Follow WSPC
Sommelier Stage 1 – Πρώτο Στάδιο
Top

Sommelier Stage 1 – Πρώτο Στάδιο

  /  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ  /  ΑΘΗΝΑ  /  Sommelier Stage 1 – Πρώτο Στάδιο

Sommelier Stage 1 – Πρώτο Στάδιο

€2.805
Sommelier Stage 1 – Πρώτο Έτος Σπουδών

About this course

Sommelier Stage 1 – Πρώτο Έτος Σπουδών
ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

Γλαύκου 11, 17564, Π. Φάληρο

ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ/ΕΝΤΑΤΙΚΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 99 έως 108 ΩΡΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετρητοίς: 2.805€
ή Δόσεις

Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.

Στο WSPC Sommelier Academy, οι σπουδές πραγματοποιούνται σε τέσσερα (4) Στάδια. Οι εγγραφές για το Πρώτο Στάδιο ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και αρχές Ιανουαρίου κάθε έτους. Με την επιτυχία του υποψηφίου στις εξετάσεις κάθε Σταδίου, δίδεται και η αντίστοιχη Καρφίτσα. Σε όσους από εσάς υπολείπονται ένα ή δυο μαθήματα από τον πίνακα, μπορείτε να τα συμπληρώσετε με μεμονωμένη εγγραφή και με την επιτυχία σας στις εξετάσεις, να ζητήσετε την Kαρφίτσα του Stage 1.

Το εκπαιδευτικό περίγραμμα προς τον τίτλο Executive Sommelier είναι απαιτητικό, παρέχοντας όμως, όλα τα απαραίτητα εφόδια έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις υψηλές, πολυσχιδείς προδιαγραφές και απαιτήσεις του Επαγγελματία της Οινοχοΐας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Sommelier Stage 1 / Πρώτο Στάδιο
Εκπαιδευτικά Προγράμματα  Ώρες Φοίτηση Μονάδες Φοίτησης
WSET L1 Award in Wines PLUS 10 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 50 Μονάδες
WSET L1 Award in Spirits 7 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 110 Mονάδες
WSET L1 Award in SAKE 8 ώρες Μάθημα Επιλογής 110 Mονάδες
Coffee Cocoa Tea Tasting Skills 6 ώρες – χωρίς εξετάσεις Υποχρεωτική Φοίτηση 70 Mονάδες
BSA L1 Plus in Coffee Cocoa Tea 15 ώρες Μάθημα Επιλογής 110 Mονάδες
WSET L2 Award in Wines – Gastro Premium
(Immersive Food & Wine Matching)
31 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 300 Mονάδες
Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού 2 ώρες – χωρίς εξετάσεις Υποχρεωτική Φοίτηση 70 Mονάδες
Modern Somm Techniques (Part 1) 10 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 240 Mονάδες
Σύνολο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων    
Σύνολο Εκπαιδευτικών Ωρών 99 έως 108   
Σύνολο Εκπαιδευτικών Μονάδων     950 

Σε περίπτωση online τμημάτων, προστίθενται τα έξοδα αποστολής, εμφιάλωσης και συσκευασίας, κατά περίπτωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα στο εκπαιδευτικό περίγραμμα του πρώτου σταδίου ο σπουδαστής / σπουδάστρια καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία επτά (7) μαθήματα. Στο πρώτο εξάμηνο (Semester) ολοκληρώνεται η διδασκαλία των προγραμμάτων, και στο επόμενο εξάμηνο ολοκληρώνονται οι εξετάσεις. Μαθήματα που έχουν πρακτική εξέταση, συνήθως, ολοκληρώνονται μέσα στο ίδιο εξάμηνο. Εφόσον ο σπουδαστής συμπληρώσει τις απαιτούμενες Μονάδες Φοίτησης (Μ.Φ. / Credits) τότε θα λάβει τον τίτλο του Sommelier Stage 1 με την αντίστοιχη καρφίτσα. Οι απαιτούμενες Μονάδες Φοίτησης του πρώτου έτους είναι 950.

Οι 950 Μ.Φ. ανταποκρίνονται στην επιτυχή ολοκλήρωση επτά εκπαιδευτικών προγραμμάτων του πρώτου έτους. Σε περίπτωση που ο σπουδαστής / σπουδάστρια αποτύχει σε κάποιο από αυτά προγράμματα, έχει δικαίωμα επανεξέτασης σε επόμενη δυνατή ημερομηνία εξετάσεων. Κάποια από τα προγράμματα “Υποχρεωτικής Φοίτησης” ολοκληρώνονται από τους υποψηφίους χωρίς εξετάσεις.

Κάθε Στάδιο συνοδεύεται από συγκεκριμένα learning outcomes.

Σπουδαστές, που με επιτυχία ολοκλήρωσαν στα προηγούμενα έτη τα παρακάτω προγράμματα, έχουν επάρκεια και συμπληρωμένες Μονάδες Φοίτησης να φοιτήσουν στα υπολειπόμενα προγράμματα του πρώτου σταδίου. Όσον αφορά υπολειπόμενα προγράμματα των επομένων σταδίων, θα ισχύσει η ίδια πολιτική για παλαιούς σπουδαστές.

Για το 1ο στάδιο φοίτησης / Sommelier Stage 1 επάρκεια έχουν όσοι έχουν αποφοιτήσει από τα:

    • WSET L1 Award in Wines
    • WSET L2 Award in Wines
    • Modern Somm Techniques
    • WSET L1 Award in Spirits
    • BSA L1 Plus in CCT

Το εκπαιδευτικό περίγραμμα προς τον τίτλο Executive Sommelier είναι απαιτητικό, παρέχοντας όμως, όλα τα απαραίτητα εφόδια έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις υψηλές, πολυσχιδείς προδιαγραφές και απαιτήσεις του Επαγγελματία της Οινοχοΐας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε εδώ το δεύτερο Στάδιο / Sommelier Stage 2.

Δείτε εδώ το τρίτο Στάδιο / Sommelier Stage 3.

Δείτε εδώ το τέταρτο Στάδιο / Executive Sommelier.

Οι σπουδές στο WSPC Sommelier Academy είναι Job Specific Education και συσχετίζονται ευθέως με την αγορά HO.RE.CA., σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά προγράμματα του WSPC – όπου είναι Non-Job Specific Education και αφορούν θέσεις εργασίας όπου απαιτούνται οι δεξιότητες αξιολόγησης κρασιών, αποσταγμάτων, λοιπών αλκοολούχων και μη-αλκοολούχων ποτών.

  • Δυνατότητα μεμονωμένης εγγραφής σε όσους υπολείπονται μαθήματα για να ολοκληρώσουν Stages
  • Πρόγραμμα Υποτροφιών 1ου & 2ου Stage
1ος Αριστούχος Απόφοιτος με τίτλο επιτυχίας “Distinction” του 1ου & 2ου Stage

Χορηγία διδάκτρων & εξέταστρων για τη φοίτηση στο Introductory Course & Certified Exam του Court of Master Sommeliers – υποχρεωτικό μάθημα στο 3ο Stage της Ακαδημίας,
αξίας €1.290.

2ος Αριστούχος Απόφοιτος με τίτλο επιτυχίας “Distinction” του 1ου & 2ου Stage

Χορηγία διδάκτρων & εξέταστρων για τη φοίτηση στο WSPC HESTIA L3 PLUS – Modern Greek Wine Industry – υποχρεωτικό μάθημα στο 3ο Stage της Ακαδημίας,
αξίας €1.082.

2 πρώτοι Απόφοιτοι Καλύτερης Επίδοσης του 1ου & 2ου Stage

Χορηγία διδάκτρων για τη φοίτηση στο “CMS Preparation – Practical Skills” – υποχρεωτικό μάθημα στο 3ο Stage της Ακαδημίας, αξίας €790 Χορηγία διδάκτρων για τη φοίτηση στο “Mastering Blind tasting – MW & CMS Style” – μάθημα επιλογής στο 3ο Stage της Ακαδημίας, αξίας €790.

Έλληνας Απόφοιτος του CMS Intro & Certified Exam με την υψηλότερη επίδοση

Χορηγία διδάκτρων & εξέταστρων για τη φοίτηση στο Advanced Certificate του Court of Master Sommeliers – υποχρεωτικό μάθημα στο 4ο Stage της Ακαδημίας, αξίας €1.105.

  • Ενισχυτικό Χρηματικό Βοήθημα – Bursaries για την φοίτηση στο 3ο & στο 4ο Stage.
  • Εξοικονόμηση 10% στα δίδακτρα του 1ου Stage για τους κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων. Αν είστε έως 30 ετών, μπείτε στο europeanyouthcard.gr και εκδώστε την κάρτα σας.
  • Ειδικές εκπτώσεις για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (Π.ΕΝ.Ο.) που αγγίζουν τα €600 όφελος.
  • Ειδικές εκπτώσεις για τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
  • Κάλυψη Διδάκτρων τριών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του πρώτου Stage min αξίας €1.140, μέσω του προγράμματος Στήριξης & Εκπαίδευσης στον Τουρισμό για μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών «Τώρα μπορώ και εγώ», από το ίδρυμα Gerard Basset.
  • Διετές συμβόλαιο με το WSPC για τους δύο πρώτους Αριστούχους Αποφοίτους της Ακαδημίας!

Σπουδάζοντας στο WSPC

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν βασικές αρχές συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η τάξη οφείλει να προσφέρει ένα φιλικό και αρμονικό περιβάλλον, ικανό να προάγει την ποιοτική μαθησιακή ανέλιξη των σπουδαστών μας, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του μαθήματος και το σεβασμό απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες –σπουδαστές και εισηγητή.

Ενδυματολογικός Κώδικας

Σε όλα τα μαθήματα του WSPC Sommelier Academy εφαρμόζεται αυστηρά η πολιτική Επαγγελματικού Ενδυματολογικού Κώδικα (Business Attire Dress Code Policy). Η ενδυματολογική πολιτική “Business Professional” είναι υποχρεωτική για όλους τους σπουδαστές και καθ’ όλη τη διάρκεια φοίτησής τους στην Ακαδημία.

Μη χάνετε μαθήματα

Έχει αποδειχτεί ότι σπουδαστές που δεν χάνουν μαθήματα και είναι συνεπείς στην παρακολούθηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Αποτελεί προσωπική ευθύνη των σπουδαστών η αναπλήρωση του κενού και η αναζήτηση των σημειώσεων, ασκήσεων, εργασιών για το σπίτι ή /και flight κρασιών που σχετίζονται με το μάθημα.

Μην αργείτε στο μάθημα

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Σε περίπτωση που συμβεί λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, οι σπουδαστές οφείλουν να εισέλθουν στην τάξη με τον πιο διακριτικό και γρήγορο τρόπο και να καθίσουν στο πρώτο διαθέσιμο θρανίο.

Να έρχεστε προετοιμασμένοι στο μάθημα

Η προετοιμασία είναι σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη του μαθήματος και να έχετε λιγότερες απορίες. Σπουδαστές που παραδίδουν τις εργασίες μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει καθοριστεί, καταφέρνουν να διατηρούν μια καλύτερη ροή στις σπουδές τους και στην εμπέδωση της ύλης, ενισχύοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Οι εργασίες που δεν παραδίδονται εντός προθεσμίας δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμα. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα για διόρθωση στο σπίτι από τον ίδιο τον σπουδαστή, έχοντας ως οδηγό τον ενδεδειγμένο τρόπο απαντήσεων που δίδεται για κάθε εργασία.

Απενεργοποιήστε το κινητό σας με την έναρξη του μαθήματος

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Η χρήση κινητών μέσα στην τάξη είναι εξαιρετικά ενοχλητική και αποσπάει την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των διπλανών σας. Εφόσον περιμένετε μια επείγουσα κλήση, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον εισηγητή σας στην αρχή του μαθήματος και να αφήσετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Μόλις λάβετε την κλήση, εξέρχεστε της αίθουσας με διακριτικό τρόπο.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια του μαθήματος (κινητό, laptop, MP3 player κλπ). Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση και η φωτογράφιση οποιουδήποτε υλικού δίδεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων των μαθημάτων, καθώς υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Για δική σας χρήση μπορείτε να φωτογραφήσετε τις φιάλες που δοκιμάστηκαν στη γευσιγνωσία στο τέλος του μαθήματος (οι φιάλες παραμένουν σε εμφανές μέρος).

Μη συνομιλείτε μεταξύ σας

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Ο θόρυβος που προκαλείται από συνομιλίες τέτοιου τύπου ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του εισηγητή και των άλλων σπουδαστών, διαταράσσοντας τη ροή του μαθήματος.

Μη στερείτε τη δυνατότητα από άλλους σπουδαστές να εκφράσουν τις απορίες τους κάνοντας εσείς οι ίδιοι πολλές ερωτήσεις

Οι απορίες προάγουν την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εισηγητή ο χρόνος που θα δίνεται για ερωτήσεις (είτε κατά τη διάρκεια είτε στο τέλος του μαθήματος). Παρά ταύτα, πρέπει οι σπουδαστές να λαμβάνουν υπόψη τους το διαθέσιμο χρόνο και να μη μονοπωλούν τον εισηγητή δίνοντας τη δυνατότητα και στους συμμαθητές τους να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Εγγραφή

  • Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τηλεφωνικά (210 9882540 & 544) ή μέσω e-mail (education@wspc.gr)
    Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με την προεξόφληση των διδάκτρων, είτε μέσω eshop, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό/ web-banking.
  • Μετά την κατάθεση των διδάκτρων, σας αποστέλλεται η Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα μετά την ορθή υποβολή της Φόρμας Επικαιροποίησης Στοιχείων.
  • Η συμμετοχή επιτρέπεται σε υποψηφίους σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής, οι υποψήφιοι σπουδαστές να διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail address). Όλες οι σημαντικές ενημερώσεις της φοίτησής σας γίνονται ηλεκτρονικά.
  • Σε όλα τα μαθήματα του WSPC Sommelier Academy εφαρμόζεται αυστηρά η πολιτική Επαγγελματικού Ενδυματολογικού Κώδικα (Business Attire Dress Code Policy). Η ενδυματολογική πολιτική “Business Professional” είναι υποχρεωτική για όλους τους σπουδαστές και καθ’ όλη τη διάρκεια φοίτησής τους στην Ακαδημία.
  • Απονομή Πιστοποίησης Sommelier Stage 1 στους επιτυχόντες:

Το WSPC αποστέλλει στους επιτυχόντες την Πιστοποίηση Sommelier Stage 1 και την Καρφίτσα μέσω courier. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου Sommelier Stage 1 από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του κοστίζει €60,00.

  • Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή του σπουδαστή στο τμήμα που έχει επιλέξει. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται και δεν δύναται να ισχύσουν για τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επόμενο αντίστοιχο τμήμα.
  • Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration). Σε περίπτωση που προκύψει καθυστερημένη εγγραφή, ο σπουδαστής θα πρέπει να γνωρίζει πως θα επιβαρυνθεί με χρέωση €90 + Φ.Π.Α.
  • Το WSPC διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης ενός τμήματος εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός σπουδαστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές πιστώνονται το σύνολο του ποσού που έχουν καταθέσει.

Τρόποι πληρωμής:

Με κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό:

  • Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (WSPC Ε.Π.Ε).
  • Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών).
  • Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Επαγγ. Κέντρο).

Αιτιολογία Κατάθεσης: το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή ή η επωνυμία εταιρίας, σε περίπτωση εταιρικής δαπάνης.

Με Πιστωτική/ Χρεωστική κάρτα Visa & MasterCard

Διδακτέα Ύλη
WSPC Sommelier Academy

Εκπαιδευτικό Περίγραμμα Πρώτου Σταδίου

Το πρώτο στάδιο/ Sommelier Stage 1 προετοιμάζει επαγγελματίες «πρώτης γραμμής» (Front Line Staff), που εργάζονται με κρασιά ή διαχειρίζονται συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ποτών στους τομείς της λιανικής, της χονδρικής και της εστίασης.

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι να μεταδώσει και εφαρμόσει στην πράξη το σύστημα ελέγχου, οργάνωσης και τελικής εξυπηρέτησης στα πλαίσια της εργασίας ενός Junior Οινοχόου.

Η επάρκεια της Αγγλικής γλώσσας που απαιτείται είναι ισότιμη με Β2 – Lower, ή IELTS 6 & πάνω, ή TOEFL iBT® 20 & πάνω, ή TOEIC® 450 & πάνω.

WSET L1 Award in Wines PLUS

Οι σπουδαστές θα αποκτήσουν βασική εξοικείωση με τα κύρια είδη και στυλ κρασιών.  Θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κύρια στάδια αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης, τα κύρια είδη και στυλ κρασιών καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά των κρασιών από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού. Θα μάθουν να δοκιμάζουν μονοποικιλιακά κρασιά σύμφωνα με την παγκόσμια γλώσσα γευσιγνωσίας SAT (Systematic Approach Tasting).

WSET L1 Award in Spirits

Οι κάτοχοι του Τίτλου Σπουδών του Επιπέδου 1 στα Αποστάγματα θα γνωρίζουν τη διαδικασία παραγωγής των βασικών κατηγοριών αποσταγμάτων, τα χαρακτηριστικά τους και τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας, σέρβις και cocktails, καθώς και σωστού τρόπου αποθήκευσης. Οι βασικές αρχές της γευσιγνωσίας που διέπουν τα αποστάγματα και τα κρασιά βοηθούν τον σπουδαστή στην περαιτέρω εισαγωγή του στις σπουδές του σάκε.

Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 7 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διδάσκεται στα ελληνικά. Τα βιβλία και οι εξετάσεις του προγράμματος είναι αποκλειστικά στα αγγλικά.

WSET L1 Award in Sake

Οι σπουδαστές στο SAKE θα είναι σε θέση να διακρίνουν τα κύρια στιλ και τους τύπους του SAKE, να ορίσουν τα αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά τους και να γνωρίζουν τις βασικές αρχές αποθήκευσης και σερβιρίσματος του SAKE. Οι βασικές αρχές της γευσιγνωσίας που διέπουν τα αποστάγματα και τα κρασιά βοηθούν περαιτέρω τον σπουδαστή στις σπουδές του στο SAKE.

Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 8 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διδάσκεται στα ελληνικά. Τα βιβλία και οι εξετάσεις του προγράμματος είναι αποκλειστικά στα αγγλικά.

Coffee Cocoa Tea Tasting Skills

Ένα crash course που παρέχει δεξιότητες γευσιγνωσίας στον καφέ, το τσάι και το κακάο. Απευθύνεται είτε σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο χώρο της εστίασης, είτε σε ήδη επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρία στη γευσιγνωσία πάνω στον καφέ, το τσάι και το κακάο.

BSA L1 Plus in Coffee Cocoa Tea

Οι σπουδαστές είτε αποκτούν, είτε πιστοποιούν τις γνώσεις τους στο χειρισμό και το σερβίρισμα προϊόντων του καφέ, του τσαγιού και του κακάο, καθώς και στη λειτουργία των μηχανών για την παρασκευή ροφημάτων του Coffee menu. Απαραίτητο πρόγραμμα για όσους θέλουν να εργαστούν ως Barista ή / και Food & Beverage Managers σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, αλυσίδες καφέ ή για όσους δουλεύουν ήδη, και θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους πάνω στις πρώτες ύλες ενώ ταυτόχρονα να πιστοποιηθούν από έναν αξιόπιστο εκπαιδευτικό τίτλο σπουδών του Βρετανικού κράτους με παγκόσμια αναγνώριση (BSA). Επιπλέον ενδείκνυται, ως ιδιαίτερα χρήσιμο για τους επαγγελματίες που θέλουν να εργαστούν στον ευρύτερο εμπορικό χώρο των παραπάνω προϊόντων, για παράδειγμα, εταιρείες καφέ, τσαγιού, espresso μηχανών και άλλες συναφείς εταιρίες της αγοράς (industry) αυτών.

WSET L2 Award in Wines - Immerse Food & Wine

Οι σπουδαστές του Επιπέδου 2 στο Κρασί θα είναι σε θέση να περιγράφουν και να συγκρίνουν τα στυλ κρασιών που παράγονται από σημαντικές διεθνείς και τοπικές ποικιλίες σταφυλιού, να ερμηνεύουν ετικέτες κρασιών από τις κύριες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου, όπως επίσης και να κατανοούν τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας και της αξιολόγησης του κρασιού, σύμφωνα με την παγκόσμια γλώσσα γευσιγνωσίας SAT σε υψηλότερο επίπεδο. Εμβαθύνει ιδιαίτερα στην ανάλυση 52 κρασιών σε σχέση με το Food Pairing.

Water Workshop

Κατανοώντας τη διαδικασία του water tasting, των διαφορετικών pairings, τις διαφορές μεταξύ των νερών, καταρρίπτεται ο μύθος ότι «όλα τα νερά είναι ίδια» και αναβαθμίζεται το τελικό παρεχόμενο προϊόν/ υπηρεσία προς τον πελάτη. Οι σπουδαστές θα μάθουν τη διαδικασία της γευσιγνωσίας νερού (water tatsing) και τα πιθανά pairings, καθώς και τις βασικές διαφορές των νερών. Θα ενημερωθούν για τεχνικές πωλήσεων ως προς τον τελικό καταναλωτή, εμβαθύνοντας πλήρως στην κατηγορία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Modern Sommelier Techniques (Part 1)

Εμβαθύνει στην ακολουθία / ροή του service (Service Sequence) μεταξύ πελάτη και προϊόντος με ανάλυση στις ειδικές κουζίνες και τις κυρίαρχες τάσεις στην Ελληνική και διεθνή γαστρονομία.

Οι σπουδαστές θα μάθουν πώς να δημιουργούν στοχευόμενη, κατάλληλη και κερδοφόρα λίστα κρασιών, να κατανοούν τα μεικτά περιθώρια κέρδους των κρασιών σε μια επιχείρηση, να ελέγχουν τα κόστη και να μεγιστοποιούν τις δυνατότητες πώλησης & κερδοφορίας.

Στο Service Sequence θα μάθουν να προτείνουν Ελληνικό αμπελώνα ακόμα και σε αντικατάσταση του διεθνούς.

Οι σπουδαστές θα διδαχθούν τη διαδικασία του service με εστιασμένες πρακτικές που απαιτούν hands-on προσέγγιση πάνω στην επιλογή ποτηριών & θερμοκρασιών, στο άνοιγμα ήσυχων και αφρωδών κρασιών, στην παρουσίαση, στη μετάγγιση, στον αναλυτικότερο συνδυασμό κρασιού & φαγητού, στη διαχείριση κοστολογίων και κάβας, καθώς και στη διαχείριση προβλημάτων πελατών.

Σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις

Όλες οι εξετάσεις που απαιτούνται για την Πιστοποίηση Sommelier Stage 1 γίνονται με κλειστά βιβλία.

Το WSPC® Awards δεν χορηγεί Τίτλους Σπουδών/ Πτυχία χωρίς να εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις αξιολόγησης που αφορούν στη φοίτηση και τις εξετάσεις του εκάστοτε προγράμματος σπουδών (aegrotat pass).

ΑΜΕΑ

Οι υποψήφιοι σπουδαστές που χρήζουν ειδικό τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης, καλούνται να ενημερώνουν τον Υπεύθυνο Εγγραφών ή/και τον Υπεύθυνο Εξετάσεων για οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση πριν εγγραφούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Είναι πολιτική του WSPC® Awards οι εν λόγω σπουδαστές να µην τίθενται σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων. Κατά περίπτωση, το WSPC μπορεί να ζητήσει από τον σπουδαστή την προσκόμιση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων του αρμόδιου κρατικού φορέα, που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.

Επανεξέταση

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα αιτήματος επανεξέτασης σε περίπτωση που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις (FAIL). ∆εν υπάρχει όριο στον αριθµό των προσπαθειών επανεξέτασης. Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει τις εξετάσεις, άρα και τις επιμέρους ενότητες αυτών, δεν επιτρέπεται να επανεξεταστούν για τη βελτίωση της βαθµολογίας τους.

  • Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση με το ανάλογο κόστος επανεξέτασης.
  • Εάν κάποιος αποτύχει στις εξετάσεις του θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση με το ανάλογο κόστος επανεξέτασης.
Προϋποθέσεις, κανονισμοί και διεξαγωγή εξετάσεων
1. Προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι να συμμορφώνονται µε τα ακόλουθα:
  • Κατά την έναρξη της εξέτασης όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσκοµίσουν στον επιτηρητή νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης µε φωτογραφία (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο).
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους: μολύβι απαραίτητα τύπου HB2, γόμα, ξύστρα.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ατομικό μπουκάλι νερού.
  • Η εξέταση πρέπει να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
  • Καµία σημείωση ή επεξήγηση δεν πρέπει να γίνει σε υλικό οποιασδήποτε μορφής, πέραν της συμπλήρωσης του δελτίου με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και του απαντητικού φύλλου.
  • Δεν επιτρέπεται η οποιουδήποτε είδους επικοινωνία µεταξύ των υποψηφίων.
  • Η χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, smart phones, smart watches, tablets κ.λπ.) απαγορεύεται.
  • Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους υποψηφίους, της αίθουσας εξέτασης ή του υλικού των εξετάσεων.
  • Η χρήση κάθε είδους λεξικών απαγορεύεται.
  • Η χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων από κάθε είδος ρολογιού απαγορεύεται.
  • Είναι στην κρίση του επιτηρητή να δεχθεί την είσοδο των υποψηφίων που προσέρχονται µετά από την ώρα έναρξης της εξέτασης, και µόνο αν δεν θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ροή εξέτασης των υπόλοιπων εξεταζόμενων.
  • Οι εξεταζόμενοι δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από την αίθουσα πριν παρέλθουν τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου εξέτασης.
  • Οι εξεταζόμενοι που ολοκληρώνουν την εξέταση πριν το επίσημο πέρας της, επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα εξέτασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλούν τους άλλους υποψηφίους. ∆εν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα µετά την αποχώρηση από αυτήν.
  • Οι επιτηρητές δεν νομιμοποιούνται να σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, ή να εκφέρουν άποψη σε οποιοδήποτε ερώτημα της εξέτασης ή/και σε οποιαδήποτε εννοιολογική ερώτηση σπουδαστή.
  • Κάθε υποψήφιος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια ανάρµοστης συµπεριφοράς θα καλείται να αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης αµέσως και το γραπτό του θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία θα καθορίζει την ισχύ του γραπτού και οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση για συμμετοχή σε εξετάσεις.
  • Τα θέµατα των εξετάσεων δεν απομακρύνονται από την αίθουσα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι που δεν θα υποβάλουν τα θέματα μαζί με το απαντητικό τους φύλλο, θα θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται µε τους κανονισμούς.
  • Απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου των εξετάσεων σε άλλους, ή η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης, να συμμορφώνονται µε τις οδηγίες του επιτηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσµατα εξετάσεων ενδέχεται να καταστούν άκυρα.
3. Τα διαγωνίσματα των εξετάσεων που υποβάλλονται προς αξιολόγηση αποτελούν ιδιοκτησία του WSPC® Awards και δεν θα επιστρέφονται στους υποψηφίους.
Απονομή Πιστοποίησης Sommelier Stage 1 στους επιτυχόντες

Το WSPC αποστέλλει στους επιτυχόντες την Πιστοποίηση Sommelier Stage 1 και την Καρφίτσα μέσω courier. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του κοστίζει €60,00.

Κριτική Εξετάσεων, Ερωτήσεις και Αιτήματα
  • Οι υποψήφιοι/ες που ζητούν επαναβαθμολόγηση και/ή σχολιασμό σχετικά με το φύλλο εξέτασής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το WSPC και να ζητήσουν Αίτηση υποβολής διερεύνησης και σχολιασμού (Enquiry & Feedback Form). Η φόρμα θα πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στο WSPC μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό εντός του αυστηρού χρονικού  περιθωρίου του ορίζει το παράρτημά σας από την ημερομηνία της εξέτασης. Οποιοδήποτε αίτημα που λαμβάνεται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου, δεν θα εξετάζεται. Η επαναβαθμολόγηση και ο σχολιασμός θα δίνονται από το WSET Awards μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή της αίτησης.
Ποια είναι τα οφέλη των Σπουδών μου στην Ακαδημία;
  • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας – Απόφοιτοι Διεθνών Ιδρυμάτων
  • 2ετές συμβόλαιο συνεργασίας με το WSPC για τους δύο (2) καλύτερους απόφοιτους της Ακαδημίας με την υψηλότερη επίδοση
  • Άμεση απορρόφηση στις καλύτερες εταιρείες των κλάδων
  • Συνεχές mentoring
  • Συσχέτιση των αναγκών των επιχειρήσεων με κάθε έτος σπουδών
    (Ταύτιση κάθε έτους με συγκεκριμένο επαγγελματικό περίγραμμα)
  • Το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της Οινοχοΐας στην Ευρώπη
  • Πρόγραμμα υποτροφιών (1ο & 2ο στάδιο)
  • Ενισχυτικό χρηματικό βοήθημα (3ο & 4ο στάδιο)
  • Δυνατότητα μεμονωμένης εγγραφής σε όσους υπολείπονται μαθήματα για να ολοκληρώσουν κάποιο έτος
Πού γίνονται τα μαθήματα;

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο Παλαιό Φάληρο. 1.200 τ.μ. σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Πατήστε εδώ για να δείτε το virtual tour της σχολής.

Υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή μου στα δια ζώσης μαθήματα;

Το WSPC υπάγεται σε εκπαιδευτικό και υγειονομικό πρωτόκολλο. Επομένως, η εγγραφή σε όλα τα δια ζώσης εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν σε σπουδαστές που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;

Όχι, γιατί το WSPC είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;

Τα πάντα. Τα βιβλία του προγράμματος, τα προσωπικά σας απαραίτητα εργαλεία για την πρακτική εξάσκηση, το κόστος εξέτασης, τα κρασιά και τον εξοπλισμό για το μάθημα της πρακτικής εξάσκησης, τις ώρες διδασκαλίας από πιστοποιημένο εισηγητή, τα Κρασιά της γευσιγνωσίας που αγοράζονται (δεν δεχόμαστε δωρεάν δείγματα), καθώς και όλα τα logistics του προγράμματος συνολικά.

Μπορώ να εγγραφώ απευθείας σε αυτό το πρόγραμμα;

Ναι, μπορείτε να εγγραφείτε απευθείας στο Sommelier Stage 1. Σε όσους από εσάς υπολείπονται ένα ή δυο μαθήματα, μπορείτε να τα συμπληρώσετε με μεμονωμένη εγγραφή και με την επιτυχία σας στις εξετάσεις, να ζητήσετε την Kαρφίτσα του Stage 1.

Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;

Στο WSPC Sommelier Academy δεν έχετε δυνατότητα απουσίας. Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική και στις εξετάσεις.

Δεν προβλέπονται αναπληρώσεις χαμένων μαθημάτων.
Επίσης, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων ή ανωτέρας βίας όπως πχ. πανελλαδικές απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ίσως προκύψει τροποποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων. Η οποιαδήποτε μεταβολή του προκαθορισμένου προγράμματος γίνεται κατόπιν έγγραφης επικοινωνίας της σχολής προς τους σπουδαστές.

Τι γίνεται αν δεν έρθω να γράψω εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το αντίστοιχο ποσό επανεξέτασης (re-sit exam fee).

Τι γίνεται αν δεν περάσω στις εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το αντίστοιχο ποσό επανεξέτασης (re-sit exam fee).

Σε πόσο καιρό ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων;

Σε έξι έως οκτώ (6-8) εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία κατά την οποία δώσετε εξετάσεις.

Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα;

Μέσω email από την ομάδα Admissions & Awards του WSPC.

Τι σημαίνει η επιτυχία μου στις εξετάσεις;

Ολοκληρώνοντας το Πρώτο Στάδιο  του WSPC Sommelier Academy, γίνεστε κάτοχος της Πιστοποίησης Sommelier Stage 1.

Πώς παραλαμβάνω την πιστοποίησή μου;

Η Πιστοποίηση Sommelier Stage 1 και η Καρφίτσα σας αποστέλλονται μέσω courier. Η αποστολή γίνεται με δική σας χρέωση (χρέωση παραλήπτη) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια σας ως δικαιούχος, με δική σας ευθύνη.

Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;

Ναι. Mέσω του eshop, έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε σε δόσεις πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα.

Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;

Ναι.  Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης λόγω ανωτέρας βίας, όπως συνέβη με την πανδημία COVID-19;

Σε κάθε τέτοια περίπτωση τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά είτε αμέσως μόλις επιτραπεί η δια ζώσης διδασκαλία, είτε με την εφαρμογή μεικτής διδασκαλίας (online θεωρία, δια ζώσης πρακτική).

Testimonials

WSPC-VASSILIS-FALKOS

Οι σπουδές στο WSPC ήταν ένα ταξίδι γνώσεων στον κόσμο του κρασιού. Το συναρπαστικό πρόγραμμα σπουδών, η αφοσιωμένη ομάδα του WSPC με την εκτεταμένη γνώση και την εξειδίκευση στον τομέα της, καλλιέργησαν τις γνώσεις μου στο κρασί, δημιουργώντας μια μοναδική σπουδαστική εμπειρία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το βάθος της γνώσης και τις δεξιότητες που απέκτησα.

Βασίλης Φάλκος

Σπουδαστής
WSPC-MARGARITA-MARTINI

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μόναχο και πάντα ήμουν παθιασμένη με την οινική κουλτούρα. Έχω πτυχίο στην επιστήμη τροφίμων, το οποίο με μύησε αρχικά στην επιστήμη της οινοποίησης. Ανακάλυψα το ίδρυμα WSET και αποφάσισα να παρακολουθήσω τα μαθήματα που σχετίζονται με το κρασί! Είμαι πολύ χαρούμενη που ολοκλήρωσα το Diploma! Ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα υπέροχο ταξίδι! Φιλοξενώ ή/και συμμετέχω τακτικά σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων γευσιγνωσιών κρασιών και εκθέσεων. Είμαι πολύ χαρούμενη που σπούδασα στο WSPC. Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και η ομάδα του ήταν πάντα εκεί για οποιαδήποτε απορία, υποστηρίζοντάς μας!

Μαργαρίτα Μαρτίνη

Σπουδάστρια

Η εμπειρία μου στο WSPC ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά στο τμήμα της Σαντορίνης, όπου μας επέτρεψε να ταξιδέψουμε στο νησί σε τόσο ξεχωριστές συνθήκες. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος που μεταδίδει τις γνώσεις του με χιούμορ και ενθουσιασμό, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια φωτεινή εμπειρία.

Anna Milan

Σπουδάστρια
WSPC-ILIAS-ROUSSAKIS

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι και την απόκτηση του Diploma ήταν ένα δυναμικό ταξίδι σε όλα τα terroir του κόσμου όπου παράγεται κρασί. Οι μυστικές ιστορίες που μας εκμυστηρεύθηκαν ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας, κατά τη διάρκεια των γευσιγνωσιών πολυάριθμων κρασιών από όλο τον πλανήτη, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρό.

Ηλίας Ρουσάκης

Σπουδαστής
WSPC-ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ

Οι σπουδές μου στο WSPC είναι μια από τις πιο ωφέλιμες εμπειρίες που είχα ως μαθητής. Από την πρώτη μέρα οι σπουδαστές έχουν πεπειραμένους εισηγητές δίπλα τους και όλο το προσωπικό ανταποκρίνεται σε κάθε ζήτημα. Το WSPC είναι αναμφίβολα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώσεις του κόσμου του κρασιού και των ροφημάτων.

Φίλιππος Σκλάβος

Σπουδαστής
WSPC-MANUELA-LABHARD

Μάθαινε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα, όπως λένε, και έτσι ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι μου στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη μαζί με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού, μαθαίνοντας για το κρασί και αποκτώντας εις βάθος γνώσεις. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα εμβληματικά της οινοποιεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, συνιστά μια εμπειρία που αλλάζει τα δεδομένα και δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Manuela Labhard

Σπουδάστρια
WSPC-EMORFILI-MAVRIDOU

Η εμπειρία μου στο WSPC ξεκίνησε το 2015 με το Επίπεδο 1 του WSET, οπότε και είχα την πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Προχωρώντας, απέκτησα πολλές γνώσεις, αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και, ενστικτωδώς, συνέχισα να αναζητώ περισσότερα. Αυτό με οδήγησε στο τελευταίο επίπεδο, το Diploma, στη γευσιγνωσία κρασιών από όλο τον κόσμο, στην εκμάθηση των σχετικών τεχνικών αμπελουργίας και οινοποιίας και πώς αυτά συνδέονται με το τελικό αποτέλεσμα. Ως νέα οινοποιός, κουβαλώ αυτό το επίτευγμα στην επαγγελματική μου ζωή.

Εμορφίλη Μαυρίδου

Σπουδάστρια
WSPC ΜΑΡΙΑ-ΜΑΣΟΥΡΑ

Για να μελετήσετε το κρασί, πρέπει να νιώσετε έμπνευση. Έχω σπουδάσει και τα τέσσερα επίπεδα του WSET στο WSPC. Εκείνο το διάστημα, οι εισηγητές μου, Ευστάθιος Σάλτας στα Επίπεδα 1 και 2, Γρηγόρης Μιχαήλος στο Επίπεδο 3 και Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, στο Επίπεδο 4, ήταν πηγές έμπνευσης και μου υπενθύμισαν ότι το κρασί είναι πάνω από όλα, ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Μαρία Μασούρα

Σπουδάστρια
WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να εξελίξει τις οινικές του γνώσεις, την κριτική σκέψη και τις γευσιγνωστικές ικανότητες. Η καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και η υποστήριξη από όλη την ομάδα του WSPC έκαναν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό!

Κωνσταντίνος Χατζημητάκος

Σπουδαστής

Ο λόγος που διάλεξα τα σεμινάρια barista ήταν για να μάθω τα πάντα σε ότι αφορά τον καφέ. Τρομερή εμπειρία, εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Όποιος αγαπάει τον καφέ και θέλει να μάθει τα πάντα γι’αυτόν πραγματικά αξίζει να κάνει τα σεμινάρια.

Νίκος Zούμης

Saint Andrea Resort Πάρος

Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων για Barista Skills της Beverage Standards Association, τον οποίο ολοκλήρωσα το Νοέμβριο, 2017. Η δομή των σεμιναρίων αφορούσε σε ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Ως προς τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά το πρώτο μέρος, θεωρώ ότι ήταν άκρως ενημερωτικό και συμβάδιζε με τα τελευταία δεδομένα του χώρου, έχοντας συνοχή και καλύπτοντας ένα εύρος από την επιλογή της πρώτης ύλης έως τα τελευταία στάδια της παραγωγής. Κατά το πρακτικό τμήμα μας δόθηκαν ποικίλες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να εξασκήσουμε τις βασικές δεξιότητες ενός barista έως τις πιο εξειδικευμένες όπως το latte art. Η πιστοποίηση με βοήθησε στην άμεση επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς πλέον εργάζομαι στον τομέα παραγωγής του καφέ της εταιρείας Bridge Coffee Roastery. Οι γενικότερες γνώσεις που απέκτησα, με καλύπτουν και βοηθούν καθημερινά την εργασία και την εξέλιξή μου ως επαγγελματία. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Κουίδου Μαριλένα, διακρινόταν από μεταδοτικότητα και διαρκές ενδιαφέρον για την επιμόρφωσή μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και για την μετέπειτα επαγγελματική μας αποκατάσταση, ενώ στόχευε στο να μας εφοδιάσει με τα πλέον σύγχρονα, θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα. Η συνολική μου εικόνα για το σεμινάριο είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των επαγγελματιών στο αντικείμενο του καφέ.

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Bridge Coffee Roasters

Tο υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων, το άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ανέβαζε σε πολύ υψηλό επίπεδο τις εισηγήσεις. Οι γνώσεις που έλαβα, είχαν άμεση πρακτική εφαρμογή στην εργασία μου και με βοήθησαν τόσο στην επαγγελματική μου ανέλιξη όσο και στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Γιώργος Μανέτας

Barista Roasters Coffee

Mετά από χρόνια εμπειρίας ως barista,αποφάσισα πως ήθελα να τολμήσω να μετακινηθώ σε ένα πιο υπεύθυνο κομμάτι της εστίασης στον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να μπορέσω να διεκδικήσω την θέση που ήθελα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχα ήδη εργαστεί στο παρελθόν, έπρεπε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με κάποιον τίτλο σπουδών σχετικό με τον χώρο. Ψάχνοντας κατέληξα στο σεμινάριο του BSA, λόγο κύρους και διεθνούς εγκυρότητας ,καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιέφερε είναι ξένων συμφερόντων. Όντως ήταν το κατάλληλο βήμα, διότι εμπλουτίζοντας το και με ένα σεμινάριο στο bartending που ακολούθησα, το βιογραφικό μου θεωρήθηκε κατάλληλο για την θέση. Ένα πραγματικά πολύ ουσιαστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο, το προτείνω σε κάθε barista που θέλει να κάνει καριέρα!

Θέμης

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

Επέλεξα το συγκεκριμένο σεμινάριο γιατί καλύπτει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων ενός Barista. Καθώς δεν είχα προϋπηρεσία στο χώρο, η θεωρία πάνω στον καφέ και στο τσάι, η σωστή εκμάθηση χρήσης της μηχανής espresso αλλά και η εκπαίδευση στους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να ζητήσω δουλειά και τελικά να εργάζομαι πλέον σε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καφέ.

Xρήστος Στρατηγάκης

Head Barista Coffee shop

Επειδή ο καφές εκτός από δουλειά ήταν και είναι το πάθος μου, θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Κάνοντας μια έρευνα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά σεμινάρια για τον καφέ, χωρίς όμως να παρέχουν διεθνή πιστοποίηση και πτυχίο. Έτσι λοιπόν επέλεξα το BSA και ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω! η εκπαίδευση ήταν μαγική καθώς είχα την δυνατότητα να κατανοήσω όλη την θεωρία στην πράξη, είχα δίπλα μου άρτιους και μεταδοτικότατους εκπαιδευτές που ήταν εκεί με χαμόγελο και υπομονή για μένα και για τις απορίες μου (που ήταν και πολλές), πήρα πολλές νέες γνώσεις και εμπλούτισα στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες και το ποιο σημαντικό για μένα…. όλα όσα έμαθα, φεύγοντας από εκεί ήμουν σε θέση να τα εφαρμόσω άμεσα στο κατάστημα που εργαζόμουν. Για όλους αυτούς , αλλά και για άλλους τόσους λόγους, επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο BSA και η εμπειρία μου έγινε ακόμα ποιο συναρπαστική κατακτώντας την κορυφή και του level 2!

Αλκμήνη Kρυσταλίδη

Barista Coffee Island

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο για να εμβαθύνω πιο πολύ στο κομμάτι των ζεστών ροφημάτων, υπάρχει μια φιλοσοφία που ήθελα να μάθω. Εξαιρετική εμπειρία, με εξειδικευμένους εισηγητές και στην θεωρία και στην πρακτική. Πολύ χρήσιμο κυρίως γιατί μαθαίνοντας την ιστορία της πρώτης ύλης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ποιότητα και την ποσότητα που μας δίνεται. Οι τεχνικές είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αλεξάνδρα Κυρίτση

Καφεκοπτεία Λουμίδη Κηφισιά

Ο καφές για εμένα αποτελεί ένα ταξίδι σε ένα κόσμο μοναδικών εμπειριών , υψηλών απαιτήσεων και συνεχών αλλαγών . Οπότε σαν επαγγελματίας για να μπορώ εγώ και οι καταναλωτές να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Επιλέγοντας την Μαριλένα ,τον Βαγγέλη και τα υπόλοιπα παιδιά ανακάλυψα μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ,που εκτός από τις πολλές νέες γνώσεις που αποκόμισα από το πλούσιο και μοναδικά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό ,μπόρεσα μέσα από την δομή του σεμιναρίου και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων να ανακαλύψω λάθη και να βελτιωθώ κατακόρυφα . Άξιο αναφοράς είναι ο άρτιος εξοπλισμός ,το αψεγάδιαστο των εξετάσεων και η συνεχής επαγγελματική στήριξη μετά το πέρας των σεμιναρίων. Ευχαριστώ φιλαράκια για τις ωραίες και μοναδικές στιγμές.Keep going.

Θωμάς Κολωνιάτης

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

Οι γνώσεις που παρείχε το σεμινάριο , ήταν κατατοπίστηκες , χωρίς γενικολογίες. Οι εισηγητές , ήταν αναλυτικοί και στη θεωρία και στην πράξη. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους , με πάθος και αγάπη για τον καφέ να παρακολουθήσουν και τα 2 Levels , για να αποκτήσουν τις απαραίτητες- βασικές γνώσεις , που χρειάζεται να έχει κάθε νέος Barista που ξεκινάει, και σε συνδυασμό με την “τριβή” στη δουλειά να εξελιχθεί σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που λέγεται καφές , ο οποίος εξελίσσεται καθημερινά.

Πλακούτσης Κωνσταντίνος

Head bartender TATOI TENNIS CLUB
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Syllabus

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop