Follow WSPC
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΤΗΛ.: +30 210 98 82 540
FOLLOW WSPC
WSPC Gift Card
Top

Αντωνία Κυριαζή MA

  /  Αντωνία Κυριαζή MA
WSPC ΑΝΤΩΝΙΑ-ΚΥΡΙΑΖΗ

Αντωνία Κυριαζή MA

Γενική Διευθύντρια

Όταν το 2002, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης κατέκτησε το Master of Wine και μαζί με τον Γιάννη Τρύπκο μου κοινοποίησαν το όραμα τους για τη θεμελίωση οινικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με παγκόσμιο κύρος και με στόχο την εφαρμογή της στην πραγματική αγορά, δε δίστασα καθόλου. Αποσύρθηκα από τη φαρμακευτική Βιομηχανία και με ιδιαίτερο ζήλο σχεδίασα και υλοποίησα τη μεγάλη αυτή ιδέα! Αυτή άλλωστε ήταν και η δουλειά μου: να στήνω προϊόντα στην αγορά. Σήμερα - 20 χρόνια σχεδόν μετά, κοιτάζοντας όλη την πορεία του WSPC και της Ελληνικής οινικής αγοράς αισθάνομαι περήφανη για ότι δημιουργήσαμε, αλλά και το ίδιο ένθερμη και με το ίδιο όραμα για όσα μαζί με τους ανεκτίμητους συνεργάτες μας και τους ενθουσιώδεις σπουδαστές μας θα επιτύχουμε στο μέλλον!

Η Αντωνία Κυριαζή MA γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Deree College, με επικέντρωση στη Βιομηχανική Ψυχολογία και στο Marketing.

Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία – University of Hull, στον τομέα Διεύθυνσης & Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων.

Για δυο χρόνια εργάστηκε στο Λονδίνο, στο Arcadia Group of Companies.

Από το 1998 μέχρι το 2003 διετέλεσε Διευθυντικό Στέλεχος στη φαρμακευτική αγορά στη θέση του Group Product Manager.

Από το 2004 έως σήμερα παραμένει στη θέση της Γενικής Διευθύντριας στο WSPC, και παράλληλα διοικεί τους τομείς της Ανάπτυξης και του Marketing.

Τον Ιανουάριο του 2009 το WSPC κατακτά την κορυφαία διάκριση του Καλύτερου Εκπαιδευτικού Παραρτήματος στον κόσμο/ “The Wine Educator of the Year Award”, και από τότε διατηρεί σταθερά μία θέση ανάμεσα στα 10 με 12 καλύτερα παραρτήματα διεθνώς, διακρινόμενο ανάμεσα σε 74 χώρες.

Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο.

Ημερομηνίες ορόσημο στη σχεδόν εικοσαετή πορεία της Αντωνίας Κυριαζή στο WSPC®:

2006
Διεξάγονται οι πρώτες εξετάσεις του WSET Diploma στην Ελλάδα. Μέσα στα, μόλις δυο πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το WSPC ορίζεται από το WSET Αγγλίας, ως κέντρο εκπαίδευσης & εξέτασης της κορωνίδας των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, του WSET Diploma.
2008
Για πρώτη φορά παγκοσμίως, καθιερώνεται στην Αθήνα, τελετή Αποφοίτησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του WSET.
2009
The Riedel Trophy: Το WSPC® βραβεύεται στο Λονδίνο, ως το Καλύτερο Εκπαιδευτικό Παράρτημα στον κόσμο ανάμεσα στις 42 τότε χώρες που αντιπροσώπευαν το WSET.
2010
Σχεδιάζει και υλοποιεί το HESTIA Advanced Certificate, ένα άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τα Ελληνικά κρασιά.
2011
Συνεργασία με το University of Nicosia στην Κύπρο.
2012
Συνεργασία με τον αντιπρόσωπο του WSET® στην Κίνα (Asian Wine Service & Education Center – AWSEC) για τη διενέργεια Masterclasses για το ελληνικό κρασί.
2013
Αποκλειστική αντιπροσώπευση του Court of Master Sommeliers στην Ελλάδα. Το WSPC αποτέλεσε και αποτελεί μία από τις τρεις χώρες στην Ευρώπη που αντιπροσωπεύουν το CMS.
2018
Μετεγκατάσταση του WSPC σε νέα έδρα 1.250 τμ. Οι πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις ανάμεσα σε όλα τα παραρτήματα του WSET, αποκλειστικά αφιερωμένες στις διεπαγγελματικές σπουδές των Alcoholic and Non-Alcoholic Beverages.
2020
Ο πρώτος και μόνος Πανευρωπαϊκά εκπαιδευτικός οργανισμός που καταφέρνει στα χρόνια της πανδημίας Covid-19, να διεξάγει κανονικά και απρόσκοπτα τα προγράμματά του Online, σε Ελλάδα και Κύπρο - με παράλληλη αποστολή των δειγμάτων γευσιγνωσίας στην έδρα των σπουδαστών, σε ειδική διαμορφωμένη αξιόπιστη συσκευασία.
2021
Αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα του Βρετανικού οργανισμού Beverage Standards Association (BSA) για τον Καφέ, το Κακάο και το Τσάι.
2021
Αποκλειστική Αντιπροσώπευση του Αμερικανικού εκπαιδευτικού οργανισμού Wine Scholar Guild (WSG) που εξειδικεύεται στην ανάλυση των μεγαλύτερων οινοπαραγωγικών χωρών του πλανήτη: της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας.
2022
Πλήρης αναθεώρηση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τον Ελληνικό Αμπελώνα/ HESTIA Advanced Certificate.
2022
To WSPC διατηρεί σταθερά μία θέση ανάμεσα στα 10 με 12 καλύτερα παραρτήματα διεθνώς, διακρινόμενο ανάμεσα σε 74 χώρες.
Sorry, no posts matched your criteria.
0
  0
  Το καλάθι σας
  Your cart is emptyReturn to Shop

  User registration

  You don't have permission to register

  Reset password