Follow WSPC
WSET Επίπεδο 2 στα Αποστάγματα
Top

WSET Επίπεδο 2 στα Αποστάγματα

  /  ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ  /  ONLINE  /  WSET Επίπεδο 2 στα Αποστάγματα

WSET Επίπεδο 2 στα Αποστάγματα

€768
LEVEL 2 IN SPIRITS

About this course

LEVEL 2 IN SPIRITS
ONLINE
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 24 ΩΡΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετρητοίς

768€

ή Δόσεις

Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.

! Το μάθημα επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής, εμφιάλωσης & τυποποίησης 35 δειγμάτων, τα οποία υπολογίζονται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, στο ταμείο, ανάλογα την περιοχή αποστολής

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στα Αποστάγματα απευθύνεται σε απόφοιτους Επιπέδου 1 Αποσταγμάτων, επαγγελματίες και λάτρεις των Αποσταγμάτων.

Σχετικά με το course

Η Πιστοποίηση WSET Επίπεδο 2 στα Αποστάγματα προσφέρει μια συνολική και σε βάθος εκπαιδευτική πλατφόρμα καλλιέργειας γνώσεων και ικανοτήτων σχετικά με την αγορά των αποσταγμάτων. Καλύπτει όλες τις κατηγορίες προϊόντων (brandy, whiskey, ρούμι, βότκα, τεκίλα, τζιν και άλλα αρωματισμένα αποστάγματα, λικέρ κλπ), και εισάγει τον σπουδαστή στο περιβάλλον των spirits business, μέσα από τη βασική ανάλυση των τοπικών αγορών καθώς και του παγκόσμιου εμπορίου.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κάτοχοι του Τίτλου Σπουδών του Επιπέδου 2 Αποσταγμάτων θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να αξιολογούν τις βασικές κατηγορίες αποσταγμάτων, τον τρόπο παραγωγής και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και τις αρχές του service και της πώλησης των αποσταγμάτων.
Θα μπορούν επίσης, να ερμηνεύουν τη σημασία του εμπορικού ονόματος για τον τελικό καταναλωτή.

Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 24 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων. Διδάσκεται στα ελληνικά, ενώ τα βιβλία και οι εξετάσεις του προγράμματος είναι αποκλειστικά στα αγγλικά.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε 5 εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία των εξετάσεων. Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση των σπουδών στο Επίπεδο 3 στα Αποστάγματα.

Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη
 Επιπέδου 2 στα Αποστάγματα

Learning Outcomes

In order to meet the qualification aims there are four learning outcomes.

Learning Outcomes 1: Understand the main production factors that determine types of spirits.
 • Outline the key stages of spirits production.
 • State what raw materials provide for the distiller and identify which carbohydrates need to beconverted to sugar before fermentation.
 • Outline the process involved in alcoholic fermentation and state what is produced.
 • Name the outcomes that are common to the distillation process and describe how they areachieved.
 • For a pot still name and describe the parts, the typical double distillation process and the type ofspirit produced.
 • For a column still name and describe the parts, the typical continuous distillation process and thetypes of spirit produced.
 • Name, describe and state the purpose of post-distillation processes.

Range 1: Key stages of spirits production
Range 2: Raw material
Range 3: Fermentation
Range 4: Distillation
Range 5: Pot stills
Range 6: Column stills
Range 7: Post-distillation

Learning Outcomes 2: Understand how the principal types of spirits are produced and labelled, and describe their key characteristics.
 • Identify the raw materials used to produce the principal types of spirits.
 • State the legal requirements for the production of the principal types of spirits.
 • State the production processes used to make the principal types of spirits.
 • State the meaning of the most important labelling terms that are used with the principal types of spirits.
 • Describe the key characteristics of the principal types of spirits.

Range 1: Fruit spirits
Range 2: Whisky/whiskey
Range 3: Rum
Range 4: Agave spirits
Range 5: Vodka

Learning Outcomes 3: Understand how the principal types of flavoured spirits, liqueurs andaromatised wines are produced and labelled, and describe their key characteristics.
 • Identify the principal types of flavoured spirits and aromatised wines and describe their keycharacteristics.
 • Describe the production processes used to make the principal types of flavoured spirits, liqueursand aromatised wines.
 • State the meaning of the most important labelling terms that are used with Gin.

Range 1: Flavoured spirits
Range 2: Aromatised wines

Learning Outcomes 4: Know the common equipment used and the principles involved in theservice of spirits.
 • Name and state the purpose of the common equipment and glassware used in the service of spirits.
 • Name the important ingredients used to make cocktails.
 • State the four factors to consider when making a balanced cocktail.
 • Name key cocktail families and where appropriate state notable examples.

Range 1: Common equipment and glassware
Range 2: Important cocktail ingredients
Range 3: Balanced cocktail
Range 4: Cocktail families

Εγγραφή

 • Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τηλεφωνικά (210 9882540 & 544) ή μέσω e-mail (education@wspc.gr)
  Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με την προεξόφληση των διδάκτρων, είτε μέσω eshop, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό/ web-banking.
 • Μετά την κατάθεση των διδάκτρων, σας αποστέλλεται η Φόρμα Εγγραφής, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα μετά την ορθή υποβολή της Φόρμας Εγγραφής.
 • Η συμμετοχή επιτρέπεται σε υποψηφίους σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών και απόφοιτους Επιπέδου 1 στα Αποστάγματα.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής, οι υποψήφιοι σπουδαστές να διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail address). Όλες οι σημαντικές ενημερώσεις της φοίτησής σας γίνονται ηλεκτρονικά.
 • Απονομή Πιστοποίησης WSET Level 2 Award in Spirits στους επιτυχόντες:

Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSET Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το WSET Level 2 Award in Spirits μαζί με την αντίστοιχη καρφίτσα (lapel pin). Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSET® Awards κοστίζει €60,00.

 • Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή του σπουδαστή στο τμήμα που έχει επιλέξει. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται και δεν δύναται να ισχύσουν για τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επόμενο αντίστοιχο τμήμα.
 • Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration). Σε περίπτωση που προκύψει καθυστερημένη εγγραφή, ο σπουδαστής θα πρέπει να γνωρίζει πως θα επιβαρυνθεί με χρέωση €70 + Φ.Π.Α.
 • Το WSPC διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης ενός τμήματος εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός σπουδαστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές πιστώνονται το σύνολο του ποσού που έχουν καταθέσει.

Τρόποι πληρωμής:

Με κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό:

 • Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (WSPC Ε.Π.Ε).
 • Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών).
 • Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Επαγγ. Κέντρο).

Αιτιολογία Κατάθεσης: το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή ή η επωνυμία εταιρίας, σε περίπτωση εταιρικής δαπάνης.

Με Πιστωτική/ Χρεωστική κάρτα Visa & MasterCard

Βασικές αρχές

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν βασικές αρχές συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Αφορά τόσο τους σπουδαστές των δια ζώσης μαθημάτων, όσο και τους σπουδαστές των online μαθημάτων & δια ζώσης εξετάσεων . Η τάξη ή η e-τάξη οφείλει να προσφέρει ένα φιλικό και αρμονικό περιβάλλον, ικανό να προάγει την ποιοτική μαθησιακή ανέλιξη των σπουδαστών μας, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του μαθήματος και το σεβασμό απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες –σπουδαστές και εισηγητή.

Μη χάνετε μαθήματα

Έχει αποδειχτεί ότι σπουδαστές που δεν χάνουν μαθήματα και είναι συνεπείς στην παρακολούθηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Αποτελεί προσωπική ευθύνη των σπουδαστών η αναπλήρωση του κενού και η αναζήτηση των σημειώσεων, ασκήσεων, εργασιών για το σπίτι ή /και flight κρασιών που σχετίζονται με το μάθημα.

Μην αργείτε στο μάθημα

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Σε περίπτωση που συμβεί λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, οι σπουδαστές οφείλουν να εισέλθουν στην τάξη ή στην e-τάξη με τον πιο διακριτικό και γρήγορο τρόπο.

Να έρχεστε προετοιμασμένοι στο μάθημα

Η προετοιμασία είναι σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη του μαθήματος και να έχετε λιγότερες απορίες. Σπουδαστές που παραδίδουν τις εργασίες μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει καθοριστεί, καταφέρνουν να διατηρούν μια καλύτερη ροή στις σπουδές τους και στην εμπέδωση της ύλης, ενισχύοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Οι εργασίες που δεν παραδίδονται εντός προθεσμίας δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμα. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα για διόρθωση στο σπίτι από τον ίδιο τον σπουδαστή, έχοντας ως οδηγό τον ενδεδειγμένο τρόπο απαντήσεων που δίδεται για κάθε εργασία.

Απενεργοποιείστε το κινητό σας με την έναρξη του μαθήματος

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Η χρήση κινητών μέσα στην τάξη είναι εξαιρετικά ενοχλητική και αποσπάει την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των διπλανών σας. Εφόσον περιμένετε μια επείγουσα κλήση, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον εισηγητή σας στην αρχή του μαθήματος και να αφήσετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Μόλις λάβετε την κλήση, εξέρχεστε της αίθουσας με διακριτικό τρόπο.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια του μαθήματος (κινητό, laptop, MP3 player κλπ). Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση και η φωτογράφιση οποιουδήποτε υλικού δίδεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων των μαθημάτων, καθώς υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Για δική σας χρήση μπορείτε να φωτογραφίσετε τις φιάλες που δοκιμάστηκαν στη γευσιγνωσία στο τέλος του μαθήματος (οι φιάλες παραμένουν σε εμφανές μέρος).

Μη συνομιλείτε μεταξύ σας

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Ο θόρυβος που προκαλείται από συνομιλίες τέτοιου τύπου ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του εισηγητή και των άλλων σπουδαστών, διαταράσσοντας τη ροή του μαθήματος.

Μη στερείτε τη δυνατότητα από άλλους σπουδαστές να εκφράσουν τις απορίες τους κάνοντας εσείς οι ίδιοι πολλές ερωτήσεις

Οι απορίες προάγουν την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εισηγητή ο χρόνος που θα δίνεται για ερωτήσεις (είτε κατά τη διάρκεια είτε στο τέλος του μαθήματος). Παρά ταύτα, πρέπει οι σπουδαστές να λαμβάνουν υπόψη τους το διαθέσιμο χρόνο και να μη μονοπωλούν τον εισηγητή δίνοντας τη δυνατότητα και στους συμμαθητές τους να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις

Η εξέταση για την Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στα Αποστάγματα γίνεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
 • Τεστ 50 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής 60 λεπτών.
  Απαιτείται ελάχιστος βαθµός 55% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα. Θα χρειαστεί να απαντήσετε σωστά σε τουλάχιστον 28 ερωτήσεις.
 • Η Γλώσσα εξέτασης για όλους είναι η Αγγλική.
Βαθμός 85% & άνω Pass with Distinction/ Αριστείο
Βαθμός μεταξύ 70% & 84% Pass with Merit/ Έπαινος
Βαθμός μεταξύ 55% & 69% Pass/ Επιτυχία
Βαθμός μεταξύ 45% & 54% Fail/ Αποτυχία
Βαθμός 44% & κάτω Fail Unclassified/ Χωρίς κατάταξη γραπτό

Το WSET® Awards δεν χορηγεί Τίτλους Σπουδών/ Πτυχία χωρίς να εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις αξιολόγησης που αφορούν στη φοίτηση και τις εξετάσεις του εκάστοτε προγράμματος σπουδών (aegrotat pass).

ΑΜΕΑ

Οι υποψήφιοι σπουδαστές που χρήζουν ειδικό τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης, καλούνται να ενημερώνουν τον Υπεύθυνο Εγγραφών ή/και τον Υπεύθυνο Εξετάσεων για οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση πριν εγγραφούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Είναι πολιτική του WSET® Awards οι εν λόγω σπουδαστές να µην τίθενται σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων. Κατά περίπτωση, το WSPC και το WSET μπορεί να ζητήσουν από τον σπουδαστή την προσκόμιση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων του αρμόδιου κρατικού φορέα, που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.

Επανεξέταση

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα αιτήματος επανεξέτασης σε περίπτωση που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις (FAIL). ∆εν υπάρχει όριο στον αριθµό των προσπαθειών επανεξέτασης. Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει τις εξετάσεις, άρα και τις επιμέρους ενότητες αυτών, δεν επιτρέπεται να επανεξεταστούν για τη βελτίωση της βαθµολογίας τους.

 • Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του Επιπέδου 2 Αποσταγμάτων με κόστος επανεξέτασης (re–sit exam fee): €154.
 • Εάν κάποιος αποτύχει στις εξετάσεις του θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του Επιπέδου 2 Αποσταγμάτων με κόστος επανεξέτασης (re–sit exam fee): €154.
 • Εγγραφή στο Επίπεδο 3 Αποσταγμάτων/ WSET Level 3 Award in Spirits προϋποθέτει επιτυχία στις εξετάσεις του WSET Level 2 Award in Spirits.
Προϋποθέσεις, κανονισμοί και διεξαγωγή εξετάσεων
1. Προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι να συμμορφώνονται µε τα ακόλουθα:
 • Κατά την έναρξη της εξέτασης όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσκοµίσουν στον επιτηρητή νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης µε φωτογραφία (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο).
 • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους: μολύβι απαραίτητα τύπου HB2, γόμα, ξύστρα.
 • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ατομικό μπουκάλι νερού.
 • Η εξέταση πρέπει να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
 • Καµία σημείωση ή επεξήγηση δεν πρέπει να γίνει σε υλικό οποιασδήποτε μορφής, πέραν της συμπλήρωσης του δελτίου με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και του απαντητικού φύλλου.
 • Δεν επιτρέπεται η οποιουδήποτε είδους επικοινωνία µεταξύ των υποψηφίων.
 • Η χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, smart phones, smart watches, tablets κ.λπ.) απαγορεύεται.
 • Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους υποψηφίους, της αίθουσας εξέτασης ή του υλικού των εξετάσεων.
 • Η χρήση κάθε είδους λεξικών απαγορεύεται.
 • Η χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων από κάθε είδος ρολογιού απαγορεύεται.
 • Είναι στην κρίση του επιτηρητή να δεχθεί την είσοδο των υποψηφίων που προσέρχονται µετά από την ώρα έναρξης της εξέτασης, και µόνο αν δεν θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ροή εξέτασης των υπόλοιπων εξεταζόμενων.
 • Οι εξεταζόμενοι δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από την αίθουσα πριν παρέλθουν τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου εξέτασης.
 • Οι εξεταζόμενοι που ολοκληρώνουν την εξέταση πριν το επίσημο πέρας της, επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα εξέτασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλούν τους άλλους υποψηφίους. ∆εν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα µετά την αποχώρηση από αυτήν.
 • Οι επιτηρητές δεν νομιμοποιούνται να σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, ή να εκφέρουν άποψη σε οποιοδήποτε ερώτημα της εξέτασης ή/και σε οποιαδήποτε εννοιολογική ερώτηση σπουδαστή.
 • Κάθε υποψήφιος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια ανάρµοστης συµπεριφοράς θα καλείται να αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης αµέσως και το γραπτό του θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία θα καθορίζει την ισχύ του γραπτού και οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση για συμμετοχή σε εξετάσεις.
 • Τα θέµατα των εξετάσεων δεν απομακρύνονται από την αίθουσα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι που δεν θα υποβάλουν τα θέματα μαζί με το απαντητικό τους φύλλο, θα θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται µε τους κανονισμούς.
 • Απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου των εξετάσεων σε άλλους, ή η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης, να συμμορφώνονται µε τις οδηγίες του επιτηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσµατα εξετάσεων ενδέχεται να καταστούν άκυρα.
3. Τα διαγωνίσματα των εξετάσεων που υποβάλλονται προς αξιολόγηση αποτελούν ιδιοκτησία του WSET® Awards και δεν θα επιστρέφονται στους υποψηφίους.
Απονομή Πιστοποίησης WSET Level 2 Award in Spirits στους επιτυχόντες

Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSET Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το WSET Level 2 Award in Spirits μαζί με την αντίστοιχη καρφίτσα (lapel pin). Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSET® Awards κοστίζει €60.

Κριτική Εξετάσεων, Ερωτήσεις και Αιτήματα
 • Οι υποψήφιοι/ες που ζητούν επαναβαθμολόγηση και/ή σχολιασμό σχετικά με το φύλλο εξέτασής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το WSPC και να ζητήσουν Αίτηση υποβολής διερεύνησης και σχολιασμού (Enquiry & Feedback Form). Η φόρμα θα πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στο WSPC μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό εντός του αυστηρού χρονικού  περιθωρίου του ορίζει το παράρτημά σας από την ημερομηνία της εξέτασης. Οποιοδήποτε αίτημα που λαμβάνεται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου, δεν θα εξετάζεται. Η επαναβαθμολόγηση και ο σχολιασμός θα δίνονται από το WSET Awards μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή της αίτησης.
 • Οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε υποψήφιος/α που δε μένει ικανοποιημένος/η από το αποτέλεσμα του αιτήματός του/της σε σχέση με ένα φύλλο εξέτασης, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το WSPC και να ζητήσει Αίτηση αμφισβήτησης της διερεύνησης (Appeal against Enquiry Application Form), η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να επιστραφεί στο WSET Awards, μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό, μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες από την κοινοποίηση του αιτήματος. Αιτήσεις που λαμβάνονται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου δεν θα εξετάζονται. Οι απαντήσεις των Appeals εκδίδονται μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή τους από το WSET Awards.
Υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής στα online μαθήματα;

Το υλικό του προγράμματος αποστέλλεται μέσω μεταφορικής εταιρίας στη δηλωθείσα από εσάς διεύθυνση. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των online τμημάτων είναι η συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία: α) να εξυπηρετεί παραδόσεις στον τόπο διαμονής σας, και β) να εξυπηρετεί παραδόσεις στον χρόνο που απαιτείται.

Για να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα συμμετοχής σας, παρακαλώ ενημερώστε μας για την ακριβή σας διεύθυνση.

Μέσω ποιας πλατφόρμας διεξάγονται τα online μαθήματα;

Η online πλατφόρμα που φιλοξενεί τα διαδικτυακά μαθήματα του WSPC είναι η Cisco Webex Meetings.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα για το μάθημα;

Το παρακάτω αρχείο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις απαιτήσεις του προγράμματος, να οργανώσετε τη μελέτη σας και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εξετάσεις.

Specification | WSET® Επιπέδου 2 στα Αποστάγματα

Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;

Όχι, γιατί το WSPC είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;

Τα πάντα. Την αγγλική έκδοση των βιβλίων του προγράμματος, την εγγραφή στο WSET Λονδίνου, το κόστος εξέτασης, το exam paper και την έκδοση του Τίτλου Σπουδών σας από το WSET Λονδίνου, τις ώρες διδασκαλίας από πιστοποιημένο εισηγητή, τα αποστάγματα της γευσιγνωσίας που αγοράζονται (δεν δεχόμαστε δωρεάν δείγματα), καθώς και όλα τα organizational logistics του προγράμματος συνολικά.

Στα δίδακτρα δεν περιλαμβάνονται μόνο τα έξοδα αποστολής των δειγμάτων γευσιγνωσίας.

Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;

Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μαθήματα και τις εξετάσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να συνδεθείτε την ώρα που έχει ορισθεί η ζωντανή συνάντηση, θα λαμβάνετε σύνδεσμο με το μαγνητοσκοπημένο e-μάθημα όταν αυτό είναι διαθέσιμο και δυνατόν.

Που γίνονται οι εξετάσεις των online μαθημάτων;

Γίνονται δια ζώσης σε ένα από τα εξής εξεταστικά κέντρα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης & Πάτρα.

Οι εξετάσεις στην Αθήνα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο Παλαιό Φάληρο. 1.250 τ.μ. σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Πατήστε εδώ για να δείτε το virtual tour της σχολής. Διεύθυνση: Γλαύκου 11, 17564 Παλαιό Φάληρο.

Μπορώ να εξεταστώ στα Ελληνικά ;

Όχι. Παρόλο που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διδάσκεται στα ελληνικά, τα βιβλία και οι εξετάσεις του προγράμματος είναι αποκλειστικά στα αγγλικά.

Τι γίνεται αν δεν έρθω να γράψω εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (re–sit exam fee) που ανέρχεται στα €154.

Τι γίνεται αν δεν περάσω στις εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (re–sit exam fee) που ανέρχεται στα €154.

Σε πόσο καιρό ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων;

Σε πέντε (5) εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία κατά την οποία δώσετε εξετάσεις.

Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα;

Μέσω email από την ομάδα Admissions & Awards του WSPC.

Τι σημαίνει η επιτυχία μου στις εξετάσεις;

Γίνεστε κάτοχος της διεθνώς αναγνωρισμένης Πιστοποίησης WSET Level 2 Award in Spirits που σας απονέμεται από το WSET (Wine & Spirit Education Trust) με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο), και μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο σπουδών (WSET Level 3 Award in Spirits)

Πώς παραλαμβάνω την πιστοποίησή μου;

Αμέσως μετά την παραλαβή του πτυχίου σας από το Λονδίνο (WSET), σας στέλνουμε με courier την Πιστοποίησή σας για το WSET Level 1 Award in Spirits μαζί με την καρφίτσα (lapel pin) που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ολοκληρώσατε. Η αποστολή γίνεται με δική σας χρέωση (χρέωση παραλήπτη) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια σας ως δικαιούχος, με δική σας ευθύνη.

Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;

Ναι. Mέσω του eshop, έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε σε δόσεις πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα.

Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;

Ναι.  Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Testimonials

WSPC-DIMITRIS-ZANNIKOS

Οι σπουδές μου στο WSPC για το Diploma in Wines ήταν μια εμπειρία που με άλλαξε ουσιαστικά. Οι συναρπαστικές γευσιγνωσίες, η προετοιμασία σε συνεργασία με τους συνσπουδαστές μου και η υψηλού επιπέδου καθοδήγηση παρείχαν μια ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου του κρασιού. Είναι ένα ταξίδι που όχι μόνο εμπλούτισε τις γνώσεις μου αλλά τροφοδότησε και το πάθος μου για το κρασί.

Δημήτρης Ζαννίκος

Σπουδαστής
WSPC-VASSILIS-FALKOS

Οι σπουδές στο WSPC ήταν ένα ταξίδι γνώσεων στον κόσμο του κρασιού. Το συναρπαστικό πρόγραμμα σπουδών, η αφοσιωμένη ομάδα του WSPC με την εκτεταμένη γνώση και την εξειδίκευση στον τομέα της, καλλιέργησαν τις γνώσεις μου στο κρασί, δημιουργώντας μια μοναδική σπουδαστική εμπειρία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το βάθος της γνώσης και τις δεξιότητες που απέκτησα.

Βασίλης Φάλκος

Σπουδαστής
WSPC-MARGARITA-MARTINI

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μόναχο και πάντα ήμουν παθιασμένη με την οινική κουλτούρα. Έχω πτυχίο στην επιστήμη τροφίμων, το οποίο με μύησε αρχικά στην επιστήμη της οινοποίησης. Ανακάλυψα το ίδρυμα WSET και αποφάσισα να παρακολουθήσω τα μαθήματα που σχετίζονται με το κρασί! Είμαι πολύ χαρούμενη που ολοκλήρωσα το Diploma! Ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα υπέροχο ταξίδι! Φιλοξενώ ή/και συμμετέχω τακτικά σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων γευσιγνωσιών κρασιών και εκθέσεων. Είμαι πολύ χαρούμενη που σπούδασα στο WSPC. Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και η ομάδα του ήταν πάντα εκεί για οποιαδήποτε απορία, υποστηρίζοντάς μας!

Μαργαρίτα Μαρτίνη

Σπουδάστρια

Η εμπειρία μου στο WSPC ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά στο τμήμα της Σαντορίνης, όπου μας επέτρεψε να ταξιδέψουμε στο νησί σε τόσο ξεχωριστές συνθήκες. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος που μεταδίδει τις γνώσεις του με χιούμορ και ενθουσιασμό, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια φωτεινή εμπειρία.

Anna Milan

Σπουδάστρια
WSPC-ILIAS-ROUSSAKIS

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι και την απόκτηση του Diploma ήταν ένα δυναμικό ταξίδι σε όλα τα terroir του κόσμου όπου παράγεται κρασί. Οι μυστικές ιστορίες που μας εκμυστηρεύθηκαν ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας, κατά τη διάρκεια των γευσιγνωσιών πολυάριθμων κρασιών από όλο τον πλανήτη, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρό.

Ηλίας Ρουσάκης

Σπουδαστής
WSPC-ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ

Οι σπουδές μου στο WSPC είναι μια από τις πιο ωφέλιμες εμπειρίες που είχα ως μαθητής. Από την πρώτη μέρα οι σπουδαστές έχουν πεπειραμένους εισηγητές δίπλα τους και όλο το προσωπικό ανταποκρίνεται σε κάθε ζήτημα. Το WSPC είναι αναμφίβολα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώσεις του κόσμου του κρασιού και των ροφημάτων.

Φίλιππος Σκλάβος

Σπουδαστής
WSPC-MANUELA-LABHARD

Μάθαινε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα, όπως λένε, και έτσι ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι μου στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη μαζί με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού, μαθαίνοντας για το κρασί και αποκτώντας εις βάθος γνώσεις. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα εμβληματικά της οινοποιεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, συνιστά μια εμπειρία που αλλάζει τα δεδομένα και δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Manuela Labhard

Σπουδάστρια
WSPC-EMORFILI-MAVRIDOU

Η εμπειρία μου στο WSPC ξεκίνησε το 2015 με το Επίπεδο 1 του WSET, οπότε και είχα την πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Προχωρώντας, απέκτησα πολλές γνώσεις, αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και, ενστικτωδώς, συνέχισα να αναζητώ περισσότερα. Αυτό με οδήγησε στο τελευταίο επίπεδο, το Diploma, στη γευσιγνωσία κρασιών από όλο τον κόσμο, στην εκμάθηση των σχετικών τεχνικών αμπελουργίας και οινοποιίας και πώς αυτά συνδέονται με το τελικό αποτέλεσμα. Ως νέα οινοποιός, κουβαλώ αυτό το επίτευγμα στην επαγγελματική μου ζωή.

Εμορφίλη Μαυρίδου

Σπουδάστρια
WSPC ΜΑΡΙΑ-ΜΑΣΟΥΡΑ

Για να μελετήσετε το κρασί, πρέπει να νιώσετε έμπνευση. Έχω σπουδάσει και τα τέσσερα επίπεδα του WSET στο WSPC. Εκείνο το διάστημα, οι εισηγητές μου, Ευστάθιος Σάλτας στα Επίπεδα 1 και 2, Γρηγόρης Μιχαήλος στο Επίπεδο 3 και Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, στο Επίπεδο 4, ήταν πηγές έμπνευσης και μου υπενθύμισαν ότι το κρασί είναι πάνω από όλα, ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Μαρία Μασούρα

Σπουδάστρια
WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να εξελίξει τις οινικές του γνώσεις, την κριτική σκέψη και τις γευσιγνωστικές ικανότητες. Η καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και η υποστήριξη από όλη την ομάδα του WSPC έκαναν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό!

Κωνσταντίνος Χατζημητάκος

Σπουδαστής

Ο λόγος που διάλεξα τα σεμινάρια barista ήταν για να μάθω τα πάντα σε ότι αφορά τον καφέ. Τρομερή εμπειρία, εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Όποιος αγαπάει τον καφέ και θέλει να μάθει τα πάντα γι’αυτόν πραγματικά αξίζει να κάνει τα σεμινάρια.

Νίκος Zούμης

Saint Andrea Resort Πάρος

Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων για Barista Skills της Beverage Standards Association, τον οποίο ολοκλήρωσα το Νοέμβριο, 2017. Η δομή των σεμιναρίων αφορούσε σε ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Ως προς τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά το πρώτο μέρος, θεωρώ ότι ήταν άκρως ενημερωτικό και συμβάδιζε με τα τελευταία δεδομένα του χώρου, έχοντας συνοχή και καλύπτοντας ένα εύρος από την επιλογή της πρώτης ύλης έως τα τελευταία στάδια της παραγωγής. Κατά το πρακτικό τμήμα μας δόθηκαν ποικίλες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να εξασκήσουμε τις βασικές δεξιότητες ενός barista έως τις πιο εξειδικευμένες όπως το latte art. Η πιστοποίηση με βοήθησε στην άμεση επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς πλέον εργάζομαι στον τομέα παραγωγής του καφέ της εταιρείας Bridge Coffee Roastery. Οι γενικότερες γνώσεις που απέκτησα, με καλύπτουν και βοηθούν καθημερινά την εργασία και την εξέλιξή μου ως επαγγελματία. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Κουίδου Μαριλένα, διακρινόταν από μεταδοτικότητα και διαρκές ενδιαφέρον για την επιμόρφωσή μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και για την μετέπειτα επαγγελματική μας αποκατάσταση, ενώ στόχευε στο να μας εφοδιάσει με τα πλέον σύγχρονα, θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα. Η συνολική μου εικόνα για το σεμινάριο είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των επαγγελματιών στο αντικείμενο του καφέ.

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Bridge Coffee Roasters

Tο υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων, το άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ανέβαζε σε πολύ υψηλό επίπεδο τις εισηγήσεις. Οι γνώσεις που έλαβα, είχαν άμεση πρακτική εφαρμογή στην εργασία μου και με βοήθησαν τόσο στην επαγγελματική μου ανέλιξη όσο και στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Γιώργος Μανέτας

Barista Roasters Coffee

Mετά από χρόνια εμπειρίας ως barista,αποφάσισα πως ήθελα να τολμήσω να μετακινηθώ σε ένα πιο υπεύθυνο κομμάτι της εστίασης στον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να μπορέσω να διεκδικήσω την θέση που ήθελα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχα ήδη εργαστεί στο παρελθόν, έπρεπε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με κάποιον τίτλο σπουδών σχετικό με τον χώρο. Ψάχνοντας κατέληξα στο σεμινάριο του BSA, λόγο κύρους και διεθνούς εγκυρότητας ,καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιέφερε είναι ξένων συμφερόντων. Όντως ήταν το κατάλληλο βήμα, διότι εμπλουτίζοντας το και με ένα σεμινάριο στο bartending που ακολούθησα, το βιογραφικό μου θεωρήθηκε κατάλληλο για την θέση. Ένα πραγματικά πολύ ουσιαστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο, το προτείνω σε κάθε barista που θέλει να κάνει καριέρα!

Θέμης

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

Επέλεξα το συγκεκριμένο σεμινάριο γιατί καλύπτει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων ενός Barista. Καθώς δεν είχα προϋπηρεσία στο χώρο, η θεωρία πάνω στον καφέ και στο τσάι, η σωστή εκμάθηση χρήσης της μηχανής espresso αλλά και η εκπαίδευση στους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να ζητήσω δουλειά και τελικά να εργάζομαι πλέον σε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καφέ.

Xρήστος Στρατηγάκης

Head Barista Coffee shop

Επειδή ο καφές εκτός από δουλειά ήταν και είναι το πάθος μου, θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Κάνοντας μια έρευνα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά σεμινάρια για τον καφέ, χωρίς όμως να παρέχουν διεθνή πιστοποίηση και πτυχίο. Έτσι λοιπόν επέλεξα το BSA και ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω! η εκπαίδευση ήταν μαγική καθώς είχα την δυνατότητα να κατανοήσω όλη την θεωρία στην πράξη, είχα δίπλα μου άρτιους και μεταδοτικότατους εκπαιδευτές που ήταν εκεί με χαμόγελο και υπομονή για μένα και για τις απορίες μου (που ήταν και πολλές), πήρα πολλές νέες γνώσεις και εμπλούτισα στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες και το ποιο σημαντικό για μένα…. όλα όσα έμαθα, φεύγοντας από εκεί ήμουν σε θέση να τα εφαρμόσω άμεσα στο κατάστημα που εργαζόμουν. Για όλους αυτούς , αλλά και για άλλους τόσους λόγους, επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο BSA και η εμπειρία μου έγινε ακόμα ποιο συναρπαστική κατακτώντας την κορυφή και του level 2!

Αλκμήνη Kρυσταλίδη

Barista Coffee Island

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο για να εμβαθύνω πιο πολύ στο κομμάτι των ζεστών ροφημάτων, υπάρχει μια φιλοσοφία που ήθελα να μάθω. Εξαιρετική εμπειρία, με εξειδικευμένους εισηγητές και στην θεωρία και στην πρακτική. Πολύ χρήσιμο κυρίως γιατί μαθαίνοντας την ιστορία της πρώτης ύλης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ποιότητα και την ποσότητα που μας δίνεται. Οι τεχνικές είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αλεξάνδρα Κυρίτση

Καφεκοπτεία Λουμίδη Κηφισιά

Ο καφές για εμένα αποτελεί ένα ταξίδι σε ένα κόσμο μοναδικών εμπειριών , υψηλών απαιτήσεων και συνεχών αλλαγών . Οπότε σαν επαγγελματίας για να μπορώ εγώ και οι καταναλωτές να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Επιλέγοντας την Μαριλένα ,τον Βαγγέλη και τα υπόλοιπα παιδιά ανακάλυψα μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ,που εκτός από τις πολλές νέες γνώσεις που αποκόμισα από το πλούσιο και μοναδικά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό ,μπόρεσα μέσα από την δομή του σεμιναρίου και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων να ανακαλύψω λάθη και να βελτιωθώ κατακόρυφα . Άξιο αναφοράς είναι ο άρτιος εξοπλισμός ,το αψεγάδιαστο των εξετάσεων και η συνεχής επαγγελματική στήριξη μετά το πέρας των σεμιναρίων. Ευχαριστώ φιλαράκια για τις ωραίες και μοναδικές στιγμές.Keep going.

Θωμάς Κολωνιάτης

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

Οι γνώσεις που παρείχε το σεμινάριο , ήταν κατατοπίστηκες , χωρίς γενικολογίες. Οι εισηγητές , ήταν αναλυτικοί και στη θεωρία και στην πράξη. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους , με πάθος και αγάπη για τον καφέ να παρακολουθήσουν και τα 2 Levels , για να αποκτήσουν τις απαραίτητες- βασικές γνώσεις , που χρειάζεται να έχει κάθε νέος Barista που ξεκινάει, και σε συνδυασμό με την “τριβή” στη δουλειά να εξελιχθεί σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που λέγεται καφές , ο οποίος εξελίσσεται καθημερινά.

Πλακούτσης Κωνσταντίνος

Head bartender TATOI TENNIS CLUB
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Syllabus

0
  0
  Το καλάθι σας
  Your cart is emptyReturn to Shop