Follow WSPC
Top

Αποφοίτηση WSPC 2022 | Τελετή Απονομής Τίτλων Σπουδών & Υποτροφιών 2018-2021

Λαμπρή τελετή αποφοίτησης διοργάνωσε το WSPC τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στο βιοκλιματικό οινοποιείο του Κτήματος Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου φέτος συμπλήρωσε 102 χρόνια ιστορίας!

Την τελετή απονομής Τίτλων Σπουδών & Υποτροφιών, η οποία φέτος λόγω πανδημίας κάλυψε 4 συνολικά κλάσεις των αποφοίτων των ετών 2018 · 2019 · 2020 · 2021, άνοιξε η Γενική Διευθύντρια του WSPC κα Αντωνία Κυριαζή, με την αναφορά της στη συμβολή και τη σημασία της εκπαίδευσης στην εξέλιξη τόσο της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου και αποσταγμάτων, όσο και του Τουρισμού. Η ίδια μίλησε για την ωρίμανση του WSPC την τελευταία 2ετία και το επόμενο βήμα στην εκπαίδευση των μη-αλκοολούχων ποτών, καλωσορίζοντας παράλληλα στην εκδήλωση τον Martyn Herriott, από το Beverage Standards Association της Μεγάλης Βρετανίας, υπεύθυνο για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης του καφέ του τσαγιού και του κακάο στην παγκόσμια αγορά.

22 νέοι απόφοιτοι WSET Diploma απογειώνουν το συνολικό αριθμό αποφοίτων Diploma στους 49!

«H φετινή Αποφοίτηση αγκαλιάζει μια τετραετία πολλών ρεκόρ και επιτυχιών. Έτσι, ενώ γεμίζουμε περηφάνια για τους 22 νέους κατόχους του WSET Diploma, διαπιστώνουμε ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς επέλεξαν να έρθουν στη χώρα μας από το εξωτερικό για την απόκτηση του υψηλότερου Τίτλου του WSET. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο ραντάρ της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας ως ένας οινοεκπαιδευτικός προορισμός» δήλωσε ο πρόεδρος του WSPC και Master of Wine κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Ρεκόρ και στον συνολικό αριθμό των 30 Υποτροφιών που απονεμήθηκαν φέτος!

από κορυφαίες εταιρείες των κλάδων: Κτήμα Γεροβασιλείου, Cellier, Wines of Athens, Οινοποιία Tsantali, Oινοποιοί Βορείου Ελλάδος, Κτήμα Παυλίδη, Τσίπουρο Οικογένειας Αποστολάκη, Κτήμα Μουσών, Κτήμα Τσέλεπου, Δυναμική Α.Ε., Marina Bungalows, WSPC, Οινοποιείο Κεχρής, και τη Vinetum.

Το WSPC ανακοίνωσε το νέο «Ενισχυτικό Πρόγραμμα Υποτροφιών – WSPC Diploma Bursary», για τις 3 καλύτερες εργασίες, σε θέμα γνώμης, που αξιολογούνται από 3 οινοποιεία για κάθε τμήμα WSET Diploma. 6 συνολικά αριστούχοι έλαβαν την υποτροφία για τα έτη 2019 και 2021 αντίστοιχα, 6 εταιρίες του κλάδου: Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Διαμαντάκος, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Σκούρα, Οινοποιία Άκραθος.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ανακοινώθηκαν οι Τιμητικές Υποτροφίες που δόθηκαν στην μνήμη των Θανάση Παπαϊωάννου, Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, Γεώργιου Χατζηγιαννάκη, Βασίλη Κουρτάκη και Απόστολου Σπυρόπουλου που απονεμήθηκαν από τις εταιρίες ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε., WSPC, τους Οινοποιούς της Σαντορίνης και το Κτήμα Σπυρόπουλου.

Η αποφοίτηση κορυφώθηκε με τη βράβευση του Ντίνου Στεργίδη πρωτεργάτη της οινοδημοσιογραφίας στην Ελλάδα, ιδρυτή της ετήσιας έκθεσης ελληνικών κρασιών «Οινόραμα» και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum.

Ο Πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW απένειμε στον κ. Ντίνο Στεργίδη το WSPC Exemplary Award. « Ο Ντίνος Στεργίδης είναι ένας από τους μεγάλους αναμορφωτές του οινικού χώρου στην Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον κοινωνικό ιστό του χώρου του κρασιού πολύ πριν τα social media. Είναι η φυσιογνωμία που αγκάλιασε την όποια καινοτόμα ενέργεια, ακόμα και αν ήταν ανταγωνιστική προς τις δικές του ενέργειες. Ήταν ο άνθρωπος που, ενώ είχε κάθε λόγο να υπηρετήσει τους καταναλωτές ή τους οινοπαραγωγούς, διάλεγε πάντα να υπηρετήσει το Κρασί. Το Ελληνικό Κρασί έχει ανάγκη από πολλές παρουσίες του αναστήματος του Ντίνου Στεργίδη» δήλωσε για την βράβευσή του ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.

Η συμβολή των Στρατηγικών Χορηγών τόσο στη λαμπερή βραδιά της Αποφοίτησης, όσο και στη συνεχή στήριξη στο πολυδάπανο για το WSPC έργο θεμελίωσης της οινικής & εστιατορικής παιδείας στην Ελλάδα, είναι ανεκτίμητη. Η Nestlé με τα νερά Acqua Panna & S. Pellegrino καθώς και το περιοδικό Grape συμβάλλουν σημαντικά στο έργο αυτό για σειρά ετών, ενώ το Κτήμα Παπαγιαννάκου και οι εταιρίες του κλάδου που συμμετείχαν με τις Υποτροφίες τους, έδωσαν στην φετινή τελετή ένα μοναδικό χαρακτήρα.

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop