Follow WSPC
Top

Greek Wine Academy

WHERE KNOWLEDGE MEETS HERITAGE

GWA

Από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) – όπου στην παγκόσμια οινική αγορά είναι γνωστή με την επωνυμία The Wines of Greece –  εκτιμώντας πως η εκπαίδευση είναι σημαντική, ιδρύει το Greek Wine Academy. Όπως η ΕΔΟΑΟ, έτσι και, το Greek Wine Academy εκπροσωπεί όλο τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας σε εθνικό επίπεδο, χωρίς να ταυτίζεται με συγκεκριμένες ετικέτες, μιας και εστιάζει στο σύνολο της εγχώριας δραστηριότητας του κλάδου.

Στόχος του Greek Wine Academy είναι η συνετή, μοντέρνα γνώση, δηλαδή, η εκπαίδευση των επαγγελματιών σε σχέση με το καθεστώς που διέπει τους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ καθώς και τη λελογισμένη κατανάλωση των κρασιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Greek Wine Academy σκοπό έχουν να παρέχουν στους επαγγελματίες του οίνου εκπαίδευση και εργαλεία για την παρουσίαση του κρασιού με υπευθυνότητα, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αμπελουργικών περιοχών, αλλά και των γηγενών ποικιλιών, σε μια προσπάθεια να καθιερώσει τους ελληνικούς οίνους ΠΟΠ & ΠΓΕ στον παγκόσμιο οινικό χάρτη καθώς και να συνδέσει το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί με την ισχυρή πολιτιστική Ελληνική ταυτότητα μέσω των Πρεσβευτών του, που δεν είναι άλλοι από τα Ξενοδοχεία και τα Εστιατόρια της Ελλάδας και του κόσμου!

Η ΕΔΟΑΟ ανέθεσε στο WSPC τη δόμηση και την υλοποίηση του GREEK WINE ACADEMY, συνάπτοντας και οι δυο φορείς, μιας στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί.

Περισσότερες Πληροφορίες για την ΕΔΟΑΟ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φορέα.

GREEK WINE ACADEMY LOGO WITH BACKGROUND

Φιλοσοφία/ Mission Statement:

 • Η Ελληνική Ακαδημία Οίνου/ Greek Wine Academy είναι ένας χώρος συζήτησης και προβληματισμού για τις αξίες του πολιτισμού του οίνου, τις αξίες της αυθεντικής οινικής παραγωγής και της προέλευσης, της κληρονομιάς και της υπεύθυνης κατανάλωσης
 • Συμβάλλει στη διαμόρφωση και διάδοση στην κοινωνία και κυρίως στους νέους των θετικών μηνυμάτων της δραστηριότητας του κλάδου, της θέσης του οίνου στη διατροφή, την απόλαυση, την ευζωία
 • Διαμορφώνει τις αρχές και τις κατευθύνσεις της οινικής εκπαίδευσης προς τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές ώστε να είναι άρτια, να περιλαμβάνονται οι ορθές και οι απαραίτητες πληροφορίες για την Ελληνική οινική παραγωγή, τις περιοχές και τις γηγενείς ποικιλίες, τους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, τους τύπους των οίνων και τα ιδιαίτερα γευστικά τους χαρακτηριστικά
 • Συμβάλλει στην ανάδειξη των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού, πολλές από τις οποίες μας έρχονται από την αρχαιότητα και έχουν θέση στην σύγχρονη πραγματικότητα
 • Συμβάλλει στην υπεράσπιση του προιόντος με κριτήρια την ποιότητα, την αυθεντικότητα, την εντιμότητα, την υγιεινή. Αυτές οι αρχές διέπουν τις παρεμβάσεις της!
Greek Wine Academy Logo

Το Greek Wine Academy απαρτίζεται από δυο εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το GWA Foundation Certificate, χώρα – στόχο έχει την Ελλάδα και διδάσκεται στην Ελληνική Γλώσσα. Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το GWA Advanced Certificate, αφορά την κατάρτιση και επικοινωνία του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στην παγκόσμια αγορά, και είναι αγγλόφωνο.

FOUNDATION CERTIFICATE

Οι απόφοιτοι του GWA Foundation Certificate γίνονται απευθείας δεκτοί από το WSPC στο Επίπεδο 2 των Κρασιών του WSET, χωρίς να απαιτείται η συμμετοχή τους στο Επίπεδο 1.

Σύμφωνα με το WSPC, oι κάτοχοι του GWA Foundation Certificate θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τα:

 • Βασικά στάδια αμπελοκαλλιέργειας
 • Οίνους ΠΟΠ
 • Οίνους ΠΓΕ
 • Οινοποίηση
 • Τύπους και Στυλ Κρασιών
 • Σημαντικότερα χαρακτηριστικά των κρασιών από τις βασικές ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού
 • Αρχές αποθήκευσης και Σερβιρίσματος των κρασιών
 • Συνδυασμό Κρασιού & Φαγητού
 • Υπεύθυνη Κατανάλωση

Η Πιστοποίηση GWA Foundation Certificate απευθύνεται στην Ελλάδα, στο προσωπικό πρώτης γραμμής και στα τελικά σημεία πώλησης κρασιών, όπως τους επαγγελματίες HO.RE.CA. και τους επαγγελματίες λιανικής πώλησης. Οι κάτοχοι του GWA Foundation Certificate θα μπορούν να προωθήσουν σωστά το Επώνυμο Εμφιαλωμένο Ελληνικό Κρασί (οίνοι ΠΟΠ & ΠΓΕ), να δώσουν ενημερωμένες συμβουλές σε καταναλωτές, να κατανοήσουν τις κατευθύνσεις του Wine in Moderation και να γίνουν Πρεσβευτές του Ελληνικού Αμπελώνα.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης.

Καθώς τα δίδακτρα του Greek Wine Academy επιδοτούνται πλήρως από την ΕΔΟΑΟ, η συμμετοχή στα προγράμματα εγκρίνεται μετά από την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.  

Αναλυτικά:

Συμβατικό/Εντατικό

Διάρκεια 6.5 ώρες

ADVANCED CERTIFICATE

Το GWA Advanced Certificate του Greek Wine Academy, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πλήρη κατανόηση των ελληνικών κρασιών, του στυλ και της ποιότητάς τους. Οι κάτοχοι του GWA Advanced Certificate θα είναι σε θέση να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά των κύριων Ελληνικών κρασιών, να συμβουλεύουν και να απαντούν έγκυρα σε ερωτήσεις και να κάνουν κατάλληλες επιλογές Ελληνικών κρασιών σε ποικίλες περιστάσεις.

Επιλεγμένοι οργανισμοί εκπαίδευσης κρασιών και αποσταγμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο καλούνται μέσα στο εκπαιδευτικό τους περίγραμμα να εντάξουν το GWA Advanced Certificate για τα Ελληνικά κρασιά από την ΕΔΟΑΟ/ The Wines of Greece.

Η Πιστοποίηση GWA Advanced Certificate του Greek Wine Academy πρωτίστως απευθύνεται σε σπουδαίες προσωπικότητες του διεθνούς οινικού εμπορίου (Ambassadors) και σε έμπειρους εκπαιδευτές στο παγκόσμιο δίκτυο οινικής εκπαίδευσης (Educators). Επαγγελματίες, με πολυετή οινική εμπειρία στους κλάδους της φιλοξενίας, της εστίασης, της λιανικής πώλησης καθώς και της χονδρικής (διανομείς κρασιού), από ολόκληρο τον κόσμο θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης και θα οδηγεί είτε στον Τίτλο GWA Ambassador, είτε στον Τίτλο GWA Educator.

Η διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων είναι δεκαεννιά (19) ώρες. Η διδασκαλία θα γίνεται στην Αγγλική γλώσσα.

Αναλυτικά:

Συμβατικό/Εντατικό

Διάρκεια 19 ώρες

You May Also Plan

WSPC TO STUDY WINE
WSPC TO STUDY SOMMELLERIE
0
  0
  Το καλάθι σας
  Your cart is emptyReturn to Shop