Follow WSPC
WSPC Επίπεδο 3 Ελληνικού Αμπελώνα
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
FOLLOW WSPC
WSPC Gift Card
Top

WSPC Επίπεδο 3 Ελληνικού Αμπελώνα

  /  ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ  /  ONLINE  /  WSPC Επίπεδο 3 Ελληνικού Αμπελώνα

WSPC Επίπεδο 3 Ελληνικού Αμπελώνα

€1.040
HESTIA Advanced Certificate

About this course

HESTIA Advanced Certificate
ONLINE
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 43 ΩΡΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετρητοίς

1.040€

ή Δόσεις

Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.

! Το μάθημα επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής, εμφιάλωσης & τυποποίησης 80 δειγμάτων, τα οποία υπολογίζονται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, στο ταμείο, ανάλογα την περιοχή αποστολής

Άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον Ελληνικό Αμπελώνα με εγχειρίδιο στην ελληνική γλώσσα.

Σχετικά με το course

Η Πιστοποίηση WSPC Επιπέδου 3 HESTIA έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ενδελεχή γνώση και κατανόηση πάνω στο στυλ και την ποιότητα των κρασιών από τις κύριες ποικιλίες και περιοχές των αμπελώνων της Ελλάδος και της Κύπρου, όπως και των κυριοτέρων Ελληνικών Αποσταγμάτων.

Το HESTIA απευθύνεται, τόσο σε όσους στοχεύουν στην απόκτηση του WSET Diploma, όσο και στους επαγγελματίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων/ κρασιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η Πιστοποίηση WSPC Επιπέδου 3 HESTIA απευθύνεται σε απόφοιτους Επιπέδου 2, είτε είναι επαγγελματίες είτε οινόφιλοι.

Η επιτυχία και στα δύο μέρη της εξέτασης (θεωρητικό & πρακτικό μέρος) είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο σκοπός της Πιστοποίησης WSPC Επιπέδου 3 HESTIA είναι η καλλιέργεια γνώσης και ικανοτήτων στους Έλληνες επαγγελματίες της χώρας και η μεταλαμπάδευση γνώσης του Ελληνικού Κόσμου των Κρασιών στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι κάτοχοι του συγκεκριμένου Τίτλου Σπουδών θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν επαγγελματικά ένα κρασί ή απόσταγμα αναφορικά με το στυλ, την ποιότητα και την τιμή, ενώ παράλληλα θα διαθέτουν σε βάθος προϊοντική γνώση απαραίτητη για την επαγγελματική εκπλήρωση μιας σειράς απαιτητικών εργασιών, όπως για παράδειγμα η προσθήκη ενός νέου προϊοντικού κωδικού σε ένα portfolio ή σε μια λίστα εστιατορίου ή bar. Κατ’ επέκταση, θα είναι σε θέση να δώσουν εξειδικευμένες απαντήσεις σε καταναλωτές σε επιλογές από κρασιά και αποστάγματα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες / απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό κρασί συναντάται ευρέως πλέον σε εξετάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων παγκοσμίου εμβέλειας, όπως αυτές του WSET Diploma και του Ινστιτούτου των Masters of Wine (ΙMW).

Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 43 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε 6 εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία των εξετάσεων. Συνιστάται ιδιαίτερα η φοίτηση στο WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τη μελλοντική ένταξη των σπουδαστών στο Επίπεδο 4/ WSET Level 4 Diploma in Wines, ηγετικό τίτλο σπουδών που αποτελεί τη ναυαρχίδα του WSET®.

Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη
 Επιπέδου 3 Ελληνικού Αμπελώνα/ HESTIA Advanced Certificate-The world of Greek Wine στο Κρασί

Μαθησιακοί στόχοι

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της Πιστοποίησης, υπάρχουν επτά μαθησιακοί στόχοι χωρισμένοι σε δύο ενότητες.

Ενότητα 1 : Η Θεωρία των Ελληνικών Κρασιών

Μαθησιακός Στόχος 1: Ιστορία του κρασιού στην Ελλάδα, Γεωγραφία, Κλίμα, Εισαγωγή στη γευστική δοκιμή του Ελληνικού Αμπελώνα.
  • Ιστορία του ελληνικού κρασιού και η εξέλιξή του από την αρχαιότητα έως σήμερα.
  • Φυσικοί παράγοντες στον αμπελώνα που επηρεάζουν το στιλ και την ποιότητα των κρασιών.
Μαθησιακός Στόχος 2: Αμπελουργία, Οινοποίηση, Όροι ετικέτας
  • Ανθρώπινοι παράγοντες στον αμπελώνα και στο οινοποιείο που καθορίζουν το στιλ και την ποιότητα των κρασιών.
  • Τρόποι αμπελοκαλλιέργειας και πρακτικές παραγωγής που χρησιμοποιούνται στον ελληνικό αμπελώνα.
  • Τρόποι οινοποίησης.
  • Οινική νομοθεσία, κατηγορίες ποιότητας και όροι ετικέτας.
Μαθησιακός Στόχος 3: Λευκές ελληνικές και ξενικές ποικιλίες, Ελληνικές ερυθρωπές ποικιλίες.
  • Κύριες ελληνικές και ξενικές λευκές ποικιλίες και περιγραφή των φυσιολογικών και οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών.
  • Κύριες ερυθρωπές ελληνικές ποικιλίες και περιγραφή των φυσιολογικών και οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών.
Μαθησιακός Στόχος 4: Ερυθρές ελληνικές και ξενικές ποικιλίες.
  • Κύριες ελληνικές και ξενικές ερυθρές ποικιλίες και περιγραφή των φυσιολογικών και οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών.
Μαθησιακός Στόχος 5: Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κρήτη, Νησιά του Αιγαίου, Θράκη, Ήπειρος, Ιόνιο, Κύπρος.
  • Φυσικοί παράγοντες που επηρεάζουν το στιλ και την ποιότητα των κρασιών που παράγονται στις διαφορετικές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των υπολοίπων οινοπαραγωγών νησιών του Αιγαίου, της Θράκης, της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου, της Κύπρου.
  • Ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στις διαφορετικές περιοχές του κάθε νομού και τα γνωρίσματά τους.
  • Κύριες Ονομασίες Προέλευσης και αντιπροσωπευτικά στιλ κρασιών που παράγονται σε αυτές.
Μαθησιακός Στόχος 6: Αφρώδη κρασιά, Γλυκά κρασιά, Αποστάγματα.
  • Περιοχές της Ελλάδος, στις οποίες παράγονται αφρώδη κρασιά.
  • Ποικιλίες σταφυλιών και στιλ αφρωδών κρασιών που παράγονται στις διάφορες οινοπαραγωγές περιοχές.
  • Περιοχές στην Ελλάδα, στις οποίες παράγονται γλυκά κρασιά.
  • Τρόποι παραγωγής γλυκών κρασιών.
  • Ποικιλίες σταφυλιών και στιλ γλυκών κρασιών που παράγονται στις διάφορες οινοπαραγωγές περιοχές.
  • Ιστορία και εξέλιξη της απόσταξης στην Ελλάδα.
  • Είδη και στιλ αποσταγμάτων αλλά και άλλων αλκοολούχων ποτών που παράγονται στην Ελλάδα.
  • Περιοχές και Ονομασίες Προέλευσης των αποσταγμάτων που παράγονται στις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος.
  • Τρόποι παραγωγής των αποσταγμάτων που παράγονται στην Ελλάδα.

Ενότητα 2 : Η Αναλυτική Γευστική Δοκιμή των Ελληνικών Κρασιών

Μαθησιακός Στόχος 7: Περιγράψτε με ακρίβεια τα βασικά χαρακτηριστικά των ελληνικών κρασιών & αποσταγμάτων και χρησιμοποιήστε την περιγραφή σας για να αξιολογήσετε την ποιότητα και την ετοιμότητα για την κατανάλωσή τους.
  • Περιγράψτε με ακρίβεια τα βασικά χαρακτηριστικά οποιουδήποτε ελληνικού κρασιού και αποστάγματος, χρησιμοποιώντας τη Συστηματική Προσέγγιση Γευσιγνωσίας του WSET Επιπέδου 3.
  • Αξιολογήστε την ποιότητα και την ετοιμότητα για κατανάλωση οποιουδήποτε ελληνικού κρασιού και αποστάγματος, χρησιμοποιώντας τη Συστηματική Προσέγγιση Γευσιγνωσίας του WSET Επιπέδου 3.

Εγγραφή

  • Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τηλεφωνικά (210 9882540 & 544) ή μέσω e-mail (education@wspc.gr)
    Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με την προεξόφληση των διδάκτρων, είτε μέσω eshop, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό/ web-banking.
  • Μετά την κατάθεση των διδάκτρων, σας αποστέλλεται η Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα μετά την ορθή υποβολή της Φόρμας Επικαιροποίησης Στοιχείων.
  • Η συμμετοχή επιτρέπεται σε υποψηφίους σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών και απόφοιτους Επιπέδου 2 στο Κρασί.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής, οι υποψήφιοι σπουδαστές να διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail address). Όλες οι σημαντικές ενημερώσεις της φοίτησής σας γίνονται ηλεκτρονικά.
  • Απονομή Πιστοποίησης WSPC HESTIA Advanced Certificate στους επιτυχόντες:

Το WSPC αποστέλλει στους επιτυχόντες την Πιστοποίηση WSPC HESTIA Advanced Certificate μέσω courier. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του κοστίζει €50,00.

  • Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή του σπουδαστή στο τμήμα που έχει επιλέξει. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται και δεν δύναται να ισχύσουν για τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επόμενο αντίστοιχο τμήμα.
  • Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration). Σε περίπτωση που προκύψει καθυστερημένη εγγραφή, ο σπουδαστής θα πρέπει να γνωρίζει πως θα επιβαρυνθεί με χρέωση €90 + Φ.Π.Α.
  • Το WSPC διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης ενός τμήματος εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός σπουδαστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές πιστώνονται το σύνολο του ποσού που έχουν καταθέσει.

Τρόποι πληρωμής:

Με κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό:

  • Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (WSPC Ε.Π.Ε).
  • Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών).
  • Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Επαγγ. Κέντρο).

Αιτιολογία Κατάθεσης: το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή ή η επωνυμία εταιρίας, σε περίπτωση εταιρικής δαπάνης.

Με Πιστωτική/ Χρεωστική κάρτα Visa & MasterCard

Βασικές αρχές

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν βασικές αρχές συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Αφορά τόσο τους σπουδαστές των δια ζώσης μαθημάτων, όσο και τους σπουδαστές των online μαθημάτων & δια ζώσης εξετάσεων . Η τάξη ή η e-τάξη οφείλει να προσφέρει ένα φιλικό και αρμονικό περιβάλλον, ικανό να προάγει την ποιοτική μαθησιακή ανέλιξη των σπουδαστών μας, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του μαθήματος και το σεβασμό απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες –σπουδαστές και εισηγητή.

Μη χάνετε μαθήματα

Έχει αποδειχτεί ότι σπουδαστές που δεν χάνουν μαθήματα και είναι συνεπείς στην παρακολούθηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Αποτελεί προσωπική ευθύνη των σπουδαστών η αναπλήρωση του κενού και η αναζήτηση των σημειώσεων, ασκήσεων, εργασιών για το σπίτι ή /και flight κρασιών που σχετίζονται με το μάθημα.

Μην αργείτε στο μάθημα

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Σε περίπτωση που συμβεί λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, οι σπουδαστές οφείλουν να εισέλθουν στην τάξη ή στην e-τάξη με τον πιο διακριτικό και γρήγορο τρόπο.

Να έρχεστε προετοιμασμένοι στο μάθημα

Η προετοιμασία είναι σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη του μαθήματος και να έχετε λιγότερες απορίες. Σπουδαστές που παραδίδουν τις εργασίες μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει καθοριστεί, καταφέρνουν να διατηρούν μια καλύτερη ροή στις σπουδές τους και στην εμπέδωση της ύλης, ενισχύοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Οι εργασίες που δεν παραδίδονται εντός προθεσμίας δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμα. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα για διόρθωση στο σπίτι από τον ίδιο τον σπουδαστή, έχοντας ως οδηγό τον ενδεδειγμένο τρόπο απαντήσεων που δίδεται για κάθε εργασία.

Απενεργοποιείστε το κινητό σας με την έναρξη του μαθήματος

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Η χρήση κινητών μέσα στην τάξη είναι εξαιρετικά ενοχλητική και αποσπάει την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των διπλανών σας. Εφόσον περιμένετε μια επείγουσα κλήση, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον εισηγητή σας στην αρχή του μαθήματος και να αφήσετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Μόλις λάβετε την κλήση, εξέρχεστε της αίθουσας με διακριτικό τρόπο.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια του μαθήματος (κινητό, laptop, MP3 player κλπ). Για δική σας χρήση μπορείτε να φωτογραφήσετε τις φιάλες που δοκιμάστηκαν στη γευσιγνωσία κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ή στο τέλος του μαθήματος (οι φιάλες παραμένουν σε εμφανές μέρος).

Μη συνομιλείτε μεταξύ σας

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Ο θόρυβος που προκαλείται από συνομιλίες τέτοιου τύπου ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του εισηγητή και των άλλων σπουδαστών, διαταράσσοντας τη ροή του μαθήματος.

Μη στερείτε τη δυνατότητα από άλλους σπουδαστές να εκφράσουν τις απορίες τους κάνοντας εσείς οι ίδιοι πολλές ερωτήσεις

Οι απορίες προάγουν την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εισηγητή ο χρόνος που θα δίνεται για ερωτήσεις (είτε κατά τη διάρκεια είτε στο τέλος του μαθήματος). Παρά ταύτα, πρέπει οι σπουδαστές να λαμβάνουν υπόψη τους το διαθέσιμο χρόνο και να μη μονοπωλούν τον εισηγητή δίνοντας τη δυνατότητα και στους συμμαθητές τους να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΙΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις

Η εξέταση για την Πιστοποίηση WSPC HESTIA Advanced Certificate γίνεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
  • Θεωρητικό μέρος εξέτασης 70 λεπτών:
    75 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Απαιτείται ελάχιστος βαθµός 55% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα.
  • Πρακτικό μέρος εξέτασης 30 λεπτών:
    Τυφλή γευστική δοκιμή δύο κρασιών. Απαιτείται ελάχιστος βαθµός 55% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα
  • Η Γλώσσα εξέτασης για όλους αυτόματα είναι η Ελληνική.

 

 

Βαθμός 80% & άνω και
γευστική δοκιμή 65% & άνω
Pass with Distinction/ Αριστείο
Βαθμός μεταξύ 65% & 79% Pass with Merit/ Έπαινος
Βαθμός μεταξύ 55% & 64% Pass/ Επιτυχία
Βαθμός μεταξύ 45% & 54% Fail/ Αποτυχία
Βαθμός 44% & κάτω Fail Unclassified/ Χωρίς κατάταξη γραπτό
ΑΜΕΑ

Οι υποψήφιοι σπουδαστές που χρήζουν ειδικό τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης, καλούνται να ενημερώνουν τον Υπεύθυνο Εγγραφών ή/και τον Υπεύθυνο Εξετάσεων για οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση πριν εγγραφούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Είναι πολιτική του WSET® Awards οι εν λόγω σπουδαστές να µην τίθενται σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων. Κατά περίπτωση, το WSPC και το WSET μπορεί να ζητήσουν από τον σπουδαστή την προσκόμιση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων του αρμόδιου κρατικού φορέα, που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.

Επανεξέταση

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα αιτήματος επανεξέτασης σε περίπτωση που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις (FAIL). ∆εν υπάρχει όριο στον αριθµό των προσπαθειών επανεξέτασης. Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει τις εξετάσεις, άρα και τις επιμέρους ενότητες αυτών, δεν επιτρέπεται να επανεξεταστούν για τη βελτίωση της βαθµολογίας τους.

  • Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του HESTIA με κόστος επανεξέτασης (re–sit exam fee): €165.
  • Εάν κάποιος αποτύχει στις εξετάσεις του θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του HESTIA με κόστος επανεξέτασης (re–sit exam fee) κατά περίπτωση: Θεωρία & Γευσιγνωσία: €165, Θεωρία: €75, Γευσιγνωσία: €90.
Προϋποθέσεις, κανονισμοί και διεξαγωγή εξετάσεων
1. Προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι να συμμορφώνονται µε τα ακόλουθα:
  • Κατά την έναρξη της εξέτασης όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσκοµίσουν στον επιτηρητή νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης µε φωτογραφία (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο).
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους: μολύβι απαραίτητα τύπου HB2, γόμα, ξύστρα.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ατομικό μπουκάλι νερού.
  • Η εξέταση πρέπει να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
  • Καµία σημείωση ή επεξήγηση δεν πρέπει να γίνει σε υλικό οποιασδήποτε μορφής, πέραν της συμπλήρωσης του δελτίου με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και του απαντητικού φύλλου.
  • Δεν επιτρέπεται η οποιουδήποτε είδους επικοινωνία µεταξύ των υποψηφίων.
  • Η χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, smart phones, smart watches, tablets κ.λπ.) απαγορεύεται.
  • Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους υποψηφίους, της αίθουσας εξέτασης ή του υλικού των εξετάσεων.
  • Η χρήση κάθε είδους λεξικών απαγορεύεται.
  • Η χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων από κάθε είδος ρολογιού απαγορεύεται.
  • Είναι στην κρίση του επιτηρητή να δεχθεί την είσοδο των υποψηφίων που προσέρχονται µετά από την ώρα έναρξης της εξέτασης, και µόνο αν δεν θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ροή εξέτασης των υπόλοιπων εξεταζόμενων.
  • Οι εξεταζόμενοι δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από την αίθουσα πριν παρέλθουν τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου εξέτασης.
  • Οι εξεταζόμενοι που ολοκληρώνουν την εξέταση πριν το επίσημο πέρας της, επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα εξέτασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλούν τους άλλους υποψηφίους. ∆εν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα µετά την αποχώρηση από αυτήν.
  • Οι επιτηρητές δεν νομιμοποιούνται να σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, ή να εκφέρουν άποψη σε οποιοδήποτε ερώτημα της εξέτασης ή/και σε οποιαδήποτε εννοιολογική ερώτηση σπουδαστή.
  • Κάθε υποψήφιος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια ανάρµοστης συµπεριφοράς θα καλείται να αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης αµέσως και το γραπτό του θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία θα καθορίζει την ισχύ του γραπτού και οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση για συμμετοχή σε εξετάσεις.
  • Τα θέµατα των εξετάσεων δεν απομακρύνονται από την αίθουσα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι που δεν θα υποβάλουν τα θέματα μαζί με το απαντητικό τους φύλλο, θα θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται µε τους κανονισμούς.
  • Απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου των εξετάσεων σε άλλους, ή η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης, να συμμορφώνονται µε τις οδηγίες του επιτηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσµατα εξετάσεων ενδέχεται να καταστούν άκυρα.
3. Τα διαγωνίσματα των εξετάσεων που υποβάλλονται προς αξιολόγηση αποτελούν ιδιοκτησία του WSET® Awards και δεν θα επιστρέφονται στους υποψηφίους.
Απονομή Πιστοποίησης WSPC HESTIA Advanced Certificate στους επιτυχόντες

Το WSPC αποστέλλει στους επιτυχόντες την Πιστοποίηση WSPC HESTIA Advanced Certificate μέσω courier. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του κοστίζει €50,00

Κριτική Εξετάσεων, Ερωτήσεις και Αιτήματα
  • Οι υποψήφιοι/ες που ζητούν επαναβαθμολόγηση και/ή σχολιασμό σχετικά με το φύλλο εξέτασής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το WSPC και να ζητήσουν Αίτηση υποβολής διερεύνησης και σχολιασμού (Enquiry & Feedback Form). Η φόρμα θα πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στο WSPC μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό εντός του αυστηρού χρονικού  περιθωρίου του ορίζει το παράρτημά σας από την ημερομηνία της εξέτασης. Οποιοδήποτε αίτημα που λαμβάνεται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου, δεν θα εξετάζεται. Η επαναβαθμολόγιση και ο σχολιασμός θα δίνονται από το WSET Awards μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή της αίτησης.
Υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής στα online μαθήματα;

Το υλικό του προγράμματος αποστέλλεται μέσω μεταφορικής εταιρίας στη δηλωθείσα από εσάς διεύθυνση. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των online τμημάτων είναι η συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία: α) να εξυπηρετεί παραδόσεις στον τόπο διαμονής σας, και β) να εξυπηρετεί παραδόσεις στον χρόνο που απαιτείται.

Για να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα συμμετοχής σας, παρακαλώ ενημερώστε μας για την ακριβή σας διεύθυνση.

Μέσω ποιας πλατφόρμας διεξάγονται τα online μαθήματα;

Η online πλατφόρμα που φιλοξενεί τα διαδικτυακά μαθήματα του WSPC είναι η Cisco Webex Meetings.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα για το μάθημα;

Το παρακάτω αρχείο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις απαιτήσεις του προγράμματος, να οργανώσετε τη μελέτη σας και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εξετάσεις.

Προδιαγραφή | Πιστοποίηση WSPC® Επιπέδου 3 HESTIA

Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;

Όχι, γιατί το WSPC είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;

Τα πάντα. Τα βιβλία του προγράμματος, το κόστος εξέτασης, το exam paper και την έκδοση του Τίτλου Σπουδών σας, τις ώρες διδασκαλίας από πιστοποιημένο εισηγητή, τα κρασιά της γευσιγνωσίας που αγοράζονται (δεν δεχόμαστε δωρεάν δείγματα), καθώς και όλα τα organizational logistics του προγράμματος συνολικά.

Στα δίδακτρα δεν περιλαμβάνονται μόνο τα έξοδα αποστολής των δειγμάτων γευσιγνωσίας.

Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;

Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μαθήματα και τις εξετάσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να συνδεθείτε την ώρα που έχει ορισθεί η ζωντανή συνάντηση, θα λαμβάνετε σύνδεσμο με το μαγνητοσκοπημένο e-μάθημα όταν αυτό είναι διαθέσιμο και δυνατόν.

Που γίνονται οι εξετάσεις των online μαθημάτων;

Γίνονται δια ζώσης σε ένα από τα εξής εξεταστικά κέντρα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Ηράκλειο Κρήτης.
Οι εξετάσεις στην Αθήνα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο Παλαιό Φάληρο. 1.250 τ.μ. σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Πατήστε εδώ για να δείτε το virtual tour της σχολής. Διεύθυνση: Γλαύκου 11, 17564 Παλαιό Φάληρο.

Τι γίνεται αν δεν έρθω να γράψω εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (re–sit exam fee) που ανέρχεται στα €165.

Τι γίνεται αν δεν περάσω στις εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (re–sit exam fee) που ανέρχεται κατά περίπτωση:

Θεωρία & Tasting : 165, Θεωρία : €75, Tasting: 90.

Σε πόσο καιρό ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων;

Σε οκτώ (8) εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία κατά την οποία δώσετε εξετάσεις.

Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα;

Μέσω email από την ομάδα Admissions & Awards του WSPC.

Τι σημαίνει η επιτυχία μου στις εξετάσεις;

Γίνεστε κάτοχος της Πιστοποίησης WSPC HESTIA ADVANCED CERTIFICATE – The World of Greek Wine. Συνιστάται ιδιαίτερα η φοίτηση στο WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τη μελλοντική ένταξη των σπουδαστών στο Επίπεδο 4/ WSET Level 4 Diploma in Wines, ηγετικό τίτλο σπουδών που αποτελεί τη ναυαρχίδα του WSET®.

Πώς παραλαμβάνω την πιστοποίησή μου;

Η Πιστοποίηση WSPC HESTIA Advanced Certificate, σας αποστέλλεται μέσω courier. Η αποστολή γίνεται με δική σας χρέωση (χρέωση παραλήπτη) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια σας ως δικαιούχος, με δική σας ευθύνη.

Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;

Ναι. Mέσω του eshop, έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε σε δόσεις πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα.

Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;

Ναι.  Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Testimonials

Ο λόγος που διάλεξα τα σεμινάρια barista ήταν για να μάθω τα πάντα σε ότι αφορά τον καφέ. Τρομερή εμπειρία, εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Όποιος αγαπάει τον καφέ και θέλει να μάθει τα πάντα γι’αυτόν πραγματικά αξίζει να κάνει τα σεμινάρια.

Νίκος Zούμης

Saint Andrea Resort Πάρος

Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων για Barista Skills της Beverage Standards Association, τον οποίο ολοκλήρωσα το Νοέμβριο, 2017. Η δομή των σεμιναρίων αφορούσε σε ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Ως προς τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά το πρώτο μέρος, θεωρώ ότι ήταν άκρως ενημερωτικό και συμβάδιζε με τα τελευταία δεδομένα του χώρου, έχοντας συνοχή και καλύπτοντας ένα εύρος από την επιλογή της πρώτης ύλης έως τα τελευταία στάδια της παραγωγής. Κατά το πρακτικό τμήμα μας δόθηκαν ποικίλες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να εξασκήσουμε τις βασικές δεξιότητες ενός barista έως τις πιο εξειδικευμένες όπως το latte art. Η πιστοποίηση με βοήθησε στην άμεση επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς πλέον εργάζομαι στον τομέα παραγωγής του καφέ της εταιρείας Bridge Coffee Roastery. Οι γενικότερες γνώσεις που απέκτησα, με καλύπτουν και βοηθούν καθημερινά την εργασία και την εξέλιξή μου ως επαγγελματία. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Κουίδου Μαριλένα, διακρινόταν από μεταδοτικότητα και διαρκές ενδιαφέρον για την επιμόρφωσή μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και για την μετέπειτα επαγγελματική μας αποκατάσταση, ενώ στόχευε στο να μας εφοδιάσει με τα πλέον σύγχρονα, θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα. Η συνολική μου εικόνα για το σεμινάριο είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των επαγγελματιών στο αντικείμενο του καφέ.

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Bridge Coffee Roasters

Tο υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων, το άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ανέβαζε σε πολύ υψηλό επίπεδο τις εισηγήσεις. Οι γνώσεις που έλαβα, είχαν άμεση πρακτική εφαρμογή στην εργασία μου και με βοήθησαν τόσο στην επαγγελματική μου ανέλιξη όσο και στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Γιώργος Μανέτας

Barista Roasters Coffee

Mετά από χρόνια εμπειρίας ως barista,αποφάσισα πως ήθελα να τολμήσω να μετακινηθώ σε ένα πιο υπεύθυνο κομμάτι της εστίασης στον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να μπορέσω να διεκδικήσω την θέση που ήθελα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχα ήδη εργαστεί στο παρελθόν, έπρεπε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με κάποιον τίτλο σπουδών σχετικό με τον χώρο. Ψάχνοντας κατέληξα στο σεμινάριο του BSA, λόγο κύρους και διεθνούς εγκυρότητας ,καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιέφερε είναι ξένων συμφερόντων. Όντως ήταν το κατάλληλο βήμα, διότι εμπλουτίζοντας το και με ένα σεμινάριο στο bartending που ακολούθησα, το βιογραφικό μου θεωρήθηκε κατάλληλο για την θέση. Ένα πραγματικά πολύ ουσιαστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο, το προτείνω σε κάθε barista που θέλει να κάνει καριέρα!

Θέμης

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

Επέλεξα το συγκεκριμένο σεμινάριο γιατί καλύπτει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων ενός Barista. Καθώς δεν είχα προϋπηρεσία στο χώρο, η θεωρία πάνω στον καφέ και στο τσάι, η σωστή εκμάθηση χρήσης της μηχανής espresso αλλά και η εκπαίδευση στους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να ζητήσω δουλειά και τελικά να εργάζομαι πλέον σε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καφέ.

Xρήστος Στρατηγάκης

Head Barista Coffee shop

Επειδή ο καφές εκτός από δουλειά ήταν και είναι το πάθος μου, θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Κάνοντας μια έρευνα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά σεμινάρια για τον καφέ, χωρίς όμως να παρέχουν διεθνή πιστοποίηση και πτυχίο. Έτσι λοιπόν επέλεξα το BSA και ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω! η εκπαίδευση ήταν μαγική καθώς είχα την δυνατότητα να κατανοήσω όλη την θεωρία στην πράξη, είχα δίπλα μου άρτιους και μεταδοτικότατους εκπαιδευτές που ήταν εκεί με χαμόγελο και υπομονή για μένα και για τις απορίες μου (που ήταν και πολλές), πήρα πολλές νέες γνώσεις και εμπλούτισα στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες και το ποιο σημαντικό για μένα…. όλα όσα έμαθα, φεύγοντας από εκεί ήμουν σε θέση να τα εφαρμόσω άμεσα στο κατάστημα που εργαζόμουν. Για όλους αυτούς , αλλά και για άλλους τόσους λόγους, επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο BSA και η εμπειρία μου έγινε ακόμα ποιο συναρπαστική κατακτώντας την κορυφή και του level 2!

Αλκμήνη Kρυσταλίδη

Barista Coffee Island

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο για να εμβαθύνω πιο πολύ στο κομμάτι των ζεστών ροφημάτων, υπάρχει μια φιλοσοφία που ήθελα να μάθω. Εξαιρετική εμπειρία, με εξειδικευμένους εισηγητές και στην θεωρία και στην πρακτική. Πολύ χρήσιμο κυρίως γιατί μαθαίνοντας την ιστορία της πρώτης ύλης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ποιότητα και την ποσότητα που μας δίνεται. Οι τεχνικές είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αλεξάνδρα Κυρίτση

Καφεκοπτεία Λουμίδη Κηφισιά

Ο καφές για εμένα αποτελεί ένα ταξίδι σε ένα κόσμο μοναδικών εμπειριών , υψηλών απαιτήσεων και συνεχών αλλαγών . Οπότε σαν επαγγελματίας για να μπορώ εγώ και οι καταναλωτές να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Επιλέγοντας την Μαριλένα ,τον Βαγγέλη και τα υπόλοιπα παιδιά ανακάλυψα μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ,που εκτός από τις πολλές νέες γνώσεις που αποκόμισα από το πλούσιο και μοναδικά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό ,μπόρεσα μέσα από την δομή του σεμιναρίου και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων να ανακαλύψω λάθη και να βελτιωθώ κατακόρυφα . Άξιο αναφοράς είναι ο άρτιος εξοπλισμός ,το αψεγάδιαστο των εξετάσεων και η συνεχής επαγγελματική στήριξη μετά το πέρας των σεμιναρίων. Ευχαριστώ φιλαράκια για τις ωραίες και μοναδικές στιγμές.Keep going.

Θωμάς Κολωνιάτης

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

Οι γνώσεις που παρείχε το σεμινάριο , ήταν κατατοπίστηκες , χωρίς γενικολογίες. Οι εισηγητές , ήταν αναλυτικοί και στη θεωρία και στην πράξη. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους , με πάθος και αγάπη για τον καφέ να παρακολουθήσουν και τα 2 Levels , για να αποκτήσουν τις απαραίτητες- βασικές γνώσεις , που χρειάζεται να έχει κάθε νέος Barista που ξεκινάει, και σε συνδυασμό με την “τριβή” στη δουλειά να εξελιχθεί σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που λέγεται καφές , ο οποίος εξελίσσεται καθημερινά.

Πλακούτσης Κωνσταντίνος

Head bartender TATOI TENNIS CLUB
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Syllabus

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop

    User registration

    You don't have permission to register

    Reset password