
Ανδρέας Τζούδας
Tutor of WSPC Wine School
Το 2013 ο αγαπημένος μου φίλος, Άκης Ξένος, με παρότρυνε να ασχοληθώ με το κρασί. Κάπως έτσι ξεκίνησα τη φοίτηση στο WSPC - που είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη σχολή που υπάρχει στην Ελλάδα για να αποκτήσει κανείς ολοκληρωμένη και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σχετικά με το Κρασί και τα Spirits. H μεγάλη και φιλόξενη οικογένεια του WSPC γνωρίζει καλά πως να καλλιεργεί στους σπουδαστές της την αγάπη για το κρασί, και έτσι, πολύ σύντομα εξελίχθηκα.
Η επαφή μου με το μαγικό χώρο του κρασιού ξεκίνησε το 2013, παράλληλα με την έναρξη λειτουργίας του Βοdegas Wine Bar – Restaurant, του οποίου είμαι συνιδιοκτήτης. Την ίδια περίοδο, το 2013, ήταν που ήρθα σε επαφή με την ενασχόληση με το κρασί και με τις διεπαγγελματικές σπουδές μου στο WSPC. Η απόκτηση του Level 3 WSET και μάλιστα με έπαινο ήταν η αρχή. Ακολούθησε το Level 2 Μodern Sommelier Study Program του WSPC και το Certified Sommelier από το Court of Master Sommeliers (CMS).
Στόχος μου πλέον είναι το WSET Diploma και το Advanced Sommelier του CMS. Το 2021 με βρίσκει συνιδιοκτήτη εκτός του Bodegas Wine Bar, του Tapas wine bar αλλά και του Bodegas Summer του νέου αποκτήματός μας.
Παράλληλα με το συνεργάτη μου Άκη Ξένο έχουμε δημιουργήσει το Wine2Wine, μια ομάδα που διοργανώνει γευσιγνωσίες, σεμινάρια, εκδρομές σε οινοποιία και διάφορα άλλα οινικά δρώμενα με στόχο τη μετάδοση της αγάπης μας για το κρασί σε όποιον επιθυμεί να μοιραστεί μαζί μας αυτό το μαγικό ταξίδι.