Follow WSPC
WSPC Coffee – Cocoa – Tea Tasting Skills
Top

WSPC Coffee – Cocoa – Tea Tasting Skills

Understanding the Complexity

  /  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ  /  ΑΘΗΝΑ  /  WSPC Coffee – Cocoa – Tea Tasting Skills

WSPC Coffee – Cocoa – Tea Tasting Skills

€135

About this course

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

Γλαύκου 11, 17564, Π. Φάληρο

ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ/ΕΝΤΑΤΙΚΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ΩΡΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετρητοίς

135€

ή Δόσεις

Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.

WSPC BSA

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα WSPC Coffee – Cocoa – Tea Tasting Skills είναι ένα crash course που παρέχει δεξιότητες γευσιγνωσίας στον καφέ, το τσάι και το κακάο.

Σχετικά με το course

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα WSPC Coffee – Cocoa – Tea Tasting Skills απευθύνεται είτε σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο χώρο της εστίασης, είτε σε ήδη επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εμπειρία στη γευσιγνωσία πάνω στον καφέ, το τσάι και το κακάο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είναι απαραίτητη για όσους θέλουν να εργαστούν ως Barista ή/ και Beverage experts σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, αλυσίδες καφέ ή για όσους δουλεύουν ήδη και θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους και ταυτόχρονα να πιστοποιηθούν με έναν αξιόπιστο εκπαιδευτικό τίτλο σπουδών με παγκόσμια αναγνώριση. Ενδείκνυται επιπλέον, ως ιδιαίτερα χρήσιμη για τους επαγγελματίες που θέλουν να εργαστούν στον ευρύτερο εμπορικό χώρο των παραπάνω προϊόντων, για παράδειγμα, εταιρείες καφέ, τσαγιού, espresso μηχανών και άλλες συναφείς εταιρίες της αγοράς (industry) αυτών.

Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 6 ώρες μαθημάτων.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης των μαθημάτων εκδίδεται και η αντίστοιχη βεβαίωση.

The Original Barista by WSPC

Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη
 WSPC Coffee – Cocoa – Tea Tasting Skills

Μαθησιακοί στόχοι

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός του προγράμματος, υπάρχουν τέσσερις μαθησιακοί στόχοι.

Μαθησιακός Στόχος 1: Γευστικά προφίλ του καφέ και επιδραστικοί παράγοντες.
  • Ταξινόμηση καφέ (Grading) και ψήσιμο του καφέ (Roasting)
  • Χαρμάνι, η σύνθεση διαφορετικών ποικιλιών για τη δημιουργία συγκεκριμένου γευστικού προφίλ.
  • Το πακετάρισμα
  • Γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ με βάση τους παραπάνω παράγοντες
  • Μεθοδολογία της γευσιγνωσίας καφέ (Cupping)
  • Άσκηση γευσιγνωσίας
Μαθησιακός Στόχος 2: Θεωρητική γνώση των διαφορετικών τύπων ροφημάτων καφέ: φίλτρου, στιγμιαίου, καθώς και της σύστασής τους.
  • Τι είναι ο καφές φίλτρου / διαφορετικοί τύποι
  • Η μηχανή φίλτρου
  • Βασικές θεωρητικές αρχές εκχύλισης φίλτρου
  • Τι είναι ο στιγμιαίος καφές
  • Διαφορετικοί τύποι στιγμιαίου καφέ
Μαθησιακός Στόχος 3: Γνωριμία και εξοικείωση με τα γευστικά προφίλ των ποικιλιών τσαγιού.
  • Το λευκό τσάι
  • Το πράσινο τσάι
  • Το Oolong
  • Το Μαύρο τσάι
  • Blends
  • Γευσιγνωστική δοκιμή των παραπάνω ποικιλιών για την αναγνώριση των διαφορετικών γευστικών χαρακτηριστικών και διαφοροποιήσεων τους
Μαθησιακός Στόχος 4: Γνωριμία και εξοικείωση με τα γευστικά προφίλ των ποικιλιών κακάο.
  • Οι ποικιλίες του κακαόδεντρου
  • To Cocoa Press/ Από τον κόκκο κακάο στο Cocoa Liquor
  • Γευσιγνωσία τύπων κακάο για την αναγνώριση των διαφορετικών γευστικών χαρακτηριστικών και διαφοροποιήσεων τους
  • Γευσιγνωστική δοκιμή των ροφημάτων σοκολάτας

Εγγραφή

  • Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τηλεφωνικά (210 9882540 & 544) ή μέσω e-mail (education@wspc.gr)
    Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με την προεξόφληση των διδάκτρων, είτε μέσω eshop, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό/ web-banking.
  • Μετά την κατάθεση των διδάκτρων, σας αποστέλλεται η Φόρμα Εγγραφής, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα μετά την ορθή υποβολή της Φόρμας Εγγραφής.
  • Η συμμετοχή επιτρέπεται σε όλους. Σε περίπτωση ανηλίκου απαιτείται η συναίνεση του κηδεμόνα.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής, οι υποψήφιοι σπουδαστές να διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail address). Όλες οι σημαντικές ενημερώσεις της φοίτησής σας γίνονται ηλεκτρονικά.
  • Έκδοση Βεβαίωσης
  • Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή του σπουδαστή στο τμήμα που έχει επιλέξει. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται και δεν δύναται να ισχύσουν για τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επόμενο αντίστοιχο τμήμα.
  • Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration). Σε περίπτωση που προκύψει καθυστερημένη εγγραφή, ο σπουδαστής θα πρέπει να γνωρίζει πως θα επιβαρυνθεί με χρέωση €50 + Φ.Π.Α.
  • Το WSPC διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης ενός τμήματος εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός σπουδαστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές πιστώνονται το σύνολο του ποσού που έχουν καταθέσει.

Τρόποι πληρωμής:

Με κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό:

  • Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (WSPC Ε.Π.Ε).
  • Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών).
  • Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Επαγγ. Κέντρο).

Αιτιολογία Κατάθεσης: το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή ή η επωνυμία εταιρίας, σε περίπτωση εταιρικής δαπάνης.

Με Πιστωτική/ Χρεωστική κάρτα Visa & MasterCard

Βασικές αρχές

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν βασικές αρχές συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η τάξη οφείλει να προσφέρει ένα φιλικό και αρμονικό περιβάλλον, ικανό να προάγει την ποιοτική μαθησιακή ανέλιξη των σπουδαστών μας, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του μαθήματος και το σεβασμό απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες –σπουδαστές και εισηγητή.

Μη χάνετε μαθήματα

Έχει αποδειχτεί ότι σπουδαστές που δεν χάνουν μαθήματα και είναι συνεπείς στην παρακολούθηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Αποτελεί προσωπική ευθύνη των σπουδαστών η αναπλήρωση του κενού και η αναζήτηση των σημειώσεων, ασκήσεων, εργασιών για το σπίτι που σχετίζονται με το μάθημα.

Μην αργείτε στο μάθημα

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Σε περίπτωση που συμβεί λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, οι σπουδαστές οφείλουν να εισέλθουν στην τάξη με τον πιο διακριτικό και γρήγορο τρόπο και να καθίσουν στο πρώτο διαθέσιμο θρανίο.

Να έρχεστε προετοιμασμένοι στο μάθημα

Η προετοιμασία είναι σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη του μαθήματος και να έχετε λιγότερες απορίες. Σπουδαστές που παραδίδουν τις εργασίες μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει καθοριστεί, καταφέρνουν να διατηρούν μια καλύτερη ροή στις σπουδές τους και στην εμπέδωση της ύλης, ενισχύοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Οι εργασίες που δεν παραδίδονται εντός προθεσμίας δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμα. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα για διόρθωση στο σπίτι από τον ίδιο τον σπουδαστή, έχοντας ως οδηγό τον ενδεδειγμένο τρόπο απαντήσεων που δίδεται για κάθε εργασία.

Απενεργοποιείστε το κινητό σας με την έναρξη του μαθήματος

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Η χρήση κινητών μέσα στην τάξη είναι εξαιρετικά ενοχλητική και αποσπάει την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των διπλανών σας. Εφόσον περιμένετε μια επείγουσα κλήση, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον εισηγητή σας στην αρχή του μαθήματος και να αφήσετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Μόλις λάβετε την κλήση, εξέρχεστε της αίθουσας με διακριτικό τρόπο.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια του μαθήματος (κινητό, laptop, MP3 player κλπ). Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση και η φωτογράφιση οποιουδήποτε υλικού δίδεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων των μαθημάτων, καθώς υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Για δική σας χρήση μπορείτε να φωτογραφίσετε τις φιάλες που δοκιμάστηκαν στη γευσιγνωσία στο τέλος του μαθήματος (οι φιάλες παραμένουν σε εμφανές μέρος).

Μη συνομιλείτε μεταξύ σας

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Ο θόρυβος που προκαλείται από συνομιλίες τέτοιου τύπου ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του εισηγητή και των άλλων σπουδαστών, διαταράσσοντας τη ροή του μαθήματος.

Μη στερείτε τη δυνατότητα από άλλους σπουδαστές να εκφράσουν τις απορίες τους κάνοντας εσείς οι ίδιοι πολλές ερωτήσεις

Οι απορίες προάγουν την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εισηγητή ο χρόνος που θα δίνεται για ερωτήσεις (είτε κατά τη διάρκεια είτε στο τέλος του μαθήματος). Παρά ταύτα, πρέπει οι σπουδαστές να λαμβάνουν υπόψη τους το διαθέσιμο χρόνο και να μη μονοπωλούν τον εισηγητή δίνοντας τη δυνατότητα και στους συμμαθητές τους να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Πού γίνονται τα μαθήματα;

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του WSPC στο Παλαιό Φάληρο, 1.250 τ.μ. στο ειδικά διαμορφωμένο Coffee-Cocoa-Tea Lab (CCT Lab) σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή μου στα δια ζώσης μαθήματα;

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στο δια ζώσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί η συμπλήρωση του 15ου έτους ηλικίας. Σε περίπτωση ανηλίκου απαιτείται η συναίνεση του κηδεμόνα.

Υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα;

Όχι. Σε περίπτωση ανηλίκου απαιτείται η συναίνεση του κηδεμόνα.

Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;

Όχι, γιατί το WSPC είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;

Τα πάντα. Το υλικό που απαιτείται για την παρακολούθηση του προγράμματος, οι ώρες διδασκαλίας από πιστοποιημένο εισηγητή, τα δείγματα γευσιγνωσίας που αγοράζονται (δεν δεχόμαστε δωρεάν δείγματα), καθώς και όλα τα logistics του προγράμματος συνολικά.

Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;

Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική.

Πώς παραλαμβάνω την βεβαίωσή μου;

Η βεβαίωση σας αποστέλλεται από την ομάδα Admissions & Awards του WSPC.

Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;

Ναι. Έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε σε δόσεις πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα, πατώντας εδώ.

Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;

Ναι.  Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης λόγω ανωτέρας βίας, όπως συνέβη με την πανδημία COVID-19;

Τα μαθήματα σας θα συνεχιστούν κανονικά με τον τρόπο και στο χρόνο που θα μας υποδείξει το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Testimonials

Η εμπειρία μου στο WSPC ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά στο τμήμα της Σαντορίνης, όπου μας επέτρεψε να ταξιδέψουμε στο νησί σε τόσο ξεχωριστές συνθήκες. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος που μεταδίδει τις γνώσεις του με χιούμορ και ενθουσιασμό, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια φωτεινή εμπειρία.

Anna Milan

Σπουδάστρια
WSPC-ILIAS-ROUSSAKIS

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι και την απόκτηση του Diploma ήταν ένα δυναμικό ταξίδι σε όλα τα terroir του κόσμου όπου παράγεται κρασί. Οι μυστικές ιστορίες που μας εκμυστηρεύθηκαν ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας, κατά τη διάρκεια των γευσιγνωσιών πολυάριθμων κρασιών από όλο τον πλανήτη, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρό.

Ηλίας Ρουσάκης

Σπουδαστής
WSPC-ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ

Οι σπουδές μου στο WSPC είναι μια από τις πιο ωφέλιμες εμπειρίες που είχα ως μαθητής. Από την πρώτη μέρα οι σπουδαστές έχουν πεπειραμένους εισηγητές δίπλα τους και όλο το προσωπικό ανταποκρίνεται σε κάθε ζήτημα. Το WSPC είναι αναμφίβολα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώσεις του κόσμου του κρασιού και των ροφημάτων.

Φίλιππος Σκλάβος

Σπουδαστής
WSPC-MANUELA-LABHARD

Μάθαινε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα, όπως λένε, και έτσι ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι μου στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη μαζί με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού, μαθαίνοντας για το κρασί και αποκτώντας εις βάθος γνώσεις. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα εμβληματικά της οινοποιεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, συνιστά μια εμπειρία που αλλάζει τα δεδομένα και δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Manuela Labhard

Σπουδάστρια
WSPC-EMORFILI-MAVRIDOU

Η εμπειρία μου στο WSPC ξεκίνησε το 2015 με το Επίπεδο 1 του WSET, οπότε και είχα την πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Προχωρώντας, απέκτησα πολλές γνώσεις, αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και, ενστικτωδώς, συνέχισα να αναζητώ περισσότερα. Αυτό με οδήγησε στο τελευταίο επίπεδο, το Diploma, στη γευσιγνωσία κρασιών από όλο τον κόσμο, στην εκμάθηση των σχετικών τεχνικών αμπελουργίας και οινοποιίας και πώς αυτά συνδέονται με το τελικό αποτέλεσμα. Ως νέα οινοποιός, κουβαλώ αυτό το επίτευγμα στην επαγγελματική μου ζωή.

Εμορφίλη Μαυρίδου

Σπουδάστρια
WSPC ΜΑΡΙΑ-ΜΑΣΟΥΡΑ

Για να μελετήσετε το κρασί, πρέπει να νιώσετε έμπνευση. Έχω σπουδάσει και τα τέσσερα επίπεδα του WSET στο WSPC. Εκείνο το διάστημα, οι εισηγητές μου, Ευστάθιος Σάλτας στα Επίπεδα 1 και 2, Γρηγόρης Μιχαήλος στο Επίπεδο 3 και Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, στο Επίπεδο 4, ήταν πηγές έμπνευσης και μου υπενθύμισαν ότι το κρασί είναι πάνω από όλα, ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Μαρία Μασούρα

Σπουδάστρια
WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να εξελίξει τις οινικές του γνώσεις, την κριτική σκέψη και τις γευσιγνωστικές ικανότητες. Η καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και η υποστήριξη από όλη την ομάδα του WSPC έκαναν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό!

Κωνσταντίνος Χατζημητάκος

Σπουδαστής

Ο λόγος που διάλεξα τα σεμινάρια barista ήταν για να μάθω τα πάντα σε ότι αφορά τον καφέ. Τρομερή εμπειρία, εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Όποιος αγαπάει τον καφέ και θέλει να μάθει τα πάντα γι’αυτόν πραγματικά αξίζει να κάνει τα σεμινάρια.

Νίκος Zούμης

Saint Andrea Resort Πάρος

Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων για Barista Skills της Beverage Standards Association, τον οποίο ολοκλήρωσα το Νοέμβριο, 2017. Η δομή των σεμιναρίων αφορούσε σε ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Ως προς τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά το πρώτο μέρος, θεωρώ ότι ήταν άκρως ενημερωτικό και συμβάδιζε με τα τελευταία δεδομένα του χώρου, έχοντας συνοχή και καλύπτοντας ένα εύρος από την επιλογή της πρώτης ύλης έως τα τελευταία στάδια της παραγωγής. Κατά το πρακτικό τμήμα μας δόθηκαν ποικίλες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να εξασκήσουμε τις βασικές δεξιότητες ενός barista έως τις πιο εξειδικευμένες όπως το latte art. Η πιστοποίηση με βοήθησε στην άμεση επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς πλέον εργάζομαι στον τομέα παραγωγής του καφέ της εταιρείας Bridge Coffee Roastery. Οι γενικότερες γνώσεις που απέκτησα, με καλύπτουν και βοηθούν καθημερινά την εργασία και την εξέλιξή μου ως επαγγελματία. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Κουίδου Μαριλένα, διακρινόταν από μεταδοτικότητα και διαρκές ενδιαφέρον για την επιμόρφωσή μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και για την μετέπειτα επαγγελματική μας αποκατάσταση, ενώ στόχευε στο να μας εφοδιάσει με τα πλέον σύγχρονα, θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα. Η συνολική μου εικόνα για το σεμινάριο είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των επαγγελματιών στο αντικείμενο του καφέ.

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Bridge Coffee Roasters

Tο υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων, το άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ανέβαζε σε πολύ υψηλό επίπεδο τις εισηγήσεις. Οι γνώσεις που έλαβα, είχαν άμεση πρακτική εφαρμογή στην εργασία μου και με βοήθησαν τόσο στην επαγγελματική μου ανέλιξη όσο και στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Γιώργος Μανέτας

Barista Roasters Coffee

Mετά από χρόνια εμπειρίας ως barista,αποφάσισα πως ήθελα να τολμήσω να μετακινηθώ σε ένα πιο υπεύθυνο κομμάτι της εστίασης στον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να μπορέσω να διεκδικήσω την θέση που ήθελα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχα ήδη εργαστεί στο παρελθόν, έπρεπε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με κάποιον τίτλο σπουδών σχετικό με τον χώρο. Ψάχνοντας κατέληξα στο σεμινάριο του BSA, λόγο κύρους και διεθνούς εγκυρότητας ,καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιέφερε είναι ξένων συμφερόντων. Όντως ήταν το κατάλληλο βήμα, διότι εμπλουτίζοντας το και με ένα σεμινάριο στο bartending που ακολούθησα, το βιογραφικό μου θεωρήθηκε κατάλληλο για την θέση. Ένα πραγματικά πολύ ουσιαστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο, το προτείνω σε κάθε barista που θέλει να κάνει καριέρα!

Θέμης

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

Επέλεξα το συγκεκριμένο σεμινάριο γιατί καλύπτει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων ενός Barista. Καθώς δεν είχα προϋπηρεσία στο χώρο, η θεωρία πάνω στον καφέ και στο τσάι, η σωστή εκμάθηση χρήσης της μηχανής espresso αλλά και η εκπαίδευση στους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να ζητήσω δουλειά και τελικά να εργάζομαι πλέον σε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καφέ.

Xρήστος Στρατηγάκης

Head Barista Coffee shop

Επειδή ο καφές εκτός από δουλειά ήταν και είναι το πάθος μου, θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Κάνοντας μια έρευνα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά σεμινάρια για τον καφέ, χωρίς όμως να παρέχουν διεθνή πιστοποίηση και πτυχίο. Έτσι λοιπόν επέλεξα το BSA και ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω! η εκπαίδευση ήταν μαγική καθώς είχα την δυνατότητα να κατανοήσω όλη την θεωρία στην πράξη, είχα δίπλα μου άρτιους και μεταδοτικότατους εκπαιδευτές που ήταν εκεί με χαμόγελο και υπομονή για μένα και για τις απορίες μου (που ήταν και πολλές), πήρα πολλές νέες γνώσεις και εμπλούτισα στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες και το ποιο σημαντικό για μένα…. όλα όσα έμαθα, φεύγοντας από εκεί ήμουν σε θέση να τα εφαρμόσω άμεσα στο κατάστημα που εργαζόμουν. Για όλους αυτούς , αλλά και για άλλους τόσους λόγους, επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο BSA και η εμπειρία μου έγινε ακόμα ποιο συναρπαστική κατακτώντας την κορυφή και του level 2!

Αλκμήνη Kρυσταλίδη

Barista Coffee Island

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο για να εμβαθύνω πιο πολύ στο κομμάτι των ζεστών ροφημάτων, υπάρχει μια φιλοσοφία που ήθελα να μάθω. Εξαιρετική εμπειρία, με εξειδικευμένους εισηγητές και στην θεωρία και στην πρακτική. Πολύ χρήσιμο κυρίως γιατί μαθαίνοντας την ιστορία της πρώτης ύλης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ποιότητα και την ποσότητα που μας δίνεται. Οι τεχνικές είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αλεξάνδρα Κυρίτση

Καφεκοπτεία Λουμίδη Κηφισιά

Ο καφές για εμένα αποτελεί ένα ταξίδι σε ένα κόσμο μοναδικών εμπειριών , υψηλών απαιτήσεων και συνεχών αλλαγών . Οπότε σαν επαγγελματίας για να μπορώ εγώ και οι καταναλωτές να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Επιλέγοντας την Μαριλένα ,τον Βαγγέλη και τα υπόλοιπα παιδιά ανακάλυψα μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ,που εκτός από τις πολλές νέες γνώσεις που αποκόμισα από το πλούσιο και μοναδικά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό ,μπόρεσα μέσα από την δομή του σεμιναρίου και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων να ανακαλύψω λάθη και να βελτιωθώ κατακόρυφα . Άξιο αναφοράς είναι ο άρτιος εξοπλισμός ,το αψεγάδιαστο των εξετάσεων και η συνεχής επαγγελματική στήριξη μετά το πέρας των σεμιναρίων. Ευχαριστώ φιλαράκια για τις ωραίες και μοναδικές στιγμές.Keep going.

Θωμάς Κολωνιάτης

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

Οι γνώσεις που παρείχε το σεμινάριο , ήταν κατατοπίστηκες , χωρίς γενικολογίες. Οι εισηγητές , ήταν αναλυτικοί και στη θεωρία και στην πράξη. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους , με πάθος και αγάπη για τον καφέ να παρακολουθήσουν και τα 2 Levels , για να αποκτήσουν τις απαραίτητες- βασικές γνώσεις , που χρειάζεται να έχει κάθε νέος Barista που ξεκινάει, και σε συνδυασμό με την “τριβή” στη δουλειά να εξελιχθεί σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που λέγεται καφές , ο οποίος εξελίσσεται καθημερινά.

Πλακούτσης Κωνσταντίνος

Head bartender TATOI TENNIS CLUB
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Syllabus

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop