Follow WSPC
Top

Το SAKE στο WSPC και στην Ελλάδα

Ένα περιζήτητο ποτό με πλούσια ιστορία

Το SAKE είναι προϊόν ζύμωσης όπως το κρασί και η μπύρα και προέρχεται από ρύζι. Αν και πρόκειται για το εθνικό ποτό της Ιαπωνίας, η πρώτη αναφορά παραγωγής SAKE εντοπίζεται στην Κίνα το 4800 π.Χ., ενώ στην Ιαπωνία έφτασε τον 3ο αιώνα μ.Χ. Αρχικά, ήταν το ποτό της θρησκείας, των ευγενών και των αυτοκρατόρων. Ωστόσο με το πέρασμα των αιώνων η κατανάλωσή του εξαπλώθηκε σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, και σήμερα φτάσαμε να μιλάμε για το καινοτόμο, ιδιαίτερο και μυστηριώδες ποτό του κόσμου.

Περιζήτητο ανάμεσα σε καταναλωτές, συνιστά μια απαραίτητη γνώση για τους σπουδαστές και αποφοίτους μας – επαγγελματίες της Ελληνικής αγοράς. Σήμερα, παγκοσμίως, κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους μέσα από τη γενικότερη προώθηση της Ιαπωνικής γαστρονομίας.

Από την Ιαπωνία στα θρανία του WSPC

Η πρώτη διδασκαλία στο SAKE ξεκινά με το Επίπεδο 1 SAKE, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του WSPC. Πιστοποιημένος Εισηγητής SAKE θα ταξιδέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο για τις ανάγκες του προγράμματος. Κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιπέδου 1 SAKE αποτελείται από 8 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και να προχωρήσουν σε εγγραφή, πατώντας εδώ.

Το εκπαιδευτικό περίγραμμα του SAKE Level 1 περιλαμβάνει, τα κύρια στιλ και τύπους του SAKE, τα αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά τους, τις μεθόδους αποθήκευσης και σερβιρίσματος, τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας καθώς και τον συνδυασμό SAKE με το φαγητό.

 Ο Πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, περήφανος για την ένταξη του SAKE στο πιστοποιημένο εκπαιδευτικό περίγραμμα του WSPC, δήλωσε: «Πια μιλάμε για την “απογκετοποίηση” του SAKE. Το SAKE βγαίνει από τα Ιαπωνικά τραπέζια και σερβίρεται σε όλα τα εστιατόρια και σε όλα τα bar του κόσμου. Αν αρκετοί καταναλωτές ακόμα το φιλοσοφούν ή το θεωρούν πολύ εξωτικό, κυρίως γιατί δεν το ξέρουν, το βέβαιο είναι πως τα μαθήματα του WSPC θα δημιουργήσουν λάτρεις του SAKE στην Ελλάδα και στο εγγύς μέλλον η Ελλάδα θα αποκτήσει μέσα από το WSPC και τον πρώτο της SAKE SAMURAI».

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop