Follow WSPC
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΤΗΛ.: +30 210 98 82 540
FOLLOW WSPC
WSPC Gift Card
Top

Υποτροφίες

  /    /  Υποτροφίες

Οι Υποτροφίες του WSPC

Στις αποφοιτήσεις του WSPC, επιβραβεύουμε τους σπουδαστές με τις υψηλότερες επιδόσεις στις εξετάσεις των προγραμμάτων μας (Κρασί, Αποστάγματα, Οινοχοΐα, Καφές-Τσάι-Κακάο). Πιστεύοντας στην αξία της δια βίου μάθησης, προκρίνουμε ως επιβράβευση τη συνέχιση των σπουδών συμβάλλοντας στην επιπλέον ενίσχυση κατάρτισης.

Οι Υποτροφίες του WSPC απονέμονται από τους: Ian Harris MBE – WSET Chief Executive, Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW – Πρόεδρο του WSPC, και από τους εκπροσώπους των Εταιριών – Χορηγών της εκάστοτε Υποτροφίας.

Υποψήφιοι για τις υποτροφίες είναι όλοι οι απόφοιτοι μας που έχουν τις υψηλότερες επιδόσεις στις εξετάσεις σε συγκεκριμένα σχήματα προγραμμάτων, με την πρώτη προσπάθεια (όχι re-sit και non-show).

WSPC Υποτροφίες
9
Αποφοιτήσεις
107
Υποτροφίες
6
Προσωπικότητες που τιμήθηκαν από το WSPC

Υποτροφίες ``Υψηλότερων Επιδόσεων``

Οι Υποτροφίες “Υψηλότερων Επιδόσεων” του WSPC έχουν καθιερωθεί ως θεσμός που υποστηρίζεται εμπράκτως από οργανισμούς και εταιρίες του κλάδου του Κρασιού, Αποσταγμάτων, Καφέ και Τουρισμού. Οι εταιρίες αυτές μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, ενώ στέκονται δίπλα στους Αποφοίτους μας, επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους και την επιλογή τους να ακολουθήσουν τον απαιτητικό και δαπανηρό δρόμο της εκπαίδευσης. Αυτή η επιλογή προσδίδει προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς συμβάλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων επαγγελματιών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του κλάδου διεθνώς, αλλά και καταναλωτών με συμπεριληπτική κουλτούρα. Και οι δύο αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της αγοράς.

“Θερμές ευχαριστίες σε όλες τις εταιρίες”

2016 - 2017 (09 Μαρτίου 2018, Πύργος Πετρέζα)

Υποτροφία Υψηλότερης Επίδοσης

ΕΔΟΑΟ

Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία στα 7 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards, WSET L1 Award in Wine Service & Modern Sommelier, & WSET L2 Professional Award in Spirits καθώς και WSPC HESTIA Advanced Certificate. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται μέρος των διδάκτρων, αξίας: €1.200,00 για την ολοκλήρωση των σπουδών του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο WSET Diploma, την κορωνίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του WSET Αγγλίας. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Ηλία Μωραΐτη.

CELLIER 

Καλύτερη επίδοση Καταναλωτή στα 4 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards (ή Combo 1 – 3) & HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: χορηγία εκπαιδευτικού ταξιδιού τριών ημερών σε κορυφαίο Οινοπαραγωγό της Ευρώπης. Η υποτροφία απονεμήθηκε στην σπουδάστρια Μαρία Διπλαράκη.

KTHMA ALPHA 

Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα 5 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards in Wines, L1 Award in Wine Service & Modern Sommelier καθώς και WSPC HESTIA L3 Certificate – The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες των χώρων service & εστίασης που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: Προσφέρονται τα δίδακτρα και τα εξέταστρα για τη φοίτηση του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο Court of Master Sommeliers (CMS) στο Introductory Course & Certified Exam στην Ελλάδα, αξίας €980,00 για μαθήματα μόνο σε Αθήνα. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Ηλία Μωραΐτη.

WINES OF ATHENS 

Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία στα 4 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards & Spirits Award. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Η υποτροφία απονεμήθηκε στην σπουδάστρια Σταματίνα Αμπάτη.

ΕΝΟΑΒΕ 

Οίνοι Βορείου Ελλάδος. Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία στα 4 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards & HESTIA Advanced Certificate – The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: χορηγία εκπαιδευτικού ταξιδιού με διαμονή 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις) σε μία από τις οινικές διαδρομές των περιφερειακών ενώσεων οινοποιείων. Λόγω ισοψηφίας η υποτροφία απονεμήθηκε στους σπουδαστές Γιώργο Κουκουλέτσο & Ηλία Μωραΐτη.

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 

Καλύτερη επίδοση Άνδρα Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 & 2 Awards in Wines & Modern Sommelier Study Program. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες των χώρων service & εστίασης που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Γαβριήλ Συμεωνίδη.

ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ 

Καλύτερη επίδοση Γυναίκας Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 & 2 Awards in Wines & Modern Sommelier Study Program. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες των χώρων service & εστίασης που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Η υποτροφία απονεμήθηκε στην σπουδάστρια Σοφία Παρασκευοπούλου.

ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 

Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία Χονδρεμπορίου στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1, Level 2 & Level 3 Awards. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες από όλο το φάσμα της αγοράς που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Εμμανουήλ-Λεονάρδο Μουρέλλο.

ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ 

Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία Οινολόγου στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1, Level 2 & HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες από όλο το φάσμα της αγοράς που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Αποσταγμάτων/ WSET Level 2 Professional Award in Spirits. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Γιώργο Κουκουλέτσο.

HILTON ATHENS

Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1, Level 2 & Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες από όλο το φάσμα της αγοράς που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Αποσταγμάτων/ WSET Level 2 Professional Award in Spirits. ΚΟΡΕΝΤΙΟΣ (επιλαχών: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΜΟΥΡΕΛΛΟΣ).

Κτήμα Μουσών

Καλύτερη επίδοση Σπουδαστή στο Επίπεδο 3/ WSET Level 3 Award in Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Αποσταγμάτων/ WSET Level 2 Professional Award in Spirits. ΡΟΔΑΝΘΗ ΠΑΠΑΔΙΟΥ.

Οινοποιία Tsantali

Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία στο Επίπεδο 3 αποκλειστικά για τον Ελληνικό Αμπελώνα, HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται μέρος των διδάκτρων, αξίας: €700,00 για την ολοκλήρωση των σπουδών του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο WSET Level 3 Award του Διεθνούς Αμπελώνα. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΥΡΑΚΗΣ.

SEMELI Α.Ε.

Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία σε όλα τα Επίπεδα 3, του Διεθνούς αμπελώνα WSET Level 3 Award & του Ελληνικού Αμπελώνα, HESTIA Advanced Certificate, με Αριστεία στις εξετάσεις της Τυφλής Γευστικής Δοκιμής.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται μέρος των διδάκτρων, αξίας: €600,00 για την ολοκλήρωση των σπουδών του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο WSET Diploma. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ (επιλαχών: ΗΛΙΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ).

Τιμητικές Υποτροφίες

Υποτροφία WSPC: To WSPC απονέμει Τιμητική Υποτροφία στον μόνο  Απόφοιτο WSET Diploma, που διακρίθηκε στο τμήμα του. Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγούνται τα δίδακτρα για την φοίτηση του Υπότροφου στο Λονδίνο, τον Απρίλιο του 2019, στο Business And Commercial Knowledge Course (BACK Course). Το BACK Course είναι εντατικό τριήμερο πρόγραμμα του WSET London, που εστιάζει σε θέματα εμπορίου, marketing και έρευνας, ειδικά για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, αξίας €1.600. ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ-ΟΚΤΑΠΟΔΑΣ.

Υποτροφία “VINETUM” – Επίσημος Αντιπρόσωπος  Concours Mondial de Bruxelles στην Ελλάδα: Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία στις εξετάσεις Τυφλής Γευστικής Δοκιμής στις Ενότητες 3, 5 & 6 του WSET Diploma. Σχήμα Υποτροφίας: Συμμετοχή σε θέση κριτή στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων Concours Mondial de Bruxelles τον Μάιο του 2019 με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Ο διαγωνισμός θα γιορτάσει τα 25 Χρόνια και λόγω του επετειακού του χαρακτήρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τοποθεσία διεξαγωγής του. ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ-ΟΚΤΑΠΟΔΑΣ.

Υποτροφία ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε.: Τιμητική Υποτροφία στη μνήμη Χαρίδημου Χατζηδάκη: θα απονεμηθεί σε Επαγγελματία του κλάδου F&B ή Οινοχοΐας σε Premium Εστιατόρια της Ελλάδας. Σχήμα Υποτροφίας: Προσφέρονται τα δίδακτρα για τη φοίτηση του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οινοχοΐας Modern Sommelier Study Program. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΥΡΑΚΗΣ.

Υποτροφία Marina Bungalows στην Πάρο: Καλύτερη επίδοση Καταναλωτή στο Επίπεδο 3 του Ελληνικού αμπελώνα HESTIA Advanced Certificate Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι ιδιώτες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται διαμονή 3 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα στο νησί της Πάρου. ΜΑΡΙΑ ΔΙΠΛΑΡΑΚΗ.

Υποτροφία Porto Carras Grand Resort – Domaine Porto Carras στη Χαλκιδική: Καλύτερη επίδοση Καταναλωτή στο Επίπεδο 3 του Διεθνούς αμπελώνα WSET Level 3 Award. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι ιδιώτες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται διαμονή 3 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα στο Porto Carras Grand Resort και ένα Wine Tour στο Κτήμα Πόρτο Καρράς συνοδεία γευστικής δοκιμής. ΡΟΔΑΝΘΗ ΠΑΠΑΔΙΟΥ.

2014 - 2015 (23 Μαΐου 2016, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος)

Υποτροφία Υψηλότερης Επίδοσης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

Απονέμεται στον Απόφοιτο WSET Diploma, κ. Σωτήρη Κόλλια, που ξεχώρισε παγκοσμίως ως ο μεγαλύτερος απόφοιτος στην ιστορία του WSET.

Απονεμήθηκε από τον εκδότη και ιδιοκτήτη των Εκδόσεων του Φοίνικα, κο. Μπάμπη Λέγγα. Χορηγούνται τα Συγγράμματα της Δρ. Σταυρούλας Κουράκου – Δραγώνα Hons WSET:

  1. Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, Νεμέα Ιστορικό οινοπέδιο, Εκδόσεις του Φοίνικα, 2012
  2. Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, Άμπελος και οίνος στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, Εκδόσεις του Φοίνικα, 2013
  3. Σταυρούλα Κουράκου, Σαντορίνη Ιστορικό Οινοπέδιο, Εκδόσεις του Φοίνικα, 2015

ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε. αναλαμβάνει να απονείμει την Τιμητική Υποτροφία “Αλβέρτος Αρούχ” στον κο. Παναγιώτη Μπαρμπίτσα από τον κλάδο F&B/ Οινοχοΐα σε Premium Εστιατόρια της Ελλάδας.

Σχήμα Υποτροφίας: Προσφέρονται τα δίδακτρα για τη φοίτηση του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οινοχοΐας Επιπέδου 2/ Modern Sommelier Study Program.

HELLENiFERA

Απονέμεται Τιμητική Υποτροφία στον Επαγγελματία με την καλύτερη επίδοση στα Εντατικά Επίπεδα Σπουδών: WSET Levels 1 & 2 Awards in Wines και WSET Level 3 Award in Wines & Spirits.

Σχήμα Υποτροφίας: Μικροινοποιήσεις του 2015 σε 6 κλώνους Μοσχοφίλερο & 6 κλώνους Ξινόμαυρο, στα πλαίσια του project “Κλωνική Επιλογή των Eλληνικών ποικιλιών” των εταιριών: Vine Nurseries Bakasieta & Institut Francais de la Vigne et du Vin – IFV (Γαλλικό Ινστιτούτο Αμπέλου και Οίνου). Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Ηλία Μωραϊτη.

ΕΔΟΑΟ 

Απονέμεται Τιμητική Υποτροφία στον Επαγγελματία με την καλύτερη επίδοση στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Levels 1 & 2 Awards in Wines και στο Επίπεδο 2 των Αποσταγμάτων/ WSET L2 Award in Spirits.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Αντώνιο Καραμήτσα.

WSPC 

To WSPC απονέμει Τιμητική Υποτροφία στον μόνο Απόφοιτο WSET Diploma, κο. Γρηγόρη Κόντο, που διέπρεψε στο τμήμα του.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγούνται τα δίδακτρα για την φοίτηση του Υπότροφου στο “Business And Commercial Knowledge Course” στο Λονδίνο (BACK Course). Το BACK Course είναι εντατικό τριήμερο πρόγραμμα του WSET London, που εστιάζει σε θέματα εμπορίου, marketing και έρευνας, ειδικά για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

VIVETUM

Απονέμεται Τιμητική Υποτροφία στον Επαγγελματία με την καλύτερη επίδοση στις εξετάσεις Τυφλής Γευστικής Δοκιμής στις 6 Ενότητες του WSET Diploma, κο. Γρηγόρη Κόντο.

Σχήμα Υποτροφίας: Συμμετοχή σε θέση κριτή στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων Concours Mondial de Bruxelles τον Μάιο του 2017, στο Valladolid στην καρδιά της Castilla y Leon της Ισπανίας.

WSPC

Απονέμεται Τιμητική Υποτροφία στον σπουδαστή που ξεχώρισε με την παρουσία του όλα τα Επίπεδα Σπουδών του WSET & WSPC. τα Ακαδημαϊκά Έτη 2014 – 2015, κο. Κωνσταντίνο Αραμπατζίδη.

Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται η φοίτηση της Ενότητας 2/ Unit 2: Αμπελουργία & Οινοποίηση του WSET Diploma.

Λοιπές Υποτροφίες

Υποτροφία:

  1. ΚΥΡ.ΓΙΑΝΝΗ
  2. Cellier
  3. ΕΝΟΑΒΕ
  4. Κτήμα Σκούρα
  5. Κτήμα Παυλίδη
  6. Τσίπουρο Οικογένειας Αποστολάκη
  7. Οινοποιία Tsantali
  8. Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου
  9. Katogi Averoff Hotel &Winery
  10. Κτήμα Μουσών
  11. Κτήμα Μουσών
  12. HELLENiFERA

2012 - 2013 (12 Μαΐου 2014, Κτήμα Κοκοτού)

Υποτροφία Υψηλότερης Επίδοσης

ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ

Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα: WSET Level 1 – 3 Awards in Wines & L1 Award in Sommellerie

Χορηγούνται τα δίδακτρα και τα εξέταστρα για τη φοίτηση του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο Court of Master Sommeliers (MS) στο Introductory Course and Certified Exam στην Ελλάδα. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Γεώργιο Τσιωβάλα.

TSIPOURO APOSTOLAKIS FAMILY

Granted for the best performance of Professionalism in the WSET Level 1 – 3 Awards & Professional Award in Spirits.

Part of the tuition to be sponsored to a value of € 800,00 for the completion of the student / scholarship winner’s studies at WSET Diploma, the pinnacle of educational programmes. The scholarship was awarded to Mr Gregory Kontos.

CELLIER

Καλύτερη επίδοση Καταναλωτή στα: WSET Level 1 – 3 Awards & HESTIA Advanced Certificate.

Τα Cellier χορηγούν εκπαιδευτικό ταξίδι στην περιοχή της Καμπανίας στον οίκο Champagne Bollinger. Η υποτροφία απονεμήθηκε στο σπουδαστή μας κύριο Ιωάννη Πασγιάνο.

ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε.

Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία στα: WSET Level 1 – 3 Awards.

Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Λάμπρο Παπαδημητρίου.

ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα: WSET Level 1 – 3 (International Higher) Awards.

Χορηγείται εκπαιδευτικό ταξίδι στο Κτήμα Πόρτο Καρράς με ελάχιστη διαμονή 3 ημερών (2 διανυκτερεύσεις). Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας κύριο Αναστάσιο Μανιάτη.

ΚΑΤΩΓΙ – ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

Καλύτερη επίδοση Αριστούχου Σπουδαστή στο Επίπεδο Σπουδών αποκλειστικά για τον Ελληνικό Αμπελώνα, WSPC HESTIA Advanced Certificate.

Χορηγείται εκπαιδευτικό ταξίδι στο Μέτσοβο με ελάχιστη διαμονή 3 ημερών (2 διανυκτερεύσεις). Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Θεολόγη Γραμματικάκη.

ΗΔΩΝΙΚΟ

Kαλύτερη επίδοση Αριστούχου Επαγγελματία στο Επίπεδο Σπουδών των Αποσταγμάτων/ WSET Professional Award in Spirits. .

Χορηγείται εκπαιδευτικό ταξίδι στο ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΖΗ στην οινοπαραγωγική περιοχή της Δράμας με ελάχιστη διαμονή 3 ημερών (2 διανυκτερεύσεις). Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Ιωάννη Κοροβέση.

ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

Kαλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Εστίασης στο τρίτο Επίπεδο Σπουδών WSET Level 3 Award με Αριστείο σε Blind Tasting Examination.

Χορηγείται το νέο Επίπεδο 1 αποκλειστικά για την Οινοχοΐα/ WSET L1 Award in Wine Service. Η υποτροφία απονεμήθηκε στη σπουδάστριά μας Θεολογία Αναστασοπούλου.

ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Kαλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Εστίασης στο τρίτο Επίπεδο Σπουδών WSET Level 3 Award με Αριστείο σε Blind Tasting Examination.

Χορηγείται το νέο Επίπεδο 1 αποκλειστικά για την Οινοχοΐα/ WSET L1 Award in Wine Service. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Metaj Vasillaq.

ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ Α.Ε.

Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού προγράμματος αποκλειστικά για τον Ελληνικό Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate, η εταιρία ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ Α.Ε. χορηγεί σε 3 Υπότροφους το: Rapsani Wine Adventure.

Μια εναλλακτική πρόταση οινοτουρισμού & εκπαίδευσης στην αμπελοοινική περιοχή της Ραψάνης και του Ολύμπου. Υποψήφιοι για την εν λόγω Υποτροφία είναι οι σπουδαστές με Αριστείο σε Blind Tasting Examination. Η υποτροφία απονεμήθηκε στους σπουδαστές Αδαμοπούλου Κυριακή, Μάδη Ευαγγελία και Παππά Ιωάννη.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΜΗ

To WSPC απονέμει Τιμητική Υποτροφία στον Απόφοιτο WSET Diploma, κο. Δημήτρη Γριζά AIWS.

Χορηγούνται τα δίδακτρα για την φοίτηση του Υπότροφου στο “Business And Commercial Knowledge Course” στο Λονδίνο.

ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Υποτροφία επιβραβεύει τον κο. Ψωφίδη Ευάγγελο – Head Sommelier της Μεγάλης Βρετανίας, ως τον μόνο Απόφοιτο Certified Sommelier από το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CMS που έγινε στην Ελλάδα.

Χορηγείται εκπαιδευτικό ταξίδι με ελάχιστη διαμονή 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις) σε μια από τις εννέα (9) οινικές διαδρομές των οινοποιείων της Β. Ελλάδος.

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

To WSPC τιμώντας την Ένωση Ελληνίδων του Κρασιού, απονέμει Υποτροφία στην κα. Γαβρίλη Δέσποινα – εργαζόμενη Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στον τομέα του International Tourism & Hospitality Management, με στόχο τη διάδοση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στον τουρισμό και τον πολλαπλασιασμό των μελών/ γυναικών της ένωσης.

Χορηγείται φοίτηση στο Επίπεδο 1/ WSET Level 1 Award καθώς και η πρώτη ετήσια συνδρομή μέλους.

COURT OF MASTER SOMMELIERS

Το WSPC απονέμει Υποτροφία στον απόφοιτο WSET Diploma & Certified Sommelier, κο. Νικόλα Γιαννόπουλο AIWS – 1ο Νικητή του 12ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον «Καλύτερο Οινοχόο 2014».

Χορηγείται η κάλυψη των εξόδων διαμονής & μεταφοράς του Υπότροφου στο Λονδίνο, για την εξέταση του Advanced Sommelier Certificate από το CMS.

HESTA ADVANCED CERTIFICATE

To WSPC απονέμει Υποτροφία στον Επαγγελματία με την καλύτερη επίδοση στα: WSET Levels 2 & 3 Awards.

Από αυτή την Υποτροφία εξαιρούνται οι Αριστούχοι των χώρων service ή/ και εστίασης: Χορηγείται η φοίτηση στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Ηλία Ρουσσάκη.

2010 - 2011 (14 Μαΐου 2012, Πύργος Πετρέζα)

Δημοσιογραφική Υποτροφία

VIVETUM / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

Θα απονεμηθεί στο καλύτερο γραπτό/ εργασία που θα κατατεθεί μέχρι την 01 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία της WSPC® από τους σπουδαστές των Επιπέδων 3 & WSET® Diploma με τίτλο: «Πως αντιμετωπίζει την ύφεση η ελληνική οινοβιομηχανία

Η Υποτροφία της Vinetum/ Αμπελοτόπι για το 2011 έχει ως εξής: Ζητάμε να γίνει μια δημοσιογραφική έρευνα, από 2.000 έως 2.500 λέξεις. Το ζητούμενο είναι να γίνει μια δημοσιογραφική έρευνα με συνεντεύξεις και αναφορές στο τι συμβαίνει στον κλάδο ή/ και σε άλλες χώρες που να καταλήγει σε ένα συμπέρασμα, το οποίο να μην αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη γνώμη του συντάκτη. Με άλλα λόγια σκοπός είναι η έρευνα και το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και όχι ένα άρθρο γνώμης. Η Υποτροφία της Vinetum/ Αμπελοτόπι συνίσταται αφενός μεν στη δημοσίευση του άρθρου που θα επιλεγεί, αλλά και στην αποστολή του συντάκτη του σε μια έκθεση του εξωτερικού με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Η υποτροφία ανακοινώθηκε και παρουσιάσθηκε στην τελετή αποφοίτησης του WSPC το 2010, από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη. Υπότροφος, εφόσον και εάν υπάρξει, θα ανακοινωθεί μέσα στο 2011 και η Υποτροφία καθαυτή θα απονεμηθεί στην Αποφοίτηση WSPC 2012.

Υποτροφία Υψηλότερης Επίδοσης

ΑΙΟΛΟΣ – CERETTO

Υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας των Αριστούχων Αποφοίτων Diploma στις εξετάσεις των δυο πρώτων Ενοτήτων Σπουδών 1 & 2 του WSET® Diploma (Units 1 & 2: Vinification/ Viticulture & Global Business of Wine).

Η Υποτροφία μεταφράζεται σε εκπαιδευτικό ταξίδι τριών ημερών με επισκέψεις στα οινοποιεία της οικογένειας Ceretto στο Piemonte της Ιταλίας.

ΓΕΝΚΑ Α.Ε.

Υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις της Τρίτης – και πιο δύσκολης, Ενότητας Σπουδών του WSET® Diploma (Unit 3: Light Wines of the World) που εξετάζει τους σπουδαστές τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο στα λευκά & ερυθρά κρασιά του κόσμου.

Η υποτροφία συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό ταξίδι 3 ημερών στο οινοποιείο του Miguel Torres στην Vilafranca del Penedes στην Ισπανία, προκειμένου ο υπότροφος να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Miguel Torres Wine Course”, το οποίο θεωρείται “crash course” εκπαιδευτική εμπειρία με θεματολογία που αφορά στην οινοποίηση, τις πωλήσεις & το marketing. Μόνο 25 άτομα από όλο τον κόσμο γίνονται δεκτά σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ότι διδάσκει ο ίδιος ο Miguel A. Torres!

ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ Α.Ε.

Υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας των Αριστούχων Αποφοίτων Diploma για τις εξετάσεις της Πέμπτης Ενότητας Σπουδών του WSET®Diploma, Αφρώδη Κρασιά (Unit 5: Sparkling Wines of the World).

Ο υπότροφος θα ταξιδέψει για 3 μέρες, στην περιοχή Reims της Καμπανίας. Επίσκεψη στα κτήματα, δείπνο στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του οινοποιείου και βόλτα σε διαδρόμους πολλών χιλιομέτρων στα κελάρια του κτήματος, δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη…

2008 - 2009 (26 Απριλίου 2010, Πύργος Πετρέζα)

Υποτροφία Υψηλότερης Επίδοσης

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Απονέμεται στο σπουδαστή που σημείωσε την καλύτερη επίδοση στα Επίπεδα Σπουδών: Foundation & Intermediate Certificates.

H υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του Προγράμματος Αποσταγμάτων του WSET® Level 2 / Professional Certification in Spirits. Η σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύτηκε είναι η κα. Veselina Serbezova Lyobomirova. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ARGO WINE ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Α.Ε., κ. Δημήτρη Αποστολάκη.

Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ – ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Καλύτερη επίδοση καταναλωτή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Foundation, Intermediate, Advanced & Professional in Spirits Certificates.

Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές – οινόφιλοι που έχουν ολοκληρώσει τα παραπάνω WSET® Qualifications/ Επίπεδα Σπουδών. Η Υποτροφία καλύπτει ταξίδι τριών ημερών στο Μέτσοβο, στον ξενώνα Κατώγι Αβέρωφ. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε, είναι o κος. Καρακάσης Ιωάννης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του τομέα κρασιών της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Ιωάννη Κουλελή.

Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ – ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

Υποτροφία για την καλύτερη Επίδοση Σπουδαστή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Foundation, Intermediate & Advanced Certificate, από τη Β. Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ.

Η Υποτροφία περιλαμβάνει εκπαιδευτικό ταξίδι 3 ημερών στο Μέτσοβο, στον ξενώνα Κατώγι Αβέρωφ. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Πέτρογλου Ευαγγελία. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του τομέα κρασιών της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Ιωάννη Κουλελή.

VIVETUM / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

Απονεμήθηκε στο καλύτερο γραπτό / εργασία που είχε κατατεθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2008 από τους σπουδαστές των Επιπέδων 3 & WSET® Diploma με τίτλο: «Θα επρεπε να επιτραπούν οι βελτιωτικές ποικιλίες μέσα στους οίνους ΟΠΑΠ της χώρας μας;»

Η Υποτροφία της Vinetum/ Αμπελοτόπι συνίστατο αφενός μεν στη δημοσίευση του άρθρου που επιλέχθηκε, αλλά και στην αποστολή του συντάκτη του σε μια έκθεση του εξωτερικού με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Η υποτροφία ανακοινώθηκε και παρουσιάσθηκε στην τελετή αποφοίτησης του WSPC® το 2008 από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E και Πρόεδρο της Ένωσης «Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου/ ΕΛΔΟΙΝ», κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη. Απονεμήθηκε στον κο. Λάζαρο Γατσέλο, σπουδαστή WSET® Diploma.

Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ / THE FAMOUS GROUSE

Kαλύτερη επίδοση στο Επίπεδο Σπουδών των Αποσταγμάτων – WSET® Professional Certification in Spirits.

To The Famous Grouse, παρέχει στον αριστούχο του Eπιπέδου Σπουδών των Αποσταγμάτων ένα ταξίδι 2 ημερών στο Speyside της Σκωτίας στο πνευματικό σπίτι του Famous Grouse. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κος. Ελευθέριος Κανδύλης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του THE FAMOUS GROUSE της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Σκαλτσά.

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις των δυο πρώτων Ενοτήτων Σπουδών 1 & 2 του WSET® Diploma (Units 1 & 2: Vinification/ Viticulture & Global Business of Wine).

Η υποτροφία συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό ταξίδι σε οινοπαραγωγική περιοχή της Ευρώπης. Ο σπουδαστής που αρίστευσε είναι ο κος. Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS – Απόφοιτος WSET® DIPLOMA. Την Υποτροφία παρέδωσε η Διευθύντρια Ανάπτυξης της Μπουτάρη Οινοποιητική, κα. Μαρίνα Μπουτάρη.

ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις της πρώτης Ενότητας Σπουδών του WSET® Diploma (Unit 1: Global Business of Wine).

Η υποτροφία καλύπτει εκπαιδευτικό ταξίδι 4 ημερών εργασιακής παραμονής του υπότροφου στο σύγχρονο οινοποιείο και στον αμπελώνα του Κτήματος ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, όπου καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο και Αγιωργίτικο και οι ξενικής προέλευσης ποικιλίες Sauvignon Blanc, Semillon, Chardonnay, Syrah, Gewürztraminer, Cabernet Sauvignon και Merlot, με τους όρους της βιολογικής γεωργίας και με απόλυτο σεβασμό στην πανίδα της περιοχής. Η Υποτροφία απονεμήθηκε στον κο. Γρηγόρη Μιχαήλο AIWS – Απόφοιτο WSET® DIPLOMA. Την Υποτροφία απένειμε ο κος. Φίλιππος Κούκης, Γενικός Διευθυντής της INTERVINO, επίσημος διανομέας του κτήματος ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ.

ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ Α.Ε.

Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις της Πέμπτης Ενότητας Σπουδών του WSET® Diploma, Αφρώδη Κρασιά (Unit 5: Sparkling Wines of the World).

Ο υπότροφος θα ταξιδέψει για 3 μέρες, στην περιοχή Reims της Καμπανίας. Το εκπαιδευτικό ταξίδι περιλαμβάνει επίσκεψη στον επιβλητικό πύργο που επιμελήθηκε προσωπικά η Madame Pommery, καθώς και γνωριμία με τον οινολόγο – θρύλο για τα δεδομένα της Σαμπάνιας – Mr. Thierry Gasco. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα κτήματα, δείπνο στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του οινοποιείου και βόλτα σε διαδρόμους πολλών χιλιομέτρων στα κελάρια του κτήματος, δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη! Επίσης και αυτή η Υποτροφία δόθηκε στον κο. Γρηγόρη Μιχαήλο AIWS – Απόφοιτο του WSET® DIPLOMA. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως ο κος. Μιχαήλος AIWS αποφοίτησε από το Diploma με Έπαινο. Την Υποτροφία απένειμε ο κος. Νικόλαος Χάλαρης, Πρόεδρος της ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ Α.Ε.

2006 - 2007 (3 Μαρτίου 2008, Οινότρια Γη – Κώστα Λαζαρίδη)

Υποτροφία Υψηλότερης Επίδοσης

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ & HYATT LONDON

Aπονέμεται σε σπουδαστή – μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων για την καλύτερη βαθμολογία στην εξέταση τυφλής γευστικής δοκιμής κρασιού του τρίτου Επιπέδου Σπουδών – WSET® Advanced Certificate.

Για την υποτροφία αυτή, η εταιρεία που θα την αναλάβει θα καλύψει τα έξοδα ταξιδίου & διαμονής του αριστούχου σπουδαστή στην Αγγλία, προκειμένου αυτός να εργασθεί για μια εβδομάδα στο υψηλού γοήτρου και παγκοσμίου φήμης εστιατόριο του Λονδίνου, Aurora. To Aurora είναι εστιατόριο του ξενοδοχείου Great Eastern Hotel και ανήκει στον όμιλο εταιρειών Hyatt. O σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κ. Περικλής Σταυρόπουλος. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ARGO WINE ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Α.Ε., κ. Δημήτρη Αποστολάκη.

Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ

Kαλύτερη επίδοση βαθμολογίας καταναλωτή σε όλα τα Επίπεδα Σπουδών – WSET® Qualifications.

Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές – λάτρεις του κρασιού που παρακολουθούν τμήματα σπουδών του WSPC. Από το τμήμα Marketing κρασιών της Β.Σ.Καρούλιας, που αντιπροσωπεύει και διακινεί στην Ελληνική αγορά τα κρασιά της Κατώγι και Στροφιλιά, του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, του Κτήματος Σπυρόπουλου, της ΕΟΣ Σάμου, του Κτήματος Σιγάλα και του Κτήματος Gentilini, προσφέρεται ένα ταξίδι με δύο διανυκτερεύσεις στο Λονδίνο, με ξενάγηση στην ιστορική κάβα της Berry Bros,(μητρικής Εταιρείας της Β.Σ.Καρούλιας) και επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις του κλάδου παγκοσμίως, το London Wine Trade Fair. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι o κ. Άγγελος Νούλας. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του τομέα κρασιών της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Ιωάννη Κουλελή.

ΑΙΟΛΟΣ ΕΠΕ

Kαλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας για τις εξετάσεις των δυο Επιπέδων Σπουδών 1 & 2 – WSET® Foundation & Intermediate Certificates / Levels 1 & 2.

H υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του τρίτου Επιπέδου Σπουδών, του WSET® Level 3 / Advanced Certificate. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Μαίρη Βογιατζή από το χώρο των Δημοσίων Σχέσεων. Η υποτροφία απονεμήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΙΟΛΟΣ ΕΠΕ, κ. Ιωάννη Τρύπκο.

VIVETUM

Απονεμήθηκε στο καλύτερο γραπτό / εργασία που κατατέθηκεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2008 από τους σπουδαστές των Επιπέδων 3 & WSET® Diploma με τίτλο: «Θα επρεπε να επιτραπούν οι βελτιωτικές ποικιλίες μέσα στους οίνους ΟΠΑΠ της χώρας μας;»

Η υποτροφία της εφημερίδας Αμπελοτοπι για το 2008 εχει ως εξης: Ζητάμε να γινει μια δημοσιογραφική ερευνα, από 2000 έως 2500 λέξεις. Το ζητούμενο είναι να γίνει μια δημοσιογραφική έρευνα με συνεντεύξεις και αναφορες στο τι συμβαινει σε άλλες χώρες που να καταλήγει σε ενα συμπερασμα το οποίο να μην ειναι απαραιτήτως η γνωμη του συντάκτη. Με άλλα λογια δεν ζηταμε ενα αρθρο γνωμης αλλα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Η υποτροφία του Αμπελοτοπίου συνίσταται αφενός μεν στη δημοσίευση του άρθρου που θα βραβευτεί αλλά και στην αποστολή του συντάκτη του σε μια έκθεση του εξωτερικού με όλα τα έξοδα πληρωμένα.Η υποτροφία ανακοινώθηκε και παρουσιάσθηκε στην τελετή αποφοίτησης του WSPC από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E και Πρόεδρο της Ένωσης «Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου/ ΕΛΔΟΙΝ», κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και του οποίου το άρθρο δημοσιεύθηκε είναι ο κ. Λάζαρος Γατσέλος.

Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ / THE MACALLAN MALT

Kαλύτερη επίδοση βαθμολογίας στο Επίπεδο Σπουδών των Αποσταγμάτων – WSET® Professional Certification in Spirits.

Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κος. Έλβις Ζιάκος. To The Macallan Malt, παρέχει στον αριστούχο του Eπιπέδου Σπουδών των Αποσταγμάτων το κόστος των διδάκτρων καθώς και ένα ταξίδι 3 ημερών στη Σκωτία με V.I.P ξενάγηση στο αποστακτήριο του The Macallan που βρίσκεται στο Craigellachie (Κριγκέλαχι), στο Speyside της Σκωτίας. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του THE MACALLAN MALT της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Σκαλτσά.

2005 - 2006 (11 Οκτωβρίου 2006, ΒΣ Καρούλιας ΑΒΕΕΠ)

Υποτροφία Υψηλότερης Επίδοσης

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας για όλα τα επιμέρους μέρη της εξέτασης του WSET® Advanced Certificate / Level 3.

Η υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του πρώτου έτους σπουδών του WSET® Level 4 / Diploma. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κ. Γρηγόρης Μιχαήλος από το χώρο της Εστίασης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ARGO WINE ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Α.Ε., κ. Απόστολο Αποστολάκη.

WSPC

Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας για όλα τα επιμέρους μέρη της εξέτασης του WSET® Higher International Certificate / Level 3.

Η υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος σπουδών για τα Αποστάγματα, του WSET® Level 2 / Professional Certificate in Spirits. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Ευαγγελία Γρώπα από το χώρο του λιανικού εμπορίου κρασιών & αποσταγμάτων. Η υποτροφία απονεμήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του εκπαιδευτικού οργανισμού Wine & Spirit Professional Center Ltd στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine.

Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας για τις εξετάσεις των δυο Επιπέδων Σπουδών 1 & 2 – WSET® Foundation & Intermediate Certificates / Levels 1 & 2.

H υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του τρίτου Επιπέδου Σπουδών, του WSET® Level 3 / Advanced Certificate.
H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. An Tran από το χώρο της Εστίασης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, κ. Χρήστο Αργυρού.

ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ / HYATT ENGLAND

Απονέμεται σε σπουδαστή – μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων για την καλύτερη βαθμολογία στην εξέταση τυφλής γευστικής δοκιμής κρασιού του τρίτου Επιπέδου Σπουδών – WSET® Advanced Certificate.

Για την υποτροφία αυτή, η εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ Ο.Ε. καλύπτει τα έξοδα ταξιδίου & διαμονής του αριστούχου σπουδαστή στην Αγγλία, προκειμένου αυτός να εργασθεί για μια εβδομάδα στο υψηλού γοήτρου και παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Aurora. To Aurora είναι εστιατόριο του ξενοδοχείου Great Eastern Hotel και ανήκει στον όμιλο εταιρειών Hyatt. O σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κ. Νικόλαος Γιαννόπουλος. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ Ο.Ε., κ. Νικόλαο Χάλαρη.

ΣΕΜΕΛΗ

Καλύτερη επίδοση βαθμολογίας καταναλωτή σε όλα τα Επίπεδα Σπουδών – WSET® Qualifications.

Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές – λάτρεις του κρασιού που παρακολουθούν τμήματα σπουδών του WSPC®. H υποτροφία καλύπτει μια εκπαιδευτική εκδρομή & διαμονή τριών ημερών για δύο άτομα σε σουίτα του Οινοποιείου της ΣΕΜΕΛΗ Α.Ε. στη Νεμέα, την περίοδο του τρύγου. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Μαρία Ντασίου. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της εταιρείας ΣΕΜΕΛΗ Α.Ε., κ. Γεώργιο Κοκοτό.

VINETUM

Θα απονεμηθεί, το Φεβρουάριο του 2007, στο καλύτερο γραπτό / εργασία που θα κατατεθεί μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2007 από τους σπουδαστές των Επιπέδων 2 & 3 (WSET® Intermediate & Advanced Certificates), με τίτλο: «Είστε Γενικός Διευθυντής μιας εταιρείας που παράγει αφρώδη κρασιά. Τι κινήσεις θα κάνατε, σε επίπεδο εμπορικό και επίπεδο marketing, για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας σε περιόδους εκτός εποχικότητας ή χαμηλής ζήτησης;»

Για την καλύτερη εργασία που θα παραδοθεί η υποτροφία καλύπτει εξάμηνη συνεργασία αρθρογραφίας με το περιοδικό ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ. Η υποτροφία παρουσιάσθηκε από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E και Πρόεδρο της Ένωσης «Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου/ ΕΛΔΟΙΝ», κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop

    User registration

    You don't have permission to register

    Reset password