Follow WSPC
COMBO Επιπέδων 1-2-3 στο Κρασί
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
ΤΗΛ.: +30 210 98 82 540
FOLLOW WSPC
WSPC Gift Card
Top

COMBO Επιπέδων 1-2-3 στο Κρασί

  /  ΕΠΙΠΕΔΑ  /  COMBO  /  COMBO Επιπέδων 1-2-3 στο Κρασί

COMBO Επιπέδων 1-2-3 στο Κρασί

€2.097
Categories:
Reviews:
Combo 1-2-3 Κρασί

About this course

Combo 1-2-3 Κρασί
ONLINE
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 82 ΩΡΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετρητοίς

2.097€

ή Δόσεις

Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.

! Το μάθημα επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής, εμφιάλωσης & τυποποίησης 150 δειγμάτων, τα οποία υπολογίζονται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, στο ταμείο, ανάλογα την περιοχή αποστολής

Επιλέγοντας το Combo πρόγραμμα Επιπέδου 1, 2 & 3 στο Κρασί, οι υποψήφιοι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τα μαθήματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και πιο οικονομικά.
Απευθύνεται σε επαγγελματίες και οινόφιλους που επιθυμούν να εισχωρήσουν άμεσα στον χώρο του κρασιού.

Σχετικά με το course

Στο Επίπεδο 1 έμφαση δίδεται στην ενότητα συνδυασμού κρασιού και φαγητού, μέσα από πολύωρη πρακτική εξάσκηση πολύτιμη για την καθημερινότητα του επαγγελματία αλλά και του οινόφιλου, αλλά και για την άρτια παροχή υψηλών υπηρεσιών όλων των αγορών προς τον τελικό καταναλωτή.

Η Πιστοποίηση Επιπέδου 2 στο Κρασί είναι κατάλληλη για να υποστηρίξει επαγγελματικές δεξιότητες και αρμοδιότητες όπου χρειάζεται ένα καλό επίπεδο οινικής γνώσης.

Η Πιστοποίηση Επιπέδου 3 στο Κρασί, παρέχει λεπτομερή κατανόηση των παραγόντων που συμβάλλουν στο στυλ, την ποιότητα και την τιμή των βασικών σταθερών, αφρωδών και ενισχυμένων κρασιών του κόσμου. Είναι απαραίτητη σε όσους επαγγελματίες ζητείται να κάνουν αξιολογήσεις κρασιών σχετικά με το στυλ, την ποιότητα και την τιμή.

Η επιτυχία και στα δύο μέρη της εξέτασης (θεωρητικό & πρακτικό μέρος) είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κάτοχοι του Τίτλου Σπουδών του Επιπέδου 3 αποκτούν σε βάθος τη γνώση του προϊόντος, η οποία είναι απαραίτητη για να ενισχύσει τις επαγγελματικές δεξιότητες και την απόδοση, όπως για παράδειγμα την επιλογή προϊόντων στον τομέα λιανικής πώλησης και εστίασης.
Οι σπουδαστές που πέτυχαν στις εξετάσεις θα είναι σε θέση να συμβουλεύουν τη διοίκηση, να απαντούν με κύρος σε ερωτήσεις πελατών και να κάνουν σωστές επιλογές κρασιών σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 82 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε 10 εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία των εξετάσεων. Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση των σπουδών στο Επίπεδο 4/ WSET Level 4 Diploma in Wines, ηγετικό τίτλο σπουδών που αποτελεί τη ναυαρχίδα του WSET®.

Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη
 Επιπέδου 1 & 2 & 3 στο Κρασί

Μαθησιακοί στόχοι

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της Πιστοποίησης, υπάρχουν τέσσερις μαθησιακοί στόχοι για το Επίπεδο 1, έξι μαθησιακοί στόχοι για το Επίπεδο 2 και έξι μαθησιακοί στόχοι χωρισμένοι σε δύο ενότητες για το Επίπεδο 3.

Επίπεδο 1 στο κρασί

Μαθησιακός Στόχος 1: Γνώση των βασικών σταδίων αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης.
  • Τμήματα Σταφυλιού
  • Αμπελοκαλλιέργεια
  • Κλίμα
  • Αλκοολική Ζύμωση
  • Παραγωγή σταθερών λευκών, ερυθρών και ροζέ κρασιών
Μαθησιακός Στόχος 2: Γνώση των ειδών, χαρακτηριστικών και στυλ κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού καθώς και άλλων παραδειγμάτων κρασιών.
  • Βασικά είδη και στυλ κρασιών
  • Κύριες ποικιλίες σταφυλιού
  • Παραδείγματα κρασιών από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού
  • Παραδείγματα άλλων κρασιών
  • Παραδείγματα ελληνικών κρασιών
Μαθησιακός Στόχος 3: Γνώση των βασικών αρχών και πρακτικών αποθήκευσης και σερβιρίσματος κρασιού.
  • Αποθήκευση κρασιών
  • Χονδρεμπόριο και Λιανεμπόριο
  • Περιγραφή θερμοκρασίας σερβιρίσματος
  • Σερβίρισμα κρασιού
  • Υπεύθυνη κατανάλωση
Μαθησιακός Στόχος 4: Θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις φαγητού & κρασιού.
  • Συστατικά στο φαγητό που επηρεάζουν το κρασί
  • Συστατικά του κρασιού που επηρεάζονται από το φαγητό
  • Αξιώματα στο συνδυασμό κρασιού και φαγητού
  • Ασκήσεις αξιολόγησης
  • Τεκμηρίωση αλληλεπιδράσεων

Επίπεδο 2 στο κρασί

Μαθησιακός Στόχος 1: Κατανόηση των περιβαλλοντικών επιρροών και των αμπελοκαλλιεργητικών επιλογών, καθώς και του τρόπου που αυτές θα επηρεάσουν το στυλ και την ποιότητα του κρασιού.
  • Προσδιορίστε τι προσφέρει στον οινοπαραγωγό κάθε τμήμα του σταφυλιού.
  • Προσδιορίστε τι χρειάζεται ένα κλήμα ώστε να αναπτυχθούν σταφύλια.
  • Προσδιορίστε τα κύρια στάδια σχηματισμού και ωρίμασης του σταφυλιού.
  • Περιγράψτε πώς τα συστατικά στοιχεία, τα αρώματα και οι γεύσεις του σταφυλιού μεταβάλλονται όσο αυτό ωριμάζει.
  • Περιγράψτε πώς οι περιβαλλοντικές επιρροές στον αμπελώνα επηρεάζουν την ωρίμαση και την ποιότητα του σταφυλιού.
  • Περιγράψτε πώς ο βαθμός ωρίμασης του σταφυλιού επιδρά στο στυλ και στην ποιότητα του κρασιού.
  • Αναγνωρίστε τις αμπελοκαλλιεργητικές επιλογές.
  • Εξηγήστε το νόημα των πιο σημαντικών όρων ετικέτας, που χρησιμοποιούνται για να δείξουν προέλευση και κανονισμούς.
  • Εξηγήστε το νόημα των όρων ετικέτας σε σχέση με την ηλικία των κλημάτων και τις επιλογές αμπελοκαλλιέργειας.
Μαθησιακός Στόχος 2: Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η οινοποίηση και η παλαίωση στη φιάλη επηρεάζουν το στυλ και την ποιότητα του κρασιού.
  • Παραθέστε τα βασικά στάδια της διαδικασίας αλκοολικής ζύμωσης.
  • Αναγνωρίστε τα βασικά στάδια των διαδικασιών οινοποίησης για κόκκινα, ροζέ και λευκά κρασιά.
  • Περιγράψτε πώς οι επιλογές οινοποίησης μπορούν να επηρεάσουν το στυλ και την ποιότητα των παραγόμενων κρασιών.
  • Αναγνωρίστε τις κύριες αλλαγές που συμβαίνουν σε ένα κρασί κατά τη διάρκεια της παλαίωσης στη φιάλη.
Μαθησιακός Στόχος 3: Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι περιβαλλοντικές επιρροές, οι επιλογές αμπελοκαλλιέργειας, η οινοποίηση και η παλαίωση στη φιάλη επηρεάζουν το στυλ και την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού.
  • Περιγράψτε τα χαρακτηριστικά των κύριων ποικιλιών σταφυλιού.
  • Περιγράψτε πώς οι περιβαλλοντικές επιρροές και οι αμπελοκαλλιεργητικές επιλογές επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά των βασικών ποικιλιών σταφυλιού.
  • Περιγράψτε πώς οι επιλογές οινοποίησης επηρεάζουν το στυλ των κρασιών που παράγονται από τις βασικές ποικιλίες σταφυλιού
  • Περιγράψτε πώς η παλαίωση στη φιάλη επηρεάζει το στυλ των κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού.
  • Περιγράψτε το στυλ και την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από τις βασικές ποικιλίες σταφυλιού στις συγκεκριμένες ΓΕ.
  • Συγκρίνετε τα στυλ και την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού μέσα και ανάμεσα σε συγκεκριμένες περιοχές.
  • Εξηγήστε το νόημα των σημαντικών τοπικών όρων ετικέτας που δείχνουν το στυλ και την ποιότητα κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού.
Μαθησιακός Στόχος 4: Γνώση του στυλ και της ποιότητας των κρασιών που παράγονται από τοπικά σημαντικές μαύρες και λευκές ποικιλίες σταφυλιού.
  • Περιγράψτε τα χαρακτηριστικά των σημαντικών τοπικών ποικιλιών μαύρου και λευκού σταφυλιού.
  • Περιγράψτε το στυλ και την ποιότητα των κρασιών από σημαντικές τοπικές ποικιλίες μαύρου και λευκού σταφυλιού από
    συγκεκριμένες ΓΕ.
  • Εξηγήστε το νόημα των όρων ετικέτας που υποδεικνύουν το στυλ και την ποιότητα κρασιών που παράγονται από σημαντικές τοπικές
    ποικιλίες μαύρου και λευκού σταφυλιού.
Μαθησιακός Στόχος 5: Κατανόηση του πώς η διαδικασία οινοποίησης επηρεάζει το στυλ των αφρωδών και των ενισχυμένων κρασιών.
  • Αναγνωρίστε τις βασικές ποικιλίες σταφυλιού που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των κύριων στυλ αφρωδών.
  • Αναγνωρίστε τα κύρια στάδια των διαδικασιών οινοποίησης για τα αφρώδη και τα ενισχυμένα κρασιά.
  • Αναγνωρίστε τις βασικές ΓΕ για τα αφρώδη και τα ενισχυμένα κρασιά.
  • Περιγράψτε τα στυλ συγκεκριμένων αφρωδών και ενισχυμένων κρασιών.
  • Εξηγήστε το νόημα των όρων ετικέτας που συνδέονται με αφρώδη και ενισχυμένα κρασιά, υποδεικνύοντας το στυλ και την ποιότητα
Μαθησιακός Στόχος 6: Κατανόηση των βασικών αρχών και διαδικασιών της αποθήκευσης και του σερβιρίσματος του κρασιού αλλά και των συνδυασμών κρασιού και φαγητού.
  • Αναγνωρίστε τις ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης και μεθόδους συντήρησης του κρασιού.
  • Παραθέστε την προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος για τα είδη και στυλ κρασιών.
  • Παραθέστε τα σωστά στάδια για το άνοιγμα και το σερβίρισμα του κρασιού.
  • Αναγνωρίστε πώς συνήθη ελαττώματα επηρεάζουν τα αρώματα και τις γεύσεις του κρασιού.
  • Αναγνωρίστε τις βασικές αλληλεπιδράσεις κρασιού και φαγητού.

Επίπεδο 3 στο κρασί

Ενότητα 1: Η Θεωρία των Κρασιών του Κόσμου

Μαθησιακός Στόχος 1: Αναγνωρίστε τους βασικούς φυσικούς και ανθρώπινους παράγοντες στον αμπελώνα και στο οινοποιείο που εμπλέκονται στην παραγωγή των σταθερών κρασιών του κόσμου και εξηγήστε πώς μπορούν να επηρεάσουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή αυτών των κρασιών.
  • Αναγνωρίστε τους βασικούς φυσικούς παράγοντες στον αμπελώνα και εξηγήστε λεπτομερώς πώς επηρεάζουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή του κρασιού.
  • Αναγνωρίστε τους βασικούς ανθρώπινους παράγοντες στον αμπελώνα και εξηγήστε λεπτομερώς πώς επηρεάζουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή του κρασιού.
  • Αναγνωρίστε τους βασικούς ανθρώπινους παράγοντες στο οινοποιείο και εξηγήστε λεπτομερώς πώς επηρεάζουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή του κρασιού.
Μαθησιακός Στόχος 2: Αναγνωρίστε και περιγράψτε τα χαρακτηριστικά των σταθερών κρασιών που παράγονται στις κύριες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου και εξηγήστε πώς οι βασικοί φυσικοί και ανθρώπινοι παράγοντες στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στη νομοθεσία και στο εμπόριο μπορούν να επηρεάσουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή αυτών των κρασιών.
  • Αναγνωρίστε και εντοπίστε τις βασικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου και περιγράψτε το στυλ και την ποιότητα των σταθερών κρασιών που παράγονται εκεί.
  • Αναγνωρίστε τους βασικούς παράγοντες στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στη νομοθεσία και στο εμπόριο, που εμπλέκονται στην παραγωγή σταθερών κρασιών και εξηγήστε συνοπτικά πώς επηρεάζουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή των κύριων σταθερών κρασιών του κόσμου.
  • Εστιάζοντας στις βασικές ποικιλίες σταφυλιού από αναγνωρισμένες περιοχές, εφαρμόστε τις γνώσεις από τον Μαθησιακό Στόχο 1, προκειμένου να εξηγήσετε πώς οι παράγοντες στον αμπελώνα και στο οινοποιείο επηρεάζουν το στυλ και την ποιότητα του κρασιού.
Μαθησιακός Στόχος 3: Αναγνωρίστε και περιγράψτε τα χαρακτηριστικά των κύριων αφρωδών κρασιών του κόσμου και εξηγήστε πώς οι βασικοί φυσικοί και ανθρώπινοι παράγοντες στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στη νομοθεσία και στο εμπόριο μπορούν να επηρεάσουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή αυτών των κρασιών.
  • Αναγνωρίστε και εντοπίστε τα βασικά αφρώδη κρασιά του κόσμου και περιγράψτε το στυλ και την ποιότητα αυτών των κρασιών.
  • Αναγνωρίστε τους βασικούς παράγοντες στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στη νομοθεσία και στο εμπόριο, που εμπλέκονται στην παραγωγή αφρωδών κρασιών και εξηγήστε συνοπτικά πώς επηρεάζουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή των κύριων αφρωδών κρασιών του κόσμου.
Μαθησιακός Στόχος 4: Αναγνωρίστε και περιγράψτε τα χαρακτηριστικά των κύριων ενισχυμένων κρασιών του κόσμου και εξηγήστε πώς οι βασικοί φυσικοί και ανθρώπινοι παράγοντες στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στη νομοθεσία και στο εμπόριο μπορούν να επηρεάσουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή αυτών των κρασιών.
  • Αναγνωρίστε και εντοπίστε τα βασικά ενισχυμένα κρασιά του κόσμου και περιγράψτε το στυλ και την ποιότητα αυτών των κρασιών.
  • Αναγνωρίστε τους βασικούς παράγοντες στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στη νομοθεσία και στο εμπόριο, οι οποίοι εμπλέκονται στην παραγωγή ενισχυμένων κρασιών και εξηγήστε συνοπτικά πώς επηρεάζουν το στυλ, την ποιότητα και την τιμή των κύριων ενισχυμένων κρασιών του κόσμου.
Μαθησιακός Στόχος 5: Δείξτε την ικανότητά σας να δίνετε πληροφορίες και να συμβουλεύετε τους πελάτες και το προσωπικό σχετικά με το κρασί.
  • Προτείνετε κρασιά και εξηγήστε τους λόγους για τις επιλογές σας.
  • Περιγράψτε τη σωστή διαδικασία για την αποθήκευση και το σερβίρισμα του κρασιού.
  • Αναγνωρίστε τα συνήθη ελαττώματα των κρασιών.
  • Αναγνωρίστε τα βασικά σημεία που λαμβάνονται υπόψη σε μια πρόταση συνδυασμού φαγητού και κρασιού.
  • Αναφέρετε τα κοινωνικά θέματα και τα θέματα υγείας που προκύπτουν από υπερβολική κατανάλωση κρασιού.

Ενότητα 2 : Η Αναλυτική Γευστική Δοκιμή Κρασιών

Μαθησιακός Στόχος 6: Περιγράψτε με ακρίβεια τα βασικά χαρακτηριστικά των κύριων σταθερών κρασιών του κόσμου και χρησιμοποιήστε την περιγραφή σας για να αξιολογήσετε την ποιότητα και την ετοιμότητα για κατανάλωση αυτών των κρασιών.
  • Περιγράψτε με ακρίβεια τα βασικά χαρακτηριστικά οποιουδήποτε κύριου σταθερού κρασιού στον κόσμο, χρησιμοποιώντας τη Συστηματική Προσέγγιση WSET Επιπέδου 3 στη Γευσιγνωσία Κρασιού.
  • Αξιολογήστε την ποιότητα και την ετοιμότητα για κατανάλωση οποιουδήποτε κύριου σταθερού κρασιού στον κόσμο, χρησιμοποιώντας τη Συστηματική Προσέγγιση WSET Επιπέδου 3 στη Γευσιγνωσία Κρασιού.

Εγγραφή

  • Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τηλεφωνικά (210 9882540 & 544) ή μέσω e-mail (education@wspc.gr)
    Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με την προεξόφληση των διδάκτρων, είτε μέσω eshop, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό/ web-banking.
  • Μετά την κατάθεση των διδάκτρων, σας αποστέλλεται η Φόρμα Εγγραφής, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα μετά την ορθή υποβολή της Φόρμας Εγγραφής.
  • Η συμμετοχή επιτρέπεται σε υποψηφίους σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής, οι υποψήφιοι σπουδαστές να διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail address). Όλες οι σημαντικές ενημερώσεις της φοίτησής σας γίνονται ηλεκτρονικά.
  • Απονομή Πιστοποίησης WSET Level 3 Award in Wine στους επιτυχόντες:

Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSET Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το WSET Level 3 Award in Wines μαζί με την αντίστοιχη καρφίτσα (label pin). Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSET® Awards κοστίζει €50,00.

  • Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή του σπουδαστή στο τμήμα που έχει επιλέξει. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται και δεν δύναται να ισχύσουν για τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επόμενο αντίστοιχο τμήμα.
  • Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration). Σε περίπτωση που προκύψει καθυστερημένη εγγραφή, ο σπουδαστής θα πρέπει να γνωρίζει πως θα επιβαρυνθεί με χρέωση €90 + Φ.Π.Α.
  • Το WSPC διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης ενός τμήματος εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός σπουδαστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές πιστώνονται το σύνολο του ποσού που έχουν καταθέσει.

Τρόποι πληρωμής:

Με κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό:

  • Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (W.S.P.C. Ε.Π.Ε).
  • Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών).
  • Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Επαγγ. Κέντρο).

Αιτιολογία Κατάθεσης: το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή ή η επωνυμία εταιρίας, σε περίπτωση εταιρικής δαπάνης.

Με Πιστωτική/ Χρεωστική κάρτα Visa & MasterCard

Βασικές αρχές

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν βασικές αρχές συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Αφορά τόσο τους σπουδαστές των δια ζώσης μαθημάτων, όσο και τους σπουδαστές των online μαθημάτων & δια ζώσης εξετάσεων . Η τάξη ή η e-τάξη οφείλει να προσφέρει ένα φιλικό και αρμονικό περιβάλλον, ικανό να προάγει την ποιοτική μαθησιακή ανέλιξη των σπουδαστών μας, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του μαθήματος και το σεβασμό απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες –σπουδαστές και εισηγητή.

Μη χάνετε μαθήματα

Έχει αποδειχτεί ότι σπουδαστές που δεν χάνουν μαθήματα και είναι συνεπείς στην παρακολούθηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Αποτελεί προσωπική ευθύνη των σπουδαστών η αναπλήρωση του κενού και η αναζήτηση των σημειώσεων, ασκήσεων, εργασιών για το σπίτι ή /και flight κρασιών που σχετίζονται με το μάθημα.

Μην αργείτε στο μάθημα

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Σε περίπτωση που συμβεί λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, οι σπουδαστές οφείλουν να εισέλθουν στην τάξη ή στην e-τάξη με τον πιο διακριτικό και γρήγορο τρόπο.

Να έρχεστε προετοιμασμένοι στο μάθημα

Η προετοιμασία είναι σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη του μαθήματος και να έχετε λιγότερες απορίες. Σπουδαστές που παραδίδουν τις εργασίες μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει καθοριστεί, καταφέρνουν να διατηρούν μια καλύτερη ροή στις σπουδές τους και στην εμπέδωση της ύλης, ενισχύοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Οι εργασίες που δεν παραδίδονται εντός προθεσμίας δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμα. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα για διόρθωση στο σπίτι από τον ίδιο τον σπουδαστή, έχοντας ως οδηγό τον ενδεδειγμένο τρόπο απαντήσεων που δίδεται για κάθε εργασία.

Απενεργοποιείστε το κινητό σας με την έναρξη του μαθήματος

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Η χρήση κινητών μέσα στην τάξη είναι εξαιρετικά ενοχλητική και αποσπάει την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των διπλανών σας. Εφόσον περιμένετε μια επείγουσα κλήση, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον εισηγητή σας στην αρχή του μαθήματος και να αφήσετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Μόλις λάβετε την κλήση, εξέρχεστε της αίθουσας με διακριτικό τρόπο.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια του μαθήματος (κινητό, laptop, MP3 player κλπ). Για δική σας χρήση μπορείτε να φωτογραφήσετε τις φιάλες που δοκιμάστηκαν στη γευσιγνωσία κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ή στο τέλος του μαθήματος (οι φιάλες παραμένουν σε εμφανές μέρος).

Μη συνομιλείτε μεταξύ σας

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Ο θόρυβος που προκαλείται από συνομιλίες τέτοιου τύπου ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του εισηγητή και των άλλων σπουδαστών, διαταράσσοντας τη ροή του μαθήματος.

Μη στερείτε τη δυνατότητα από άλλους σπουδαστές να εκφράσουν τις απορίες τους κάνοντας εσείς οι ίδιοι πολλές ερωτήσεις

Οι απορίες προάγουν την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εισηγητή ο χρόνος που θα δίνεται για ερωτήσεις (είτε κατά τη διάρκεια είτε στο τέλος του μαθήματος). Παρά ταύτα, πρέπει οι σπουδαστές να λαμβάνουν υπόψη τους το διαθέσιμο χρόνο και να μη μονοπωλούν τον εισηγητή δίνοντας τη δυνατότητα και στους συμμαθητές τους να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΙΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις

Η εξέταση για την Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 3 στο Κρασί γίνεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
  • Θεωρητικό μέρος εξέτασης 120 λεπτών:
    50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής & 4 ερωτήσεις σύντομης γραπτής ανάπτυξης. Απαιτείται ελάχιστος συνολικός βαθµός 55% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα.
  • Πρακτικό μέρος εξέτασης 30 λεπτών:
    Τυφλή γευστική δοκιμή δύο κρασιών. Απαιτείται ελάχιστος βαθµός 55% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα.
  • Η Γλώσσα εξέτασης για όλους αυτόματα είναι η Ελληνική. Σε περίπτωση που θελήσετε να εξεταστείτε στην Αγγλική γλώσσα θα πρέπει να το δηλώσετε όταν σας ζητηθεί να το κάνετε.

 

 

Βαθμός 85% & άνω και γευστική δοκιμή 65% & άνω Pass with Distinction/ Αριστείο
Βαθμός μεταξύ 65% & 79% Pass with Merit/ Έπαινος
Βαθμός μεταξύ 55% & 64% Pass/ Επιτυχία
Βαθμός μεταξύ 45% & 54% Fail/ Αποτυχία
Βαθμός 44% & κάτω Fail Unclassified/ Χωρίς κατάταξη γραπτό

Το WSET® Awards δεν χορηγεί Τίτλους Σπουδών/ Πτυχία χωρίς να εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις αξιολόγησης που αφορούν στη φοίτηση και τις εξετάσεις του εκάστοτε προγράμματος σπουδών (aegrotat pass).

ΑΜΕΑ

Οι υποψήφιοι σπουδαστές που χρήζουν ειδικό τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης, καλούνται να ενημερώνουν τον Υπεύθυνο Εγγραφών ή/και τον Υπεύθυνο Εξετάσεων για οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση πριν εγγραφούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Είναι πολιτική του WSET® Awards οι εν λόγω σπουδαστές να µην τίθενται σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων. Κατά περίπτωση, το WSPC και το WSET μπορεί να ζητήσουν από τον σπουδαστή την προσκόμιση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων του αρμόδιου κρατικού φορέα, που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.

Επανεξέταση

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα αιτήματος επανεξέτασης σε περίπτωση που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις (FAIL). ∆εν υπάρχει όριο στον αριθµό των προσπαθειών επανεξέτασης. Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει τις εξετάσεις, άρα και τις επιμέρους ενότητες αυτών, δεν επιτρέπεται να επανεξεταστούν για τη βελτίωση της βαθµολογίας τους.

  • Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του Επιπέδου 3 με κόστος επανεξέτασης (resit exam): €263.
  • Εάν κάποιος αποτύχει στις εξετάσεις του θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του Επιπέδου 3 με κόστος επανεξέτασης (resit exam) κατά περίπτωση: Θεωρία & Γευσιγνωσία: €263, Θεωρία: €178, Γευσιγνωσία: €95
  • Εγγραφή στο Επίπεδο 4/ WSET L4 Diploma in Wines προϋποθέτει επιτυχία στις εξετάσεις του Επιπέδου 3/ WSET Level 3 Award in Wines.
Προϋποθέσεις, κανονισμοί και διεξαγωγή εξετάσεων
1. Προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι να συμμορφώνονται µε τα ακόλουθα:
  • Κατά την έναρξη της εξέτασης όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσκοµίσουν στον επιτηρητή νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης µε φωτογραφία (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο).
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους: μολύβι απαραίτητα τύπου HB2, γόμα, ξύστρα.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ατομικό μπουκάλι νερού.
  • Η εξέταση πρέπει να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
  • Καµία σημείωση ή επεξήγηση δεν πρέπει να γίνει σε υλικό οποιασδήποτε μορφής, πέραν της συμπλήρωσης του δελτίου με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και του απαντητικού φύλλου.
  • Δεν επιτρέπεται η οποιουδήποτε είδους επικοινωνία µεταξύ των υποψηφίων.
  • Η χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, smart phones, smart watches, tablets κ.λπ.) απαγορεύεται.
  • Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους υποψηφίους, της αίθουσας εξέτασης ή του υλικού των εξετάσεων.
  • Η χρήση κάθε είδους λεξικών απαγορεύεται.
  • Η χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων από κάθε είδος ρολογιού απαγορεύεται.
  • Είναι στην κρίση του επιτηρητή να δεχθεί την είσοδο των υποψηφίων που προσέρχονται µετά από την ώρα έναρξης της εξέτασης, και µόνο αν δεν θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ροή εξέτασης των υπόλοιπων εξεταζόμενων.
  • Οι εξεταζόμενοι δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από την αίθουσα πριν παρέλθουν τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου εξέτασης.
  • Οι εξεταζόμενοι που ολοκληρώνουν την εξέταση πριν το επίσημο πέρας της, επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα εξέτασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλούν τους άλλους υποψηφίους. ∆εν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα µετά την αποχώρηση από αυτήν.
  • Οι επιτηρητές δεν νομιμοποιούνται να σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, ή να εκφέρουν άποψη σε οποιοδήποτε ερώτημα της εξέτασης ή/και σε οποιαδήποτε εννοιολογική ερώτηση σπουδαστή.
  • Κάθε υποψήφιος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια ανάρµοστης συµπεριφοράς θα καλείται να αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης αµέσως και το γραπτό του θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία θα καθορίζει την ισχύ του γραπτού και οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση για συμμετοχή σε εξετάσεις.
  • Τα θέµατα των εξετάσεων δεν απομακρύνονται από την αίθουσα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι που δεν θα υποβάλουν τα θέματα μαζί με το απαντητικό τους φύλλο, θα θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται µε τους κανονισμούς.
  • Απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου των εξετάσεων σε άλλους, ή η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης, να συμμορφώνονται µε τις οδηγίες του επιτηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσµατα εξετάσεων ενδέχεται να καταστούν άκυρα.
3. Τα διαγωνίσματα των εξετάσεων που υποβάλλονται προς αξιολόγηση αποτελούν ιδιοκτησία του WSET® Awards και δεν θα επιστρέφονται στους υποψηφίους.
Απονομή Πιστοποίησης WSET Level 3 Award in Wine στους επιτυχόντες

Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSET Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το WSET Level 3 Award in Wines μαζί με την αντίστοιχη καρφίτσα (label pin). Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSET® Awards κοστίζει €50,00.

Κριτική Εξετάσεων, Ερωτήσεις και Αιτήματα
  • Οι υποψήφιοι/ες που ζητούν επαναβαθμολόγηση και/ή σχολιασμό σχετικά με το φύλλο εξέτασής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το WSPC και να ζητήσουν Αίτηση υποβολής διερεύνησης και σχολιασμού (Enquiry & Feedback Form). Η φόρμα θα πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στο WSPC μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό εντός του αυστηρού χρονικού  περιθωρίου του ορίζει το παράρτημά σας από την ημερομηνία της εξέτασης. Οποιοδήποτε αίτημα που λαμβάνεται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου, δεν θα εξετάζεται. Η επαναβαθμολόγιση και ο σχολιασμός θα δίνονται από το WSET Awards μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή της αίτησης.
  • Οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε υποψήφιος/α που δε μένει ικανοποιημένος/η από το αποτέλεσμα του αιτήματός του/της σε σχέση με ένα φύλλο εξέτασης, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το WSPC και να ζητήσει Αίτηση αμφισβήτησης της διερεύνησης (Appeal against Enquiry Application Form), η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να επιστραφεί στο WSET Awards, μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό, μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες από την κοινοποίηση του αιτήματος. Αιτήσεις που λαμβάνονται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου δεν θα εξετάζονται. Οι απαντήσεις των Appeals εκδίδονται μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή τους από το WSET Awards.
Υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής στα online μαθήματα;

Το υλικό του προγράμματος αποστέλλεται μέσω μεταφορικής εταιρίας στη δηλωθείσα από εσάς διεύθυνση. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των online τμημάτων είναι η συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία: α) να εξυπηρετεί παραδόσεις στον τόπο διαμονής σας, και β) να εξυπηρετεί παραδόσεις στον χρόνο που απαιτείται.
Για να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα συμμετοχής σας, παρακαλώ ενημερώστε μας για την ακριβή σας διεύθυνση.

Μέσω ποιας πλατφόρμας διεξάγονται τα online μαθήματα;

Η online πλατφόρμα που φιλοξενεί τα διαδικτυακά μαθήματα του WSPC είναι η Cisco Webex Meetings.

Τι κερδίζω επιλέγοντας COMBO τμήμα;

Μειωμένα Δίδακτρα. Δίνετε εξετάσεις μόνο για την υψηλότερη πιστοποίηση ανά περίπτωση, και τα δίδακτρά σας είναι απαλλαγμένα από τα εξέταστρα των ενδιάμεσων προγραμμάτων.
Χρόνο. Ολοκληρώνετε σε καθορισμένο, σύντομο χρονικό διάστημα δύο ή και περισσότερα Επίπεδα Σπουδών. Γνωρίζοντας ότι δίνετε εξετάσεις μόνο για την υψηλότερη πιστοποίηση ανά περίπτωση, μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τον χρόνο και τη μελέτη σας.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα για το μάθημα;

Συστήνουμε να μελετήσετε με προσοχή τις «Προδιαγραφές» των Επιπέδων Σπουδών που θα παρακολουθήσετε. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τις απαιτήσεις των προγραμμάτων, να οργανώσετε τη μελέτη σας και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εξετάσεις.

Προδιαγραφή | Πιστοποίηση WSET® Επιπέδου 1 στο Κρασί

Προδιαγραφή | Πιστοποίηση WSET® Επιπέδου 2 στο Κρασί

Προδιαγραφή | Πιστοποίηση WSET® Επιπέδου 3 στο Κρασί

Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;

Όχι, γιατί το WSPC είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;

Τα πάντα. Την ελληνική έκδοση των βιβλίων των αντίστοιχων Επιπέδων (η αγγλική έκδοση πωλείται on demand), την εγγραφή στο WSET Λονδίνου, το κόστος εξέτασης για την υψηλότερη πιστοποίηση ανά περίπτωση, το αντίστοιχο exam paper και την έκδοση του Τίτλου Σπουδών σας από το WSET Λονδίνου, τις ώρες διδασκαλίας από πιστοποιημένο εισηγητή, τα κρασιά της γευσιγνωσίας που αγοράζονται (δεν δεχόμαστε δωρεάν δείγματα), καθώς και όλα τα απαραίτητα logistics για τη διεξαγωγή, τόσο της ενότητας «Συνδυασμός Φαγητού & Κρασιού» που επιλέγουμε να κάνουμε σε βάθος, όσο και του συνόλου των μαθημάτων με άρτιο τρόπο.
Στα δίδακτρα δεν περιλαμβάνονται μόνο τα έξοδα αποστολής των δειγμάτων γευσιγνωσίας.

Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;

Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μαθήματα και τις εξετάσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να συνδεθείτε την ώρα που έχει ορισθεί η ζωντανή συνάντηση, θα λαμβάνετε σύνδεσμο με το μαγνητοσκοπημένο e-μάθημα όταν αυτό είναι διαθέσιμο και δυνατόν.

Που γίνονται οι εξετάσεις των online μαθημάτων;

Γίνονται δια ζώσης σε ένα από τα εξής εξεταστικά κέντρα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης & Πάτρα.
Οι εξετάσεις στην Αθήνα διεξάγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο Παλαιό Φάληρο.
1.250 τ.μ. σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Πατήστε εδώ για να δείτε το virtual tour της σχολής. Διεύθυνση: Γλαύκου 11, 17564 Παλαιό Φάληρο.

Τι γίνεται αν δεν έρθω να γράψω εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (non-show resit examination) που ανέρχεται στα €263.

Τι γίνεται αν δεν περάσω στις εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (resit examination) που ανέρχεται κατά περίπτωση:
Θεωρία & Tasting: €263, Θεωρία: €178, Tasting: €95.

Σε πόσο καιρό ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων;

Combo L1+L2+L3: σε έντεκα (11) εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία κατά την οποία δώσετε εξετάσεις.

Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα;

Μέσω email από την ομάδα Admissions & Awards του WSPC.

Τι σημαίνει η επιτυχία μου στις εξετάσεις του Combo L1+L2+L3;

Γίνεστε κάτοχος της διεθνώς αναγνωρισμένης Πιστοποίησης WSET Level 3 Award in Wines που σας απονέμεται από το WSET (Wine & Spirit Education Trust) με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο), και μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο σπουδών: Επίπεδο 4/ WSET Level 4 Diploma in Wines, ηγετικό τίτλο σπουδών που αποτελεί τη ναυαρχίδα του WSET®.

Πώς παραλαμβάνω την L3 πιστοποίησή μου;

Αμέσως μετά την παραλαβή του πτυχίου σας από το WSET Λονδίνου, σας στέλνουμε με courier την Πιστοποίησή σας μαζί με την καρφίτσα (label pin) που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ολοκληρώσατε. Η αποστολή γίνεται με δική σας χρέωση (χρέωση παραλήπτη) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια σας ως δικαιούχος, με δική σας ευθύνη.

Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;

Ναι. Έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε σε δόσεις πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα.

Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;

Ναι.  Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Testimonials

Ο λόγος που διάλεξα τα σεμινάρια barista ήταν για να μάθω τα πάντα σε ότι αφορά τον καφέ. Τρομερή εμπειρία, εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Όποιος αγαπάει τον καφέ και θέλει να μάθει τα πάντα γι’αυτόν πραγματικά αξίζει να κάνει τα σεμινάρια.

Νίκος Zούμης

Saint Andrea Resort Πάρος

Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων για Barista Skills της Beverage Standards Association, τον οποίο ολοκλήρωσα το Νοέμβριο, 2017. Η δομή των σεμιναρίων αφορούσε σε ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Ως προς τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά το πρώτο μέρος, θεωρώ ότι ήταν άκρως ενημερωτικό και συμβάδιζε με τα τελευταία δεδομένα του χώρου, έχοντας συνοχή και καλύπτοντας ένα εύρος από την επιλογή της πρώτης ύλης έως τα τελευταία στάδια της παραγωγής. Κατά το πρακτικό τμήμα μας δόθηκαν ποικίλες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να εξασκήσουμε τις βασικές δεξιότητες ενός barista έως τις πιο εξειδικευμένες όπως το latte art. Η πιστοποίηση με βοήθησε στην άμεση επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς πλέον εργάζομαι στον τομέα παραγωγής του καφέ της εταιρείας Bridge Coffee Roastery. Οι γενικότερες γνώσεις που απέκτησα, με καλύπτουν και βοηθούν καθημερινά την εργασία και την εξέλιξή μου ως επαγγελματία. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Κουίδου Μαριλένα, διακρινόταν από μεταδοτικότητα και διαρκές ενδιαφέρον για την επιμόρφωσή μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και για την μετέπειτα επαγγελματική μας αποκατάσταση, ενώ στόχευε στο να μας εφοδιάσει με τα πλέον σύγχρονα, θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα. Η συνολική μου εικόνα για το σεμινάριο είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των επαγγελματιών στο αντικείμενο του καφέ.

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Bridge Coffee Roasters

Tο υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων, το άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ανέβαζε σε πολύ υψηλό επίπεδο τις εισηγήσεις. Οι γνώσεις που έλαβα, είχαν άμεση πρακτική εφαρμογή στην εργασία μου και με βοήθησαν τόσο στην επαγγελματική μου ανέλιξη όσο και στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Γιώργος Μανέτας

Barista Roasters Coffee

Mετά από χρόνια εμπειρίας ως barista,αποφάσισα πως ήθελα να τολμήσω να μετακινηθώ σε ένα πιο υπεύθυνο κομμάτι της εστίασης στον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να μπορέσω να διεκδικήσω την θέση που ήθελα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχα ήδη εργαστεί στο παρελθόν, έπρεπε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με κάποιον τίτλο σπουδών σχετικό με τον χώρο. Ψάχνοντας κατέληξα στο σεμινάριο του BSA, λόγο κύρους και διεθνούς εγκυρότητας ,καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιέφερε είναι ξένων συμφερόντων. Όντως ήταν το κατάλληλο βήμα, διότι εμπλουτίζοντας το και με ένα σεμινάριο στο bartending που ακολούθησα, το βιογραφικό μου θεωρήθηκε κατάλληλο για την θέση. Ένα πραγματικά πολύ ουσιαστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο, το προτείνω σε κάθε barista που θέλει να κάνει καριέρα!

Θέμης

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

Επέλεξα το συγκεκριμένο σεμινάριο γιατί καλύπτει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων ενός Barista. Καθώς δεν είχα προϋπηρεσία στο χώρο, η θεωρία πάνω στον καφέ και στο τσάι, η σωστή εκμάθηση χρήσης της μηχανής espresso αλλά και η εκπαίδευση στους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να ζητήσω δουλειά και τελικά να εργάζομαι πλέον σε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καφέ.

Xρήστος Στρατηγάκης

Head Barista Coffee shop

Επειδή ο καφές εκτός από δουλειά ήταν και είναι το πάθος μου, θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Κάνοντας μια έρευνα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά σεμινάρια για τον καφέ, χωρίς όμως να παρέχουν διεθνή πιστοποίηση και πτυχίο. Έτσι λοιπόν επέλεξα το BSA και ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω! η εκπαίδευση ήταν μαγική καθώς είχα την δυνατότητα να κατανοήσω όλη την θεωρία στην πράξη, είχα δίπλα μου άρτιους και μεταδοτικότατους εκπαιδευτές που ήταν εκεί με χαμόγελο και υπομονή για μένα και για τις απορίες μου (που ήταν και πολλές), πήρα πολλές νέες γνώσεις και εμπλούτισα στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες και το ποιο σημαντικό για μένα…. όλα όσα έμαθα, φεύγοντας από εκεί ήμουν σε θέση να τα εφαρμόσω άμεσα στο κατάστημα που εργαζόμουν. Για όλους αυτούς , αλλά και για άλλους τόσους λόγους, επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο BSA και η εμπειρία μου έγινε ακόμα ποιο συναρπαστική κατακτώντας την κορυφή και του level 2!

Αλκμήνη Kρυσταλίδη

Barista Coffee Island

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο για να εμβαθύνω πιο πολύ στο κομμάτι των ζεστών ροφημάτων, υπάρχει μια φιλοσοφία που ήθελα να μάθω. Εξαιρετική εμπειρία, με εξειδικευμένους εισηγητές και στην θεωρία και στην πρακτική. Πολύ χρήσιμο κυρίως γιατί μαθαίνοντας την ιστορία της πρώτης ύλης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ποιότητα και την ποσότητα που μας δίνεται. Οι τεχνικές είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αλεξάνδρα Κυρίτση

Καφεκοπτεία Λουμίδη Κηφισιά

Ο καφές για εμένα αποτελεί ένα ταξίδι σε ένα κόσμο μοναδικών εμπειριών , υψηλών απαιτήσεων και συνεχών αλλαγών . Οπότε σαν επαγγελματίας για να μπορώ εγώ και οι καταναλωτές να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Επιλέγοντας την Μαριλένα ,τον Βαγγέλη και τα υπόλοιπα παιδιά ανακάλυψα μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ,που εκτός από τις πολλές νέες γνώσεις που αποκόμισα από το πλούσιο και μοναδικά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό ,μπόρεσα μέσα από την δομή του σεμιναρίου και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων να ανακαλύψω λάθη και να βελτιωθώ κατακόρυφα . Άξιο αναφοράς είναι ο άρτιος εξοπλισμός ,το αψεγάδιαστο των εξετάσεων και η συνεχής επαγγελματική στήριξη μετά το πέρας των σεμιναρίων. Ευχαριστώ φιλαράκια για τις ωραίες και μοναδικές στιγμές.Keep going.

Θωμάς Κολωνιάτης

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

Οι γνώσεις που παρείχε το σεμινάριο , ήταν κατατοπίστηκες , χωρίς γενικολογίες. Οι εισηγητές , ήταν αναλυτικοί και στη θεωρία και στην πράξη. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους , με πάθος και αγάπη για τον καφέ να παρακολουθήσουν και τα 2 Levels , για να αποκτήσουν τις απαραίτητες- βασικές γνώσεις , που χρειάζεται να έχει κάθε νέος Barista που ξεκινάει, και σε συνδυασμό με την “τριβή” στη δουλειά να εξελιχθεί σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που λέγεται καφές , ο οποίος εξελίσσεται καθημερινά.

Πλακούτσης Κωνσταντίνος

Head bartender TATOI TENNIS CLUB
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Syllabus

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop

    User registration

    You don't have permission to register

    Reset password