδιαγραφές του BSA.
Εγγραφή
- Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τηλεφωνικά (210 9882540 & 544) ή μέσω e-mail (education@wspc.gr)
Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με την προεξόφληση των διδάκτρων, είτε μέσω eshop, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό/ web-banking.
- Μετά την κατάθεση των διδάκτρων, σας αποστέλλεται η Φόρμα Εγγραφής, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα μετά την ορθή υποβολή της Φόρμας Εγγραφής.
- Η συμμετοχή επιτρέπεται σε υποψηφίους σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών και απόφοιτους Επιπέδου 2 στο Κρασί.
- Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής, οι υποψήφιοι σπουδαστές να διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail address). Όλες οι σημαντικές ενημερώσεις της φοίτησής σας γίνονται ηλεκτρονικά.
- Απονομή Πιστοποίησης WSET Level 1 Award in Wine & Level 1 Award in Spirits στους επιτυχόντες:
Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSET Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier τις Πιστοποιήσεις μαζί με τις αντίστοιχες καρφίτσες (label pins). Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.
- Απονομή Πιστοποίησης BSA BARISTA Level 1 PLUS στους επιτυχόντες:
Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το BSA Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το BSA BARISTA Level 1 PLUS. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.
Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSET® και το BSA® Awards κοστίζει €50,00.
- Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή του σπουδαστή στο τμήμα που έχει επιλέξει. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται και δεν δύναται να ισχύσουν για τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επόμενο αντίστοιχο τμήμα.
- Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration). Σε περίπτωση που προκύψει καθυστερημένη εγγραφή, ο σπουδαστής θα πρέπει να γνωρίζει πως θα επιβαρυνθεί με χρέωση €70 + Φ.Π.Α.
- Το WSPC διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης ενός τμήματος εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός σπουδαστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές πιστώνονται το σύνολο του ποσού που έχουν καταθέσει.
Τρόποι πληρωμής:
Με κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό:
- Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (WSPC Ε.Π.Ε).
- Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών).
- Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Επαγγ. Κέντρο).
Αιτιολογία Κατάθεσης: το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή ή η επωνυμία εταιρίας, σε περίπτωση εταιρικής δαπάνης.
Με Πιστωτική/ Χρεωστική κάρτα Visa & MasterCard
Βασικές αρχές
Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν βασικές αρχές συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Η τάξη οφείλει να προσφέρει ένα φιλικό και αρμονικό περιβάλλον, ικανό να προάγει την ποιοτική μαθησιακή ανέλιξη των σπουδαστών μας, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του μαθήματος και το σεβασμό απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες –σπουδαστές και εισηγητή.
Μη χάνετε μαθήματα
Έχει αποδειχτεί ότι σπουδαστές που δεν χάνουν μαθήματα και είναι συνεπείς στην παρακολούθηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Αποτελεί προσωπική ευθύνη των σπουδαστών η αναπλήρωση του κενού και η αναζήτηση των σημειώσεων, ασκήσεων, εργασιών για το σπίτι ή /και flight κρασιών που σχετίζονται με το μάθημα.
Μην αργείτε στο μάθημα
Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Σε περίπτωση που συμβεί λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, οι σπουδαστές οφείλουν να εισέλθουν στην τάξη με τον πιο διακριτικό και γρήγορο τρόπο και να καθίσουν στο πρώτο διαθέσιμο θρανίο.
Να έρχεστε προετοιμασμένοι στο μάθημα
Η προετοιμασία είναι σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη του μαθήματος και να έχετε λιγότερες απορίες. Σπουδαστές που παραδίδουν τις εργασίες μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει καθοριστεί, καταφέρνουν να διατηρούν μια καλύτερη ροή στις σπουδές τους και στην εμπέδωση της ύλης, ενισχύοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Οι εργασίες που δεν παραδίδονται εντός προθεσμίας δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμα. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα για διόρθωση στο σπίτι από τον ίδιο τον σπουδαστή, έχοντας ως οδηγό τον ενδεδειγμένο τρόπο απαντήσεων που δίδεται για κάθε εργασία.
Απενεργοποιείστε το κινητό σας με την έναρξη του μαθήματος
Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Η χρήση κινητών μέσα στην τάξη είναι εξαιρετικά ενοχλητική και αποσπάει την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των διπλανών σας. Εφόσον περιμένετε μια επείγουσα κλήση, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον εισηγητή σας στην αρχή του μαθήματος και να αφήσετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Μόλις λάβετε την κλήση, εξέρχεστε της αίθουσας με διακριτικό τρόπο.
Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια του μαθήματος (κινητό, laptop, MP3 player κλπ). Για δική σας χρήση μπορείτε να φωτογραφήσετε τις φιάλες που δοκιμάστηκαν στη γευσιγνωσία κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ή στο τέλος του μαθήματος (οι φιάλες παραμένουν σε εμφανές μέρος).
Μη συνομιλείτε μεταξύ σας
Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Ο θόρυβος που προκαλείται από συνομιλίες τέτοιου τύπου ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του εισηγητή και των άλλων σπουδαστών, διαταράσσοντας τη ροή του μαθήματος.
Μη στερείτε τη δυνατότητα από άλλους σπουδαστές να εκφράσουν τις απορίες τους κάνοντας εσείς οι ίδιοι πολλές ερωτήσεις
Οι απορίες προάγουν την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εισηγητή ο χρόνος που θα δίνεται για ερωτήσεις (είτε κατά τη διάρκεια είτε στο τέλος του μαθήματος). Παρά ταύτα, πρέπει οι σπουδαστές να λαμβάνουν υπόψη τους το διαθέσιμο χρόνο και να μη μονοπωλούν τον εισηγητή δίνοντας τη δυνατότητα και στους συμμαθητές τους να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.
ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΙΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις
Η εξέταση για την Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 στο Κρασί γίνεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
- Πρακτική αξιολόγηση συνδυασμού κρασιού – φαγητού 45 λεπτών.
Η αξιολόγηση αυτής της άσκησης διεκπεραιώνεται άμεσα από τον Internal Assessor του WSPC και είναι ποιοτική, όχι ποσοτική. - Τεστ 30 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής 45 λεπτών.
Απαιτείται ελάχιστος συνολικός βαθµός 70% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα. Θα χρειαστεί να απαντήσετε σωστά σε τουλάχιστον 21 ερωτήσεις. - Η Γλώσσα εξέτασης για όλους αυτόματα είναι η Ελληνική. Σε περίπτωση που θελήσετε να εξεταστείτε στην Αγγλική γλώσσα θα πρέπει να το δηλώσετε όταν σας ζητηθεί να το κάνετε.
Η εξέταση για την Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 στα Αποστάγματα γίνεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
- Τεστ 30 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής 45 λεπτών.
Απαιτείται ελάχιστος βαθµός 70% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα. Θα χρειαστεί να απαντήσετε σωστά σε τουλάχιστον 21 ερωτήσεις. - Η Γλώσσα εξέτασης για όλους είναι η Αγγλική.
Η εξέταση για την Πιστοποίηση BSA BARISTA Level 1 PLUS διεξάγεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
- Την θεωρητική εξέταση, η οποία αποτελείται από 15 ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης που πρέπει να απαντηθούν μέσα σε 60 λεπτά. Όλες οι ερωτήσεις της εξέτασης βασίζονται στους μαθησιακούς στόχους. Το βασικό εγχειρίδιο μελέτης και το συμπληρωματικό εγχειρίδιο του βιβλίου σας, αποτελούν την εξεταστέα ύλη του προγράμματος.
Απαιτείται ελάχιστος βαθµός 60% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα. - Την πρακτική εξέταση, κατά την οποία ο υποψήφιος εξετάζεται από τον Αccredited Τrainer/ BSA Examiner στην παρασκευή προϊόντων, και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 60 λεπτά. Σε όλα τα στάδια και αντικείμενα εξέτασης ο εξεταζόμενος πρέπει να αποδείξει ότι τηρεί τα βήματα και τις προδιαγραφές του φορέα κατά την προετοιμασία και παρασκευή των προϊόντων.
- Η Γλώσσα εξέτασης για όλους είναι η Ελληνική.
Απαιτείται ελάχιστος συνολικός βαθµός (Written & Practical Assessment) 66% για την επιτυχία σε αυτό το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και την απονομή της Πιστοποίησης BSA BARISTA Level 1 PLUS.
Βαθμός 92% & άνω | Pass with Distinction/ Αριστείο |
Βαθμός μεταξύ 82% & 91% | Pass with Merit/ Έπαινος |
Βαθμός μεταξύ 66% & 81% | Pass/ Επιτυχία |
Βαθμός 65% & κάτω | Fail/ Αποτυχία |
Το WSET® & το BSA® Awards δεν χορηγεί Τίτλους Σπουδών/ Πτυχία χωρίς να εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις αξιολόγησης που αφορούν στη φοίτηση και τις εξετάσεις του εκάστοτε προγράμματος σπουδών (aegrotat pass).
ΑΜΕΑ
Οι υποψήφιοι σπουδαστές που χρήζουν ειδικό τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης, καλούνται να ενημερώνουν τον Υπεύθυνο Εγγραφών ή/και τον Υπεύθυνο Εξετάσεων για οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση πριν εγγραφούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Είναι πολιτική του WSET® Awards οι εν λόγω σπουδαστές να µην τίθενται σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων. Κατά περίπτωση, το WSPC και το WSET μπορεί να ζητήσουν από τον σπουδαστή την προσκόμιση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων του αρμόδιου κρατικού φορέα, που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.
Επανεξέταση
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα αιτήματος επανεξέτασης σε περίπτωση που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις (FAIL). ∆εν υπάρχει όριο στον αριθµό των προσπαθειών επανεξέτασης. Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει τις εξετάσεις, άρα και τις επιμέρους ενότητες αυτών, δεν επιτρέπεται να επανεξεταστούν για τη βελτίωση της βαθµολογίας τους.
- Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση:
-του Επιπέδου 1 Κρασιού με κόστος επανεξέτασης (re-sit exam): €100.
-του Επιπέδου 1 Αποσταγμάτων με κόστος επανεξέτασης (re-sit exam): €100.
-του Επιπέδου 1 Καφές-Τσάι-Κακάο με κόστος επανεξέτασης ( re-sit exam): €100. - Εάν κάποιος αποτύχει στις εξετάσεις του θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση:
-του Επιπέδου 1 Κρασιού με κόστος επανεξέτασης (re-sit exam): €100.
-του Επιπέδου 1 Αποσταγμάτων με κόστος επανεξέτασης (re-sit exam): €100.
-του Επιπέδου 1 Καφές-Τσάι-Κακάο με κόστος επανεξέτασης (re-sit exam): €100. - Εγγραφή στα Επίπεδα 2 προϋποθέτει επιτυχία στις εξετάσεις των αντίστοιχων Επιπέδων 1.
Προϋποθέσεις, κανονισμοί και διεξαγωγή εξετάσεων
1. Προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι να συμμορφώνονται µε τα ακόλουθα:
- Κατά την έναρξη της εξέτασης όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσκοµίσουν στον επιτηρητή νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης µε φωτογραφία (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο).
- Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους: μολύβι απαραίτητα τύπου HB2, γόμα, ξύστρα.
- Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ατομικό μπουκάλι νερού.
- Η εξέταση πρέπει να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
- Καµία σημείωση ή επεξήγηση δεν πρέπει να γίνει σε υλικό οποιασδήποτε μορφής, πέραν της συμπλήρωσης του δελτίου με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και του απαντητικού φύλλου.
- Δεν επιτρέπεται η οποιουδήποτε είδους επικοινωνία µεταξύ των υποψηφίων.
- Η χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, smart phones, smart watches, tablets κ.λπ.) απαγορεύεται.
- Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους υποψηφίους, της αίθουσας εξέτασης ή του υλικού των εξετάσεων.
- Η χρήση κάθε είδους λεξικών απαγορεύεται.
- Η χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων από κάθε είδος ρολογιού απαγορεύεται.
- Είναι στην κρίση του επιτηρητή να δεχθεί την είσοδο των υποψηφίων που προσέρχονται µετά από την ώρα έναρξης της εξέτασης, και µόνο αν δεν θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ροή εξέτασης των υπόλοιπων εξεταζόμενων.
- Οι εξεταζόμενοι δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από την αίθουσα πριν παρέλθουν τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου εξέτασης.
- Οι εξεταζόμενοι που ολοκληρώνουν την εξέταση πριν το επίσημο πέρας της, επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα εξέτασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλούν τους άλλους υποψηφίους. ∆εν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα µετά την αποχώρηση από αυτήν.
- Οι επιτηρητές δεν νομιμοποιούνται να σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, ή να εκφέρουν άποψη σε οποιοδήποτε ερώτημα της εξέτασης ή/και σε οποιαδήποτε εννοιολογική ερώτηση σπουδαστή.
- Κάθε υποψήφιος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια ανάρµοστης συµπεριφοράς θα καλείται να αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης αµέσως και το γραπτό του θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία θα καθορίζει την ισχύ του γραπτού και οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση για συμμετοχή σε εξετάσεις.
- Τα θέµατα των εξετάσεων δεν απομακρύνονται από την αίθουσα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι που δεν θα υποβάλουν τα θέματα μαζί με το απαντητικό τους φύλλο, θα θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται µε τους κανονισμούς.
- Απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου των εξετάσεων σε άλλους, ή η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης, να συμμορφώνονται µε τις οδηγίες του επιτηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσµατα εξετάσεων ενδέχεται να καταστούν άκυρα.
3. Τα διαγωνίσματα των εξετάσεων που υποβάλλονται προς αξιολόγηση αποτελούν ιδιοκτησία του BSA® Awards και δεν θα επιστρέφονται στους υποψηφίους.
Απονομή Πιστοποίησης WSET Level 1 Award in Wine & Level 1 Award in Spirits στους επιτυχόντες:
Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSET Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier τις Πιστοποιήσεις μαζί με τις αντίστοιχες καρφίτσες (label pins). Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.
Απονομή Πιστοποίησης BSA BARISTA Level 1 PLUS στους επιτυχόντες:
Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το BSA Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το BSA BARISTA Level 1 PLUS. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.
Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSET® και το BSA® Awards κοστίζει €50,00.
Πού γίνονται τα μαθήματα;
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο Παλαιό Φάληρο. 1.250 τ.μ. συμπεριλαμβανομένου του ειδικά διαμορφωμένου Coffee-Cocoa-Tea Lab (CCT Lab) σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Πατήστε εδώ για να δείτε το virtual tour της σχολής.
Υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή μου στα δια ζώσης μαθήματα;
Το WSPC υπάγεται σε εκπαιδευτικό και υγειονομικό πρωτόκολλο. Επομένως, η εγγραφή σε όλα τα δια ζώσης εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν σε σπουδαστές που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Τι κερδίζω επιλέγοντας COMBO τμήμα;
Μειωμένα Δίδακτρα. Λόγω ταυτόχρονης εγγραφής σε περισσότερα από ένα προγράμματα, εφαρμόζεται επιπλέον ποσοστό έκπτωσης.
Χρόνο. Ολοκληρώνετε σε καθορισμένο, σύντομο χρονικό διάστημα δύο ή και περισσότερα Επίπεδα Σπουδών.
Μπορώ να εγγραφώ απευθείας σε αυτό το πρόγραμμα;
Συστήνουμε να μελετήσετε με προσοχή τις «Προδιαγραφές» των Επιπέδων Σπουδών που θα παρακολουθήσετε. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τις απαιτήσεις των προγραμμάτων, να οργανώσετε τη μελέτη σας και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εξετάσεις.
Διαβάστε τα εδώ:
WSET Επίπεδο 1 στο Κρασί | WSET Επίπεδο 1 στα Αποστάγματα | BSA Επίπεδο 1 στον Καφέ-Τσάι-Κακάο
Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;
Όχι, γιατί το WSPC είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από το Υπουργείο Παιδείας.
Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;
Τα πάντα. Την ελληνική έκδοση των βιβλίων του Επιπέδου 1 στο Κρασί και του Επιπέδου 1 στον Καφέ-Τσάι-Κακάο, την αγγλική έκδοση του βιβλίου του Επιπέδου 1 Αποσταγμάτων, την εγγραφή αντίστοιχα στο WSET και στο BSA Λονδίνου, το κόστος εξέτασης της κάθε πιστοποίησης, τα exam papers και την έκδοση των Τίτλων Σπουδών σας από το WSET και το BSA Λονδίνου αντίστοιχα, τις ώρες διδασκαλίας από πιστοποιημένο εισηγητή, τα κρασιά της γευσιγνωσίας που αγοράζονται (δεν δεχόμαστε δωρεάν δείγματα), καθώς και όλα τα logistics για τη διεξαγωγή τόσο της ενότητας «Συνδυασμός Φαγητού & Κρασιού» που επιλέγουμε να κάνουμε σε βάθος, όσο και του συνόλου των μαθημάτων με άρτιο τρόπο.
Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;
Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων και εξετάσεων.
Δεν προβλέπονται αναπληρώσεις χαμένων μαθημάτων.
Επίσης, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων ή ανωτέρας βίας όπως πχ. πανελλαδικές απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ίσως προκύψει τροποποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων. Η οποιαδήποτε μεταβολή του προκαθορισμένου προγράμματος γίνεται κατόπιν έγγραφης επικοινωνίας της σχολής προς τους σπουδαστές.
Τι γίνεται αν δεν έρθω να γράψω εξετάσεις;
Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης:
-Για το Επίπεδο 1 Κρασιού (re-sit exam): €100.
-Για το Επίπεδο 1 Αποσταγμάτων (re-sit exam): €100.
-Για το Επίπεδο 1 Καφέ-Τσάι-Κακάο (re-sit exam): €100.
Τι γίνεται αν δεν περάσω στις εξετάσεις;
Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης:
-Για το Επίπεδο 1 Κρασιού (re-sit exam): €100.
-Για το Επίπεδο 1 Αποσταγμάτων (re-sit exam): €100.
-Για το Επίπεδο 1 Καφέ-Τσάι-Κακάο (re-sit exam): €100.
Σε πόσο καιρό ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων;
Σε επτά (7) εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία κατά την οποία δώσετε εξετάσεις.
Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα;
Μέσω e–mail από την ομάδα Admissions & Awards του WSPC.
Τι σημαίνει η επιτυχία μου στις εξετάσεις του Combo Επιπέδων 1 ;
Γίνεστε κάτοχος των 3 πρώτων διεθνώς αναγνωρισμένων Πιστοποιήσεων που σας απονέμονται από το WSET (Wine & Spirit Education Trust) και το BSA (Beverage Standards Association) με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα:
- WSET Level 1 Award in Wines – και μπορείτε να εγγραφείτε στο επόμενο επίπεδο σπουδών, WSET Level 2 in Wines
- WSET Level 1 Award in Spirits – και μπορείτε να εγγραφείτε στο επόμενο επίπεδο σπουδών, WSET Level 2 in Spirits
- BSA BARISTA Level 1 PLUS – και μπορείτε να εγγραφείτε στο επόμενο επίπεδο σπουδών, BSA BARISTA Level 2 PLUS
Πώς παραλαμβάνω τις Πιστοποιήσεις μου;
Αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων σας από το WSET & το BSA, σας στέλνουμε με courier τις Πιστοποιήσεις σας μαζί με τις καρφίτσες (label pins – όπου αυτές προβλέπονται). Η αποστολή γίνεται με δική σας χρέωση (χρέωση παραλήπτη) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια σας ως δικαιούχος, με δική σας ευθύνη.
Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;
Ναι. Mέσω του eshop, έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε σε δόσεις πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα.
Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;
Ναι. Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.
Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης λόγω ανωτέρας βίας, όπως συνέβη με την πανδημία COVID-19;
Τα μαθήματα Κρασιού και Αποσταγμάτων θα συνεχιστούν κανονικά μέσω online πλατφόρμας.
Τα μαθήματα του Καφέ-Κακάο-Τσάι θα συνεχιστούν με τον τρόπο και στο χρόνο που θα μας υποδείξει το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.
You May Also Like
Certificates



Testimonials
Syllabus