Follow WSPC
Top

The Original Barista by WSPC

  /  The Original Barista by WSPC

We Can Make Anyone

a Coffee, Cocoa, Tea Expert

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα BSA Barista Level 1 PLUS και BSA Level 2 PLUS είναι σχεδιασμένα από την αγορά για την αγορά.

Το πρόγραμμα BSA Level 1 PLUS είναι 15 ώρες διδασκαλίας καλύπτοντας όλη την γκάμα των κύριων ροφημάτων που προσφέρονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξετάζει όλες τις ενότητες του καφέ, του τσαγιού και του κακάο, από την ιστορία τους και τη βοτανική τους, μέχρι:

  • Την Επεξεργασία τους
  • Την Ταξινόμηση τους
  • Την Αποκαφεϊνοποίηση στον Καφέ
  • Το Ψήσιμο του Καφέ
  • Το Χαρμάνιασμα του Καφέ
  • Τη Συσκευασία & Αποθήκευση τους
  • Το Καλιμπράρισμα των Μύλων
  • Τον Έλεγχο Ποιότητας
  • Τη Γευσιγνωσία τους/ Sensory
  • Τους Τύπους Ροφημάτων Espresso
  • Τους Τύπους Τσαγιού
  • Την Εκχύλιση Τύπων Τσαγιού
  • To Tea Menu
  • To Espresso Coffee Menu
  • Τον Καφέ Φίλτρου
  • Τον Στιγμιαίο Καφέ
  • Τον Ελληνικό Καφέ
  • Την Espresso Μηχανή
  • Όλο τον Εξοπλισμό και τη Συντήρησή του
  • Τις Μεθόδους Επεξεργασίας Καρπών Κακάο
  • Το Ρόφημα Σοκολάτα

Η ροή των σπουδών

Όλοι οι σπουδαστές ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας ή/ και εμπειρίας ξεκινούν τις σπουδές τους από το Επίπεδο 1/ BSA Barista Level 1 Plus.

Συνεχίζουν διαδοχικά στο Επίπεδο 2/ BSA Barista Level 2 Plus και μετά στο Επίπεδο 3.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα Δια Ζώσης.

Αναλυτικά:

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ | Αθήνα

Διάρκεια 15 ώρες

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ | Αθήνα

Διάρκεια 17 ώρες

To WSPC αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Beverage Standards Association of U.K. (BSA), της ένωσης δηλαδή, όλων των εταιριών της Μεγάλης Βρετανίας που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ροφημάτων καφέ, τσαγιού, σοκολάτας/ κακάο, νερού και λοιπών Μη-Αλκοολούχων Ποτών (Non-Alcoholic Beverages).

Τα Μη Αλκοολούχα ποτά (Non-Alcoholic Beverages) αποτελούν σημαντικό κομμάτι του 5* Star Προϊόντος όπου το WSPC και το BSA στοχεύουν. Για το WSPC ο καφές, το τσάι, το κακάο και τα smoothies είναι κομβικά προϊόντα της 5* Star Εμπειρίας και της 5* Star Εκπαίδευσης.

You May Also Plan

WSPC COMBO STUDIES
WSPC TO STUDY WINE
WSPC TO STUDY SPIRITS
WSPC TO STUDY SOMMELLERIE

WSPC Advantages

Η Άποψη των Σπουδαστών του WSPC

WSPC-DIMITRIS-ZANNIKOS

Οι σπουδές μου στο WSPC για το Diploma in Wines ήταν μια εμπειρία που με άλλαξε ουσιαστικά. Οι συναρπαστικές γευσιγνωσίες, η προετοιμασία σε συνεργασία με τους συνσπουδαστές μου και η υψηλού επιπέδου καθοδήγηση παρείχαν μια ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου του κρασιού. Είναι ένα ταξίδι που όχι μόνο εμπλούτισε τις γνώσεις μου αλλά τροφοδότησε και το πάθος μου για το κρασί.

Δημήτρης Ζαννίκος

Σπουδαστής
WSPC-VASSILIS-FALKOS

Οι σπουδές στο WSPC ήταν ένα ταξίδι γνώσεων στον κόσμο του κρασιού. Το συναρπαστικό πρόγραμμα σπουδών, η αφοσιωμένη ομάδα του WSPC με την εκτεταμένη γνώση και την εξειδίκευση στον τομέα της, καλλιέργησαν τις γνώσεις μου στο κρασί, δημιουργώντας μια μοναδική σπουδαστική εμπειρία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το βάθος της γνώσης και τις δεξιότητες που απέκτησα.

Βασίλης Φάλκος

Σπουδαστής
WSPC-MARGARITA-MARTINI

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μόναχο και πάντα ήμουν παθιασμένη με την οινική κουλτούρα. Έχω πτυχίο στην επιστήμη τροφίμων, το οποίο με μύησε αρχικά στην επιστήμη της οινοποίησης. Ανακάλυψα το ίδρυμα WSET και αποφάσισα να παρακολουθήσω τα μαθήματα που σχετίζονται με το κρασί! Είμαι πολύ χαρούμενη που ολοκλήρωσα το Diploma! Ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα υπέροχο ταξίδι! Φιλοξενώ ή/και συμμετέχω τακτικά σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων γευσιγνωσιών κρασιών και εκθέσεων. Είμαι πολύ χαρούμενη που σπούδασα στο WSPC. Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και η ομάδα του ήταν πάντα εκεί για οποιαδήποτε απορία, υποστηρίζοντάς μας!

Μαργαρίτα Μαρτίνη

Σπουδάστρια

Η εμπειρία μου στο WSPC ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά στο τμήμα της Σαντορίνης, όπου μας επέτρεψε να ταξιδέψουμε στο νησί σε τόσο ξεχωριστές συνθήκες. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος που μεταδίδει τις γνώσεις του με χιούμορ και ενθουσιασμό, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια φωτεινή εμπειρία.

Anna Milan

Σπουδάστρια
WSPC-ILIAS-ROUSSAKIS

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι και την απόκτηση του Diploma ήταν ένα δυναμικό ταξίδι σε όλα τα terroir του κόσμου όπου παράγεται κρασί. Οι μυστικές ιστορίες που μας εκμυστηρεύθηκαν ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας, κατά τη διάρκεια των γευσιγνωσιών πολυάριθμων κρασιών από όλο τον πλανήτη, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρό.

Ηλίας Ρουσάκης

Σπουδαστής
WSPC-ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ

Οι σπουδές μου στο WSPC είναι μια από τις πιο ωφέλιμες εμπειρίες που είχα ως μαθητής. Από την πρώτη μέρα οι σπουδαστές έχουν πεπειραμένους εισηγητές δίπλα τους και όλο το προσωπικό ανταποκρίνεται σε κάθε ζήτημα. Το WSPC είναι αναμφίβολα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώσεις του κόσμου του κρασιού και των ροφημάτων.

Φίλιππος Σκλάβος

Σπουδαστής
WSPC-MANUELA-LABHARD

Μάθαινε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα, όπως λένε, και έτσι ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι μου στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη μαζί με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού, μαθαίνοντας για το κρασί και αποκτώντας εις βάθος γνώσεις. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα εμβληματικά της οινοποιεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, συνιστά μια εμπειρία που αλλάζει τα δεδομένα και δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Manuela Labhard

Σπουδάστρια
WSPC-EMORFILI-MAVRIDOU

Η εμπειρία μου στο WSPC ξεκίνησε το 2015 με το Επίπεδο 1 του WSET, οπότε και είχα την πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Προχωρώντας, απέκτησα πολλές γνώσεις, αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και, ενστικτωδώς, συνέχισα να αναζητώ περισσότερα. Αυτό με οδήγησε στο τελευταίο επίπεδο, το Diploma, στη γευσιγνωσία κρασιών από όλο τον κόσμο, στην εκμάθηση των σχετικών τεχνικών αμπελουργίας και οινοποιίας και πώς αυτά συνδέονται με το τελικό αποτέλεσμα. Ως νέα οινοποιός, κουβαλώ αυτό το επίτευγμα στην επαγγελματική μου ζωή.

Εμορφίλη Μαυρίδου

Σπουδάστρια
WSPC ΜΑΡΙΑ-ΜΑΣΟΥΡΑ

Για να μελετήσετε το κρασί, πρέπει να νιώσετε έμπνευση. Έχω σπουδάσει και τα τέσσερα επίπεδα του WSET στο WSPC. Εκείνο το διάστημα, οι εισηγητές μου, Ευστάθιος Σάλτας στα Επίπεδα 1 και 2, Γρηγόρης Μιχαήλος στο Επίπεδο 3 και Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, στο Επίπεδο 4, ήταν πηγές έμπνευσης και μου υπενθύμισαν ότι το κρασί είναι πάνω από όλα, ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Μαρία Μασούρα

Σπουδάστρια
WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να εξελίξει τις οινικές του γνώσεις, την κριτική σκέψη και τις γευσιγνωστικές ικανότητες. Η καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και η υποστήριξη από όλη την ομάδα του WSPC έκαναν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό!

Κωνσταντίνος Χατζημητάκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Συχνές Ερωτήσεις

Τι εκπαίδευση παρέχει το WSPC;

Σε παγκόσμια εκπαιδευτικά standards το μοντέλο εκμάθησης που εφαρμόζεται από το WSPC είναι το Horizontal Learning across all Levels of Wine & Spirits Market. Horizontal Learning/ Οριζόντια Εκμάθηση σημαίνει ότι δεν παρέχεται στους σπουδαστές μας γνώση με την έννοια της απόκτησης συγκεκριμένης ειδικότητας ή/και πτυχίου Οινολόγου -Οινοχόου -Αμπελουργού κτλ. Οι σπουδαστές μας αποκτούν μια ευρεία σε πλάτος και όγκο εξειδικευμένη γνώση πάνω σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα των κλάδων: αμπελουργία, οινολογία, οινοποίηση, αποσταγματοποιία, γευσιγνωσία, marketing, νομικό πλαίσιο και άλλα, τα οποία τους είναι πολύτιμα για να ανταποκριθούν με επιτυχία στην εργασία τους.

Το WSPC παρέχει non-job specific education που προσομοιάζει με τις μεθόδους και τις τεχνικές εκμάθησης που χρησιμοποιούνται στην Ακαδημαϊκή αγορά για την απόκτηση του τίτλου σπουδών ΜΒΑ. Απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες της αγοράς -Αμπελουργούς, Οινοπαραγωγούς, Οινολόγους, Οινοχόους, Bartenders, Baristi, Χονδρέμπορους, Λιανέμπορους, Στελέχη Επιχειρήσεων των κλάδων έως και Ιδιώτες/ “Οινόφιλους”. Οι σπουδαστές του WSPC, στα υψηλά Επίπεδα Σπουδών –Επίπεδα 3 & Diploma/ Επίπεδο 4, αποκτούν την εμπορική κριτική ικανότητα ανάλυσης και αξιολόγησης της σχέσης ποιότητας-τιμής και την ικανότητα διερεύνησης και κατανόησης της αγοράς και των δομών της. Η ικανότητα αυτή είναι η σημαντικότερη σε όλα τα ανώτερης και ανώτατης διοίκησης επαγγέλματα: Import Manager, Export Manager, Group Product Manager, Brand Manager, Sales Manager, F&B Manager, Οινοπαραγωγού και Chief Sommelier.

Θα μπορούσαμε τέλος να τονίσουμε πως η αξιολόγηση της σχέσης ποιότητας-τιμής αποτελεί κριτήριο ρουτίνας στην καθημερινότητα και των καταναλωτών. Οι καταναλωτές με τις συμπεριφορές τους αποφασίζουν καθημερινά για τις τύχες των προϊόντων στην αγορά. Για εμάς, αποτελεί τιμή το γεγονός πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποφασίζουν να αποκτήσουν τις ίδιες ακριβώς γνώσεις με τους επαγγελματίες και να καθίσουν στα ίδια θρανία, δίνοντας ακριβώς τις ίδιες εξετάσεις.

Η Γνώση άλλωστε Ενισχύει την Αντίληψη των Αισθήσεων!

Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα σπουδών του WSPC;

Το πρόγραμμα σπουδών του WSPC – πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα σπουδών του Wine & Spirit Education Trust, του Court of Master Sommeliers, του Beverage Standards Association Αγγλίας και του Wine Scholar Guilt Αμερικής – απευθύνεται σε:

  1. εργαζόμενους όλων των παραγωγικών σταδίων όλων των αγορών
  2. στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενημερώνονται διαρκώς γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο τους
  3. στελέχη επιχειρήσεων που επιζητούν την απόκτηση άρτιας και παγκοσμίου κύρους κατάρτισης που θα τους παρέχει μοναδικές δυνατότητες ανέλιξης στην εργασία και την καριέρα τους
  4. εταιρίες που επιζητούν να αναβαθμίσουν τη στελέχωση των τμημάτων τους, όπως επίσης να αναβαθμίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους
  5. απόφοιτους ή/και τελειόφοιτους της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής – Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών, που, δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να συνεχίσουν την μετεκπάιδευσή τους αλλά να αποκτήσουν την ίδια γνώση και τους ίδιους τίτλους σπουδών μένοντας στην Ελλάδα και έχοντας την δυνατότητα να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους
  6. σε νέους άνω των 18 ετών που επιθυμούν να επιλέξουν τον χώρο των κρασιών, των αποσταγμάτων, του καφέ και των Beverages ως τον επαγγελματικό τους ορίζοντα
  7. καταναλωτές που επιθυμούν να γνωρίζουν καλύτερα το κρασί και να διεισδύσουν στην πολυπλοκότητά του.
Σε ποια γλώσσα διδάσκονται τα μαθήματα στην Ελλάδα;

Στα πρώτα τρία επίπεδα σπουδών του κρασιού, των αποσταγμάτων και του καφέ/ τσάι/ κακάο (Levels 1 – 3), οι σπουδαστές διδάσκονται στην ελληνική γλώσσα.

Σε ανώτερα Επίπεδα Σπουδών, όπως αυτά του Wine Scholar Guilt οι σπουδαστές διδάσκονται στα Ελληνικά, αλλά οι εξετάσεις τους είναι στα Αγγλικά με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (multiple choice questions).

Η δυνατότητα να εξεταστούν στα Αγγλικά οι σπουδαστές υπάρχει σε όλα τα προηγούμενα επίπεδα σπουδών (Επίπεδα 1 έως 3). Συστήνεται άλλωστε από το WSPC να εξετάζονται στα Αγγλικά ήδη από το Επίπεδο 1, πρώτον, γιατί η Ελληνική αγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον τουρισμό. Δεύτερον γιατί η καριέρα ενός επαγγελματία μπορεί να οδηγήσει στον εξαγωγικό κλάδο και τρίτον προκειμένου οι σπουδαστές να εξοικειώνουν τους εαυτούς τους με την Αγγλική γλώσσα, ήδη από τα πρώτα στάδια εκμάθησης και εξέτασης μιας και το WSET Diploma – που είναι η κορωνίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – διδάσκεται μόνο στα αγγλικά.

Μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου εκτός Ελλάδας ή/και το αντίστροφο;

Είναι εφικτό, αν ένας σπουδαστής αποφασίσει να αλλάξει έδρα διαμονής, να συνεχίσει σε οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο παράρτημα του WSET εκτός Ελλάδας. Σε αυτήν την περίπτωση, “μεταφέρουμε” τα στοιχεία φοίτησης του σπουδαστή (στοιχεία όπως: student code number, passing grade etc.) στον αντίστοιχο Approve Program Provider (APP) του εξωτερικού. Σημειώνουμε πως το σημαντικότερο για τον σπουδαστή είναι να μιλάει τη μητρική γλώσσα της χώρας στην οποία ανήκει το παράρτημα.

Φυσικά, είναι εφικτό και το αντίστροφο. Κάποιος σπουδαστής που θα επαναπατριστεί να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του μετά από το προηγούμενο Επίπεδο Σπουδών από το οποίο έχει αποφοιτήσει επιτυχώς σε κάποια άλλη χώρα, στο επόμενο. Παρομοίως μπορεί να συμβεί και σε έναν international σπουδαστή να μπορεί να εγγραφεί στην Ελλάδα.

Είναι αναγνωρισμένα τα διπλώματα του WSET, του CMS, του WSG και του BSA;

Τα διπλώματα του WSET και του BSA είναι αναγνωρισμένα από το αγγλικό κράτος, όπως και αυτά του WSG από το Αμερικανικό κράτος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα τα Διπλώματα και όλοι οι affiliated με το WSPC οργανισμοί είναι αναγνωρισμένοι από την παγκόσμια αλλά και από ολόκληρη την ελληνική αγορά.

Στη διεπαγγελματική εκπαίδευση είναι απολύτως σημαντικό να ταυτίζεσαι με την πραγματική αγορά – οι εισηγητές να είναι οι επαγγελματίες του σήμερα και οι απόφοιτοί μας να είναι οι επαγγελματίες του αύριο.

Ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του WSPC, έχουν τιμήσει τα θρανία μας φωτεινά ονόματα και προσωπικότητες της αγοράς. Όλες οι εταιρίες των κλάδων του κρασιού και των αποσταγμάτων επιλέγουν να καταρτίζουν τα στελέχη τους στο WSPC. Τα Επίπεδα Σπουδών του WSPC αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης των Βιογραφικών Σημειωμάτων από τα αντίστοιχα τμήματα ή/και προϊστάμενους των εταιριών των κλάδων και της ευρύτερης αγοράς φιλοξενίας και τουρισμού.

Τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα;

Κάθε Επίπεδο Σπουδών χωρίζεται σε 2,5ωρα μαθήματα και το κάθε μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη: το θεωρητικό και το πρακτικό-γευσιγνωστικό μέρος. Για την διδασκαλία του θεωρητικού μέρους των μαθημάτων, παρέχονται στους σπουδαστές τα Ελληνικά βιβλία του WSET καθώς και οι οδηγοί σπουδών από το WSPC. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους σπουδαστές να προμηθευτούν και τα πρωτότυπα Αγγλικά βιβλία.

Όσον αφορά το BSA το WSPC παρέχει στους σπουδαστές, δικά του Ελληνικά συγγράμματα, πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις του αγγλικού οργανισμού.

Το WSG έχει Αγγλικά βιβλία και ένα πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών τεχνικών στο διαδίκτυο που οδηγούν τον σπουδαστή στην αφομοίωση της ύλης και των απαιτήσεων καθώς και στην επιτυχία των εξετάσεων. Επιπλέον, το βιβλίο του προγράμματος της κάθε χώρας, τους παρέχεται και ως e-Book μέσα από την εγγραφή τους.

Το πρακτικό ή/ και γευσιγνωστικό μέρος των μαθημάτων, όλων των οργανισμών, καλύπτεται από υπερπολλαπλάσιο αριθμό κρασιών και ετικετών, ή/ και από υπερπολλαπλάσιες ώρες διδασκαλιας και πρακτικής εξάσκησης σε όλες τις εκπαιδευτικές μας ενότητες σε σύγκριση όχι απλά με την ελληνική αγορά αλλά και με την παγκόσμια. Όλα τα δείγματα των μαθημάτων ή/ και η πρακτική εξάσκηση είναι πλήρως εναρμονισμένα και στοιχισμένα με το syllabus που μας καθορίζουν οι οργανισμοί, για κάθε Επίπεδο Σπουδών.

Η φοίτηση και η επιτυχής αποφοίτηση κάθε Επιπέδου Σπουδών ολοκληρώνεται με τις εξετάσεις στις οποίες υποχρεούται να συμμετέχει ο κά8ε σπουδαστής, ώστε να θεωρηθεί απόφοιτος του κάθε Επιπέδου, και να συνεχίσει τη φοίτησή του στο επόμενο Επίπεδο Σπουδών.

Όπως η Δομή/Syllabus των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθορίζεται από την Αγγλία και την Αμερική έτσι και οι εξετάσεις ελέγχονται πλήρως από τους affiliated μητρικούς μας οργανισμούς. Περίπου 7 μέρες πριν οι σπουδαστές δώσουν εξετάσεις ο Examinations Officer της κάθε χώρας παραλαμβάνει τα διαγωνίσματα απευθείας από την Αγγλία ή την Αμερική και την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά τις εξετάσεις τα αποστέλλει πίσω στις χώρες για την βαθμολογία τους.

Τέλος, οι εταιρίες που καλύπτουν τα δίδακτρα των υποψηφίων που παρακολουθούν τα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των υφιστάμενων συνεργατών τους.

Ποια προσόντα απαιτούνται κατά την εγγραφή;

Δεν απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα για την εγγραφή ενός υποψήφιου σπουδαστή, παρά μόνο να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να είναι επιτυχόντας του προηγούμενου προαπαιτούμενου Επιπέδου σπουδών.

Μέχρι ποιο Επίπεδο Σπουδών μπορεί ή πρέπει να φτάσει κανείς;

Επαγγελματίες των κλάδων: Κρίνεται αναγκαία η φοίτηση των επαγγελματιών των κλάδων του οίνου και των αποσταγμάτων τουλάχιστον μέχρι τα 3ο Επίπεδα Σπουδών, όπου αποκτούν ένα υψηλό γνωστικό επίπεδο της Ελληνικής και της παγκόσμιας αγοράς. Οι επαγγελματίες που επιθυμούν την απόκτηση μοναδικών δεξιοτήτων στοχεύοντας στην προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη, κατέχοντας την ικανότητα να καταθέτουν τη γνώση σε μορφή ανταγωνιστικά κατάλληλη για την εγχώρια και παγκόσμια βιομηχανία οίνου, αποσταγμάτων, οινοχοΐας και μη-αλκοολούχων ποτών σίγουρα θα πρέπει να αποκτήσουν τον ηγετικό τίτλο σπουδών WSET Diploma.

Ιδιώτες/ οινόφιλοι: Οι ιδιώτες –χομπίστες-απλοί καταναλωτές μπορούν τουλάχιστον να φοιτήσουν μέχρι και το 2ο Επίπεδο Σπουδών του WSPC. Ολοκληρώνοντάς το, έχουν καλύψει τις βασικές γνώσεις για τις ποικιλίες κρασιών της παγκόσμιας οινογραφίας καθώς και τις βασικές γνώσεις για τον συνδυασμό κρασιού & φαγητού. Επομένως, έχουν αποκτήσει την επάρκεια των γνώσεων που είναι απαραίτητη τόσο στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις (εστιατόριο) όσο και στην καθημερινότητά τους (σπίτι). Νιώθουν πλέον ικανοί να επιλέξουν μόνοι τους τις «ετικέτες» από τις λίστες εστιατορίων και μπορούν άνετα να περιηγηθούν μόνοι τους σε κάποια κάβα αναζητώντας το κρασί που θα συνοδεύσει το φαγητό τους στο σπίτι.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως, όλοι οι ιδιώτες έχουν παρακολουθήσει τα 3α Επίπεδα Σπουδών και σχεδόν πάντα αποφοιτούν επιτυχώς από αυτά. Μεγάλο ποσοστό εξ’ αυτών δε παρακολουθούν και επιτυγχάνουν στο WSET Diploma παρόλο που, παγκοσμίως έχει την εικόνα ενός από τα δυσκολότερα Διπλώματα του κόσμου.

Αξιέπαινο, επίσης, είναι το γεγονός πως οι ιδιώτες στις εξετάσεις συνήθως σκοράρουν υψηλότερα από τους επαγγελματίες. Το τελευταίο αποτελεί απόδειξη της ανάγκης τους – συναισθηματικής & πραγματικής – να γνωρίσουν όσα περισσότερα μπορούν για το κρασί και τα αποστάγματα και να ικανοποιήσουν τη διαρκή τους αναζήτηση σε αυτά.

Κάθε πότε ξεκινούν τα μαθήματα σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;

Πατήστε εδώ για να δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

Ποια είναι η διάρκεια των κύκλων σπουδών σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;
ΑΘΗΝΑ

Όλα τα Επίπεδα Σπουδών που διεξάγονται στην Αθήνα πραγματοποιούνται είτε Δια Ζώσης – είτε OnLine, είτε Hybrid με τις παρακάτω συχνότητες:

  1. Είτε μία φορά την εβδομάδα (πρωί ή απόγευμα). Αυτά τα ονομάζουμε «Συμβατικά».
  2. Είτε μπορεί να διεξάγονται σε συνεχόμενες μέρες με διάρκεια μαθημάτων 2,5 ώρες. Αυτά τα ονομάζουμε «Μεικτής Έντασης».
  3. Είτε σε συνεχόμενες μέρες με διάρκεια μαθήματος: 5 ώρες. Αυτά τα ονομάζουμε «Εντατικά».

Επίσης, μπορεί ένας σπουδαστής των COMBO Studies να επιλέξει κάποια από τα Επίπεδα Σπουδών, να τα ολοκληρώσει Δια Ζώσης και κάποια άλλα να τα ολοκληρώσει OnLine. Αυτή τη μορφή «Μεικτής Παρακολούθησης» την ονομάζουμε “Hybrid”.

Το WSET Επίπεδο 1 διαρκεί 13 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)

Το WSET Επίπεδο 2 διαρκεί 27 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)

Το WSET Επίπεδο 3 διαρκεί 43 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)

Το HESTIA Advanced Certificate/3ο Επίπεδο (Ελληνικός Αμπελώνας) διαρκεί 37,5 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Επίπεδο 4/ WSET Diploma διαρκεί 163 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων) που «απλώνονται» σε 14 μήνες και διεξάγονται σε τέσσερα BLOCKS of Consecutive Days: μία εβδομάδα περίπου κάθε Μάρτιο, Ιούνιο, Οκτώβριο και ξανά τον επόμενο Μάρτιο.

Το WSET Επίπεδο 1 των Αποσταγμάτων διαρκεί 7 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων) και η Δια Ζώσης διδασκαλία του διεξάγεται μέσα σε μία μέρα.

Το WSET Επίπεδο 2 των Αποσταγμάτων διαρκεί 26 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Modern Sommelier Study Program διαρκεί 26 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Spanish Wine Scholar διαρκεί 19 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Italian Wine Scholar/ Unit 1 διαρκεί 17 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το Italian Wine Scholar/ Unit 2 διαρκεί 17 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

Το French Wine Scholar διαρκεί 27 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).

ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Όλα τα Επίπεδα Σπουδών που διεξάγονται σε άλλες ελληνικές πόλεις – εκτός Αθηνών, πραγματοποιούνται πάντα σε εντατική μορφή. Συνήθως, για τη δημιουργία ενός τμήματος προκρίνεται ωράριο διδασκαλίας 14:00 – 19:00 ή 10:00 – 15:00 ώστε να συμβιβάζουν με τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών από τους χώρους εστίασης και των επαγγελματιών από τους λοιπούς χώρους.

Το εντατικό WSET Επίπεδο 1 ολοκληρώνεται μέσα σε 2 συνεχόμενες ημέρες. Για τις εξετάσεις του απαιτείται τουλάχιστον ένα διάλλειμα μίας εβδομάδας προκειμένου οι σπουδαστές να διαβάσουν. Επομένως, οι εξετάσεις ορίζονται περίπου μία με δύο εβδομάδες μετά τη διδασκαλία και διαρκούν γύρω στις τρεις ώρες.

Το εντατικό WSET Επίπεδο 1 των Αποσταγμάτων ολοκληρώνεται μέσα σε μία (1) μέρα. Ολοήμερο πρόγραμμα.

Το εντατικό WSET Επίπεδο 2 των Κρασιών και των Αποσταγμάτων ολοκληρώνονται μέσα σε 5 ημέρες. Για την διευκόλυνση των κλάδων, η διδασκαλία των 5 ημερών χωρίζεται σε δύο εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα, οι σπουδαστές διδάσκονται μέρος της ύλης μέσα σε 2 πεντάωρα (2 μέρες x 5 ώρες διδασκαλίας την κάθε μέρα) και τη δεύτερη εβδομάδα, οι σπουδαστές διδάσκονται μέρος της ύλης μέσα σε 3 πεντάωρα (3 μέρες x 5 ώρες διδασκαλίας την κάθε μέρα) ή αντίστροφα.

Τόσο το εντατικό WSET Επίπεδο 3, όσο και το εντατικό HESTIA Advanced Certificate ολοκληρώνονται μέσα σε 9 ημέρες (+ εξετάσεις). Το ημερολογιακό μοντέλο διδασκαλίας εξαρτάται κάθε φορά από την πόλη που βρίσκεται το τμήμα, δηλαδή από τη γεωγραφική της θέση και την πρόσβασή της σε αυτή.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τον Καφέ/ Τσάι/ Κακάο και τα Smoothies διεξάγονται στο WSPC Coffee-Cocoa-Tea Lab, στην έδρα του οργανισμού, στην Αθήνα, σε ένα υπερσύγχρονο και ιδιοφυές εργαστήριο 50 τετραγωνικών μέτρων – εγκεκριμένο από το BSA, για την πρακτική εξάσκηση των επαγγελματιών αλλά και για τους λάτρεις των ροφημάτων.

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop