Follow WSPC
Top

WSPC Health and Safety Guidelines

  /  WSPC Health and Safety Guidelines

Ακολουθούμε τις επίσημες ανακοινώσεις και οδηγίες

To σχολείο μας ξεκινά την επαναλειτουργία του ακολουθώντας τις επίσημες ανακοινώσεις και οδηγίες. Ο ενθουσιασμός της επανεκκίνησης πηγαίνει χέρι-χέρι με την πιστή τήρηση κανόνων ασφάλειας και υγιεινής. Γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σήμερα αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η αξία των υποδομών. Στο WSPC έχουμε το πλεονέκτημα των πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων, σύμφωνων με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του WSPC.

Οι άνθρωποί μας –εισηγητές και διοικητικό προσωπικό- παραμένουν δίπλα σας, διατηρώντας στο ακέραιο την υψηλή ποιότητα της εκπαιδευτικής εμπειρίας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

WSPC WE ARE BACK

Δεν ξεχνάμε τους βασικούς κανόνες

  1. Αποστάσεις: Κρατάμε πάντα τις απαιτούμενες αποστάσεις σε όλους τους χώρους του σχολείου μας, εξωτερικούς και εσωτερικούς, αποφεύγοντας να συνωστιζόμαστε. Μέσα στις τάξεις, το στήσιμο έχει γίνει με την ίδια λογική.
  2. Χρήση μάσκας: Ερχόμαστε με τη μάσκα μας στο σχολείο και τη φοράμε καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής μας στους κοινόχρηστους χώρους του κτηρίου μας. Μέσα στην τάξη, η χρήση μάσκας είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε σπουδαστή, ενώ είναι υποχρεωτική για τους εισηγητές κατά τη διάρκεια σερβιρίσματος των κρασιών της γευσιγνωσίας.
  3. Χρήση γαντιών: Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε σπουδαστή η χρήση γαντιών. Από την πλευρά μας έχει προβλεφθεί η διάθεση διανεμητών υγρού αντισηπτικού χεριών, τόσο στην είσοδο του σχολείου μας όσο και μέσα σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας.

Γενικές πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις μας

Στο WSPC έχουμε το πλεονέκτημα των νέων, σύγχρονων εγκαταστάσεων σύμφωνων με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Οι χώροι μας εκτείνονται σε 1.250 τ.μ., σε τρία διαφορετικά επίπεδα, και είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να ανταποκριθούν σε κάθε συνθήκη και απαίτηση.

Έτσι στον προγραμματισμό των τμημάτων, έχουμε αξιοποιήσει αυτή την ευχέρεια επιλογών που μας δίνουν οι υποδομές μας. Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να:

Διατηρούμε ολιγομελή τμήματα, τηρώντας την απαιτούμενη απόσταση του 1,5 μέτρου ανάμεσα στις θέσεις μέσα στην τάξη.

Διατηρούμε τον φυσικό αερισμό των τάξεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αποφεύγουμε κοινές ώρες διαλείμματος ανάμεσα σε τμήματα που τυχόν συμπίπτουν χρονικά.

Παράλληλα, έχουμε ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα ήδη αυστηρά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ενώ κάθε μέλος της ομάδας μας (διοικητικό προσωπικό και εισηγητές) είναι άρτια ενημερωμένο, προκειμένου να σας βοηθήσει και να διαχειριστεί κάθε περιστατικό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Προσθήκη διανεμητών (dispenser) αντισηπτικού για απολύμανση χεριών σε κοινόχρηστους χώρους (είσοδος, τάξεις, W.C.).

Σαφείς σημάνσεις / υπενθυμίσεις για σωστή χρήση αντισηπτικών και για βασικούς κανόνες υγιεινής που πρέπει να υιοθετούμε όλοι κατά την παραμονή μας στους χώρους του κτηρίου μας.

Καθημερινός καθαρισμός /απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων.

Kαθαρισμός των τάξεων (θρανία, καρέκλες κλπ) λίγο πριν την έναρξη και μετά το τέλος κάθε μαθήματος.

Πλύσιμο ποτηριών και ατομικών πτυελοδοχείων σε επαγγελματικά πλυντήρια σε υψηλές θερμοκρασίες.

Καθαρισμός των W.C. των ορόφων πριν την έναρξη και μετά το τέλος κάθε μαθήματος.

Κατά την προσέλευσή σας στο μάθημα

Παραμένετε στο αυτοκίνητό σας ή στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας. Διατηρείτε σε κάθε περίπτωση τις απαιτούμενες αποστάσεις και αποφεύγετε τη δημιουργία εστιών συγχρωτισμού.

Η είσοδος στην τάξη θα επιτρέπεται 10 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη έναρξη μαθημάτων και θα γίνεται τμηματικά, με την καθοδήγηση μέλους της ομάδας του WSPC.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας στους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους του σχολείου μας (χώρος υποδοχής & ενημέρωσης, κλιμακοστάσιο κ.λ.π.). Φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τη μάσκα σας από πριν.

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με καφέ, αναψυκτικά ή φαγητό (take away ή όποιας άλλης μορφής). Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, το σχολείο μας σάς παρέχει εμφιαλωμένο νερό. Σε περίπτωση όμως που το επιθυμείτε, επιτρέπεται η χρήση ατομικού εμφιαλωμένου νερού.

Συστήνεται η χρήση του υγρού αντισηπτικού για την απολύμανση των χεριών που θα βρείτε στην είσοδο.

Κατευθύνεστε προς την τάξη σας, αποφεύγοντας τη δημιουργία εστιών συγχρωτισμού σε χώρους υποδοχής ή /και αναμονής (έξω από τις τάξεις).

Μπαίνετε απευθείας στην τάξη και κάθεστε στη θέση σας χωρίς άσκοπες μετακινήσεις στον χώρο. Προς διευκόλυνσή σας, έχουμε φροντίσει να μην υπάρχει ώρα αναμονής έως την έναρξη του μαθήματός σας.

Η χρήση του ανελκυστήρα συστήνεται μόνο εφόσον υπάρχει πραγματική ανάγκη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τα δύο άτομα, πάντα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και διατηρώντας τις αποστάσεις στο εσωτερικό του ανελκυστήρα.

Χρήση W.C.: Κάθε όροφος του σχολείου μας έχει αυτόνομους χώρους W.C. (4 τουαλέτες και κοινός χώρος με νιπτήρες). Για αποφυγή τυχόν συνωστισμού σε αυτόν τον κοινό χώρο, συστήνεται η αναμονή εκτός του χώρου των νιπτήρων σε περίπτωση πληρότητας, πάντα κρατώντας τις αποστάσεις ασφάλειας και φορώντας τη μάσκα σας.

Το στήσιμο της αίθουσας και ο αριθμός των σπουδαστών ανά τάξη θα ακολουθεί τις προβλεπόμενες οδηγίες, ώστε να διαφυλάσσεται η απαιτούμενη απόσταση του 1,5 μέτρου ανάμεσα στις θέσεις.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, η επιλογή χρήσης μάσκας (όπως και γαντιών) είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε σπουδαστή. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι κάθε φορά που θα πρέπει να βγάλετε και να ξαναβάλετε τη μάσκα (π.χ. λόγω της γευσιγνωσίας) θα πρέπει να ακολουθείτε με προσοχή τις σχετικές συστάσεις των αρμόδιων φορέων (σωστός τρόπος τοποθέτησης, αφαίρεσης και αποθήκευσης μάσκας έως την επόμενη χρήση της).

Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει υγρό αντισηπτικό σε περίπτωση που κάποιος σπουδαστής χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει.

Προσωπικά αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, γυαλιά ηλίου, κλειδιά) θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στην τσάντα του κάθε σπουδαστή και όχι πάνω στο θρανίο.

Πάνω στο θρανίο θα επιτρέπεται μόνο η τοποθέτηση βιβλίων και μπλοκ σημειώσεων, στυλό ή μολυβιού που θα φέρνετε εσείς μαζί σας. Πάνω στο θρανίο θα βρείτε επίσης το σετ ποτηριών και πτυελοδοχείου για τη γευσιγνωσία, καθώς και το νερό (μπουκάλι και ποτήρι).

Θα υπάρχει χρήση ΜΟΝΟ ατομικών πτυελοδοχείων, η χρήση των οποίων συστήνεται να γίνεται με πολύ προσοχή από τον κάθε σπουδαστή.

Το σερβίρισμα των κρασιών θα γίνεται αποκλειστικά από τον εισηγητή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα φοράει υποχρεωτικά μάσκα.

Στις περιπτώσεις μαθημάτων που υπάρχει διάλειμμα (εντατικά τμήματα), φοράτε τη μάσκα σας και μετακινήστε σταδιακά και προσεκτικά προς τους εξωτερικούς χώρους. Με ανάλογο τρόπο γίνεται και η επιστροφή σας στην τάξη. Πάντα κρατάτε τις απαιτούμενες αποστάσεις και αποφεύγετε να συνωστίζεστε.

Η μετακίνησή σας προς την έξοδο θα πρέπει να γίνεται πάντα σταδιακά (όχι σε μεγάλες ομάδες), ώστε να διατηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις και να μην παρατηρείται συνωστισμός σε εξόδους και κλιμακοστάσιο.

Φοράτε τη μάσκα σας και –εφόσον το επιθυμείτε- τα γάντια, πριν ξεκινήσετε την έξοδό σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απόρριψη των χρησιμοποιημένων μασκών ή/και γαντιών θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια της εξόδου σας από τις εγκαταστάσεις μας, σε ειδικό κάδο αντίστοιχης σήμανσης που θα βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο (κοντά στην κεντρική εξωτερική πόρτα).

Καθώς ο χρόνος που απαιτείται για τη σταδιακή έξοδο είναι μεγαλύτερος από τον συνήθη μέσο όρο, παρακαλείστε να αποφεύγετε επιπλέον καθυστερήσεις. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνετε και από την πλευρά σας την τήρηση του απαραίτητου χρονοδιαγράμματος των ενεργειών που ακολουθούν (απομάκρυνση ποτηριών και πτυελοδοχείων, καθαρισμός/ απολύμανση θέσεων και θρανίων κ.λ.π.).

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop