Follow WSPC
Top

Τώρα μπορώ και εγώ

  /    /  Τώρα μπορώ και εγώ

Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Μονογονεϊκής
Οικογένειας

Από το WSPC σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation

Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος – που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, είναι οι Γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού.

Τα τρία αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα – με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.100 ανά συμμετέχουσα- επιδοτούνται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών – μητέρων, οι οποίες, συνήθως, δεν διαθέτουν το πλεόνασμα αυτό που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους. Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας & εξετάσεων).

WSPC Γυναίκα 2023 - Τώρα μπορώ και εγώ

Το WSPC, μέσω αυτής της δράσης, στοχεύει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών μέσα στο 2024.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Η γνώση και η πιστοποίηση του σύνθετου αυτού προγράμματος δίνει την ευκαιρία σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας για αναζήτηση και εύρεση εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εύρεση εργασίας, αλλά και στο χτίσιμο μίας νέας πορείας και επαγγελματικής καριέρας στην Ελλάδα, ή και το εξωτερικό.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση και κύρος.

Επιπλέον, το WSPC αναλαμβάνει να δημιουργήσει ειδική ενότητα στο Career Center που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις εταιρίες των κλάδων να αναζητούν τις αποφοίτους του προγράμματος για την προσφορά εργασίας. Ομοίως, οι ίδιες οι απόφοιτες θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των κλάδων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι γυναίκες που αποτελούν μονογονεϊκή οικογένεια, είναι ενήλικες και έχουν καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Για την κατοχύρωση της θέσης απαιτείται προκαταβολή 100€ από την ίδια τη συμμετέχουσα, ποσό που επιστρέφεται με την ολοκλήρωση και της τελευταίας εξέτασης.

Σε περίπτωση απουσίας από τα μαθήματα, η συμμετοχή ακυρώνεται και η προκαταβολή παρακρατείται.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Επισυνάψτε το Βιογραφικό σας

  • Επισυνάψτε το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει τη μονογονεϊκότητα
   Για να εκδώσετε τώρα το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, πατήστε εδώ και κατόπιν επισυνάψτε.
   Εάν δεν αποδεικνύεται η μονογονεϊκότητα από το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, πατήστε εδώ για την έκδοση του αρχείου Στοιχεία Φυσικού Προσώπου (myAADE, κουμπί Μητρώο & Επικοινωνία) και κατόπιν επισυνάψτε.


  Σχετικά με το Gérard Basset Foundation

  Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc – της ύψιστης μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc.

  Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Gérard Basset. Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Gérard Basset – παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του – αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του, χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας. Έμφαση δίνεται στην παγκόσμια ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη εκπαιδευμένων και καταρτισμένων στη βιομηχανία του κρασιού, των οινοπνευματωδών ποτών, του τουρισμού και της φιλοξενίας.

  Gérard Basset

  7 Μαρτίου 1957 – 16 Ιανουαρίου 2019

  Ο Gérard Basset ήταν χωρίς αμφιβολία ένας από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες του κρασιού μιας γενιάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν MW (Master of Wine), MS (Master Sommelier), OBE, MBA, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ASI και OIV MSc. Ήταν ο πρώτος και μοναδικός που κατέκτησε την εξοντωτικά απαιτητική διεπαγγελματική πιστοποίηση Master of Wine ταυτόχρονα με το Master Sommelier, το Bordeaux KEDGE Wine MBA και το OIV MSc., ένα επίτευγμα που είναι απίθανο να επαναληφθεί στα επόμενα πολλά χρόνια. Η κορωνίδα της καριέρας του ήρθε τον Απρίλιο του 2010, όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sommelier (Σαντιάγο, Χιλή), εδραιώνοντας την εξαιρετική κυριαρχία του στη βιομηχανία. Αυτό επαυξήθηκε όταν του απονεμήθηκε ο τίτλος του Αξιωματικού του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, στη Γενέθλια Λίστα Τιμών της Βασίλισσας Ελισάβετ, για την συνεισφορά του στη Φιλοξενία και ξανά τον Μάρτιο του 2013, όταν εντάχθηκε στις τάξεις της ελίτ του κρασιού ως Άνδρας της Χρονιάς του Decanter. Πιο πρόσφατα ονομάστηκε Ιππότης του Tάγματος Αγροτικής Αξίας από τον Γάλλο Υπουργό Γεωργίας.

  Παράλληλα με αυτή την επιτυχία υπήρχε και μια αναπτυσσόμενη επιχειρηματική αυτοκρατορία που πολλοί μόνο ονειρεύονται, καθώς ο Gérard ήταν ιδρυτικός εταίρος του εξαιρετικά επιτυχημένου Ομίλου Hotel du Vin, το οποίο αυξήθηκε σε έξι ξενοδοχεία πριν πουληθεί στη Malmaison για 66 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Στα δέκα έτη που βρισκόταν στο τιμόνι, ο Gérard καθοδήγησε και εκπαίδευσε μια γενιά νέων σομελιέ που αναζήτησαν την τεχνογνωσία και την καθοδήγησή του για να ξεκινήσουν τη δική τους καριέρα. Πολλοί κέρδισαν βραβεία του κλάδου και ακόμη περισσότεροι ξεκίνησαν τις δικές τους επιτυχημένες επιχειρήσεις με βάση την εμπειρία τους στο Hotel du Vin και, συγκεκριμένα, υπό την καθοδήγηση του Gérard.

  0
   0
   Το καλάθι σας
   Your cart is emptyReturn to Shop