Follow WSPC
CMS Introductory course & Certified exams
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΤΗΛ.: +30 210 98 82 540
FOLLOW WSPC
WSPC Gift Card
Top

CMS Introductory course & Certified exams

  /  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ  /  ΑΘΗΝΑ  /  CMS Introductory course & Certified exams

CMS Introductory course & Certified exams

€990
CMS

About this course

CMS
ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ
ΑΘΗΝΑ
ΕΝΤΑΤΙΚΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24 ΩΡΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ: ΑΓΓΛΙΚΑ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετρητοίς

990€

ή Δόσεις

Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.

Court of Master Sommeliers/ Διεθνείς Σπουδές Οινοχοΐας – Το κορυφαίο επαγγελματικό εχέγγυο

Σχετικά με το course

Το Πιστοποιητικό του “Court of Master Sommeliers” είναι το κορυφαίο επαγγελματικό εχέγγυο που μπορεί κάποιος να κατακτήσει διεθνώς στο Service των κρασιών, των αποσταγμάτων και των άλλων οινοπνευματωδών, στις αγορές του Τουρισμού, Φιλοξενίας/ Ξενοδοχείων και Εστίασης.
Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης και η ίδια η Πιστοποίηση είναι προαπαιτούμενη για την απόκτηση του κορυφαίου διεπαγγελματικού τίτλου παγκοσμίως “Master of Wine”.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής και των δύο Πιστοποιήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο όρος Οινοχόος (Sommelier), διεθνώς, είναι συνώνυμος με τους Τίτλους Σπουδών του Court of Master Sommeliers. Το 1969 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη εξέταση Master Sommelier στη Μεγάλη Βρετανία. Μέχρι το 1977 το CMS είχε θεμελιωθεί ως πρωτεύον διεθνές εξεταστικό σώμα. Στην Ελλάδα παρέχονται μόνο από το WSPC τα προγράμματα: Introductory Sommelier Course & Certified Sommelier Exam.

Το Introductory Sommelier Certificate είναι το πρώτο επίπεδο από το οποίο όλοι οι υποψήφιοι Master Sommeliers πρέπει να ξεκινήσουν. Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο ημέρες, με τις εξετάσεις να πραγματοποιούνται το πρωινό της τρίτης ημέρας.

Το Certified Sommelier αποτελεί τη βασική πιστοποίηση για τους επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και των αποσταγμάτων, που εργάζονται στον τομέα της Φιλοξενίας. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να προσφέρει στον εργαζόμενο Sommelier μια ουσιαστική πιστοποίηση. Οι εξετάσεις του Certified πραγματοποιούνται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του Introductory. Προαπαίτηση για τις εξετάσεις αποτελεί η επιτυχής ολοκλήρωση του Introductory Sommelier Certificate.

Για την επιτυχία στις εξετάσεις του CMS, συστήνεται σε όλους πρώτα η φοίτηση στο WSET L3 Award in Wines, καθώς και του Modern Sommelier Study Program, το οποίο λειτουργεί ως προπαρασκευαστικό πρόγραμμα του CMS και προετοιμάζει καταλλήλως όσους υποψήφιους δεν έχουν την επαρκή εμπειρία στο χώρο της εστίασης.

Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη
 CMS Introductory course & Certified exams

Learning Goals

The Introductory Sommelier course covers:

  • elementary practices in the vineyard and winemaking procedures.
  • the grape varieties, origins, specific winemaking procedures and classifications for all the major wines of the world.
  • the production, raw materials and flavors of Spirits and liqueurs.
  • technical skills of wine service.
  • the importance of social skills.
  • fundamentals of matching wines with food.
  • an introduction to the skills of wine tasting.

 

Introductory Learning Outcomes:
Candidates will be able to:

  • explaing the factors which contribute towards the quality of wines
  • describe the characteristics of the wines from the main wine producing countries of the world
  • demonstrate an understanding of the wine classification and control systems in current use
  • interpret wine label terms
  • state the basic ingredients and flavours of apéritifs, spirits and liqueurs
  • demonstrate an awareness of beers, saké and other beverages
  • demonstrate the correct service of wine and other beverages
  • demonstrate a basic competence in selling and matching wines with foods
  • identify the requirements of the Advanced Sommelier Certificate

 

The Certified Sommelier course:
The Certified Sommelier qualification is the primary certification for wine and beverage professionals in the Hospitality Industry and is intended to provide a meaningful qualification for the working Sommelier. The pre-requisite for this examination is the Court of Master Sommeliers Introductory Certificate.

 

Certified Learning Outcomes:

  • To create a minimum standard of service and knowledge for the Hospitality Industry.
  • To provide successful candidates with credentials to show employers their skills have been evaluated at a high level of proficiency by the leading authority on beverage service – the Internationally recognized Court of Master Sommeliers Worldwide.
  • To create a certification that provides all successful candidates with a sense of accomplishment while providing the most dedicated students an opportunity to further their education and skills at the Advanced and Masters levels.

Registration

  • For registration e-mail us at education@wspc.gr
    The registration is completed once you pay the full amount of tuition fees, through the e-shop, or by making a bank deposit and complete the Registration Form.
  • After the payment you will receive the Registration Form which must be filled out and returned to the Admissions Officers. Your enrollment is automatically completed once the Admissions has received a fully completed Registration From.
  • To enroll you have to be at least 18 years old.
  • We strongly recommend that all participants have a WSET L3 Awards in Wines and either have experience in the wine service industry or have completed the WSPC Modern Sommelier Study Program.
  • It is necessary to have a valid email address, as all information about your studies is electronically documented
  • Receiving your Certificate from Court of Masters Sommelier:
    Following the successful completion of the course and receiving a passing grade, your Certificate will be issued. You will receive your Certificate the last day of your studies, along with the label pin.
    In the even that you misplace or damage the original Certificate, a duplicate copy will be issued after the payment of the appropriate fee.
  • Once the registration deadline has passed no late registrations will be accepted

Cancellation Terms & Policy

  • The program tuition is paid in full prior to the commencement of the course and applies only to the specific selected course. Tuition fees are non-transferrable to future courses.
  • The registration can be cancelled up to two (2) months before the course date. However, a minimum administrative charge, plus the cost and the postal expenses of the textbook, and the bank transfer charges will be deducted.
  • For fees paid by credit card, a handling fee of 3.5% of the paid course fee will be restrained.
  • Cancellation in less than two months before the course date will incur a 50% loss of the whole tuition fees amount.
  • Cancellation in less than a month and/ or after the start of the program will incur the loss of the whole tuition fees amount.
  • Any withdrawals are not refundable (course and/ or exam/s).
  • In the occasion due to force majeure, that the Greek Government applies restrictions and or lockdown to educational organizations and lessons are interrupted, as happened with the COVID-19 pandemic, registrations will be automatically transferred to the next available CMS Athens course, with no extra charge.
  • In the occasion that you are not able to attend the course due to coronavirus restrictions (lockdown) that may apply in your country of residence/origin, WSPC will automatically transferred your registration to the next available CMS Athens course, with no extra charge.
  • Liability: For accidents and other damages we can only inherit liabilities within the scope of the legal liability. We do not inherit liabilities for accidents and other damages on the way to and from the course venues. At tending excursions and visiting programmes etc. are at your own risk. Furthermore WSPC is not liable for lost clothing, valuables, etc.
  • WSPC maintains the right to cancel a course due to insufficient student enrollment. In such an event enrolled students will either be transferred to the next available course or will be refunded.
  • If the theory mark at the Introductory exam is below 60%, the candidate will not be able to take the Certified exam and will be refunded the amount of €210,00 (fees for certified exam first attempt).
  • Candidates who score higher than 60% on the Introductory exam, automatically sit the Certified exam on the same day. In case a candidate decides to withdraw from the Certified exam, although being successful at the introductory exam, WSPC maintains the right to fully examine any consequent refund request and to notify the student for the outcome within 5 working days.

Methods of Payment:

  • Bank Deposit
    1.Bank: ALPHA BANK
    Eden Mare Branch (155).
    Currency: Euro.
    Account/ Company Name: WSPC LTD.
    Account No.: 118-00-2330-000482
    BIC No: CRBAGRAAXXX
    IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482
    2.Bank: PIRAEUS BANK
    Sygrou Branch.
    Currency: Euro.
    Account/ Company Name: Wine & Spirit Professional Centre LTD/ Educational Organization.
    Account No.: 6727-113141-025
    BIC No: PIRBGRAA
    IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025
    3.Bank: EUROBANK
    Currency: Euro
    Account/ Company Name: Wine & Spirit Professional Centre LTD/ Educational Organization.
    Account No.: 0026.0019.54.0201143015
    BIC No: ERBKGRAA
    IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015

    When depositing the fees, candidates are required to complete their full name & details. In the case of the deposits made by Firms, the full company name & address must be shown.

  • Credit card: Visa & MasterCard

Main principles

The following expectations are designed to improve the quality of the WSPC classroom experience. We therefore ask our students to honor the following principles aimed at building a positive and productive learning environment based on mutual respect while in class.

Do not miss classes

Students that attend classes regularly are more likely to pass their exams – and with better grades. In case of absence, it is a student’s responsibility to catch up with notes, assignments and /or wines tasted in class that day.

Do not be late

Arriving on time to class is an act of respect for your fellow students and instructors. If, despite your best efforts, you arrive late, make sure you enter the classroom discreetly and pick the first available seat.

Come to class well prepared

Preparation before class is essential for a better understanding of the curricula. Students that turn in assignments on time build up their knowledge and increase the possibility of scoring higher at exams. Assignments not turned in within the deadline will not be accepted.

Turn your mobile off while in class

This is also a sign of respect. In case you are expecting an urgent call, you are kindly requested to inform your instructor at the beginning of the class and keep your mobile on silent mode. Upon call reception, please exit the class as discreetly as possible.

Please note that the use of portable electronic devices (mobile, laptop, MP3 player etc) while in class is not allowed, as can be distracting to faculty and students, may infringe upon privacy or copyright, and can have a negative effect on classroom discussions. The bottles of every wine flight tasted remain in display after class, so students may take photos of the labels for their convenience.

Avoid side conversations

This is common courtesy towards your classmates and instructors. Talking to each other may be distracting and counterproductive.

Avoid dominating discussion

Participation in class is important and queries enhance comprehension of the curricula. The time dedicated to Q&As is based on the instructor’s discretion. It is important that students respect the time set for queries during class, avoid talking out of turn and give others a fair opportunity to participate.

THE ABOVE PRINCIPLES ALSO APPLY DURING THE EXAMINATIONS

Important information about examinations

The Introductory Sommelier Examination comprises of:

  • a multiple-choice paper and
  • a short elementary practical service test.

The pass mark is 60%. The examination language is English.

The Certified Sommelier Examination comprises of:

  • a 40 multiple-choice and short answer paper
  • a blind tasting test of two wine samples
  • a practical service test.
    The pass mark is 60%, in each section and all three sections must be passed together. The examination language is English.
Re-sit

Candidates may contact WSPC and request the Exam Booking Form. The form must be completed and submitted to WSPC along with the appropriate fee within the given deadline. There is no limit on the number of attempts that may be made.
Candidates who have passed are not permitted to retake the Introductory and/ or Certified Exams to improve their grade.

Examination conditions and regulations
  1. Upon registration for an examination, candidates are deemed to acknowledge and agree to the following specific conditions:
    • at the start of the examination all candidates must supply the invigilator with proof of identity in the form of photographic ID, a valid passport or valid driver’s license
    • Candidates must have their own: pencil type HB2, eraser, sharpener
    • Candidates must have their own individual water bottle
    • the examination is to be completed in the time specified
    • no reference is to be made to any material, in whatever form, other than the examination question paper and answer sheet
    • once the invigilator has declared that examination conditions are in place, no communication of any kind between candidates is permitted until they have left the examination room or the invigilator has announced the end of the examination
    • during the examination candidates are only permitted to have the following items on their desk: tasting glasses, spittoon, pencils, erasers, and drinking water
    • it is prohibited for candidates to take any photographs of the examination room or examination materials
    • for tasting examinations candidates should not wear perfume, aftershave lotion or any other strong scent
    • the use of electronic devices of any kind is prohibited
    • mobile phones must not be on the examination desk, they must be switched off and placed out of sight
    • the use of dictionaries of any kind is prohibited
    • the use of audible ‘alarms’ on any clock or watch is prohibited
    • candidates may not leave the room until the first 15 minutes of the examination time have elapsed
    • candidates who arrive late may be allowed to enter the room at the discretion of the invigilator and only if other candidates are not compromised. Under normal circumstances we would not expect any candidate to be allowed to start the examination if they arrive more than 30 minutes after the published start time
    • candidates who arrive after the published start time will NOT be allowed to sit the examination if any other candidate has already left the examination
    • candidates may not leave, and then return to, the examination room once the examination has started unless they can be accompanied by an invigilator at all times while they are out of the examination room
    • candidates who complete the examination/assessment early may leave the examination room up until the last 10 minutes, providing they do not disturb other candidates; no re-admission is permitted
    • invigilators have no authority to comment upon, interpret, or express an opinion on any examination question
    • any candidate who is suspected of misconduct will be advised to leave the examination room immediately and their examination paper will be submitted to the Examination Panel to determine its validity
    • no examination question papers are to be removed from the examination room; candidates who fail to submit the question paper with their answer sheet will be deemed guilty of misconduct
    • it is prohibited for candidates to reveal the content of examination papers to others, or reproduce it in any way.
  2. Candidates agree to abide by the invigilator’s instructions. Failure to do so may render a candidate’s results invalid.
  3. CMS reserves the right to permanently exclude candidates found guilty of misconduct from CMS qualifications.
  4. Examination papers submitted for marking become the property of WSET Awards and will not be returned to candidates.
Receiving your Certificate from Court of Masters Sommelier:

Following the successful completion of the course and receiving a passing grade, your Certificate will be issued. You will receive your Certificate the last day of your studies, along with the label pin.
In the even that you misplace or damage the original Certificate, a duplicate copy will be issued after the payment of the appropriate fee.

Where is the course taking place?

The course is held in Athens, at the highly impressive and spacious premises of WSPC at Paleo Faliro, an area less than 5km outside the city center. Click here for the virtual tour of the school.

How can I prepare for the course?

The recommended text book for the course is “Sales and Service for the Wine Professional” latest edition by Brian K. Julyan. This text book is issued as part of your course fees. Students are again reminded that the primary source for study is the CMS web portal and the Guild of Sommeliers website.
The following file will also help you better understand the courses requirements and organize your studying so as to achieve the best possible outcome on the day of your exams.

Specification | Court of Master Sommeliers

Is VAT included in the tuition fees?

WSPC is a certified educational body of the Greek Ministry of Education. No VAT is being applied to the certified educational organizations.

What does the tuition fees include?

Access to all study materials of the course, the textbook, your registration to CMS Europe, the first attempt to the Introductory & Certified exam fees, your Certificate(s), the wines and/ or spirit samples needed (we are not accepting free samples) and all the organizational logistics of the program.

Are the expenses of accommodation included in the fees?

All accommodation and travel expenses, in any location, burden exclusively the students.

Are CMS courses available in other languages e.g. Greek?

No, CMS courses are available only in English.

Can I be absent?

No. Your presence is required on the day of the exams.

Can I sit directly for the Certified Examination?

No, firstly you should successfully complete the Introductory examination.

Can I resit if I fail or if I don’t attend the examination?

Candidates may contact WSPC and request the Exam Booking Form. The form must be completed and submitted to WSPC along with the appropriate fee within the given deadline. There is no limit on the number of attempts that may be made.

How can I get my Certificate?

Following the successful completion of the course and receiving a passing grade, your Certificate will be issued. You will receive your Certificate the last day of your studies, along with the label pin.

Can I pay with installments?

Yes. Through our e-shop (link) you can use your credit card and pay in installments.

What will happen if the classes are interrupted due to force majeure, as happened with the COVID-19 pandemic?

In the occasion that the Greek Government imposes restrictions and or lockdown to educational organizations and in-person classes are interrupted, registrations will be automatically transferred to the next available CMS Athens course, with no extra charge.

Testimonials

Ο λόγος που διάλεξα τα σεμινάρια barista ήταν για να μάθω τα πάντα σε ότι αφορά τον καφέ. Τρομερή εμπειρία, εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Όποιος αγαπάει τον καφέ και θέλει να μάθει τα πάντα γι’αυτόν πραγματικά αξίζει να κάνει τα σεμινάρια.

Νίκος Zούμης

Saint Andrea Resort Πάρος

Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων για Barista Skills της Beverage Standards Association, τον οποίο ολοκλήρωσα το Νοέμβριο, 2017. Η δομή των σεμιναρίων αφορούσε σε ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Ως προς τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά το πρώτο μέρος, θεωρώ ότι ήταν άκρως ενημερωτικό και συμβάδιζε με τα τελευταία δεδομένα του χώρου, έχοντας συνοχή και καλύπτοντας ένα εύρος από την επιλογή της πρώτης ύλης έως τα τελευταία στάδια της παραγωγής. Κατά το πρακτικό τμήμα μας δόθηκαν ποικίλες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να εξασκήσουμε τις βασικές δεξιότητες ενός barista έως τις πιο εξειδικευμένες όπως το latte art. Η πιστοποίηση με βοήθησε στην άμεση επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς πλέον εργάζομαι στον τομέα παραγωγής του καφέ της εταιρείας Bridge Coffee Roastery. Οι γενικότερες γνώσεις που απέκτησα, με καλύπτουν και βοηθούν καθημερινά την εργασία και την εξέλιξή μου ως επαγγελματία. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Κουίδου Μαριλένα, διακρινόταν από μεταδοτικότητα και διαρκές ενδιαφέρον για την επιμόρφωσή μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και για την μετέπειτα επαγγελματική μας αποκατάσταση, ενώ στόχευε στο να μας εφοδιάσει με τα πλέον σύγχρονα, θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα. Η συνολική μου εικόνα για το σεμινάριο είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των επαγγελματιών στο αντικείμενο του καφέ.

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Bridge Coffee Roasters

Tο υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων, το άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ανέβαζε σε πολύ υψηλό επίπεδο τις εισηγήσεις. Οι γνώσεις που έλαβα, είχαν άμεση πρακτική εφαρμογή στην εργασία μου και με βοήθησαν τόσο στην επαγγελματική μου ανέλιξη όσο και στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Γιώργος Μανέτας

Barista Roasters Coffee

Mετά από χρόνια εμπειρίας ως barista,αποφάσισα πως ήθελα να τολμήσω να μετακινηθώ σε ένα πιο υπεύθυνο κομμάτι της εστίασης στον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να μπορέσω να διεκδικήσω την θέση που ήθελα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχα ήδη εργαστεί στο παρελθόν, έπρεπε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με κάποιον τίτλο σπουδών σχετικό με τον χώρο. Ψάχνοντας κατέληξα στο σεμινάριο του BSA, λόγο κύρους και διεθνούς εγκυρότητας ,καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιέφερε είναι ξένων συμφερόντων. Όντως ήταν το κατάλληλο βήμα, διότι εμπλουτίζοντας το και με ένα σεμινάριο στο bartending που ακολούθησα, το βιογραφικό μου θεωρήθηκε κατάλληλο για την θέση. Ένα πραγματικά πολύ ουσιαστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο, το προτείνω σε κάθε barista που θέλει να κάνει καριέρα!

Θέμης

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

Επέλεξα το συγκεκριμένο σεμινάριο γιατί καλύπτει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων ενός Barista. Καθώς δεν είχα προϋπηρεσία στο χώρο, η θεωρία πάνω στον καφέ και στο τσάι, η σωστή εκμάθηση χρήσης της μηχανής espresso αλλά και η εκπαίδευση στους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να ζητήσω δουλειά και τελικά να εργάζομαι πλέον σε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καφέ.

Xρήστος Στρατηγάκης

Head Barista Coffee shop

Επειδή ο καφές εκτός από δουλειά ήταν και είναι το πάθος μου, θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Κάνοντας μια έρευνα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά σεμινάρια για τον καφέ, χωρίς όμως να παρέχουν διεθνή πιστοποίηση και πτυχίο. Έτσι λοιπόν επέλεξα το BSA και ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω! η εκπαίδευση ήταν μαγική καθώς είχα την δυνατότητα να κατανοήσω όλη την θεωρία στην πράξη, είχα δίπλα μου άρτιους και μεταδοτικότατους εκπαιδευτές που ήταν εκεί με χαμόγελο και υπομονή για μένα και για τις απορίες μου (που ήταν και πολλές), πήρα πολλές νέες γνώσεις και εμπλούτισα στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες και το ποιο σημαντικό για μένα…. όλα όσα έμαθα, φεύγοντας από εκεί ήμουν σε θέση να τα εφαρμόσω άμεσα στο κατάστημα που εργαζόμουν. Για όλους αυτούς , αλλά και για άλλους τόσους λόγους, επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο BSA και η εμπειρία μου έγινε ακόμα ποιο συναρπαστική κατακτώντας την κορυφή και του level 2!

Αλκμήνη Kρυσταλίδη

Barista Coffee Island

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο για να εμβαθύνω πιο πολύ στο κομμάτι των ζεστών ροφημάτων, υπάρχει μια φιλοσοφία που ήθελα να μάθω. Εξαιρετική εμπειρία, με εξειδικευμένους εισηγητές και στην θεωρία και στην πρακτική. Πολύ χρήσιμο κυρίως γιατί μαθαίνοντας την ιστορία της πρώτης ύλης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ποιότητα και την ποσότητα που μας δίνεται. Οι τεχνικές είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αλεξάνδρα Κυρίτση

Καφεκοπτεία Λουμίδη Κηφισιά

Ο καφές για εμένα αποτελεί ένα ταξίδι σε ένα κόσμο μοναδικών εμπειριών , υψηλών απαιτήσεων και συνεχών αλλαγών . Οπότε σαν επαγγελματίας για να μπορώ εγώ και οι καταναλωτές να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Επιλέγοντας την Μαριλένα ,τον Βαγγέλη και τα υπόλοιπα παιδιά ανακάλυψα μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ,που εκτός από τις πολλές νέες γνώσεις που αποκόμισα από το πλούσιο και μοναδικά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό ,μπόρεσα μέσα από την δομή του σεμιναρίου και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων να ανακαλύψω λάθη και να βελτιωθώ κατακόρυφα . Άξιο αναφοράς είναι ο άρτιος εξοπλισμός ,το αψεγάδιαστο των εξετάσεων και η συνεχής επαγγελματική στήριξη μετά το πέρας των σεμιναρίων. Ευχαριστώ φιλαράκια για τις ωραίες και μοναδικές στιγμές.Keep going.

Θωμάς Κολωνιάτης

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

Οι γνώσεις που παρείχε το σεμινάριο , ήταν κατατοπίστηκες , χωρίς γενικολογίες. Οι εισηγητές , ήταν αναλυτικοί και στη θεωρία και στην πράξη. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους , με πάθος και αγάπη για τον καφέ να παρακολουθήσουν και τα 2 Levels , για να αποκτήσουν τις απαραίτητες- βασικές γνώσεις , που χρειάζεται να έχει κάθε νέος Barista που ξεκινάει, και σε συνδυασμό με την “τριβή” στη δουλειά να εξελιχθεί σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που λέγεται καφές , ο οποίος εξελίσσεται καθημερινά.

Πλακούτσης Κωνσταντίνος

Head bartender TATOI TENNIS CLUB
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Syllabus

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop

    User registration

    You don't have permission to register

    Reset password