Follow WSPC
Top

Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού από το WSPC σε συνεργασία με τη Nestlé Ελλάς

Επειδή δεν είναι «όλα τα νερά ίδια», το WSPC σε μία – στρατηγικής σημασίας – συνεργασία με τη Nestlé Ελλάς, ανέλαβε να εντάξει στα προγράμματά του το νέο καινοτόμο Ελληνικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νερού, με εισηγητές τους Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, και Ανδρέα Ματθίδη DipWSET – πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων.

Μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία το WSPC και η Nestlé Ελλάς – η εταιρεία παραγωγής του ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή® και διανομής των premium ιταλικών Φυσικών Μεταλλικών Νερών Acqua Panna® και S.Pellegrino® δίνουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες της HO.RE.CA., καθώς και σε επαγγελματίες του χονδρεμπορίου και του λιανεμπορίου, να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση αναφορικά με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Κατανοώντας τη διαδικασία του water tasting, των διαφορετικών pairings, τις διαφορές μεταξύ των νερών, καταρρίπτεται ο μύθος ότι «όλα τα νερά είναι ίδια» και αναβαθμίζεται το τελικό παρεχόμενο προϊόν/ υπηρεσία προς τον πελάτη.

Με την Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού, το WSPC στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του εκπαιδευτικού του πλαισίου, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πλουραλισμό στα προγράμματα που προσφέρει. Το Νερό έρχεται για να προστεθεί σε όλες τις εκπαιδευτικές ενότητες του Οργανισμού – Κρασιών και Οινοχοΐας – παίρνοντας τη δική του περίοπτη θέση στη σφαιρική εκπαίδευση που παρέχεται στους υποψήφιους σπουδαστές.

Ξεκίνημα από τη Θεσσαλονίκη

Τα πρώτα βήματα στο νέο αυτό μονοπάτι πραγματοποιήθηκαν μέσα από το 1ο  επαγγελματικό workshop που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου. Οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τη διαδικασία της γευσιγνωσίας νερού και τα πιθανά pairings, έμαθαν τις βασικές διαφορές των νερών, ενημερώθηκαν για τεχνικές πωλήσεων στον τελικό καταναλωτή, εμβαθύνοντας πλήρως στην κατηγορία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος & Head of WSPC Education, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.

Επόμενη στάση: Αθήνα

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού συνεχίζεται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Αθήνα και τις εγκαταστάσεις του WSPC. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με κλικ εδώ, ωστόσο πρέπει να κάνουν την κράτησή τους έγκαιρα καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Οι στρατηγικοί εταίροι

Nestlé Ελλάς: Στην Ελλάδα, η Nestlé δραστηριοποιείται περισσότερο από 120 χρόνια με 9 προϊοντικές κατηγορίες. Η εταιρία προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τους ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους για κάθε στάδιο της ζωής τους. Στην ελληνική αγορά διατίθενται προϊόντα βρεφικής διατροφής, καφές, σοκολάτες, προϊόντα μαγειρικής, δημητριακά πρωινού, φυσικό μεταλλικό νερό, στιγμιαία σοκολατούχα ροφήματα, αλλά και προϊόντα για επαγγελματική χρήση και προϊόντα διατροφής κατοικίδιων ζώων

Η Nestlé διαθέτει δύο εργοστάσια στην Ελλάδα: το εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα και το εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανία). Το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή, απέσπασε 1o από όλα τα εργοστάσια νερού στην Ελλάδα και από τα πρώτα της Nestlé παγκοσμίως τη διεθνή πιστοποίηση AWS (Alliance for Water Stewardship) που αφορά την άρτια λειτουργία του εργοστασίου και την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

WSPC: Το WSPC με έδρα την Αθήνα, είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πλέον έγκριτο εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη του WSET, εξασφαλίζοντας στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας. Συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, παρέχοντας Πιστοποιήσεις με Διεθνή Αναγνώριση και Κύρος στα προγράμματα του.

Είναι Approved Programme Provider των:

  • Wine & Spirits Education Trust (WSET UK),
  • Court of Master Sommeliers (MS UK),
  • Beverage Standards Association (BSA UK) και
  • Wine Scholar Guild (USA)
0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop