Follow WSPC
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΤΗΛ.: +30 210 98 82 540
FOLLOW WSPC
WSPC Gift Card
Top

Σχετικά με το Beverage Standards Association (BSA)

  /  Σχετικά με το Beverage Standards Association (BSA)

Beverage Standards Association of U.K.

Για όσους στοχεύουν σε μία Ανώτερη Βαθμίδα Διοίκησης & Εκπαίδευσης!

To WSPC αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Beverage Standards Association of UK (BSA), της ένωσης δηλαδή, όλων των εταιριών της Μεγάλης Βρετανίας που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ροφημάτων καφέ, τσαγιού, σοκολάτας/ κακάο, νερού και λοιπών Μη-Αλκοολούχων Ποτών (Non-Alcoholic Beverages).

Το Beverage Standards Association of UK (BSA) ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπική Ένωση το 1996 στη Μ. Βρετανία, έχοντας ως στόχο την αντιπροσώπευση και την υποστήριξη των μελών της, προωθώντας τη βέλτιστη πρακτική της βιομηχανίας μέσω της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και του networking, με στόχο την αναβάθμιση των standards και της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών στο χώρο των ροφημάτων εκτός οικιακής κατανάλωσης και την ευρύτερη ανάπτυξη του κλάδου. Ο φορέας λειτουργεί ως σύμβουλος και στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας σε σχετικά θέματα, ενώ εκπροσωπεί τις μεγάλες εταιρείες και βιομηχανίες που ασχολούνται με την παραγωγή και εμπορία ροφημάτων (καφέ, τσαγιού, κακάο, σοκολάτας, νερού, espresso μηχανών κτλ).

WSPC BARISTA

3.400.000.000

Στην Ελλάδα

Συνολική Αξία Κατανάλωσης Καφέ

3.000.000.000

Εκτός Σπιτιού

Αξία Κατανάλωσης Καφέ

400.000.000

Εντός Σπιτιού

Αξία Κατανάλωσης Καφέ
WSPC Coffee Cocoa Tea Expert
WSPC BSA

Ο Δρόμος προς την ευρύτερη αγορά της Εστίασης και του Τουρισμού

Στις αγορές της εστίασης και του τουρισμού, οι τομείς του καφέ, του τσαγιού, του κακάο και των smoothies, αποτελούν σοβαρούς «κωδικούς προϊόντων» στις πωλήσεις (sales) και τη λειτουργία (operation) των επιχειρήσεων. Η αγορά της κατανάλωσης ροφημάτων εκτός σπιτιού, με στόχο την ανάπτυξή της μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών σε αυτούς τους κλάδους, απαιτεί μία αξιόπιστη, πιστοποιημένη και αμερόληπτη εκπαίδευση.

Τα δύο επίπεδα σπουδών BSA Barista Level 1 PLUS  &   BSA Level 2 PLUS, στηρίζονται στο “5th Wave”  και διεξάγονται στην Αγγλία, τη Σκοτία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία και το Νεπάλ. Παρέχουν διεθνώς αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων Προσόντων και Υπηρεσιών (National Vocational System Qualification) της Μεγάλης Βρετανίας, πάνω στον καφέ και σε όλα τα ροφήματα, στο χώρο της εστίασης και τουρισμού, αποκλειστικά από accredited trainers του Beverage Standards Association UK, τα οποία και αναγνωρίζονται ως μαθήματα προς ένταξη στις τουριστικές πανεπιστημιακές σπουδές.

Στις αγορές της εστίασης και του τουρισμού, οι τομείς του καφέ, του τσαγιού, του κακάο και των smoothies, αποτελούν σοβαρούς «κωδικούς προϊόντων» στις πωλήσεις (sales) και τη λειτουργία (operation) των επιχειρήσεων. Ακόμα όμως και ένας απλός καταναλωτής – λάτρης του καφέ και των ροφημάτων, θα βρει κάθε λόγο να εγγραφεί στο BSA Barista Levels 1 & 2 PLUS.

Διαθέσιμα μαθήματα.
Αναλυτικά:

Συμβατικό / Εντατικό

Διάρκεια 21 ώρες

WSPC Advantages

Η Άποψη των Σπουδαστών του WSPC

Ο λόγος που διάλεξα τα σεμινάρια barista ήταν για να μάθω τα πάντα σε ότι αφορά τον καφέ. Τρομερή εμπειρία, εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Όποιος αγαπάει τον καφέ και θέλει να μάθει τα πάντα γι’αυτόν πραγματικά αξίζει να κάνει τα σεμινάρια.

Νίκος Zούμης

Saint Andrea Resort Πάρος

Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων για Barista Skills της Beverage Standards Association, τον οποίο ολοκλήρωσα το Νοέμβριο, 2017. Η δομή των σεμιναρίων αφορούσε σε ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Ως προς τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά το πρώτο μέρος, θεωρώ ότι ήταν άκρως ενημερωτικό και συμβάδιζε με τα τελευταία δεδομένα του χώρου, έχοντας συνοχή και καλύπτοντας ένα εύρος από την επιλογή της πρώτης ύλης έως τα τελευταία στάδια της παραγωγής. Κατά το πρακτικό τμήμα μας δόθηκαν ποικίλες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να εξασκήσουμε τις βασικές δεξιότητες ενός barista έως τις πιο εξειδικευμένες όπως το latte art. Η πιστοποίηση με βοήθησε στην άμεση επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς πλέον εργάζομαι στον τομέα παραγωγής του καφέ της εταιρείας Bridge Coffee Roastery. Οι γενικότερες γνώσεις που απέκτησα, με καλύπτουν και βοηθούν καθημερινά την εργασία και την εξέλιξή μου ως επαγγελματία. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Κουίδου Μαριλένα, διακρινόταν από μεταδοτικότητα και διαρκές ενδιαφέρον για την επιμόρφωσή μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και για την μετέπειτα επαγγελματική μας αποκατάσταση, ενώ στόχευε στο να μας εφοδιάσει με τα πλέον σύγχρονα, θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα. Η συνολική μου εικόνα για το σεμινάριο είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των επαγγελματιών στο αντικείμενο του καφέ.

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Bridge Coffee Roasters

Tο υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων, το άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ανέβαζε σε πολύ υψηλό επίπεδο τις εισηγήσεις. Οι γνώσεις που έλαβα, είχαν άμεση πρακτική εφαρμογή στην εργασία μου και με βοήθησαν τόσο στην επαγγελματική μου ανέλιξη όσο και στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Γιώργος Μανέτας

Barista Roasters Coffee

Mετά από χρόνια εμπειρίας ως barista,αποφάσισα πως ήθελα να τολμήσω να μετακινηθώ σε ένα πιο υπεύθυνο κομμάτι της εστίασης στον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να μπορέσω να διεκδικήσω την θέση που ήθελα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχα ήδη εργαστεί στο παρελθόν, έπρεπε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με κάποιον τίτλο σπουδών σχετικό με τον χώρο. Ψάχνοντας κατέληξα στο σεμινάριο του BSA, λόγο κύρους και διεθνούς εγκυρότητας ,καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιέφερε είναι ξένων συμφερόντων. Όντως ήταν το κατάλληλο βήμα, διότι εμπλουτίζοντας το και με ένα σεμινάριο στο bartending που ακολούθησα, το βιογραφικό μου θεωρήθηκε κατάλληλο για την θέση. Ένα πραγματικά πολύ ουσιαστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο, το προτείνω σε κάθε barista που θέλει να κάνει καριέρα!

Θέμης

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

Επέλεξα το συγκεκριμένο σεμινάριο γιατί καλύπτει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων ενός Barista. Καθώς δεν είχα προϋπηρεσία στο χώρο, η θεωρία πάνω στον καφέ και στο τσάι, η σωστή εκμάθηση χρήσης της μηχανής espresso αλλά και η εκπαίδευση στους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να ζητήσω δουλειά και τελικά να εργάζομαι πλέον σε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καφέ.

Xρήστος Στρατηγάκης

Head Barista Coffee shop

Επειδή ο καφές εκτός από δουλειά ήταν και είναι το πάθος μου, θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Κάνοντας μια έρευνα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά σεμινάρια για τον καφέ, χωρίς όμως να παρέχουν διεθνή πιστοποίηση και πτυχίο. Έτσι λοιπόν επέλεξα το BSA και ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω! η εκπαίδευση ήταν μαγική καθώς είχα την δυνατότητα να κατανοήσω όλη την θεωρία στην πράξη, είχα δίπλα μου άρτιους και μεταδοτικότατους εκπαιδευτές που ήταν εκεί με χαμόγελο και υπομονή για μένα και για τις απορίες μου (που ήταν και πολλές), πήρα πολλές νέες γνώσεις και εμπλούτισα στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες και το ποιο σημαντικό για μένα…. όλα όσα έμαθα, φεύγοντας από εκεί ήμουν σε θέση να τα εφαρμόσω άμεσα στο κατάστημα που εργαζόμουν. Για όλους αυτούς , αλλά και για άλλους τόσους λόγους, επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο BSA και η εμπειρία μου έγινε ακόμα ποιο συναρπαστική κατακτώντας την κορυφή και του level 2!

Αλκμήνη Kρυσταλίδη

Barista Coffee Island

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο για να εμβαθύνω πιο πολύ στο κομμάτι των ζεστών ροφημάτων, υπάρχει μια φιλοσοφία που ήθελα να μάθω. Εξαιρετική εμπειρία, με εξειδικευμένους εισηγητές και στην θεωρία και στην πρακτική. Πολύ χρήσιμο κυρίως γιατί μαθαίνοντας την ιστορία της πρώτης ύλης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ποιότητα και την ποσότητα που μας δίνεται. Οι τεχνικές είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αλεξάνδρα Κυρίτση

Καφεκοπτεία Λουμίδη Κηφισιά

Ο καφές για εμένα αποτελεί ένα ταξίδι σε ένα κόσμο μοναδικών εμπειριών , υψηλών απαιτήσεων και συνεχών αλλαγών . Οπότε σαν επαγγελματίας για να μπορώ εγώ και οι καταναλωτές να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Επιλέγοντας την Μαριλένα ,τον Βαγγέλη και τα υπόλοιπα παιδιά ανακάλυψα μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ,που εκτός από τις πολλές νέες γνώσεις που αποκόμισα από το πλούσιο και μοναδικά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό ,μπόρεσα μέσα από την δομή του σεμιναρίου και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων να ανακαλύψω λάθη και να βελτιωθώ κατακόρυφα . Άξιο αναφοράς είναι ο άρτιος εξοπλισμός ,το αψεγάδιαστο των εξετάσεων και η συνεχής επαγγελματική στήριξη μετά το πέρας των σεμιναρίων. Ευχαριστώ φιλαράκια για τις ωραίες και μοναδικές στιγμές.Keep going.

Θωμάς Κολωνιάτης

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

Οι γνώσεις που παρείχε το σεμινάριο , ήταν κατατοπίστηκες , χωρίς γενικολογίες. Οι εισηγητές , ήταν αναλυτικοί και στη θεωρία και στην πράξη. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους , με πάθος και αγάπη για τον καφέ να παρακολουθήσουν και τα 2 Levels , για να αποκτήσουν τις απαραίτητες- βασικές γνώσεις , που χρειάζεται να έχει κάθε νέος Barista που ξεκινάει, και σε συνδυασμό με την “τριβή” στη δουλειά να εξελιχθεί σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που λέγεται καφές , ο οποίος εξελίσσεται καθημερινά.

Πλακούτσης Κωνσταντίνος

Head bartender TATOI TENNIS CLUB

Συχνές Ερωτήσεις

Τι εκπαίδευση παρέχει το WSPC;

Σε παγκόσμια εκπαιδευτικά standards το μοντέλο εκμάθησης που εφαρμόζεται από το WSPC είναι το Horizontal Learning across all Levels of Wine & Spirits Market. Horizontal Learning/ Οριζόντια Εκμάθηση σημαίνει ότι δεν παρέχεται στους σπουδαστές μας γνώση με την έννοια της απόκτησης συγκεκριμένης ειδικότητας ή/και πτυχίου Οινολόγου -Οινοχόου -Αμπελουργού κτλ. Οι σπουδαστές μας αποκτούν μια ευρεία σε πλάτος και όγκο εξειδικευμένη γνώση πάνω σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα των κλάδων: αμπελουργία, οινολογία, οινοποίηση, αποσταγματοποιία, γευσιγνωσία, marketing, νομικό πλαίσιο και άλλα, τα οποία τους είναι πολύτιμα για να ανταποκριθούν με επιτυχία στην εργασία τους.

Το WSPC παρέχει non-job specific education που προσομοιάζει με τις μεθόδους και τις τεχνικές εκμάθησης που χρησιμοποιούνται στην Ακαδημαϊκή αγορά για την απόκτηση του τίτλου σπουδών ΜΒΑ. Απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες της αγοράς -Αμπελουργούς, Οινοπαραγωγούς, Οινολόγους, Οινοχόους, Bartenders, Baristi, Χονδρέμπορους, Λιανέμπορους, Στελέχη Επιχειρήσεων των κλάδων έως και Ιδιώτες/ “Οινόφιλους”. Οι σπουδαστές του WSPC, στα υψηλά Επίπεδα Σπουδών –Επίπεδα 3 & Diploma/ Επίπεδο 4, αποκτούν την εμπορική κριτική ικανότητα ανάλυσης και αξιολόγησης της σχέσης ποιότητας-τιμής και την ικανότητα διερεύνησης και κατανόησης της αγοράς και των δομών της. Η ικανότητα αυτή είναι η σημαντικότερη σε όλα τα ανώτερης και ανώτατης διοίκησης επαγγέλματα: Import Manager, Export Manager, Group Product Manager, Brand Manager, Sales Manager, F&B Manager, Οινοπαραγωγού και Chief Sommelier.

Θα μπορούσαμε τέλος να τονίσουμε πως η αξιολόγηση της σχέσης ποιότητας-τιμής αποτελεί κριτήριο ρουτίνας στην καθημερινότητα και των καταναλωτών. Οι καταναλωτές με τις συμπεριφορές τους αποφασίζουν καθημερινά για τις τύχες των προϊόντων στην αγορά. Για εμάς, αποτελεί τιμή το γεγονός πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποφασίζουν να αποκτήσουν τις ίδιες ακριβώς γνώσεις με τους επαγγελματίες και να καθίσουν στα ίδια θρανία, δίνοντας ακριβώς τις ίδιες εξετάσεις.

Η Γνώση άλλωστε Ενισχύει την Αντίληψη των Αισθήσεων!

Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα σπουδών του WSPC;

Το πρόγραμμα σπουδών του WSPC – πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα σπουδών του Wine & Spirit Education Trust, του Court of Master Sommeliers, του Beverage Standards Association Αγγλίας και του Wine Scholar Guilt Αμερικής – απευθύνεται σε:

  1. εργαζόμενους όλων των παραγωγικών σταδίων όλων των αγορών
  2. στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενημερώνονται διαρκώς γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο τους
  3. στελέχη επιχειρήσεων που επιζητούν την απόκτηση άρτιας και παγκοσμίου κύρους κατάρτισης που θα τους παρέχει μοναδικές δυνατότητες ανέλιξης στην εργασία και την καριέρα τους
  4. εταιρίες που επιζητούν να αναβαθμίσουν τη στελέχωση των τμημάτων τους, όπως επίσης να αναβαθμίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους
  5. απόφοιτους ή/και τελειόφοιτους της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής – Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών, που, δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να συνεχίσουν την μετεκπάιδευσή τους αλλά να αποκτήσουν την ίδια γνώση και τους ίδιους τίτλους σπουδών μένοντας στην Ελλάδα και έχοντας την δυνατότητα να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους
  6. σε νέους άνω των 18 ετών που επιθυμούν να επιλέξουν τον χώρο των κρασιών, των αποσταγμάτων, του καφέ και των Beverages ως τον επαγγελματικό τους ορίζοντα
  7. καταναλωτές που επιθυμούν να γνωρίζουν καλύτερα το κρασί και να διεισδύσουν στην πολυπλοκότητά του.
Σε ποια γλώσσα διδάσκονται τα μαθήματα στην Ελλάδα;

Στα πρώτα τρία επίπεδα σπουδών του κρασιού, των αποσταγμάτων και του καφέ/ τσάι/ κακάο (Levels 1 – 3), οι σπουδαστές διδάσκονται στην ελληνική γλώσσα.

Σε ανώτερα Επίπεδα Σπουδών, όπως αυτά του Wine Scholar Guilt οι σπουδαστές διδάσκονται στα Ελληνικά, αλλά οι εξετάσεις τους είναι στα Αγγλικά με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (multiple choice questions).

Η δυνατότητα να εξεταστούν στα Αγγλικά οι σπουδαστές υπάρχει σε όλα τα προηγούμενα επίπεδα σπουδών (Επίπεδα 1 έως 3). Συστήνεται άλλωστε από το WSPC να εξετάζονται στα Αγγλικά ήδη από το Επίπεδο 1, πρώτον, γιατί η Ελληνική αγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον τουρισμό. Δεύτερον γιατί η καριέρα ενός επαγγελματία μπορεί να οδηγήσει στον εξαγωγικό κλάδο και τρίτον προκειμένου οι σπουδαστές να εξοικειώνουν τους εαυτούς τους με την Αγγλική γλώσσα, ήδη από τα πρώτα στάδια εκμάθησης και εξέτασης μιας και το WSET Diploma – που είναι η κορωνίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – διδάσκεται μόνο στα αγγλικά.

Μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου εκτός Ελλάδας ή/και το αντίστροφο;

Είναι εφικτό, αν ένας σπουδαστής αποφασίσει να αλλάξει έδρα διαμονής, να συνεχίσει σε οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο παράρτημα του WSET εκτός Ελλάδας. Σε αυτήν την περίπτωση, “μεταφέρουμε” τα στοιχεία φοίτησης του σπουδαστή (στοιχεία όπως: student code number, passing grade etc.) στον αντίστοιχο Approve Program Provider (APP) του εξωτερικού. Σημειώνουμε πως το σημαντικότερο για τον σπουδαστή είναι να μιλάει τη μητρική γλώσσα της χώρας στην οποία ανήκει το παράρτημα.

Φυσικά, είναι εφικτό και το αντίστροφο. Κάποιος σπουδαστής που θα επαναπατριστεί να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του μετά από το προηγούμενο Επίπεδο Σπουδών από το οποίο έχει αποφοιτήσει επιτυχώς σε κάποια άλλη χώρα, στο επόμενο. Παρομοίως μπορεί να συμβεί και σε έναν international σπουδαστή να μπορεί να εγγραφεί στην Ελλάδα.

Είναι αναγνωρισμένα τα διπλώματα του WSET, του CMS, του WSG και του BSA;

Τα διπλώματα του WSET και του BSA είναι αναγνωρισμένα από το αγγλικό κράτος, όπως και αυτά του WSG από το Αμερικανικό κράτος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα τα Διπλώματα και όλοι οι affiliated με το WSPC οργανισμοί είναι αναγνωρισμένοι από την παγκόσμια αλλά και από ολόκληρη την ελληνική αγορά.

Στη διεπαγγελματική εκπαίδευση είναι απολύτως σημαντικό να ταυτίζεσαι με την πραγματική αγορά – οι εισηγητές να είναι οι επαγγελματίες του σήμερα και οι απόφοιτοί μας να είναι οι επαγγελματίες του αύριο.

Ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του WSPC, έχουν τιμήσει τα θρανία μας φωτεινά ονόματα και προσωπικότητες της αγοράς. Όλες οι εταιρίες των κλάδων του κρασιού και των αποσταγμάτων επιλέγουν να καταρτίζουν τα στελέχη τους στο WSPC. Τα Επίπεδα Σπουδών του WSPC αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης των Βιογραφικών Σημειωμάτων από τα αντίστοιχα τμήματα ή/και προϊστάμενους των εταιριών των κλάδων και της ευρύτερης αγοράς φιλοξενίας και τουρισμού.

Τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα;

Κάθε Επίπεδο Σπουδών χωρίζεται σε 2,5ωρα μαθήματα και το κάθε μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη: το θεωρητικό και το πρακτικό-γευσιγνωστικό μέρος. Για την διδασκαλία του θεωρητικού μέρους των μαθημάτων, παρέχονται στους σπουδαστές τα Ελληνικά βιβλία του WSET καθώς και οι οδηγοί σπουδών από το WSPC. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους σπουδαστές να προμηθευτούν και τα πρωτότυπα Αγγλικά βιβλία.

Όσον αφορά το BSA το WSPC παρέχει στους σπουδαστές, δικά του Ελληνικά συγγράμματα, πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις του αγγλικού οργανισμού.

Το WSG έχει Αγγλικά βιβλία και ένα πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών τεχνικών στο διαδίκτυο που οδηγούν τον σπουδαστή στην αφομοίωση της ύλης και των απαιτήσεων καθώς και στην επιτυχία των εξετάσεων. Επιπλέον, το βιβλίο του προγράμματος της κάθε χώρας, τους παρέχεται και ως e-Book μέσα από την εγγραφή τους.

Το πρακτικό ή/ και γευσιγνωστικό μέρος των μαθημάτων, όλων των οργανισμών, καλύπτεται από υπερπολλαπλάσιο αριθμό κρασιών και ετικετών, ή/ και από υπερπολλαπλάσιες ώρες διδασκαλιας και πρακτικής εξάσκησης σε όλες τις εκπαιδευτικές μας ενότητες σε σύγκριση όχι απλά με την ελληνική αγορά αλλά και με την παγκόσμια. Όλα τα δείγματα των μαθημάτων ή/ και η πρακτική εξάσκηση είναι πλήρως εναρμονισμένα και στοιχισμένα με το syllabus που μας καθορίζουν οι οργανισμοί, για κάθε Επίπεδο Σπουδών.

Η φοίτηση και η επιτυχής αποφοίτηση κάθε Επιπέδου Σπουδών ολοκληρώνεται με τις εξετάσεις στις οποίες υποχρεούται να συμμετέχει ο κά8ε σπουδαστής, ώστε να θεωρηθεί απόφοιτος του κάθε Επιπέδου, και να συνεχίσει τη φοίτησή του στο επόμενο Επίπεδο Σπουδών.

Όπως η Δομή/Syllabus των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθορίζεται από την Αγγλία και την Αμερική έτσι και οι εξετάσεις ελέγχονται πλήρως από τους affiliated μητρικούς μας οργανισμούς. Περίπου 7 μέρες πριν οι σπουδαστές δώσουν εξετάσεις ο Examinations Officer της κάθε χώρας παραλαμβάνει τα διαγωνίσματα απευθείας από την Αγγλία ή την Αμερική και την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά τις εξετάσεις τα αποστέλλει πίσω στις χώρες για την βαθμολογία τους.

Τέλος, οι εταιρίες που καλύπτουν τα δίδακτρα των υποψηφίων που παρακολουθούν τα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των υφιστάμενων συνεργατών τους.

Ποια προσόντα απαιτούνται κατά την εγγραφή;

Δεν απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα για την εγγραφή ενός υποψήφιου σπουδαστή, παρά μόνο να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να είναι επιτυχόντας του προηγούμενου προαπαιτούμενου Επιπέδου σπουδών.

Μέχρι ποιο Επίπεδο Σπουδών μπορεί ή πρέπει να φτάσει κανείς;

Επαγγελματίες των κλάδων: Κρίνεται αναγκαία η φοίτηση των επαγγελματιών των κλάδων του οίνου και των αποσταγμάτων τουλάχιστον μέχρι τα 3ο Επίπεδα Σπουδών, όπου αποκτούν ένα υψηλό γνωστικό επίπεδο της Ελληνικής και της παγκόσμιας αγοράς. Οι επαγγελματίες που επιθυμούν την απόκτηση μοναδικών δεξιοτήτων στοχεύοντας στην προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη, κατέχοντας την ικανότητα να καταθέτουν τη γνώση σε μορφή ανταγωνιστικά κατάλληλη για την εγχώρια και παγκόσμια βιομηχανία οίνου, αποσταγμάτων, οινοχοΐας και μη-αλκοολούχων ποτών σίγουρα θα πρέπει να αποκτήσουν τον ηγετικό τίτλο σπουδών WSET Diploma.

Ιδιώτες/ οινόφιλοι: Οι ιδιώτες –χομπίστες-απλοί καταναλωτές μπορούν τουλάχιστον να φοιτήσουν μέχρι και το 2ο Επίπεδο Σπουδών του WSPC. Ολοκληρώνοντάς το, έχουν καλύψει τις βασικές γνώσεις για τις ποικιλίες κρασιών της παγκόσμιας οινογραφίας καθώς και τις βασικές γνώσεις για τον συνδυασμό κρασιού & φαγητού. Επομένως, έχουν αποκτήσει την επάρκεια των γνώσεων που είναι απαραίτητη τόσο στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις (εστιατόριο) όσο και στην καθημερινότητά τους (σπίτι). Νιώθουν πλέον ικανοί να επιλέξουν μόνοι τους τις «ετικέτες» από τις λίστες εστιατορίων και μπορούν άνετα να περιηγηθούν μόνοι τους σε κάποια κάβα αναζητώντας το κρασί που θα συνοδεύσει το φαγητό τους στο σπίτι.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως, όλοι οι ιδιώτες έχουν παρακολουθήσει τα 3α Επίπεδα Σπουδών και σχεδόν πάντα αποφοιτούν επιτυχώς από αυτά. Μεγάλο ποσοστό εξ’ αυτών δε παρακολουθούν και επιτυγχάνουν στο WSET Diploma παρόλο που, παγκοσμίως έχει την εικόνα ενός από τα δυσκολότερα Διπλώματα του κόσμου.

Αξιέπαινο, επίσης, είναι το γεγονός πως οι ιδιώτες στις εξετάσεις συνήθως σκοράρουν υψηλότερα από τους επαγγελματίες. Το τελευταίο αποτελεί απόδειξη της ανάγκης τους – συναισθηματικής & πραγματικής – να γνωρίσουν όσα περισσότερα μπορούν για το κρασί και τα αποστάγματα και να ικανοποιήσουν τη διαρκή τους αναζήτηση σε αυτά.

Κάθε πότε ξεκινούν τα μαθήματα σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;

Πατήστε εδώ για να δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

Ποια είναι η διάρκεια των κύκλων σπουδών σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;
ΑΘΗΝΑ

Όλα τα Επίπεδα Σπουδών που διεξάγονται στην Αθήνα πραγματοποιούνται είτε Δια Ζώσης – είτε OnLine, είτε Hybrid με τις παρακάτω συχνότητες:

  1. Είτε μία φορά την εβδομάδα (πρωί ή απόγευμα). Αυτά τα ονομάζουμε «Συμβατικά».
  2. Είτε μπορεί να διεξάγονται σε συνεχόμενες μέρες με διάρκεια μαθημάτων 2,5 ώρες. Αυτά τα ονομάζουμε «Μεικτής Έντασης».
  3. Είτε σε συνεχόμενες μέρες με διάρκεια μαθήματος: 5 ώρες. Αυτά τα ονομάζουμε «Εντατικά».

Επίσης, μπορεί ένας σπουδαστής των COMBO Studies να επιλέξει κάποια από τα Επίπεδα Σπουδών, να τα ολοκληρώσει Δια Ζώσης και κάποια άλλα να τα ολοκληρώσει OnLine. Αυτή τη μορφή «Μεικτής Παρακολούθησης» την ονομάζουμε “Hybrid”.

Το WSET Επίπεδο 1 διαρκεί 13 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)

Το WSET Επίπεδο 2 διαρκεί 27 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)

Το WSET Επίπεδο 3 διαρκεί 43 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)

Το HESTIA Advanced Certificate/3ο Επίπεδο (Ελληνικός Αμπελώνας) διαρκεί 37,5 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Επίπεδο 4/ WSET Diploma διαρκεί 163 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων) που «απλώνονται» σε 14 μήνες και διεξάγονται σε τέσσερα BLOCKS of Consecutive Days: μία εβδομάδα περίπου κάθε Μάρτιο, Ιούνιο, Οκτώβριο και ξανά τον επόμενο Μάρτιο.

Το WSET Επίπεδο 1 των Αποσταγμάτων διαρκεί 7 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων) και η Δια Ζώσης διδασκαλία του διεξάγεται μέσα σε μία μέρα.

Το WSET Επίπεδο 2 των Αποσταγμάτων διαρκεί 26 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Modern Sommelier Study Program διαρκεί 26 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Spanish Wine Scholar διαρκεί 19 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Italian Wine Scholar/ Unit 1 διαρκεί 17 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Italian Wine Scholar/ Unit 2 διαρκεί 17 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το French Wine Scholar διαρκεί 27 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Όλα τα Επίπεδα Σπουδών που διεξάγονται σε άλλες ελληνικές πόλεις – εκτός Αθηνών, πραγματοποιούνται πάντα σε εντατική μορφή. Συνήθως, για τη δημιουργία ενός τμήματος προκρίνεται ωράριο διδασκαλίας 14:00 – 19:00 ή 10:00 – 15:00 ώστε να συμβιβάζουν με τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών από τους χώρους εστίασης και των επαγγελματιών από τους λοιπούς χώρους.

Το εντατικό WSET Επίπεδο 1 ολοκληρώνεται μέσα σε 2 συνεχόμενες ημέρες. Για τις εξετάσεις του απαιτείται τουλάχιστον ένα διάλλειμα μίας εβδομάδας προκειμένου οι σπουδαστές να διαβάσουν. Επομένως, οι εξετάσεις ορίζονται περίπου μία με δύο εβδομάδες μετά τη διδασκαλία και διαρκούν γύρω στις τρεις ώρες.

Το εντατικό WSET Επίπεδο 1 των Αποσταγμάτων ολοκληρώνεται μέσα σε μία (1) μέρα. Ολοήμερο πρόγραμμα.

Το εντατικό WSET Επίπεδο 2 των Κρασιών και των Αποσταγμάτων ολοκληρώνονται μέσα σε 5 ημέρες. Για την διευκόλυνση των κλάδων, η διδασκαλία των 5 ημερών χωρίζεται σε δύο εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα, οι σπουδαστές διδάσκονται μέρος της ύλης μέσα σε 2 πεντάωρα (2 μέρες x 5 ώρες διδασκαλίας την κάθε μέρα) και τη δεύτερη εβδομάδα, οι σπουδαστές διδάσκονται μέρος της ύλης μέσα σε 3 πεντάωρα (3 μέρες x 5 ώρες διδασκαλίας την κάθε μέρα) ή αντίστροφα.

Τόσο το εντατικό WSET Επίπεδο 3, όσο και το εντατικό HESTIA Advanced Certificate ολοκληρώνονται μέσα σε 9 ημέρες (+ εξετάσεις). Το ημερολογιακό μοντέλο διδασκαλίας εξαρτάται κάθε φορά από την πόλη που βρίσκεται το τμήμα, δηλαδή από τη γεωγραφική της θέση και την πρόσβασή της σε αυτή.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τον Καφέ/ Τσάι/ Κακάο και τα Smoothies διεξάγονται στο WSPC Coffee-Cocoa-Tea Lab, στην έδρα του οργανισμού, στην Αθήνα, σε ένα υπερσύγχρονο και ιδιοφυές εργαστήριο 50 τετραγωνικών μέτρων – εγκεκριμένο από το BSA, για την πρακτική εξάσκηση των επαγγελματιών αλλά και για τους λάτρεις των ροφημάτων.

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop

    User registration

    You don't have permission to register

    Reset password