Follow WSPC
Top

70 Σπουδαστές Court of Master Sommeliers και WSET Diploma μαζί στη Σαντορίνη σε μια πρωτόγνωρη συνύπαρξη!

Στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον κόσμο, την ίδια στιγμή, στον ίδιο τόπο, τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, το CMS Intro & Certified, το CMS Advanced και το WSET Diploma – οργανωμένα από τον ίδιο εκπαιδευτικό φορέα, το WSPC.

Τα Wines of Greece (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) στήριξαν 100% αυτή την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το WSPC φιλοξένησαν στο νησί της Σαντορίνης 70 επαγγελματίες Οινοχόους και στελέχη χονδρεμπορίου, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εβδομάδα που τα είχε όλα! Διάβασμα, εξετάσεις και μοναδικές βιωματικές εμπειρίες με πρωταγωνιστή το Ελληνικό Κρασί.

Ευχαριστούμε τα Wines of Greece που συνέβαλαν στην πρωτόγνωρη συνύπαρξη σπουδαστών που εργάζονται σε κορυφαίες εταιρίες, ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως: Alchemist 2* Michelin (Κοπεγχάγη), Amazonico (Ντουμπάι), Belle Mare Plage Hotels & Resorts 5* (Μαυρίκιος), Da Terra Restaurant 2* Michelin (Λονδίνο), EHB 1* Michelin (Σανγκάη), Enrico Bartolini Restaurant 3* Michelin, Four Seasons Hotel 5* (Μαδρίτη), Four Seasons Resort and Residences 5* (Κατάρ), Kokomo Private Island Resort 5* (Νησιά Φίτζι), OD URLA 1* Michelin (Ισμίρ, Τουρκία), Óx Restaurant 1* Michelin (Ρέικιαβικ), Palace La serve 5* (Παρίσι), Pelagos Restaurant Four Seasons 1* Michelin (Αθήνα), ROKA 1* Michelin (Κωνσταντινούπολη), Sani Resort 5* (Χαλκιδική), Scorpios (Μύκονος), Soil Restaurant 1* Michelin (Αθήνα), Suvretta House 5* (Σεντ Μόριτζ), Tudor Hall Restaurant 1* Michelin (Αθήνα), Tui Blue Elounda Village Resort & Spa by AQUILA 5* (Ελούντα), Villa Luisa Restaurant Port de Soller (Μαγιόρκα), Zuma (Μύκονος), Aiolos S.A., Amvyx S.A.

Προς τιμήν των σπουδαστών CMS και WSET Diploma, το WSPC σε συνεργασία με τα Wines of Greece διοργάνωσαν:

 • Τρία (3) δείπνα όπου δοκιμάστηκαν συνολικά 35 ετικέτες Ελλήνων Οινοπαραγωγών.
 • Τέσσερις (4) επισκέψεις στα παγκοσμίου κλάσης οινοποιεία της Σαντορίνης: Estate Argyros, Boutari Winery, Santo Wines, Domaine Sigalas, με ξεναγήσεις στους ιδιαίτερους αμπελώνες της Σαντορίνης. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία τους!
 • Ξενάγηση στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας και αναδρομή στον πανάρχαιο πολιτισμό της Σαντορίνης.
 • Κρουαζιέρα γύρω από τη Σαντορίνη και το ηφαίστειο (Παλαιά & Νέα Καμένη), η οποία κατέληξε σε επίσκεψη στο Οινοποιείο Μικρά Θήρα που εδρεύει στο νησί της Θηρασιάς, απέναντι από τη Σαντορίνη.

Ευχαριστούμε τους Έλληνες οινοπαραγωγούς που συνέβαλαν σε αυτή την εμπειρία (αλφαβητικά): Akriotou Microwinery, Alexakis Wines, Alpha Estate, Artemis Karamolegos Winery, Boutari Winery, Domaine Costa Lazaridi, Domaine Sigalas, Domaine Skouras, Domaine Zafeirakis, E.A.S Parou, Estate Argyros, Estate Manolesakis, Foivos Papastratis, Gaia Wines, Gavalas Winery, Hatzidakis Winery, Kechris Winery,
Kir·Yianni Estate, Ktima Biblia Chora, Ktima Diamantakos, Ktima Gerovassiliou, Ktima Pavlidis, Mega Spileo Estate, Mikra Thira Winery, Nico Lazaridi Wines, Santo Wines, Tselepos Wines, Vriniotis Winery.

Ο CEO του CMS, Ronan Sayburn MS, δήλωσε για αυτή την πρωτόγνωρη συνύπαρξη: «Ολοκληρώσαμε 3 προγράμματα σε 5 ημέρες και όπως πάντα ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους σπουδαστές. Κάποιοι πέτυχαν, κάποιοι όχι αλλά ακόμα και αν αποτύχει κανείς, το κάνει σε ένα μέρος όπως η Σαντορίνη. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστούμε πολύ τους υποψήφιους, το WSPC και τα Wines of Greece!»

Ο πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW με τη σειρά του ανέφερε: «Μια φανταστική εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, είχαμε σπουδαστές του WSET Diploma και του Court of Master Sommeliers, να παρακολουθούν ταυτόχρονα τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι και βιωματική. Γνωρίζουμε πως όλα βρίσκονται στο ποτήρι όταν δοκιμάζεις ένα κρασί, αλλά έχει να κάνει και με ξεχωριστούς τόπους, ξεχωριστές μεθόδους και ξεχωριστούς ανθρώπους και κουλτούρες. Για αυτό, πάνω απ’ όλα, το WSPC με τα Wines of Greece ήθελαν να προσφέρουν μια αυθεντική βιωματική εκπαίδευση και εμπειρία στους σπουδαστές».

Μέσω αυτής της συνέργειας του WSPC με τον οινικό κλάδο της Ελλάδας, ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό, εν δυνάμει πρεσβευτών του, που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης. Πάνω από 14 Michelin Stars και πάνω από 40 Hotel Stars «παραμιλούν» για το Ελληνικό κρασί και την Ελληνική φιλοξενία!

Λίγα λόγια για το WSPC:

Το WSPC με έδρα την Αθήνα, είναι βραβευμένο με το Riedel trophy Award ως το καλύτερο παράρτημα του κόσμου, και ένα από τα 15 μεγαλύτερα παραρτήματα του WSET παγκοσμίως. Εξασφαλίζει στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας. Το WSPC συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς παρέχοντας Πιστοποιήσεις με Παγκόσμιο Κύρος και Ισχύ στα προγράμματα του. Είναι Approved Programme Provider των:

 • Wine & Spirits Education Trust (WSET),
 • Court of Master Sommeliers (CMS Europe),
 • Beverage Standards Association (BSA UK) και
 • Wine Scholar Guild (WSG USA)

Λίγα λόγια για την ΕΔΟΑΟ:

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) είναι ο κορυφαίος φορέας στην Ελλάδα για το αμπέλι και το κρασί. Συγκροτήθηκε και απαρτίζεται από εκπροσώπους της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων αμπέλου και οίνου. Οι σκοποί της ΕΔΟΑΟ ποικίλουν. Ξεκινούν από την εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της αμπελοοινικής αγοράς και φτάνουν στην προσπάθεια για τη διατήρηση και την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων του αμπελοοινικού τομέα, προκειμένου να βελτιωθεί η γνώση και η οργάνωση του σε κάθε επίπεδο: από την πρωτογενή παραγωγή (αμπέλι) και τη μεταποίηση (οινοποιία), έως την εμπορία. Η ΕΔΟΑΟ στοχεύει επίσης στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των θεσμών, σχετικά με την οικονομική, την κοινωνική, την περιβαλλοντική και την πολιτιστική σπουδαιότητα των αμπελοοινικών προϊόντων.

0
  0
  Το καλάθι σας
  Your cart is emptyReturn to Shop