Follow WSPC
Top

Σπουδές στο Κρασί

  /  Σπουδές στο Κρασί

Πώς να αρχίσω
τις σπουδές μου στο Κρασί

Για εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών παρακαλώ καλέστε τη Σπουδαστική Συμβουλευτική Γραμμή του WSPC, στα τηλέφωνα: 210 9882540 & 544 ή απευθυνθείτε σε εμάς μέσω email: education@wspc.gr

Σύμβουλοι Σπουδών: κυρία Α. Πολυδώρου και κυρία Μ. Σκουλά.

COMBO Προγράμματα

Με τα COMBO Προγράμματα η ροή σπουδών μπορεί να επιταχυνθεί – κερδίζοντας χρόνο, ενέργεια και χρήματα για τον σπουδαστή. Σε όποιο Επίπεδο Εκπαίδευσης κι αν είστε (ισχύει μέχρι τα Επίπεδα 3) ή/ και σε όποια κατηγορία Εκμάθησης κι αν είστε: Κρασί, Αποστάγματα, Οινοχοΐα, Καφές, Τσάι, Κακάο, σίγουρα υπάρχει κάποιο διαθέσιμο COMBO Πρόγραμμα στο οποίο μπορείτε να εγγραφείτε ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο.

WSPC TO STUDY WINE

Η ροή των σπουδών

Τα προγράμματα σπουδών του WSPC® απευθύνονται σε όλες τις ειδικότητες της αγοράς - Αμπελουργούς, Οινοπαραγωγούς, Οινολόγους, Sommeliers, Bartenders, Baristas, Χονδρέμπορους, Λιανέμπορους, Στελέχη Επιχειρήσεων όλων των κλάδων έως και Ιδιώτες/ «Οινόφιλους» καθώς και σε όλες τις βαθμίδες των εργαζομένων. Εκτός από το ότι εξασφαλίζουν στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου, καλύπτουν και την ανάγκη των στελεχών για συνεχόμενη επαγγελματική κατάρτιση (Δια Βίου Εκπαίδευση) . Είτε είστε επαγγελματίας στην αγορά των κρασιών, των αποσταγμάτων, του καφέ, του τσαγιού, της εστίασης, ή/και του τουρισμού, είτε επιθυμείτε να εργαστείτε σε αυτές τις αγορές, τα προγράμματα σπουδών του WSPC® μπορούν να καλύψουν πλήρως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας.

Όλοι οι σπουδαστές – ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας ή/και εμπειρίας, ξεκινούν τις σπουδές τους
στο Κρασί από το Επίπεδο 1, ακολουθώντας τα παρακάτω επίπεδα.

1o

ΕΠΙΠΕΔΟ

Επίπεδο 1/ WSET Level 1 Award in Wines

Στο Επίπεδο 1 έμφαση δίδεται στην ενότητα συνδυασμού κρασιού και φαγητού, μέσα από πολύωρη  πρακτική εξάσκηση πολύτιμη για την καθημερινότητα του επαγγελματία αλλά και του οινόφιλου, αλλά και για την άρτια παροχή υψηλών υπηρεσιών όλων των αγορών προς τον τελικό καταναλωτή. Τη σε βάθος ανάλυση του συνδυασμού κρασιού & φαγητού για τα υπόλοιπα Επίπεδα Σπουδών τη θεωρούμε διδαγμένη – ήδη από αυτό το Επίπεδο, και δεν επανερχόμαστε διδακτικά.

wspc swet approved programme

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 απευθύνεται στους επαγγελματίες «πρώτης γραμμής» (Front Line Staff) που εργάζονται με κρασιά ή διαχειρίζονται ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο ποτών στους τομείς της λιανικής, της χονδρικής και της εστίασης. Το πρόγραμμα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε και ο απλός καταναλωτής – λάτρης του κρασιού, να το παρακολουθήσει κατανοώντας έννοιες όπως αυτές της γευσιγνωσίας, των μονοποικιλιακών κρασιών και της πολυπλοκότητας του συνδυασμού κρασιού και φαγητού. Το Επίπεδο 1 αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στην επαφή όλων με το κρασί στο εστιατόριο, την κάβα, στο σπίτι.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα Δια Ζώσης ή Online.
Αναλυτικά:

Συμβατικό / Εντατικό

Διάρκεια 13 ώρες

Εντατικό

Διάρκεια 13 ώρες

Εντατικό

Διάρκεια 13 ώρες

Εντατικό

Διάρκεια 13 ώρες
Διάρκεια 15 ώρες

2o

ΕΠΙΠΕΔΟ

Επίπεδο 2/ WSET Level 2 in Wines

Η Πιστοποίηση Επιπέδου 2 στο Κρασί είναι κατάλληλη για να υποστηρίξει επαγγελματικές δεξιότητες και αρμοδιότητες όπου χρειάζεται ένα καλό επίπεδο οινικής γνώσης, όπως για παράδειγμα στην εξυπηρέτηση πελατών και τις λειτουργίες πωλήσεων στον τουριστικό τομέα και στη βιομηχανία λιανικού και χονδρικού εμπορίου. Είναι επίσης χρήσιμη για όσους έχουν γενικό ενδιαφέρον για το κρασί και θα ήθελαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

wspc swet approved programme

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στο Κρασί απευθύνεται σε απόφοιτους Επιπέδου 1. Εισάγει τον σπουδαστή στην Παγκόσμια Οινογραφία, εξετάζοντας την ποικιλία ανά χώρα.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα Δια Ζώσης ή Online.
Αναλυτικά:

Συμβατικό / Εντατικό

Διάρκεια 27 ώρες

Εντατικό

Διάρκεια 27 ώρες

Εντατικό

Διάρκεια 27 ώρες

Εντατικό

Διάρκεια 27 ώρες
Διάρκεια 28 ώρες

3o

ΕΠΙΠΕΔΟ

Τα Επίπεδα Βαθμίδας 3 είναι τα εξής δύο:

 • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον Ελληνικό Αμπελώνα/ HESTIA Advanced Certificate και
 • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Διεθνή Αμπελώνα / WSET Level 3 Award in Wines.

Συστήνεται στους σπουδαστές να επιλέγουν πρώτα το πρόγραμμα του διεθνούς αμπελώνα, μιας και εφαρμόζει την Οριζόντια Εκμάθηση (Horizontal Learning) πάνω στην Παγκόσμια Οινογραφία. Το Επίπεδο 3 του Ελληνικού αμπελώνα εμβαθύνει και αναλύει την Ελλάδα με πολυεπίπεδη τεχνογνωσία (Marketing, Ετικέτες, Νομοθεσία, Οινοτουρισμός, Business Plan, Mrk Strategy κτλ) εφαρμόζοντας την Κάθετη Εκμάθηση (Vertical Learning), έχοντας ως δεδομένη τη γνώση της παγκόσμιας οινογραφίας από τον σπουδαστή.

wspc swet approved programme

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 3 στο Κρασί, παρέχει λεπτομερή κατανόηση των παραγόντων που συμβάλλουν στο στυλ, την ποιότητα και την τιμή των βασικών σταθερών, αφρωδών και ενισχυμένων κρασιών του κόσμου. Είναι απαραίτητη σε όσους επαγγελματίες ζητείται να κάνουν αξιολογήσεις κρασιών σχετικά με το στυλ, την ποιότητα και την τιμή.

Το HESTIA απευθύνεται, τόσο σε όσους στοχεύουν στην απόκτηση του WSET Diploma, όσο και στους επαγγελματίες που στοχεύουν στην ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων/ κρασιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η επιτυχία και στα δύο μέρη της εξέτασης (θεωρητικό & πρακτικό μέρος) είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης για το καθένα από τα δύο μαθήματα ξεχωριστά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα Δια Ζώσης ή Online.
Αναλυτικά:

Η Κατεύθυνση μετά τα Επίπεδα Βαθμίδας 3

Ο Δρόμος προς την Αμερικανική Πιστοποίηση του Wine Scholar Guild (WSG)

WSPC and Wine Scholar Guild

Μετά το Επίπεδο 3 του WSET ή/ και μετά το HESTIA – ανεξάρτητα από το εάν ο σπουδαστής έχει επιτύχει ή αποτύχει στις εξετάσεις της Βρετανικής ή/ και Ελληνικής Πιστοποίησης μπορεί και πρέπει να μεταβεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Αμερικανικής Πιστοποίησης Wine Scholar Guild (WSG). Το WSG έχει κατακτήσει την παγκόσμια αγορά της Εκπαίδευσης ακριβώς γιατί και αυτό το μοντέλο εκμάθησης στηρίζεται στο Vertical Learning Process, αναλύοντας τις τρεις (3) μεγαλύτερες σε πωλήσεις οινοπαραγωγικές χώρες του πλανήτη: την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία, οι οποίες είναι οι πρώτες σε πωλήσεις και στην Ελλάδα. Επομένως, είτε κάποιος είναι Wine Buyer – είτε Wine Seller – είτε καταναλωτής Συλλέκτης, το WSG του δίνει τα εφόδια να διακινεί αποτελεσματικά τους αμπελώνες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ο Δρόμος για το Court of Master Sommelier (CMS)

MODERN SOMMELIER

Με εξειδίκευση στην Οινοχοΐα και τον Οινοτουρισμό

Ακολουθώντας την καριέρα ενός οινοχόου θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι και πάλι έχετε τη δυνατότητα των Διεθνών Σπουδών που θα σας ανοίξουν τις πόρτες σε όλα τα high-end εστιατόρια και ξενοδοχεία του πλανήτη. Το Court of Master Sommeliers (CMS), σας εισάγει σε ένα διεθνές, πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Στην τάξη σας θα συναναστραφείτε με συμφοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου και θα αποκτήσετε μια Διεθνή Πιστοποίηση Κύρους που θα απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά.

Το WSPC είναι περήφανο για τη διοργάνωση αυτών των διεθνών τμημάτων. Στην Ελλάδα, διεξάγονται δυο από τα τέσσερα Επίπεδα Σπουδών του CMS, το Introductory Course και το Certified Exam. Είναι στα πλάνα του WSPC να διεξάγει και το τρίτο επίπεδο του CMS, το Advanced Certificate. Η εκπαιδευτική ενότητα των Αποσταγμάτων είναι προαπαιτούμενη για τη φοίτηση στο Modern Sommelier Study Program και στο Court of Master Sommeliers.

Ο σπουδαστής που έχει στο μυαλό του να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στους τομέα της Οινοχοΐας και της ευρύτερης αγοράς της Εστίασης και του Τουρισμού για να ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS) θα πρέπει:

 1. Να έχει παρακολουθήσει το Επίπεδο 3 του διεθνούς αμπελώνα  ή/ και το Επίπεδο 3 του Ελληνικού αμπελώνα, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να είναι και επιτυχόν στις εξετάσεις αυτών,
 2. Να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του στα Αποστάγματα (WSET Levels 1 & 2 Awards in Spirits) και
 3. Να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του στο Modern Sommelier Study Program.
Διαθέσιμα μαθήματα.
Αναλυτικά:

Ο Δρόμος προς το WSET Diploma

WSPC WSET DIPLOMA IN ATHENS & SANTORINI

Για εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών παρακαλώ καλέστε τη Σπουδαστική Συμβουλευτική Γραμμή του WSPC, στα τηλέφωνα: 210-9882540 & 544 ή απευθυνθείτε σε εμάς μέσω email: education@wspc.gr Σύμβουλοι Σπουδών: κυρία Α. Πολυδώρου και κυρία Μ. Σκουλά.

Η Ανώτερη Πιστοποίηση της Οινικής Εκπαίδευσης Παγκοσμίως

Ο σπουδαστής που θα στοχεύσει στο WSET Diploma θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τουλάχιστον το Επίπεδο 3 του Διεθνούς Αμπελώνα/ WSET Level 3 Award in Wines. Θα πρέπει τέλος, να γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα μιας και όλη η διδασκαλία, η εκμάθηση και οι εξετάσεις διεξάγονται στα αγγλικά. Και σε αυτό το Επίπεδο Σπουδών τα τμήματα είναι International.

Αθήνα & Σαντορίνη

Διάρκεια 163 ώρες

You May Also Plan

WSPC COMBO STUDIES
WSPC TO STUDY SPIRITS
WSPC TO STUDY SOMMELLERIE
WSPC TO STUDY COFFEE COCOA & TEA

WSPC Advantages

Η Άποψη των Σπουδαστών του WSPC

WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να εξελίξει τις οινικές του γνώσεις, την κριτική σκέψη και τις γευσιγνωστικές ικανότητες. Η καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και η υποστήριξη από όλη την ομάδα του WSPC έκαναν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό!

Κωνσταντίνος Χατζημητάκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Συχνές Ερωτήσεις

Τι εκπαίδευση παρέχει το WSPC;

Σε παγκόσμια εκπαιδευτικά standards το μοντέλο εκμάθησης που εφαρμόζεται από το WSPC είναι το Horizontal Learning across all Levels of Wine & Spirits Market. Horizontal Learning/ Οριζόντια Εκμάθηση σημαίνει ότι δεν παρέχεται στους σπουδαστές μας γνώση με την έννοια της απόκτησης συγκεκριμένης ειδικότητας ή/και πτυχίου Οινολόγου -Οινοχόου -Αμπελουργού κτλ. Οι σπουδαστές μας αποκτούν μια ευρεία σε πλάτος και όγκο εξειδικευμένη γνώση πάνω σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα των κλάδων: αμπελουργία, οινολογία, οινοποίηση, αποσταγματοποιία, γευσιγνωσία, marketing, νομικό πλαίσιο και άλλα, τα οποία τους είναι πολύτιμα για να ανταποκριθούν με επιτυχία στην εργασία τους.

Το WSPC παρέχει non-job specific education που προσομοιάζει με τις μεθόδους και τις τεχνικές εκμάθησης που χρησιμοποιούνται στην Ακαδημαϊκή αγορά για την απόκτηση του τίτλου σπουδών ΜΒΑ. Απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες της αγοράς -Αμπελουργούς, Οινοπαραγωγούς, Οινολόγους, Οινοχόους, Bartenders, Baristi, Χονδρέμπορους, Λιανέμπορους, Στελέχη Επιχειρήσεων των κλάδων έως και Ιδιώτες/ “Οινόφιλους”. Οι σπουδαστές του WSPC, στα υψηλά Επίπεδα Σπουδών –Επίπεδα 3 & Diploma/ Επίπεδο 4, αποκτούν την εμπορική κριτική ικανότητα ανάλυσης και αξιολόγησης της σχέσης ποιότητας-τιμής και την ικανότητα διερεύνησης και κατανόησης της αγοράς και των δομών της. Η ικανότητα αυτή είναι η σημαντικότερη σε όλα τα ανώτερης και ανώτατης διοίκησης επαγγέλματα: Import Manager, Export Manager, Group Product Manager, Brand Manager, Sales Manager, F&B Manager, Οινοπαραγωγού και Chief Sommelier.

Θα μπορούσαμε τέλος να τονίσουμε πως η αξιολόγηση της σχέσης ποιότητας-τιμής αποτελεί κριτήριο ρουτίνας στην καθημερινότητα και των καταναλωτών. Οι καταναλωτές με τις συμπεριφορές τους αποφασίζουν καθημερινά για τις τύχες των προϊόντων στην αγορά. Για εμάς, αποτελεί τιμή το γεγονός πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποφασίζουν να αποκτήσουν τις ίδιες ακριβώς γνώσεις με τους επαγγελματίες και να καθίσουν στα ίδια θρανία, δίνοντας ακριβώς τις ίδιες εξετάσεις.

Η Γνώση άλλωστε Ενισχύει την Αντίληψη των Αισθήσεων!

Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα σπουδών του WSPC;

Το πρόγραμμα σπουδών του WSPC – πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα σπουδών του Wine & Spirit Education Trust, του Court of Master Sommeliers, του Beverage Standards Association Αγγλίας και του Wine Scholar Guilt Αμερικής – απευθύνεται σε:

 1. εργαζόμενους όλων των παραγωγικών σταδίων όλων των αγορών
 2. στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενημερώνονται διαρκώς γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο τους
 3. στελέχη επιχειρήσεων που επιζητούν την απόκτηση άρτιας και παγκοσμίου κύρους κατάρτισης που θα τους παρέχει μοναδικές δυνατότητες ανέλιξης στην εργασία και την καριέρα τους
 4. εταιρίες που επιζητούν να αναβαθμίσουν τη στελέχωση των τμημάτων τους, όπως επίσης να αναβαθμίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους
 5. απόφοιτους ή/και τελειόφοιτους της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής – Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών, που, δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να συνεχίσουν την μετεκπάιδευσή τους αλλά να αποκτήσουν την ίδια γνώση και τους ίδιους τίτλους σπουδών μένοντας στην Ελλάδα και έχοντας την δυνατότητα να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους
 6. σε νέους άνω των 18 ετών που επιθυμούν να επιλέξουν τον χώρο των κρασιών, των αποσταγμάτων, του καφέ και των Beverages ως τον επαγγελματικό τους ορίζοντα
 7. καταναλωτές που επιθυμούν να γνωρίζουν καλύτερα το κρασί και να διεισδύσουν στην πολυπλοκότητά του.
Σε ποια γλώσσα διδάσκονται τα μαθήματα στην Ελλάδα;

Στα πρώτα τρία επίπεδα σπουδών του κρασιού (Levels 1 – 3) και του καφέ/ τσάι/ κακάο, οι σπουδαστές διδάσκονται στην ελληνική γλώσσα και έχουν δυνατότητα επιλογής γλώσσας εξέτασης (ελληνικά ή αγγλικά).

Στα πρώτα τρία επίπεδα σπουδών των αποσταγμάτων (Levels 1 – 3), καθώς και στα ανώτερα Επίπεδα Σπουδών του Wine Scholar Guild , οι σπουδαστές διδάσκονται στα Ελληνικά, αλλά οι εξετάσεις τους είναι στα Αγγλικά με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (multiple choice questions).

Το WSPC συστήνει στους σπουδαστές να εξετάζονται στα Αγγλικά ήδη από το Επίπεδο 1, πρώτον, γιατί η Ελληνική αγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον τουρισμό. Δεύτερον γιατί η καριέρα ενός επαγγελματία μπορεί να οδηγήσει στον εξαγωγικό κλάδο και τρίτον προκειμένου οι σπουδαστές να εξοικειώνουν τους εαυτούς τους με την Αγγλική γλώσσα, ήδη από τα πρώτα στάδια εκμάθησης και εξέτασης μιας και το WSET Diploma – που είναι η κορωνίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – διδάσκεται μόνο στα αγγλικά.

Μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου εκτός Ελλάδας ή/και το αντίστροφο;

Είναι εφικτό, αν ένας σπουδαστής αποφασίσει να αλλάξει έδρα διαμονής, να συνεχίσει σε οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο παράρτημα του WSET εκτός Ελλάδας. Σε αυτήν την περίπτωση, “μεταφέρουμε” τα στοιχεία φοίτησης του σπουδαστή (στοιχεία όπως: student code number, passing grade etc.) στον αντίστοιχο Approve Program Provider (APP) του εξωτερικού. Σημειώνουμε πως το σημαντικότερο για τον σπουδαστή είναι να μιλάει τη μητρική γλώσσα της χώρας στην οποία ανήκει το παράρτημα.

Φυσικά, είναι εφικτό και το αντίστροφο. Κάποιος σπουδαστής που θα επαναπατριστεί να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του μετά από το προηγούμενο Επίπεδο Σπουδών από το οποίο έχει αποφοιτήσει επιτυχώς σε κάποια άλλη χώρα, στο επόμενο. Παρομοίως μπορεί να συμβεί και σε έναν international σπουδαστή να μπορεί να εγγραφεί στην Ελλάδα.

Είναι αναγνωρισμένα τα διπλώματα του WSET, του CMS, του WSG και του BSA;

Τα διπλώματα του WSET και του BSA είναι αναγνωρισμένα από το αγγλικό κράτος, όπως και αυτά του WSG από το Αμερικανικό κράτος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα τα Διπλώματα και όλοι οι affiliated με το WSPC οργανισμοί είναι αναγνωρισμένοι από την παγκόσμια αλλά και από ολόκληρη την ελληνική αγορά.

Στη διεπαγγελματική εκπαίδευση είναι απολύτως σημαντικό να ταυτίζεσαι με την πραγματική αγορά – οι εισηγητές να είναι οι επαγγελματίες του σήμερα και οι απόφοιτοί μας να είναι οι επαγγελματίες του αύριο.

Ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του WSPC, έχουν τιμήσει τα θρανία μας φωτεινά ονόματα και προσωπικότητες της αγοράς. Όλες οι εταιρίες των κλάδων του κρασιού και των αποσταγμάτων επιλέγουν να καταρτίζουν τα στελέχη τους στο WSPC. Τα Επίπεδα Σπουδών του WSPC αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης των Βιογραφικών Σημειωμάτων από τα αντίστοιχα τμήματα ή/και προϊστάμενους των εταιριών των κλάδων και της ευρύτερης αγοράς φιλοξενίας και τουρισμού.

Τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα;

Κάθε Επίπεδο Σπουδών χωρίζεται σε 2,5ωρα μαθήματα και το κάθε μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη: το θεωρητικό και το πρακτικό-γευσιγνωστικό μέρος. Για την διδασκαλία του θεωρητικού μέρους των μαθημάτων, παρέχονται στους σπουδαστές τα Ελληνικά βιβλία του WSET καθώς και οι οδηγοί σπουδών από το WSPC. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους σπουδαστές να προμηθευτούν και τα πρωτότυπα Αγγλικά βιβλία.

Όσον αφορά το BSA το WSPC παρέχει στους σπουδαστές, δικά του Ελληνικά συγγράμματα, πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις του αγγλικού οργανισμού.

Το WSG έχει Αγγλικά βιβλία και ένα πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών τεχνικών στο διαδίκτυο που οδηγούν τον σπουδαστή στην αφομοίωση της ύλης και των απαιτήσεων καθώς και στην επιτυχία των εξετάσεων. Επιπλέον, το βιβλίο του προγράμματος της κάθε χώρας, τους παρέχεται και ως e-Book μέσα από την εγγραφή τους.

Το πρακτικό ή/ και γευσιγνωστικό μέρος των μαθημάτων, όλων των οργανισμών, καλύπτεται από υπερπολλαπλάσιο αριθμό κρασιών και ετικετών, ή/ και από υπερπολλαπλάσιες ώρες διδασκαλιας και πρακτικής εξάσκησης σε όλες τις εκπαιδευτικές μας ενότητες σε σύγκριση όχι απλά με την ελληνική αγορά αλλά και με την παγκόσμια. Όλα τα δείγματα των μαθημάτων ή/ και η πρακτική εξάσκηση είναι πλήρως εναρμονισμένα και στοιχισμένα με το syllabus που μας καθορίζουν οι οργανισμοί, για κάθε Επίπεδο Σπουδών.

Η φοίτηση και η επιτυχής αποφοίτηση κάθε Επιπέδου Σπουδών ολοκληρώνεται με τις εξετάσεις στις οποίες υποχρεούται να συμμετέχει ο κά8ε σπουδαστής, ώστε να θεωρηθεί απόφοιτος του κάθε Επιπέδου, και να συνεχίσει τη φοίτησή του στο επόμενο Επίπεδο Σπουδών.

Όπως η Δομή/Syllabus των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθορίζεται από την Αγγλία και την Αμερική έτσι και οι εξετάσεις ελέγχονται πλήρως από τους affiliated μητρικούς μας οργανισμούς. Περίπου 7 μέρες πριν οι σπουδαστές δώσουν εξετάσεις ο Examinations Officer της κάθε χώρας παραλαμβάνει τα διαγωνίσματα απευθείας από την Αγγλία ή την Αμερική και την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά τις εξετάσεις τα αποστέλλει πίσω στις χώρες για την βαθμολογία τους.

Τέλος, οι εταιρίες που καλύπτουν τα δίδακτρα των υποψηφίων που παρακολουθούν τα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των υφιστάμενων συνεργατών τους.

Ποια προσόντα απαιτούνται κατά την εγγραφή;

Δεν απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα για την εγγραφή ενός υποψήφιου σπουδαστή, παρά μόνο να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να είναι επιτυχόντας του προηγούμενου προαπαιτούμενου Επιπέδου σπουδών.

Μέχρι ποιο Επίπεδο Σπουδών μπορεί ή πρέπει να φτάσει κανείς;

Επαγγελματίες των κλάδων: Κρίνεται αναγκαία η φοίτηση των επαγγελματιών των κλάδων του οίνου και των αποσταγμάτων τουλάχιστον μέχρι τα 3ο Επίπεδα Σπουδών, όπου αποκτούν ένα υψηλό γνωστικό επίπεδο της Ελληνικής και της παγκόσμιας αγοράς. Οι επαγγελματίες που επιθυμούν την απόκτηση μοναδικών δεξιοτήτων στοχεύοντας στην προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη, κατέχοντας την ικανότητα να καταθέτουν τη γνώση σε μορφή ανταγωνιστικά κατάλληλη για την εγχώρια και παγκόσμια βιομηχανία οίνου, αποσταγμάτων, οινοχοΐας και μη-αλκοολούχων ποτών σίγουρα θα πρέπει να αποκτήσουν τον ηγετικό τίτλο σπουδών WSET Diploma.

Ιδιώτες/ οινόφιλοι: Οι ιδιώτες –χομπίστες-απλοί καταναλωτές μπορούν τουλάχιστον να φοιτήσουν μέχρι και το 2ο Επίπεδο Σπουδών του WSPC. Ολοκληρώνοντάς το, έχουν καλύψει τις βασικές γνώσεις για τις ποικιλίες κρασιών της παγκόσμιας οινογραφίας καθώς και τις βασικές γνώσεις για τον συνδυασμό κρασιού & φαγητού. Επομένως, έχουν αποκτήσει την επάρκεια των γνώσεων που είναι απαραίτητη τόσο στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις (εστιατόριο) όσο και στην καθημερινότητά τους (σπίτι). Νιώθουν πλέον ικανοί να επιλέξουν μόνοι τους τις «ετικέτες» από τις λίστες εστιατορίων και μπορούν άνετα να περιηγηθούν μόνοι τους σε κάποια κάβα αναζητώντας το κρασί που θα συνοδεύσει το φαγητό τους στο σπίτι.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως, όλοι οι ιδιώτες έχουν παρακολουθήσει τα 3α Επίπεδα Σπουδών και σχεδόν πάντα αποφοιτούν επιτυχώς από αυτά. Μεγάλο ποσοστό εξ’ αυτών δε παρακολουθούν και επιτυγχάνουν στο WSET Diploma παρόλο που, παγκοσμίως έχει την εικόνα ενός από τα δυσκολότερα Διπλώματα του κόσμου.

Αξιέπαινο, επίσης, είναι το γεγονός πως οι ιδιώτες στις εξετάσεις συνήθως σκοράρουν υψηλότερα από τους επαγγελματίες. Το τελευταίο αποτελεί απόδειξη της ανάγκης τους – συναισθηματικής & πραγματικής – να γνωρίσουν όσα περισσότερα μπορούν για το κρασί και τα αποστάγματα και να ικανοποιήσουν τη διαρκή τους αναζήτηση σε αυτά.

Κάθε πότε ξεκινούν τα μαθήματα σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;

Πατήστε εδώ για να δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

Ποια είναι η διάρκεια των κύκλων σπουδών σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;
ΑΘΗΝΑ

Όλα τα Επίπεδα Σπουδών που διεξάγονται στην Αθήνα πραγματοποιούνται είτε Δια Ζώσης – είτε OnLine, είτε Hybrid με τις παρακάτω συχνότητες:

 1. Είτε μία φορά την εβδομάδα (πρωί ή απόγευμα). Αυτά τα ονομάζουμε «Συμβατικά».
 2. Είτε μπορεί να διεξάγονται σε συνεχόμενες μέρες με διάρκεια μαθημάτων 2,5 ώρες. Αυτά τα ονομάζουμε «Μεικτής Έντασης».
 3. Είτε σε συνεχόμενες μέρες με διάρκεια μαθήματος: 5 ώρες. Αυτά τα ονομάζουμε «Εντατικά».

Επίσης, μπορεί ένας σπουδαστής των COMBO Studies να επιλέξει κάποια από τα Επίπεδα Σπουδών, να τα ολοκληρώσει Δια Ζώσης και κάποια άλλα να τα ολοκληρώσει OnLine. Αυτή τη μορφή «Μεικτής Παρακολούθησης» την ονομάζουμε “Hybrid”.

Το WSET Επίπεδο 1 διαρκεί 13 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)

Το WSET Επίπεδο 2 διαρκεί 27 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)

Το WSET Επίπεδο 3 διαρκεί 43 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)

Το HESTIA Advanced Certificate/3ο Επίπεδο (Ελληνικός Αμπελώνας) διαρκεί 37,5 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Επίπεδο 4/ WSET Diploma διαρκεί 163 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων) που «απλώνονται» σε 14 μήνες και διεξάγονται σε τέσσερα BLOCKS of Consecutive Days: μία εβδομάδα περίπου κάθε Μάρτιο, Ιούνιο, Οκτώβριο και ξανά τον επόμενο Μάρτιο.

Το WSET Επίπεδο 1 των Αποσταγμάτων διαρκεί 7 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων) και η Δια Ζώσης διδασκαλία του διεξάγεται μέσα σε μία μέρα.

Το WSET Επίπεδο 2 των Αποσταγμάτων διαρκεί 26 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Modern Sommelier Study Program διαρκεί 26 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Spanish Wine Scholar διαρκεί 19 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Italian Wine Scholar/ Unit 1 διαρκεί 17 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Italian Wine Scholar/ Unit 2 διαρκεί 17 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το French Wine Scholar διαρκεί 27 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Όλα τα Επίπεδα Σπουδών που διεξάγονται σε άλλες ελληνικές πόλεις – εκτός Αθηνών, πραγματοποιούνται πάντα σε εντατική μορφή. Συνήθως, για τη δημιουργία ενός τμήματος προκρίνεται ωράριο διδασκαλίας 14:00 – 19:00 ή 10:00 – 15:00 ώστε να συμβιβάζουν με τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών από τους χώρους εστίασης και των επαγγελματιών από τους λοιπούς χώρους.

Το εντατικό WSET Επίπεδο 1 ολοκληρώνεται μέσα σε 2 συνεχόμενες ημέρες. Για τις εξετάσεις του απαιτείται τουλάχιστον ένα διάλλειμα μίας εβδομάδας προκειμένου οι σπουδαστές να διαβάσουν. Επομένως, οι εξετάσεις ορίζονται περίπου μία με δύο εβδομάδες μετά τη διδασκαλία και διαρκούν γύρω στις τρεις ώρες.

Το εντατικό WSET Επίπεδο 1 των Αποσταγμάτων ολοκληρώνεται μέσα σε μία (1) μέρα. Ολοήμερο πρόγραμμα.

Το εντατικό WSET Επίπεδο 2 των Κρασιών και των Αποσταγμάτων ολοκληρώνονται μέσα σε 5 ημέρες. Για την διευκόλυνση των κλάδων, η διδασκαλία των 5 ημερών χωρίζεται σε δύο εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα, οι σπουδαστές διδάσκονται μέρος της ύλης μέσα σε 2 πεντάωρα (2 μέρες x 5 ώρες διδασκαλίας την κάθε μέρα) και τη δεύτερη εβδομάδα, οι σπουδαστές διδάσκονται μέρος της ύλης μέσα σε 3 πεντάωρα (3 μέρες x 5 ώρες διδασκαλίας την κάθε μέρα) ή αντίστροφα.

Τόσο το εντατικό WSET Επίπεδο 3, όσο και το εντατικό HESTIA Advanced Certificate ολοκληρώνονται μέσα σε 9 ημέρες (+ εξετάσεις). Το ημερολογιακό μοντέλο διδασκαλίας εξαρτάται κάθε φορά από την πόλη που βρίσκεται το τμήμα, δηλαδή από τη γεωγραφική της θέση και την πρόσβασή της σε αυτή.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τον Καφέ/ Τσάι/ Κακάο και τα Smoothies διεξάγονται στο WSPC Coffee-Cocoa-Tea Lab, στην έδρα του οργανισμού, στην Αθήνα, σε ένα υπερσύγχρονο και ιδιοφυές εργαστήριο 50 τετραγωνικών μέτρων – εγκεκριμένο από το BSA, για την πρακτική εξάσκηση των επαγγελματιών αλλά και για τους λάτρεις των ροφημάτων.

0
  0
  Το καλάθι σας
  Your cart is emptyReturn to Shop