Follow WSPC
Top

Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW

  /  Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW
Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW

Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW

Πρόεδρος - Head of WSPC Education - Principal of WSPC Wine School

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW - Πρόεδρος του Wines & Spirits Professional Center (WSPC), είναι μία εξέχουσα προσωπικότητα που χαίρει μεγάλης εκτίμησης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τα τελευταία 20 χρόνια είναι ενεργός υποστηρικτής και εκπρόσωπος των ποιοτικών κρασιών στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Έχει διαγράψει μία πορεία συνεργασιών και συνεργειών, που αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην αναβάθμιση και στην προώθηση της καλής φήμης και του καταξιωμένου έργου των Ελλήνων οινοπαραγωγών εντός και εκτός Ελλάδας. Τα επικοινωνιακά του χαρίσματα έχουν αναδείξει το προφίλ πολύ σημαντικών Διεθνών οινοπαραγωγών όπως επίσης και των αναγνωρισμένων περιοχών κρασιού παγκοσμίως. Το 2006 το Institute of Masters of Wine τον βράβευσε με το Noval Award ως “The MW Communicator of the Year”.

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Jazz Μουσική στην Αιολική Σχολή Πειραιά.

Το 2002, σε ηλικία 32 ετών, κατέκτησε τον τίτλο του Master of Wine, όντας μάλιστα ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο και ο πρώτος Master of Wine της Νότιας Ευρώπης. Με τον τίτλο αυτό εισήγαγε έναν πολλά υποσχόμενο κύκλο καταξιωμένων ανθρώπων επιρροής και πρωτοπόρων στην παγκόσμια βιομηχανία οίνου και αποσταγμάτων.

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης εκτός από τον τίτλο του Master of Wine κατέκτησε και δύο ακόμη βραβεία – τα οποία δίδονται σε όσους ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια των εξαιρετικά απαιτητικών εξετάσεων για τον τίτλο του Master of Wine: Το “Bollinger Medal” για την αριστεία του στην τυφλή γευστική δοκιμή οίνου και το “Villa Maria Award” για την εξαίρετη επίδοσή του στην εξέταση της Αμπελουργίας.

Επί εννέα χρόνια έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Masters of Wine και παρέμεινε για δέκα έτη πρόεδρος της Επιτροπής Ταξιδιών των MW’s.

Εργάζεται ως Γενικός Διευθυντής για την εταιρεία “AΙΟΛΟΣ Α.Ε.” στην Αθήνα, είναι συνιδιοκτήτης στην εταιρεία επικοινωνίας για το κρασί “Wine Wonders Ε.Π.Ε.”, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται ως Ειδικός Σύμβουλος στις εταιρείες Enterprise Greece & Aegean Airlines.

Από το 2000 αρθρογραφεί συστηματικά για το “Hugh Johnson’s Pocket Wine Book” και τακτικά για πολλά εμπορικά & lifestyle περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι Πρόεδρος του Διαγωνισμού Θεσσαλονίκης, “Thessaloniki International Wine & Spirits Competition” που λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποτέλεσε συνδιοργανωτής και πρόεδρος του διεθνούς διαγωνισμού “Balkan International Wine & Spirits Competition”, που λαμβάνει χώρα στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Παραμένει τέλος, Μέλος του International Food & Wine Society, καθώς και της Επιτροπής Κρασιού του οργανισμού αυτού.
Είναι παντρεμένος με την Τόνια Κυριαζή και έχουν αποκτήσει μαζί ένα γιο.

CV Milestones

2002
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης κατακτά τον τίτλο του Master of Wine όντας ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τον τίτλο και ο πρώτος Master of Wine της Νότιας Ευρώπης. Μαζί τον τίτλο του Master of Wine του απονέμονται δύο ακόμη βραβεία, για τις εξαιρετικές επιδόσεις του κατά τη διάρκεια των εξαιρετικά απαιτητικών εξετάσεων για τον τίτλο του Master of Wine: Το “Bollinger Medal” για την αριστεία του στην τυφλή γευστική δοκιμή οίνου και το “Villa Maria Award” για την εξαίρετη επίδοσή του στην εξέταση της Αμπελουργίας. Ήταν ο 13ος στην ιστορία του Institute of Masters of Wine που κατέκτησε αυτά τα Βραβεία.
2004
Ο Κωνσταντίνος ίδρυει το WSPC, το ελληνικό παράρτημα του πιο καταξιωμένου εκπαιδευτικού οργανισμού στον οίνο και τα αποστάγματα διεθνώς, του Wine & Spirit Education Trust of London (WSET).
2005
Εκδίδεται το βιβλίο του Κωνσταντίνου “The Wines of Greece” από τον Βρετανικό εκδοτικό οίκο Mitchell Beazley. Το «The Wines of Greece” προτάθηκε ανάμεσα στα 4 καλύτερα για το βραβείο ”Andre Simon Memorial Award 2006”.
2006
Του απονέμεται το βραβείο “Noval Award” ως “the MW Communicator of the Year”.
2009
Το 2009 το WSPC βραβεύεται ως το καλύτερο παράρτημα του WSET στον κόσμο και από τότε διατηρεί σταθερά μία θέση ανάμεσα στα 10 με 12 καλύτερα παραρτήματα διεθνώς, διακρινόμενο ανάμεσα σε 74 χώρες*.
2012
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης τιμάται με τον τίτλο “Honorary Weinakademiker” από την Αυστριακή Ακαδημία Κρασιού για το έργο του στην προώθηση της οινικής εκπαίδευσης, λαμβάνοντας μάλιστα τον 13ο τίτλο που έχει δοθεί ποτέ. Κατέχει επίσης τον τίτλο του “Fine & Rare Wine Specialist”.
2015
Ο Κωνσταντίνος λαμβάνει τον τίτλο “Diplôme D’ Honneur Des Grands Crus Classés en 1885 – Médoc & Sauternes” ως αποκλειστικός εκπρόσωπος από το “Vins de Bordeaux”. Μία επίσημη κατηγορία υψηλότατου κύρους, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1855 από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Bordeaux (Bordeaux Chamber of Commerce and Industry).
2018
Η ενημερωμένη επανέκδοση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Λαζαράκη κυκλοφορεί από τον Βρετανικό εκδοτικό οίκο “Infinite Ideas”, έναν αναγνωρισμένο εκδότη για βιβλία σχετικά με το κρασί και την επιχειρηματικότητα. Το “The Wines of Greece” είναι ένα χρυσορυχείο πληροφοριών για το Ελληνικό κρασί, το οποίο καλύπτει την πορεία από τις αρχές της οινικής επιστήμης στην Ελλάδα, έως την εκπληκτική εξέλιξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά.
Sorry, no posts matched your criteria.
0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop