Follow WSPC
Top

Ιωάννης Τρύπκος

  /  Ιωάννης Τρύπκος
WSPC ΙΩΑΝΝΗΣ-ΤΡΥΠΚΟΣ

Ιωάννης Τρύπκος

CEO

Οι επιλογές μας είμαστε εμείς και εμείς είμαστε οι επιλογές μας. Στην καριέρα μας, στο CV μας, η πρωταρχικότερη και ουσιαστικότερη επιλογή είναι το ΠΟΥ θα σπουδάσω - που θα μάθω αυτά που θα με προσδιορίσουν ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Το να γνωρίζεις είναι σπουδαίο. Το να έχεις μία αξιόπιστη εκπαίδευση, από ένα ίδρυμα κύρους, είναι ακόμα σπουδαιότερο.

Ο Γιάννης Τρύπκος γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1959. Σε ηλικία 13 χρόνων μετοίκησε μόνος του στην Αθήνα προκειμένου να εργαστεί και να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα. Αποφοίτησε από το 2ο νυχτερινό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων. Το 1985, μετά από εμπειρίες πολλών ετερόκλητων εργασιών, άνοιξε κάβα κρασιών & ποτών, στο Παλαιό Φάληρο. Τον κέρδισε η ιστορία και η ομορφιά του κρασιού και σε συνεργασία με τον αδερφό του, Γιώργο Τρύπκο, συνέβαλλαν και εκείνοι στη διάδοση και ανάπτυξη των επονομαζόμενων τότε μικρών παραγωγών της Ελλάδας, μέσω της εταιρίας Αίολος ΕΠΕ που ίδρυσαν πριν από 37 χρόνια, το 1985. Συγχρόνως, ξεκίνησαν εισαγωγές κρασιών από όλο τον κόσμο.

Καταλυτική στιγμή η γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW – άνευ τίτλου εκείνη τη στιγμή και μετέπειτα πρώτος Master of Wine – MW στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη. «Στο φωτεινό του πρόσωπο λοιπόν βλέπουν οι πάντες – και όχι μόνο εγώ – την αγάπη και το πάθος του για το κρασί και την τρομακτική του ανάγκη να μεταδώσει τις γνώσεις του στον κόσμο. Έτσι, ιδρύσαμε μαζί την WSPC® για αυτό το ιεραποστολικό έργο. Συμπαραστάτη σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε την αγαπητή και συμπαθέστατη Τόνια Κυριαζή – αλλά κέρβερο στη διοίκηση της εταιρίας.»

Sorry, no posts matched your criteria.
0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop